4 vinkkiä fiksuun herkutteluun

Täysin terveellisellä ruoalla voi herkutella ja niin teenkin joka päivä, mm. iltapalasmoothietani en osaisi paremmaksi edes kuvitella. Muuton vuoksi siivoillaan vielä vähän uudessa kodissa, laita sitten reseptin jakoon!

Kuitenkin joskus on ihan ok herkutella muullakin kuin porkkanalla, raakakakulla tai niiden yhdistelmällä. (Oli muuten pahimman makuinen kakku ikinä, kahvilassa ostamani porkkanaraakakakku :D). Tässä ohjeet fiksuun herkutteluun:

1. Syö AINA ennen herkuttelua oikeaa ruokaa, eli proteiinirikas ateria kunnon kasviksilla tai marjoilla. Näin mahassa on jo kehon tarvitsemaa täytettä, eikä siellä ole yksinkertaisesti tilaa syödä kottikärryllistä herkkuja. Suurin syy herkkuövereihin taitaakin olla herkkujen nälkään syöminen. Sama kun juo vaikka limua, juo ennen sitä aina ensin jano pois vedellä ja sen jälkeen vasta limua kivana virvoitusjuomana.

photo-1454255779048-55ecd78837d4

2. Panosta laatuun, älä määrään. Tykkään itse etsiä jotain spesiaalimpaa uutta, vaikka tiskiltä ostettu pieni juustolajitelmia erikosia juustoja, mitä et ole aiemmin maistanut tai 6 käsintehtyä yksitellen valikoitua konvehtia pienestä suklaapuodista. Mitä kalliimpaa ostaa, sen vähemmän tulee herkuteltua. Jos 60 sentin patukka tuntuu aina niin halvalta, että helposti voi herkkuiltaan ostaa 10, kannataa ehkä lopettaa edullisten herkkujen ostaminen. Kun suklaan kilohinta on 100€, tulee ehkä helpommin ostettua (lue: syötyä) 100g puolen kilon sijaan? Jos et tarvitse psykologisia kikkoja (herkkuttelu kun ei ole lainkaan psykologista) ohje on yksinkertaisempi: osta vaan joku pieni juttu ja nauti siitä. Jos olet mestarileipuri ja teet itse herkkusi, may the force be with you.

foodiesfeed.com_chocolate-pralines

3. Älä mussuta menemään.  Jos ostan jäätelön, pysähdyn johonkin istumaan ja nauttimaan siitä ajan kanssa. Hitaasti syödessä, nautinto on pidempi. Sama jos herkuttelee kotona jollain lusikoitavalla, ota pieni lusikka, jolloin syöminen kestää pidempään.

foodiesfeed.com__white-icecream2

4. Jos herkuttelun hiilarit haluaa saada maksimaaliseen ”käyttöön”, kannattaa herkutella treenin jälkeisellä aterialla, jolloin aineenvaihdunta jyllää parhaimmillaan. Sillonkin: ensin oikea ruoka, sitten herkut päälle.

Edellisen postauksen kommenttiosiossa syntyikin keskustelua omasta herkkuhetkestäni gone wrong. Yritin herkutella pääsiäisenä paikallisella luksussuklaalla, mikä olikin täynnä viinaa. Jylia oli tätä mieltä:

Screen Shot 2016-03-30 at 12.09.08

Näin se meni:

Saksassa pankkikortilla maksamista kammoksutaan. Saksalaiset luulevat jonkun muun tarkkailevan heidän ostojaan ja ajattelevat olevansa paremmin perillä omaisuudestaan kun se on nähtävissä käteisenä… Tästä oli juuri Ylen artikkeli. Viinasuklaapuodissa oli kyllä korttikone, mutta (tietenkään) se ei tunnistanut Visa/Debit korttini Debit puolta ja jouduin maksamaan ällösuklaat vielä Visalla :D Kiva nyt sitten.

Onko teille sattunut vastaavia kämmejä, että tyyliin kotiin raahattu vaivalla, kuin kukkasta kannatellen, jotain erikoista ja sitten se on ollutkin ihan järkkyä?

IMG_1397

/Aku

P.S Huomasithan edellisen postauksen treeniohjelma-arvonnan?

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin!

Aku

8 vastausta artikkeliin “4 vinkkiä fiksuun herkutteluun”

  1. Herkuttelurimpsuun lisäisin vielä asian, joka tulisi kirjata myös Suomen lakiin:
    älä käy nälkäisenä kaupassa. Se on menoa sit! :D

    Kiitos kivasta blogista!

    • Oi ihana, kiitos kiitoksista! <3

      Sehän onkin kaksipiippuinen tilanne kun kotona ei ole ruokaa ja on vähän pakko lähteä nälkäisenä kauppaan :D

      Pitäisi itse kehittää oma sääntö, että nälkäisenä kaupassa ei saa ostaa mitään herkkua, että tekee ne herkkuostokset sitten paremmalla ajalla ajatuksen kanssa – kun ilmankin pärjää. Varsinkin nyt pt-vuosien jälkeen on vaikeaa syödä tiedostamatta yhtään mitään "väärää", näkee vaan silmissään ne perusruoat, mitkä pitäisi saada syötyä joka päivä; rittävästi proteiinia jne. Silloin etenkin nälkäisenä oppii pitämään ensisijaisesti huolta niistä kunnon ravinnoista ja sitten vasta herkuista, että jos nyt tulee joku herkkuostos, kuten vaikka croisantti, niin ostaa myös leikkelepaketin ja tunkee sen naamaan ennen sitä croisanttia :D

    • Hahaa, mitä mä sillä teen? Ihan oikeasti kysyn kun ei tää mummo osaa sitä käyttää :D Kun nyt on jo insta, face, blogi, youtube ja jos halusi niin se periscopekin, mutta en sitäkään osaa käyttää… :D Snäppi tarvii muuten varmaan nettiä kun snäppäilee? Se kun täällä on vielä hakusessa. 1,5kk niin saan kotiin =D Liikkuva 3-4G on sen 300€/kk niin ei toivoakaan latailla muualla kuin jossain hemmetin hotspoteissa jos sellaseen sattuu vahingossa törmäämään. Perustan kohta tänne uuden operaattorin ”AkuCom”. Siellä olisi 10€ rajaton 5G netti ja ilmaiset puhelut Suomeen

  2. Heii, ihana toi suklaa video :) mut voi yök ne suklaat, voin kuvitella..yök! Oon pidemmän aikaa lueskellut sun blogia ja ny oli pakko kirjoittaa. Ootte kyllä Lassen kanssa niin suloinen pari ja Namusta puhumattakaan! Namu on kyllä sillanen söpöläinen! <3 mukavaa kevättä teille sinne! :)

    • Tosi kivaa kun kommentoit! <3 Lassestakin kivaa kuulla kehuja ja musta aina extrakivaa kun Namusta tykätään! Kaikki kun ei ole niin innoissaan koirista, että jännittää jaksaako ne sitten lukea mun juttuja kun ainakin kännykän kameran rullan perusteella mulla on 99% koirakuvia, etsi nyt sieltä sitten jotain muutakin tänne.. "Lasse, voitko nyt ottaa musta kuvan, kun musta ei ikinä ole mitään kuvia blogia varten" on aika perus lause :D

  3. Hahaa, tän takia ostan herkkuhetkilleni sun neuvojen vastasesti vaan tuttua ja turvallista (ja tylsää)! :D

    Ei oo tainnu tulla juurikin tän varovaisuuden takia kaupasta ostettua mitään kamalan järkkyä (kerran kyllä ootettiin sisarusten kans vesi kielellä kun sisko toi englannista hedelmäkakkua, ja se olikin aivan järkyttävää rommi-rusina-hedelmä-kuivakakkua…), mutta viime kesänä leivoin raparperipiirakkaa sen suuremmin ajattelematta, otin jonkun yleisen piirakkataikinan ohjeen netistä ja vein valmiin luomuksen anoppilaan, missä sitä sitten maisteltiin… Krhm, niin. Anopin kommentti pienen hiljaisuuden ja paljon sanovan ilmeen jälkeen: ”minä kyllä ootin että tämä olis ollu makeeta piirakkaa”. ”Hieman” karvaalta maistu raparperi suolasessa taikinapohjassa :’D

    • Haha :D Hauska stoori, kiva kun jaoit! Mäkään en kyllä koskaan maistele leipomis/ruoanlaittoprosessin aikana pahemmin, on sitten hyvää tai ei ole :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta