Asutte tässä kaupungissa ja yövytte täällä hotellissa?

Parisuhteen piristäminen on aina hieno juttu.

Meillä on Lassen kanssa perinteenä ottaa yö jostain luksushotellista ja relata siellä toistemme seurassa. Kaikki aina kysyy, että miksi me otetaan hotelli samasta kaupungista, missä me asutaan ja me vastataan, ”Koska hotellissa on paremmat lakanat”. En ikinä ole nukkunut missään yhtä hyvin kuin hotellissa.

Ehkä muistatte Lassen synttärit Hotel Havenissa kun nukahdettiin vaatteet päällä sängylle keskellä päivää? Tilattiin room servicea, käytiin leffassa ja drinksulla. Hääyö ja mun edellisen vuoden synttärit vietettiin myös Havenissa. Puolet siitä luksuksesta on aina ollut Havenin aamupala ja se on edelleen voittamaton. Ei edes Maurituksen luxury honeymoon hotellin tarjonta vetänyt vertoja sille.

…paitsi saarella tarjottu tervetuliasdrinksu ja paahdetut kookosviipaleet. Ah. Huomasin muuten tänään, että ruotsin bloggaajaprinsessa Kenza on parhaillaan samassa kohteessa lomailemassa.

Nyt uutena vuotena ei poikettu pahemmin kaavioista, sillä yövyttiin Helsingin uusimmassa designhotellissa Lilla Robertsissa ja tällä kertaa otettiin Namu mukaan. Ja pleikka.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lasse pelasi Battlefieldia ja minä katsoin Netflixiä. Kun Namu ei enää jakanut katsoa Battlefieldiä, eikä Under the Dromea, hän nukkui tyytyväisenä ihanalla pörröviltillä. Juotiin vähän skumppaa, käytiin alakerran aulabaarissa keskiyön aikaan syömässä burgerit ja juteltiin yön pikkutunneilla saman pöydän ääreen istuutuneen maailman ihastuttavimman kuusikymppisen skottipariskunnan kanssa!

”Aye, a used to have this wee little boat u knoo…” – En voinut olla rakastamatta sitä aksenttia!

Urban dictionary for the word "wee": Informal word used by mainly Scottish people to say something or someone is small or little 

Mies oli ollut vuosikymmeniä töissä öljylautalla ja vaimo oli Suomessa jo ties monetta kertaa tapaamassa 14-vuotiaana koulun kautta tutustumaansa suomalaista ystävätärtään. He olivat kirjekavereita! Edelleenkin kuulemma kirjoittelevat, mutta eivät niin paljon kuin ennen. Facebookilla yhteydenpito ei vaan ole sama juttu kuin käsin kirjeiden kirjoittaminen and I agree. Ai niin ja kun juteltiin musiikkistaroista mies vetäisi kännykän esiin ja soitti meille uusinta Justin Bieberiä! Juteltiin myös heidän aloituksestaan FaceTimesta, että miten kätevä se on, kun kaikki laitteet on Applea. Kyselin vaimolta, että hän on varmasti ikävöinyt miestään kovasti hänen ollessaan viikkoja öljylautalla työnteossa, mihin vaimo vastasi, että ei todellaakaan ja naurahti :D Mies näytti vähän isältäni ja huomautin siitä hänelle, minkä hän ensin otti ehkä vähän loukkauksena, että olisin tarkoittanut hänen olevan vanha, mutta korjasin ja sanon, että ”He is also very handsome”, mistä hän ilahtui kovasti ja saatiin taas lisää iloista naurua hotellin aulaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Namu löysi jälleen paljon ystäviä hotellilta ja moni kävikin lääppimässä ja pusuttelemassa. Pari tuli kysymään, että saako ottaa kuvaa, hieman uudenvuodenhuppeliset pari-kolmekymppiset mimmit palvoivat ja sitten oli se yksi nuori mies, keneen Namu kehitti ainutlaatuisen suhteen meidän syödessä niitä burgereita. Kolmesataa pusua, rakkaudentäytisetä syyliin kapuamista ja useampia miehen seurueen ”ooooi” -ääniä myöhemmin, jouduimme erottamaan napsun uudesta bestiksestään lähtiessämme takaisin huoneeseemme.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Saatiin vaan viitisen tuntia unta, mutta boy.. ne oli levätyimmät viisi tuntia ever. Namukin oli aamulla ihan kuitti. Ehkä yksi sen parhaista vuorokausista ikinä ♥

We’ll be back.

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin!

P.S En jaksakaan kirjoittaa nyt kokonaan englanniksi. Katsotaan sitä myöhemmin. Onhan tässä vielä 2kk aikaa ulkomaille muuttoon ja kamalasti tehtävää ennen sitä. Sanoinko jo, ettei meillä vielä ole kämppää? Olisi kyllä niin kivaa harjoitella englantia täällä blogissa, kun ei noihin skotteihin törmää joka päivä. Mitä jos välillä kirjoitan, onko sekavaa? Ärsyttääkö kun ette te sitä mihinkään tarvitse jos tämänkin ymmärrätte?

P.P.S Pakarat. Ne on saatavilla. Kannattaa aloittaa nyt eikä kesällä kun niitä viimeistään tarvitaan toppahousujen muuttuessa shortseiksi. Booty Camp Special Edition on tammikuun loppuun asti 20€! Hard core bootytreeniohjelma, sisältäen vaikka mitä! Lue lisää edellistä postauksestani täältä. Kiitos kaikille ohjelman jo tilanneille! Yötä päivää saa istua koneella hoitamassa tilauksia, kiitos ♥

How to plan a wedding! …tai miten me tehtiin se.

Tästä se nyt lähtee! Maailman pisin bloggaus siitä miten häät kasataan. Tähän on mennyt monta tuntia ja vihdoinkin se on täydellisen valmis.. tai no ei ole, mutta en jaksa enää :D

Toivottavasti tästä on paljon apua teille omia häitään nyt tai joskus suunnitteleville! Mukana faktojen seassa on myös jonkin verran koomisia tapahtumia suunnittelun varrelta. Bloggaus sisältää ammattilaisen, vieraidemme ja itse ottamiani kuvia.

10997233_10206004410527985_572688282_n all-you-need-is-love-and-a-wedding-planner1

Mitä kaikkea häihin tarvitsee? Paikka ja kakku? Sehän on helppoa. VÄÄRIN ei se ole :D! Aloitetaanpa ihan perus asioista ja edetään siitä.

MIES

Etsi mies (tai nainen) tai vaihtoehtoisesti annan hänen löytää sinut. Älä kuitenkaan tyydy mihin vaan. Ansaitset parasta, joten valitse tarkasti.

IMG_3206 IMG_6515 IMG_2351 IMG_5491

Tässä Lasse maisto ekan kerran uuniomenaa ku lähettiin SKYRin varastolta :D

kuva 1 IMG_8148 Made with Repix (http://repix.it) image (26) image (21) Made with Repix (http://repix.it) image (4) kuva 1 (9) IMG_6292 IMG_6958 IMG_7383kuva 2 (2)unnamed (9)kuva (5) unnamed (8) Aurora Lasse-84

HÄÄPÄIVÄ

Tämän voitte päättää vaikka 5 vuotta ennen varsinaisia häitä. Ja kannattaakin.

Tietysti valinnan voi tehdä monella tapaa. Otetaan nyt sen perinteisin. Haluat varmaan pitää häät lauantaina ja ehkä vielä kesällä? Ajattele, että nämä kriteerit rajaavat hääpäivät noin kahdeksaan :D Vuonna 2016 hääpäiväksi valitisin itse ehdottomasti 16.7.16, aika sointuva eikö? Arvatkaa kuinka moni muu haluaa pitää häänsä ensi vuonna juuri tuona päivänä? Varmaan aika moni, eli hop hop.

Me mentiin kuitenkin naimisiin talvella, enkä minä edes pidä talvihäistä. Miksi sitten talvella? Koska häämatka oli meille todella tärkeä eikä haluamiimme kohteisiin ollut järkevää matkustaa Suomen kesän aikana, sillä kohteissa oli joko ylikumma +40c tai sadekausi meneillään.

Hääpäiväksi valitsimme 24.1.2015, vähän random? Ei ole, sillä se on myös meidän kihlajaispäivä. Menimme kihloihin 24.1.2013 :)

Iso syy hääpäivän ajoissa miettimiseen on juhlatila ja mahdollisesti kirkko. Onnea vaan saada haluamasi jos alat kyselemään varausta vuotta ennen h-hetkeä tai myöhemmin. Heti kun tiedät missä haluatte mennä naimisiin – VARAA!

JUHLATILA

Samat jätkät, jotka kyhäsivät oman firmani nettisivut (boostfactory.fi) rakensivat oman palvelunsa Venuun, jollaista kansamme on kaivannutkin. Venuu.fi:stä selasimme pitkään meille sopivia tiloja, suunnilleen vuoden päivät meni siinä selaillessa ja pohtiessa. Kriteereinä meillä oli merellinen, Helsinki ja omat juomat sallittu. Näin löytyi Katajanokan Tiiliholvi, joka opi meille yhtä hyvinn kuin nää 21 timanttia mun sormeen ;)

Varasimme näytön, saimme tarjouksen, keskustelimme ruoasta, järjestelyistä ja vihkimisestä, meidäthän vihittiin paikanpäällä :)

P.S Ennen Tiiliholvia olimme pyytäneet tarjoukset ainakin viidestä eri paikasta. Kovin moni merellinen suosikkimme Helsingissä oli todella kallis, minimilaskutus 10 000 euroa ja siitä ylöspäin.

Aurora Lasse-320

CATERING

Tiiliholvin oma Catering oli hyvän hintainen ja fresh. What else could u want?
Catering toimitti myös kaikki tarvittavat astiat ruokailuvälineistä, skumppalaseihin ja kakkulapioon.

Aurora Lasse-72 Aurora Lasse-69

PÖYTÄLIINAT

Olisi saanut vuokrattua, muistaakseni hintaan +240€. Tässä halusimme säästää, joten ostimme omat pöytäliinat IKEA:sta. Päivää ennen häitä olimme paikanpäällä asettelemassa mm. juuri pöytäliinoja kun tajuan, että ei hemmetti nehän on ihan ryppysiä :D Panikoin hetken, sillä häihin alle 24h ja vaikka mitä vielä tehtävänä. Kaaso ajoi autollaan hakemaan silitysrautaa ja siinä sitten silitettiin suoriksi 30 metriä pöytäliinaa. Voin kertoa, ettei tunti riittänyt ja koska se oli raskasta ja ikävää hommaa päätimme vuorotella. Lopuksi Lassekin totesi, ettei enää ikinä aio silittää mitään :D Itse olin vaan naama punasena ja selkä hikisenä iloinen siitä, että se oli vihoinkin ohi.

IMG_2189Aurora Lasse-2

JUOMAT

Lasse kävi vanhempineen Tallinnan reissulla noin kuukautta ennen häitä. Mukaan tarttui skumppa, valkkaria, punkkua ja avecit. Suomesta hankimme Pommacit, tietty Light versiona ;) Valkkari oli ihan parasta, NAM! Harmittaa vieläkin, etten häissä syönyt tai juonut paljon mitään. Ihan hassuja annoksia. Syynä siis extra-kireä häämekko, joka ei estänyt syömistä, mutta hillitsi sitä. Ei vaan tehnyt mieli. Muutenkin 60 vieraan kanssa seurusteleminen on homma itsessään, ettei siinä höpöttäessä onnen keskellä kerennyt paljon mutustamaan tai hörppimään.

Aurora Lasse-232

HÄÄKAKKU

Tämä morisan ei halunnut perinteistä hääkakkua vaan omannäköisen taideteoksen :D Tämä onnistui Juustokakkutehtaan Minnan kanssa! Keskustelimme ensin meilitse ja kävin myös paikanpäällä hakemassa maistijaiset ja samalla toimitin peilin, joka toimi kakkualustana. Whaat. Kyllä vain. Pari tuntia ennen hääkakun leikkaamista Minna saapui paikalle kokoamaan osissa kuljetettua kakkua. Kakkua oli säilytetty +2 vai -2 (en muista) asteessa ja sen takia oli vaan hyvä, että sai seistä huoneenlämmössä niin kauan.

Aurora Lasse-110 Aurora Lasse-111

11005552_10206004479409707_1708063870_n

HÄÄKUTSUT

Tein itse photoshopilla. Tiedän, että illustraattori olisi ollut parempi ohjelma, mutta ei ole enkä osaa yhtä hyvin käyttää :D Pelkät kutsut olisivat maksaneet graafikolla noin 400 euroa, joten tässä tuli kiva säästö. Kirjekuoret ostettiin Sinellistä ja kivasti liimailtiin niihin vähän bling blingiä. Itse kutsut kävin tulostamassa Tunnin Kuvassa valokuvina, maksoi jotain 30e.

Lähetimme kutsut muistaakseni loka vai marraskuussa, eli noin 2-3kk ennen häitä.

IMG_0195blogia varten hääkutsu

KORISTEET

Meillä ei ollut kauheasti koristeita, sillä juhlapaikka itsessään oli niin tunnelmallinen; tiiltä, kynttilöitä, ulkona pimeää.. :) Valkoiset pöytäliinat loivat hääfiilistä, samoin paikkakortinpidikkeet, jotka tilasin Ebaysta, sekä kattoon vaivalla ripustetut pallokoristeet, jotka tilasin Briteistä.

IMG_229610956462_10206004372687039_1398002214_n

DSCF0994

HÄÄYÖ

Meille hääyö ei ollut mikään sellainen UUH NYT KUHERRELLAAN :D Häiden jälkeen oltiin aika loppu ja seuraavana päivänä meillä olikin aikainen herätys häämatkalle.

Hotelliksi valitsimme Hotel Havenin, jossa ihana ystäväni Sofia on töissä! Hotel Haven on pienempi, mutta yhtä tasokas hotelli kuin Kämp – eli ihan elittiiä ja sen kyllä huomaa joka kerta <3 Oltiin Havenissa ensimmäistä kertaa yötä 1v vuosipäivänämme vuonna 2013. Paras hotellikokemus, ever. Paras palvelu, parhaat puitteet, paras sijainti, paras kylppäri (siellä on telkkari) parhaat unet ja PARAS aamupala! Täällä jos jossain panostetaan siihen, että asiakas on tyytyväinen, mutta suomalaiseen tyyliin ilman hössötystä, perfect. Joskus kuullut miten ulkomailla vastaavissa 5 tähden hotelleissa kannat aulassa puhelintasi ja joku palvelija kiiruhtaa heti kantamaan sen puolestasi… Ravintolassa 15 tarjoilijaa seisoo toimintavalmiina vierelläsi :D Good luck ottaa yhtään selfietä ilman, että kukaan näkee :D Hahaa. Nojuu takas asiaan! Havenissa kaikki on siis juuri niin kuin pitää ja käväisinkin meidän huoneessa kaason kanssa ennen häitä, pikku skumpalla, Tässä kuvia hotellilta ennen ja jälkeen hääjuhlan.

IMG_2221 IMG_2276 IMG_2226 IMG_2224 IMG_2286

Illemmalla hotellihuoneeseen oli ilmestynyt vaikka mitä herkkuja! Mistä ne tietää, että tykkään Runebergin toruista :D Niin kuin sanoin, tästä ei voi palvelu enää parantua! IMG_2314IMG_2315IMG_2322IMG_2313

HÄÄMATKA

Varasimme lennot marraskuussa ja hotellin joulukuussa. Tämä ihan rahallisista syistä, sillä ei ihan tonni riittänyt :) Tämänkin takia olisi varmasti rennompaa jos osaisi varata ja maksella näitäkin vaikka vuotta ennen. Se vuosi menee niiiiiiiiiiin äkkiä.

Lentoja kyyläsin ihan joka sivulta, varmaan kymmeneltä. Ebookersit, halvat lennot ym. ryhmäsivut sekä myös lentoyhtiöiden omilta sivuilta. Käytin ehkä 36h lentogooglaamiseen. Etsin edullisinta yhdistelmää. Haluttiin lähteä matkaan heti seuraavana päivänä, eli sunnuntaina 25.1.2015. Vertailin mikä olisi optimaalisin aika olla kohteessa, sillä esim lähtö perjantaina torstain sijaan saattaa nostaa hintaa vaikka 500 eurolla. Jotkut hinnat oli kyllä ihan crazy, puhumattaan välilaskuista. Halusin tälle reissulle mahdollisimman vähän välilaskuja ja mahdollisimman lyhyen ajan välilaskukohteessa. Tosi hyvin sain sumplittua. Meillä oli vain 1 vaihto per suunta. Mennessä Heahtrow ja paluumatkalla Pariisi. OMG mitä kauppoja Heathrowssa taas oli!!! Ted Baker Shop ja kaikki -50-70%!!! Kiva olla siellä ihan häistä köyhtyneenä :D Edelleen nään päiväunia siitä 400 euron täydellisestä syys/kevättakista, joka olisi nyt ollut ”vain” 200e… Sanoinko jo, että siellä oli Victorias Secret -osasto?! Ooh, olin niin halitjoissani kaikista ihanista brittiliikkeistä, että jouduttiin lopulta juoksemaan lennolle :D Olisi pitänyt varata enemmän aikaa sille kentälle. Pariisissa en olisi kyllä halunnut olla yhtään pidempään. Olikohan D-terminaali, jossa oli vegekahvila… Vege on ihan fine, mutta this girl needs her PROTEIN! Olin ihan varma, että siellä oli onneksi maailman ujoin lohisalaatti. Ostin sen ihan ryöstöhintaan ja vitsi, että petyin! Ne mun lohipaloiksi luulemat oli PORKKANOITA! Ei enää ikinä Pariisiin välilaskua.. :D

Lennettiin Finskillä ja Air Mauritiuksella. Finskillä on muuten nykyään ihan paras lentokonemenyy! NAM!

IMG_2357 IMG_1721 IMG_1715 IMG_1684

Ehkä pakko vielä laittaa pari teaser kuvaa kohteesta ennen kun julkaisen koko stoorin ;)

IMG_1987 IMG_1755 IMG_2155 IMG_2660

HOTELLI

TripAdvisor – KNOW IT, USE IT !

Lisäsin kriteerit: 4+ tähteä, ranta, uima-allas, pariskunnille & trendikäs. Useita vaihtoehtoja räpsähti ruudulle. Oli tosi helppoa verrata hintoja VS. rankingiä. Käyttäjät antavat tähtiä kokemustensa pohjalta useassa eri kategoriassa ja näin Mauritiuksen kaikki hotellit on luokiteltu parhaasta huonoimpaan kokemukseen.

Lempihotellini hint/laatu -suhteeltaan oli Zilwa Attitude, jonka on tähän päivään mennessä rankannut 621 henkilöä. Zilwa Attitude on sijalla 31 saaren kaikista 176 eri hotellista. Muistaakseni silloisilla hinnoilla sijalla 32. olevalla hotellilla oli lähes 100 euroa kalliimpi hinta / yö, eli sijoitusta kannattaa seurata eikä vaan sokeasti ajatella, että mitä kalliimpi sen parempi :)

Sain Zilwa Attitudeen paljon paremman hinnan kun olin yhteydessä suoraan hotelliin, enkä varannut minkää Hotels.comin kautta. Toki hotellia ei edes ollut kaikissa Trivagoissa, mutta tulipahan kilpailutettua kunnolla :)

DKKGKGKKDFfGFAG6299864_50_z6299864_44_z6299864_14_z6299864_48_z6299864_40_z

ROKOTUKSET

A ja B hepatiitti kannattaa hankkia jos matkustelee paljon. Muistaakseni ensin otetaan yksi, kuukauden päästä toinen (näin tein vuonna 2010 ennen Brasilian matkaa) ja sitten vuoden päästä viimeinen. No sen vähän unohdin… Onneksi oli kuulemma semi-ok ottaa se nyt näin jälkikäteenkin. Kaksi viikkoa ennen häitä otin siis 3 rokotusta. Twinrix (hepatiitit), influenssa ja jäykkäkouristus. Ei juma… Kaksi sain olkapäihin ja kolmas… pakaraan! ÄÄÄÄ!

Seison terkkarilla hoitajan kanssa kaksin jossain huoneessa mun housut kintuissa. Hoitaja sanoo, että älä jännitä oikeaa pakaraa, laitan sen sinne. Yritin siinä relata. Vähänkö pelästyin kun se tökkäsikin sen vasempaan kankkuun!!! :D Oli joku aloittelija… Tän seurauksena mua pyörrytti ihan sairaasti ja housut takaisin nostettuani kysyin saanko mennä makuulle, että tipahdan ihan just. Hän ohjasi minut siihen pedille. Olin ihan valmis pyörtymään ja haukoin happea aika lujaa. Hoitsu lähti hakemaan hengityskonetta :DD Ovi jäi auki, joten yritin hädässä puolpyörtyneenä huutaa Lassea, joka oli 3 metrin päässä. Ei se kuullut mitään… Ihan yksin sain toipua… Kun hoitsu tuli takaisin olin jo kunnossa ja Lasse sai kuulla kunniansa kuuroudestaan :D

Ylimääräisen stressin välttämiseksi: TEHKÄÄ TÄMÄKIN AIEMMIN :D Mutta tärkein, selvittäkää tosi ajoissa mitä rokotuksia tarvitsette!

f0e9a5898f62487f99440d7c5f98a7c8
HÄÄPUKU

Tästä on aiemmin kirjoitettukin, mutta koska olen jo jonkun kuvan julkaissut niin tässä niitä todellisia sovituskuvia OMAN puvun kanssa <3

Puku on Maggie Sotteron Sidney. Sovituksissa näkyy rinnassa Swarowski -kristallinen koristelu – josta en tykännyt yhtään ja se otettiin pois. Halusin puvun joka menee ihonmyötäisesti, korostaa parhaita puolia ja parantelee vähemmän hyviä puolia.

Pukuni alushameineen on myynnissä 800 eurolla. Kavennuksineen ja alushameineen pukuni kustansi 1400 euroa. Ostettu Seremoniasta ja aitoustodistus löytyy. Tiedustelut [email protected]

Olen itse 162cm pitkä (häissä 8-10cm korot päällä) ja painoin silloin noin 56kg, jos nämä auttavat koon miettimisessä :) Pukua saa muokattua ompelijalla suuntaan ja toiseen. Itse halusin pitää nyöristyksen mahdollisimman tiukalla, kun taas toiset tykkäävät, että nyöritystä näkyy mahdollisimman paljon.

hääpuku uusi10846996_10152894891287480_965828485_n 10841508_10152894891217480_1761419662_n 10850785_10152894891197480_347715198_n10407743_1765764866981431_7153895526932492255_n Aurora Lasse-48

Pukua kannattaa myös shoppailla noin vuotta ennen, sillä useassa mallissa on monen kuukauden toimitusaika.

KENGÄT

Kuvittelin löytäväni helposti – WRONG! Viikkoa ennen häitä olin niin epätoivoinen, että kävelin jopa Espan Vuittonin liikkeeseen etsimään kenkiä :D No eihän sieltä löytynyt hinta-sopivuus asteikolla hyviä. Hinnat alkaen 400e eikä se kauheasti houkuttanut kun koko omaisuus uponnut jo häihin. Olin epätoivoinen. Kävin kahdella eri Stockalla, kahdessa eri Halosessa, erikoiskenkäliikkeissä jossain Punavuoressa ja Kampissa, Spirit Storessa, Anttilassa, Zarassa JOKA PAIKASSA. Kävin tietty myös hääliikkeissä katsomassa oikeita hääkenkiä, mutta sellaisista avokkaista, joissa ei ole remmejä, mulle lähtee aina iho irti siitä kantapään yltä… :/ Jos löytyi remmilliset niin tietty AINA mun koko (perus 37-38) loppu. Tuli päivä ennen häitä ja mulla ei vieläkään ollut hääkenkiä! Kävelin itiksessä DinSkon ohi. En ole käynyt siellä moneen vuoteen koska ennen ei ole ollut kauheasti mun tyylisiä kenkiä ja jossain vaiheessa kuuli kavereiden valittavan huonosta laadusta, korko katkennut jne. No, nyt menin sinne ja onneksi menin. Mun hääkengät löytyi alesta jollain 10 eurolla :D ja miettikään olin käynyt Vuittonilla :DD Huh.

Shoppailkaa kenkänne ajoissa! On myös paljon kivempaa mennä pukusovitukseen omat kengät mukana. Mua nolotti joka kerta kun en vieläkään ollut hankkinut kenkiä, kiva siinä ompelijan arpoa helman pituutta…

Valkoiset tai kultaiset olisi olleet kivemmat, mutta tässä vaiheessa elämää olin oikein tyytyväinen näihin mustiin :D

unnamed (4)

KORUT & KÄSILAUKKU

Korvakorut ostin 10 eurolla Bijou Brigitte -myymälästä ja käsilaukku on Benettonilta. Hiuskoriste on Glitteriltä. Näin tuon helmikoristeen Ruotsin suosituimman bloggaajan Kenzan blogissa kun hän muistaakseni viime syksynä aloitti Glitterin keulakuvana ja tiesin heti haluavani saman omaan häätukkaani. Muut korut suvun perintöä isöäideiltäni.

Aurora Lasse-49IMG_2215IMG_2246

HÄÄSORMUS & KAIVERRUKSET

Hääsormukseni on itse suunnitelemamme ja Tillanderilla toteutettu. Voit kurkata lisää kuvia sormuksestani täältä. Mieheni Lasse käytti kihlasormustaan häissä, emme nähneet mitään syytä hankkia toista tai muuttaa nykyistä, se oli täydellinen :) Kaiverrutimme ja kiillotimme kaikki kolme sormusta Tillanderilla noin viikkoa ennen häitä. Palvelu on erinomaisesta vielä parempaa, suosittelen suurella sydämellä.

IMG_2347

HÄÄKIMPPU

Lassella oli pieni kukka rinnassa ja minulla sitä samaa kukkaa pallomuodossa. Halusin modernin kimpun ja olin joskus bongannut tällaisen instasta. Hyvä ystäväni Frida on floristi ja työskentelee Floranita -kukkakaupassa. Hän teki kimppuni ihan omin pikku kätösin. Kimppu sai valtavasti kehuja häävierailta ja itsekin olin äärimmäisen tyytyväinen, just eikä melkein omaan makuun toteutettu!

Aurora Lasse-246Aurora Lasse-38

HÄÄKUVAAJA

Tutkin hääkuvaajia netissä ehkä 4 tuntia putkeen ennen kun löysin etsimäni. Kuvaajien hinnat vaihtelavat aikalailla 1000 eurosta melkeen 3000 euroon / hääpäivä. Kyseessä siis noin +-10 tunnin kuvaus + jälkikäsittely, eli älkää turhaan kauhistelko hintoja. Yrittäjiä hekin ovat, eivätkä mitään ryöstäjiä :D

Minulla oli vähän erilainen kuvaajahaku mielessä, sillä tiedän itsekin aiheesta jonkin verran. Kuka tahansa (älkää kuvaajat loukkaantuko) osaa ottaa järkkärillä hyviä kuvia kesähäissä auringon paistaessa. Pimeäkuvaus (meillä koko tilaisuus tunnelmavalaistussa tiilisessä holvissa) ei ole niin helppoa. Huomasin nopeasti, ettei kovin moni kuvaaja oikein hallinnut tätä toivomallani tavalla. Heti illan tullen kuvien laatu heikkeni ja ne olivat suttuisia. Kirjaimellisesti yö ja päivä :D Onneksi löysin Timo Soasepin, jonka tyyliin ihastuin oitis. Moderni, tarkka, tunnelmallinen. Pidimme palaverin ja vahvistimme valintamme. Olettekin täällä blogissani nähneet kymmeniä Timon otoksia. Todellakin oli joka euron arvoinen investointi. Hienoa oli myös tukea nuorta yrittäjää urallaan :)

Aurora Lasse-66

TAKSIT

Soitin Kovaselle 2 päivää ennen häitä illalla kello 22:30 ja varasin mustan E-Mersun poimimaan minut ja kaason Havenilta. Kannattaa muuten varatessa jo sanoa, että ottavat taksi-kyltin pois, ei tarvitse sitten sählätä matkalla hääapaikalla. Sujuvasti siis meni, mutta olisi ollut vielä sujuvampaa ilman sitä keskustelua paikanpäällä. Hyvä palvelu kun varauksen voi tehdä mihin aikaan vain. Kireähkön (kröhöm) pukunsa kanssa taistelevaa morsianta autettiin myös oikein kohteliaasti poistumaan autosta. Pyysin tahallaan ettei minun puolista ovea ajeta pääoven viereen, sillä arvasin ettei autosta ulos astuminen ole kovin eleganttia :D

12-IMG_2019_COVERtilausajopalvelu_kovanenHÄÄDIEETTI

Tietysti hääpäivänä haluaa morsiamena olla kauneimmilla, Minä palkkasin (myös muista syistä) valmentajan puoli vuotta ennen häitä ja hänen avullaan tiputeltiin painoa ja treenailtiin. Häädieettaaminen kannattaa aloittaa ajoissa, sillä trust me, hätäsiin tai rajuihin ”kisadieetteihin” ei ole aikaa eikä voimia. Parempi saada pidemmän ajan rutiini päälle :)

HÄÄKAMPAUS JA MEIKKI

Hiukset ja meikin laitoin ammattilaisella ja maksoin siitä monta sataa euroa. Jälkeenpäin ajateltuna olin hieman pettynyt. En siinä hääpäivän huumassa tajunnut, mutta meikkini oli väärän värinen :D Pyysin ruskeat smokey eye -meikit, enkä mustaa.. No mustalla häämeikillä mentiin :D Huomasin tosiaan vasta hääkuvista, että hetkinen nyt ei näytä siltä kuin halusin. Ehkä oudon kuuloista, mutta ei sinä päivänä osannut havaita tällasia, oli vaan niin onnellinen :) Kaasokin oli samassa paikassa laitettavana ja en tiedä miten, mutta tosi nätiksi saivat sen <3 No ei sentään :D Julia on aina nätti, vähän pitää kuitenkin kiusata kun polttareissa laittoivat tekmään varmaan 300 kyykkyä keskellä Kamppia :D

IMG_2206 IMG_220810406717_10153004843217480_5628996540361196383_nAurora Lasse-103

SOKEROINTI HÄÄMATKAA VARTEN

Häämatkaa varten kävin brasiliaisessa sokeroinnissa. Oli minuulle vähintään kymmenes kerta. Ekat kerrat kävin Brasiliassa ja sen jälkeen jatkoin toimenpidettä Suomessa aina kesäisin ja ennen matkoja. Suomessa tekijöitä on paljon ja useaa olen kokeillutkin. Useimmissa paikoissa brassiin on mennyt noin 30-60min, se ei ole kivaa. Onneksi löysin vuosi sitten ihan parhaan mestan! En enää edes kuvittele meneväni muualle, sillä Kauneushoitola Serenessä Camillalla menee koko hoitoon vaan noin 10 minuuttia, yhtä tehokas ja kaunis kuin aidot brasilialaiset mimmitkin! Camilla on ihan paras alallaan, suosittelen! Raikkaat tilat ja ihana henksu <3 Brassin lisäksi minulta sokeroitiin samalla kainalot, vitsi oli leppoisaa biitsilomailla näiden jälkeen!

Serene tarjoaa lukijoilleni tutustumiskäynnin kaikkiin sokerointeihin -25% touko- & kesäkuulle !

Mainitse vain lukeneesi blogiani ajanvarauksen yhteydessä niin saat alennuksen :)

Camilla vasemmalla :)
Camilla vasemmalla :)

IMG_2160150326024640_hoitola_1

Silloin kun kilpailin bikini ftnesksessä 2013, minulta sokeroitiin kaikki, siis ihan kaikki käsiä, naamaa ja jalkoja myöten. Koen olevani suht. kokenut ja tiedänkin miten paljon eka kerta saattaa jännittää, joten jos on mitä tahansa kysyttävää sokeroinnista, vastaan mielelläni. eli kommentoi toki :)

HAMPAIDEN VALKAISU

Kuten moni teistä tietääkin, mulla oli lukioon asti ihan keltaiset hampaat. Aluksi valkaisin hampaani jenkeistä tilatuilla Crest White Stripseillä kerran per vuosi. Kolmen vuoden jälkeen en enää kestänyt valkaisun aikana tapahtuvaa vihlontaa (vähän alkoi kotivalkaisu pelottamaan), joten siirryin ammattilaisten huomaan ja jatkoin vuosittaisia valkaisujani yksityisellä hammaslääkärillä. Tällä kertaa kävin valkaisemassa hampaani Medgroupin yksityisellä vastaanotolla Vantaalla (klinikoita on mm. myös Helsingissä ja Turussa).

Valkaisu on oikein tehtynä turvallinen toimenpide. Siinä poistetaan kemiallisesti hampaan kiilteestä ja hammasluusta värjäytymiä ja tummentumia. Käytettävät aineet ovat kliinisesti testattuja eivätkä ne vahingoita hammasta. Valkaisu on kivuton, mutta haittavaikutuksena voi esiintyä hetkellistä vihlontaa korkeintaan muutaman päivän ajan.

Lisää infoa täällä

Valkaisu oli Beyond -tehovalkaisu ja yllätyksekseni se ei vihlonut lainkaan! Aiemmin olen käynyt mm. Oma Hammasalääkärin valkaisussa, joka oli kyllä myös tehokas, muuta oli niin kamala vihlonta, että sain ihan iloisesti syödä kliniikalta mukaan saamani Buranat seuraavan 24 tunnin aikana.

Valkaisun hinta on normaalisti 285€ ja nyt tarjouksessa 198€. Onhan se hintavaa, mutta mielestäni täysin sen arvoista :)!

11102666_1805752389649345_290935747971151869_n

valkaisukampanja-banneri

HIERONTA

Kävin myös pari vai kolme kertaa hieronnassa häitä edeltävinä viikkoina. Pakko päästä rentoutumaan, oli ihanaa! Viimeinen hierontani oli 2 päivää ennen häitä ja pyysin taas rintalihashierontaa, sillä halusin kaikin keinoin koittaa parantaa ryhtiä häitä varten. Sanoin perus, että ”täysillä vaan, ei tarvitse varoa, mä kyllä kestän”. Suprise surprise sain mustelman :D Näkyy kuvassa vasemalla rinnan keskellä sellaisena tummempana alueena. Luulin ensin, että siinä on jotain likaa – noup mustelmahan se siellä :D

IMG_2227

KIITOSKORTIT

Häämatkan viimeisenä päivänä, kun bruna oli parhaimmillaan, asetimme iPhone kutoseni tissue -laatikkoon leikattuun koloon, laitoimme videon pyörimään ja kävelimme laiturin päähän poseeraamaan. Näin syntyi lähes ilmainen kiitokorttimme.

Meillä ei siis ollut mitään erillisiä potrettikuvauksia hääpäivänä. Emme halunneet talvisia kuvia, joten omatoiminen pikku photoshoot häämatkalla oli todella toimiva. Hauskana seurauksena moni hotellivieras onnitteli myöhemmin, sillä luulivat meidän menneen silloin aamupäivällä paikanpäällä naimisiin :D ”Oh no sir, we got married ten days ago back in Finland!”

kiitoskortti VALMIS

Jos jaksoit lukea tämän loppuun asti olet luultavasti suunnittelemassa omia häitä, onnea teille! <3 …jos et, olet ansainnut papukaijamerkin :D

Olen kirjoittanut häistä 10 bloggausta, höpöttänyt niistä jokaisen kanssa, haaveillut niistä 20 vuotta, suunnitellut niitä 2 vuotta ja NYT, nyt olen valmis :D Häät olivat ihana taphtuma, älkää luulko muuta tämän perusteella, olen vaan nyt hääloman tarpeessa. Vielä pitäisi tehdä kuvakirjaa ja julkaista häämatkakuvia. Kivaa hommaa, mutta ihan työstä käy :D

Innolla odotan omien kavereiden seuraavia häitä <3 Ilmestyn vaan paikalle iloitsemaan, nauttimaan hyvästä seurasta ja syömään :D

kuva

Good luck brides & grooms, good luck!
/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebook: täällä
Parhaimmat hääkuvat: Timo Soasepp

Aiemmat hääbloggaukset:
The venue
Here comes the bride!
The food & the cake
The Ring
First dance
44 kuvaa meidän häistä morsiamen ryöstöstä kimpun heittoon!