Avautuminen Saksassa asumisen alkuvaikeuksista

Jos nyt listaisi vähän kuulumisia, ettei blogi ole vaan täynnä iloisia koira- ja rantakuvia, koska ei tämä nyt sitä ole suurinta osaa ajasta. Suurin osa ajasta menee töitä tehdessä tai yrittäessä tehdä niitä.

Netinpuute, aloitaan nyt sillä. Avaan tämän ongelman ihan kunnolla ja lupaan, että lausetta enempää puhu siitä enää tämän jälkeen :D Ollaan nyt viikon päästä oltu Saksassa tasan 2 kuukautta ilman kotinettiä ja vielä menee melkeen toiset 2 kuukautta, että saadaan se wifi kotiin! Sairasta. Mistä johtuu? Tästä:

 • Vain yksi operaattori Saksassa tarjoaa alle 12kk sopimuksia nettiä varten, se on O2. Tässä meni hetki kunnes saatiin tämä oleellinen tieto selville. Eihän me aluksi edes tiedetty mitä operaattoreita täällä on.
 • Oltiin O2 kassalla passeinemme tilaamassa iloisesti nettiä, kun kysytään luottokorttia. Näytetään Visaa – ei kelpaa. Mikä sitten kelpaa? Saksalaisen pankin luottokortti. Eikö millään voi nyt ihan universaalia Visaa käyttää? Ei voi. P.S Sitä laskua ei edes makseta sillä kortilla tai välttämättä edes siitä saksalaisesta pankista…
 • Lievästi suivaantuneena menemme passi kourassa pankkiin avaamaan tiliä ja hankkimaan korttia. Tili on ilmainen opiskelijoille, sepä kiva. Pitää kuitenkin saada vuokraisännän allekirjoitus johonkin paperiin, että me tosiaan asutaan Saksassa. Paperia ei voi palauttaa noin vaan, vaan pitää varata aika. Se aika menee 4 päivän päähän.
 • 4 päivän kuluttua palataan lapun kanssa, tili avataan ja kortti tilataan. Kortti tulee 10 päivässä, sanotaan.
 • Kortti ei tullut 10 päivässä. Meni 15 päivää ja Lasse meni paikanpäälle kysymään, missä kortti on? Ei voida mitenkään nyt tietää missä se on, sanotaan pankissa.
 • Menee viikko ja typerää korttia ei vieläkään näy. Mennään takaisin pankkiin ja hups, ei sitä ole ikinä tilattu!!! No mutta hei, ei hätää, menee taas vaan 10 päivää!
 • No nyt on jäljellä vielä 7 päivää odottelua jos se sitten taas jättäisi vaikka tulematta. Tämä viimeinen kohta on nyt sitä varten, että KUN kortti tulee ja mennään taas O2 operaattorille käymään sitä nettitilausta tekemään, menee kuitenkin vielä 30 päivää sen netin kytkemiseen!?! Fantsua! Vai mitä sanaa tähän voi käyttää?

Mikset käytä mokkulaa? – joku saattaa sanoa. No niin mekin ajateltiin, kun tänne muutettiin ja sinne ne ensimmäiset 3 viikkoa tulhlaantuivatkin. Otettiin mokkula ja se ei toiminut. Meitä kehotettiin lataamaan siihen päivitys tai maksamaan 30€/20min teknisestä tuoesta, että joku muu tekee sen. Yritettiin itse ja vaan saadaksemme tietää, ettei siihen ole OLEMASSA päivitystä, joka olisi Applen uusimman päivityksen tasolla, että toimisi mun koneessa! Siltikin, liikkeessä haluttiin vielä itse yrittää. Siinä meni tunteja ja lopulta totesivat, että joo on kyllä nyt liian vanha laite heillä, eikä muita löydy. Suositeltiin kiertämään taas muita liikkeitä. Kierrettiin kaikki ja yhdessäkään ei ole tarpeeksi uutta versiota, ei yhdessäkään. Saksassa ei ole yhtäkään mokkulaa, mikä käy jos olet ladannut toiseksi (?) uusimman päivityksen useita kuukausia sitten. Kuinka edistyksellistä!

Otettiin kännykkäprepaidit ja jaettiin iPhonesta netti tietokoneeseen. Tätä ei tehty alunperin, koska halusin pitää iPhonessa Suomi-liittymän, onhan se työpuhelinnumeroni – siksi mokkularumba. Selvisi kuitenkin, että koska täällä maksetaan käytetystä datasta, maltillinen työpäivän mittainen surffaus tulisi maksamaan n. 300€ kuukaudessa. Siihen hintaan ei edes sisälly youtubevideoiden katselu, kuvien lataaminen blogiin, mistään Netflixistä puhumattakaan. Maksettiin nopeasta datasta vain alle viikon, sillä eihän se ollut kannattavaa.

Tämä netin kanssa säätäminen on paskaa. Joka. Päivä. Odottelua.

Silti minulta kysyttiin vähän aikaa sitten puhelimessa, että onko jo ikävä kotiin Suomeen? Vastasin, että ei ole. Vaikka työtehokkuus täällä on ihan olematonta, olen silti innoissani tästä seikkailusta. Yleisesti ulkomailla olemisesta, melkein joka päivä uusien ihmisten tapaamisesta, oivalluksista, yllätyksistä ja alati uusista maisemista.

Se suomalainen ajatus, että Saksa on tehokas maa, on kyllä nyt kumottu. Nykyajan ihan perustarve on netti. Paperin kiikuttelut, ihme toimitusajat ym. olkoon todisteena.

Kaupoissa ei voi maksaa Visalla (Electron, Debit, Credit, Debit & Credit, Business). Kaksipuoleista Visa/Debit korttia ei itseasiassa tunneta täällä ollenkaan. Eivät koskaan ole edes nähneet sellaista. Moni maksupääte valitsee automaattisesti luottopuolen, muita vaihtoehtoja ei laite edes anna. Joskus jos annetaan vaihtoehto, myyjä valitsee itse KYSYMÄTTÄ sen luottopuolen?!

Normaalistihan näissä tuplakorteissa maksupääte kysyy Visa vai Debit. Täällä JOS maksupääte tunnistaa kaksi eri puolta ja saat itse valita sen puolen, vaihtoehdot ruudussa ovat Visa vai Visa? Arvaa nyt siinä sitten kumpi on kumpi. Maksupäätteissä on myös usein 5€ ostoraja, että jos ostos on 4,95€ korttia ei hyväksytä. Tämäkään ei ole tehokasta, eikä nykyaikaa. Jossain kaupoissa kuten ruokakauppa Edekassa (kallein…) Visa kyllä kelpaa.

Nettiin vielä palatakseni, osa nyt ehkä ihmettelee miten täällä sitten bloggailen. Olen Lassen koululla, täällä on erittäin hyvä netti. Ainoa hyvä netti. Tännekin tarvitsin Lassen henkilökohtaiset tunnukset päästäkseni nettiin. Niiden tunnusten saamisessa meni muuten myös kaksi viikkoa, vaikka ekana päivänä niitä kysyttiin.

Photo on 29-03-16 at 17.25

Lasse parka... #työtehokkuus
Lasse parka… #työtehokkuus

Tätä ennen istuin pari viikkoa Mäkkärissä, missä on 3h ilmainen netti per vuorokausi. Netti oli hidas, mutta se oli sentään jotain. Kolme tuntia jotain. Olin siellä mäkissä joka päivä. Nyt pari viikkoa sitten tänne Kieliin (250 000 asukasta, ettei nyt mikään tuppukylä kuitenkaan) tuli ilmainen ulkonetti, KH_WLAN. Siinä ei ole aikarajaa, mutta se ei ole tarpeeksi vahva pyörittämään esim. youtubea. Muut ilmaiset netit ovat operaattoreiden ”hotspoteja” (typerin sana ikinä) ja niissä on ilmaista surffiaikaa 30min-1h. Nekään eivät kykene videoiden katseluun tai kuvien lataamiseen ja silti ajan loputtua tulee ponnahdusikkuna, missä kehotetaan ostamaan päivä-, viikko- tai kuukausioikeudet siihen nettiin. No thanks.

Mehän ei enää asuta täällä keskustan lähettyvillä, missä Lassen koulu on, vaan muutettiin lasinsirpaileidentäyteiseltä teollisuusalueelta rantakylään Laboehen. Laboesta tänne kouluun on 17km, eli toisin sanoen pitää aina ajaa 17km, että pääsee netin ääreen. Täällä Laboessa ei siis ole yhtäkään ilmaista wifiä, vaikka on kuitenkin suosittu turistikohde?

IMG_2126

Olen tottunut tekemään töitä sillä sekunnilla kun haluan ja vaikka vuorokauden putkeen, mutta täällä se ei ole mahdollista. Pitäisi elää täällä koulussa. Kyllähän se ärsyttää erittäin paljon kun tulee tänne 08-10 ja lähtee 17-20 aikaan kotiin, vain tajutakseen, että unohti vastata johonkin meiliin tai katsoa mikä sen eläinlääkärin osoite on. Ihan vaa säätiedon selvittäminenkin on jopa 20 minuutin lataamisen takana.

Kännykän prepaidiin sisältyvän kalliin nopean netin loputtua, netti on edelleen olemassa, mutta hidastuu ihan olemattomaksi. Sillä ollaan menty. Koska kaikki talot täällä on tehty kivestä tai tiilestä (lue: ei kenttää) joudun jättämään iPhoneni parvekkeen kaiteelle lähes puoleksi tunniksi, jotta se lataa vaikka just sen säätiedon huomisesta =D

IMG_1448 2

Sillä hitaalla ”perusnetillä” pystyy onneksi sentään käyttämään Facebookin Messengeriä ja joskus jopa soittamaan puheluita Facebookin kautta! Jos joku lähettää minulle kuvan Messengerissä, en kuitenkaan näe sitä, koska sitähän se ei lataa. Pitää taas viedä parvekkeen kaiteelle yksin laitailemaan. Facebookia itseään pystyy myös vähän selaamaan (ei tule koko päivän historiaa, ehkä 10 eri statusta), mutta sielläkään ei kuvat näy. Tosi kivaa kun joku kunnon kiinnostava otsikko ja miljoona tykkäystä, mutta sitten ei näe kuvaa. Joudun ottamaan screenshotteja näistä ja katsomaan ne kun pääsen tänne koululle =D

IMG_2520
VIeläkään en tiedä mikä toi joka paikassa lukeva Coachella on?! Pitää googlata kun kerkeää.

Nelosella on nyt alkanut mun lempisarja Mustat Lesket. Ootteko kattoneet? Me ajetaan iltaisin iltaruoan jälkeen tänne koulun parkkikselle katsomaan sitä. Yhteensä 34 kilometriä pitää ajaa, jotta voi katsoa yhden jakson. Varsinkin kun tulot tippuivat muutenkin molemmilla tänne muutettaessa, ärsyttää maksaa bensoja netin puutteen takia johtuvasta ajelusta. Sama jos illalla haluan tehdä töitä, pitää ajaa tänne koululle ja pimeässä pihassa istua autossa tekemässä hommia. Lukuisia iltoja/öitä olenkin istuskellut selkä kipeänä autossa yrittämässä saada asioita hoidettua.

Porukka jakautuu täällä aikalailla kahteen. Tosi avuliaat ja ne, joita ei kiinnostaa edes yrittää. Tosi avuliaita ovat englantia puhuvat (yllättävän moni kuitenkin) ja myös ne, jotka eivät puhu englantia, mutta tekevät kaikkensa, jotta voitaisiin keskustella saksaksi. Jälkimmäiset tosiaan auttavat sanojen kanssa, puhuvat hitaammin, hymyilevät, selittävät elekielellä, kehuvat, opastavat ja kannustavat. Sitten on niitä, jotka jo ekasta kysymyksestä ”Anteeksi, puhutteko englantia?” sanovat vaan ”Ei, ei, ei ja ei” ja pakenevat tai jopa suuttuvat. Eivät vaivaudu edes saksaa enää puhumaan, vaikka yritän itse sitten vaihtoehtoisesti sanoa asiani saksaksi. Saksantaitoni ovat kyllä oletetusti parantuneet ja pärjään kyllä lähes joka tilanteessa. Etenkin telkkarista ymmärrän suurimman osan, mutta oma puhe ei ole kovin korrektia ja usein paljon sanoja puuttuu varastosta. Ärsyttää kun muistan ne sitten keskustelun jälkeen. Harmittaa kuitenkin tällainen ”muukalaisviha”, mistä olen lukenut foorumeillakin. Suomessa en voisi kuvitella tilannetta, jossa asiakaspalvelutyössä oleva kieltäytyy auttamasta tai suuttuu turistille.

Saksassa on kaksi Namun koiranruoan (Brit Care) maahatuojaa, mutta missään sitä ei myydä. Googlettamalla löysin yhden nettikaupan ja tilasin heti. Nyt kun piti tilata lisää, siitä kaupasta oli tämä merkki loppu. Laitoin maahantuojille meiliä asiasta kaksi viikkoa sitten, mutta kukaan ei vastaa. Tilasin nyt käytössä olevan ruokasäkin Itävallasta :D Täällä on tosi vähän viljattomia koiranruokamerkkejä eläintarvikekaupoissa. Koska Namu kasvaa vielä, haluan myös tuotteen, jossa ison rodun kasvava yksilö on huomioitu. Viljattomia sellaisia merkkejä ei ole lainkaan. Odotin kyllä ihan muuta kun kyse on näin isosta maasta.

FullSizeRender 12

Piti aloittaa ratsastus täällä ja nyt siihen olisi aikaakin, kun arki on tasoittunut. Kävinkin yhdellä kivan näköisellä tallilla. Käveltiin Namun kanssa tunti sinne päästäksemme. Törmäsin tallilla naiseen ja kysyin puuhko englantia. Sanoi vaan, että ei puhu ja sulki oven nenäni edestä, päästi samalla isomman paimenkoiran ulos tallista. Koira oli kyllä tosi kiltti ja muuten kiva, mutta yritti tehdä pentuja Namun kanssa koko matkan pois tallialueelta :D

Laitoin toiselle tallille meiliä. Se oli vielä sellainen talli, joka järjestää turisteille vaelluksia. Viikkoa myöhemmin, ei vieläkään ole vastattu. Laitoin myös yhdelle apteekille meiliä toisesta asiasta viikko sitten ja siihenkään ei ole vastattu.

Tv sarjojen dubbaus. Big Bang Theoryn näyttelijät saavat 500 000 dollaria per jakso, per henkilö. SIlti koetaan, että ohjelma on parempi jos joku muu puhuu heidän äänensä sijasta saksaksi samat jutut. Eilen näin osan OCC prätkärealityohjelmasta ja siinä jokaisen henkilön äänen dubbasi SAMA IHMINEN =D Yhdellä kanavalla näkyy osan päivästä BBC uutiset englanniksi. Katsotaan nykyään aika paljon uutisia. Tiesitteko, että Hillary Clintonilla meni aika lujaa eilen New Yorkin vaalitilaisuudessa?

Ollaan saatu postissa varmaan 10 eri dokumenttia, mistä ei ymmärretä melkeen mitään ja huomiseksi meille on varattu aika kaupungitalolle. Jotain meille tulkattiin, että haluavat ainakin tietää sukunimeni ennen naimisiinmenoa? Aika outoa minusta.

*huokaus*

Huomenna jatkuu!

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma made by me 29€? Täällä lisää!

Edellisessä postauksessaFehmarn, ihana surffisaari

Aku

26 vastausta artikkeliin “Avautuminen Saksassa asumisen alkuvaikeuksista”

 1. Osaa arvostaa toimivaa nettiä tän stoorin jälkeen ja kaupan etälukijoita :D
  Oon ite kerran käynyt Saksassa ja se ohjelmien dubbaus oli aika öhhm…mielenkiintoista? Ja sit et jotkut ihmiset ihan asiakspalvelu työssä voi olla tosi töykeitä.
  Siihen maahan on semmonen viha-rakkaus-suhde.

  • Hahaa joo viikon turistina voi kohauttaa olkia melkeen ihan mille vaan, mutta just asuessa alkaa lähinnä kiehumaan. Täällä tulee telkkarista tosi paljon kiinnostavia UUSIA leffoja ja kaikki dubbattu, kaikki. Joku tanskalainen kanava näkyy, missä ruotsalaisia leffoja, yhden katoin kerran ja se oli kivaa vaihtelua :D Tekstit oli tanskaksi. Harvempi tässä maailmassa kuitenkaan ruotisa tai tanskaa puhuu, että ihan kivaa olisi ne englanninkieleiset ohjelmat ja tekstit saksaksi. Joidenkin ääninäyttlijöiden äänet osuu aika lähelle alkuperäisiä ja toiset on sitten täysin off, kuten Simpsoneiden Homer… Aivan eri jätkän kuulonen.

   Ah, ETÄLUKIJAT! Joissain paikoissa tällä on se wifi-merkki, mutta ei taida toimia kun ei muutenkaan Visat skulaa :/

 2. Kuulostaa niin tutulta. Suomalaisen teknologiayhteiskuntaan tottuneen ihmisen on vaikea ymmartaa etta netti ei toimi ja emailiin ei vastata. Kannattaa vaan rohkeasti menna paikan paalle ja koettaa puhua paikallista murretta. Itse en ole vielakaan tottunut toykeyteen, mutta monien ulkomaalaisten mielesta suomalaiset ovat toykeita ja tylyja, joten….nimimerkilla 18 vuotta ulkomailla…

  • Nimenomaan ei muuta vaihtoehtoa kuin marssia paikanpäälle ja tyrkyttää itseään :D Harmittaa vaan just, että edes ilmoitetaan s-posti, jos sitä ei käytetä…

 3. Joo voin kokemuksesta kertoo ettei helpommalla Tsekeissakaan paase… Muutin tanne viime elokuussa ja selvisi ettei meidan taloon ole minkaanlaisia nettimahdollisuuksia, kun ei koko alueella ole tehnty mitaan kaapeleita, eika tulla tekemaankaan. Noh, etsittiin sitten mobiiliratkaisu, puhelimeen ensin nettiliittyma ja sitten vasta huomattiin etta jaahas eipa oikeen verkko toimi (tai toimii sillein etta lataa yhden sivun per 10 minuuttia…). Ostettiin vehkeet ja vempaimet ja kiivettiin katolle kiinnittamaan kallis vastaanotin jotta edes jotenkin saisi nopeutta. Sit oli aika hankkia se sim kortti itse vastaanottimeen ja jo ilosta hypittiin, etta jes nyt toimii vihdoin. Kunnes paljastui etta koko MAASSA yksikaan operaattori ei tarjoa yli 10gb/kk nettia, vaikka kuinka maksaisit. Siis 10gigaa koko kuukaudelle!!! Siina katot muutaman Youtube videon ja kaks jaksoa netflixia ja se onkin sitten siina. Toissa on netti mutta kun ei pysty netflixista oikein mitaan lataamaan niin kylla ottaa pannuun… Miten suomessa on rajattomat datapaketit ja taalla maksimi on 10 gb??? Ei voi kasittaa…

  Ja telkkarista ei tuu mitaan englanniksi, ihan viimosen paalle on ihan joka ikinen asia dubattu.. :D Etta voi varmaan jattaa hyvastit kaikille sarjoille ja leffoille … :D

  • (kauhusta järkyttynyt jähmettynyt monttu-auki-tyyppinen-ilme)

   Eikä… KAMALAA! …KATOLLE! 10GB/KK!!!

   Olen sanaton. En tiedä minkä perkeleen kaapeliyhtiön sitä pitäisi itse perustaa, että hommat alkaa toimimaan. Käsittämätöntä, ettei ole mitään mahdollisuuksia? Että tekee kaikkensa vaan ymmärtääkseen, ettei mitään ole tehtävissä?

 4. Äh eikä! Asun hollannissa, mutta pystyn kovasti samaistumaan tuohon paperisotaan, niinkuin NETTIIN. :D Meilläkään ei ole ollut nettiä, sillä yhteys ei yllä ylimpään kerrokseen! Operaattorin netti kestää ensimmäiset pari päivää (joka on ihan mielettömän kallis, ikävä suomen rajatonta dataa..), ja sen jälkeen sillä hitaimmalla netillä odotetaan. Ja odotetaan. On muuten tuttu juttu tuo säätiedon 15min latautumisen odottaminen. :D Kuvia ei näy, eikä todellakaan youtube tai netflix. Onneksi yliopistolla on päässyt töitä tekemään.

  Monen laitteiden asennusten ja kokeilun yrittämisen ja tappelemisen jälkeen ostettiin wifi extender (n. 150e) joka toimii ja pidentää yhteyden tänne ylimpään kerrokseenkin. Sen jälkeen pari päivää elämä olikin pelkkää netflixiä ja netissä surffaamisen riemua.

  Ymmärrän tuskasi, tsemppiä. Toivottavasti pankkiasiat yms selviää pian. :)

  • Kamalaa, niin kamalaa, että naurattaa :D ..toi ylemmän kerroksen nettikatko :D Ei hemmetti. Hytkyn tässä naurusta (joku kohtalosamaistumin?) ihan vaan tosta sanasta wifi extender =D ja just kaikki muut samat kokemusket kuvat ja säätiedot :D Itkeä vai nauraa? Teen nyt molempia :’D

 5. Muutin myös pari viikkoa sitten Saksaan. Ostin kännykkään prepaidin, mutta niillä ei ollut lainkaan nano sim-kortteja myynnissä… Jouduin sitten itse saksilla leikkelemään sim-kortin, että sain kännykkään netin. Sekin nopea netti kului jo ensimmäisen viikon aikana. Lisäksi mulla ei hyväksytty Edekassa Mastercardia, jäi ruokaostokset sitten kassalle. :D

  • Ai Edeka ei ota kuitenkaan Masteria, no johan on :D Toi SIM-kortti juttu on kyllä aivan omaa luokkaansa, leikkele nyt itse sitten =D

 6. Voi apua :D Mulle on tullut yllätyksenä tämä nettisähellys myös Meksikossa, mun puhelinlasku on n. 250e (!!!!!!!) kuussa vaan sen internetin takia. Oon tainnut joskus aikaisemminkin tästä mainita! Wifi sentään löytyy useista paikoista, mutta kaikki netti- ja puhelinliittymät ovat todella kalliita. Ei ole sattumaa, että Telcelin omistaja on maailman toiseksi rikkan mies :D
  Kun mulle vihdoin saatiin se liittymä puhelimeen niin tämä asiakaspalvelija unohti aktivoida liittymän käyttöön ja taas piti odotella ja täyttää sama paperirumba sillä ne aikaisemmat paperit olivat mystisesti kadonneet, hah. Ja meillä on tosi kallis huippunopea erityisspecial wow modeemilla voi melkein lentää- kotinetti, mutta kummasti sekään ei yltä keittiöön asti vaikka sielläkin sen pitäisi toimia ihan samalla tavalla. Pieniä juttuja kuitenkin :)
  Ja vielä postaustoive! Kirjoita postaus bloggaamisesta ja miten päästä alkuun, mua kiinnostais aloittaa blogi mutta en tiedä mistä aloittaa :D

  • Hei jee tosi hyvä postausidea!

   No siis selvästi aika samaa hintaluokkaa kuin täällä tuo kännynetti, järkkyä! Tosi hauska fakta toi Telcelin omistaja = maailman rikkaimpia :D Kivaa riistoa. Veisi varmasti maata aika paljon eteenpäin jos teknologia ja netti olisi edullista. Muista Brasisliassakin, että esimläppärit oli puolet kalliimpia kun niillä tuontivero oli jotain 50%?!

   Ehjä teidänkin pitää ostaa sellainen wifi extenderi vielä lisäksi, mistä tuolla aiemmissa kommenteissa mainittiin :D Jos alkaa netitön keittiö jurppimaan. Olisihan se kivaa, että netti toimisi koko talossa kun siitä kerran maksetaankin!

 7. Vitsi mielenkiintoista lukea näitä postauksia saksasta!:D ja kiva lukea ns arkiongelmista eikä pelkkiä lomatekstejä. Aloin ihan itekin pohtimaan että mihin käyttäisi nettiä ja miten selviäisi ilman sitä ja aika heikosti menisi vaikka ei edes työjuttuja tarvitse hoitaa netissä :D pahinta ois ehkä kommunikointi, koska ei voisi soittaa whatsup puheluita tai viestejä, joita itse hyödynnän ulkomailla:D onko saksassa hotelleissa/hostelleissa nettiä? Koska jos reilataan saksan kautta ensi kesänä nii luulis että niissä edes toimis apua?:D

  • HAH! Yksi hienoimmista Kielin keskustan hotelleista (joku 15 kerroksinen moderni) ei tarjoa edes googlea avaavaa nettiä asiakkailleen :D On siellä wifi joo ja salasanakin annetaan, mutta ei se mene mihinkään! Lataa lataa.

   Ehkä jossain Hampurissa, Berliinissä tai Münchenissä olisi paremmin asiat kun on isompia kaupunkeja? Tosi usein autolla ajaessa tai kaupungilla käppäillessä avaan puhelimesta wifikeskuksen ihan vaan katsoakseni mitä wifejä ympäristössä on vai onko lainkaan ja aika köyhältä näyttää. Yksi vaikuttaja on just se, että nää talot on kivisiä, eikä kaikki wifit siksi näy niin helposti. On ne varmaan heikompiakin, mutta kuitenkin.

   …eli jos jossain hotellissa mainostetaan nettiä, ei kannata odottaa ”liikoja” :D

 8. Oi oi, nettiongelma kuulostaa tutulta! Asun ja opiskelen tosiaan kanssa Saksassa, mutta meitsillä on käynyt tuuri, koska Wlan löytyi kotoa valmiiksi ja kun päivät viettää tosiaan yliopistolla, niin ns. dataa tulee käytettyä tosi vähän! Puhelimeen oon ottanu Aldi Talk -prepaidin, onks tää sulle tuttu? Olin pari viikkoa sitten Sankt Peter & Ordingissa (Hampurin ja Kielin holleilla, Pohjanmeren turistikyliä) ja sielläkin toimi aivan moitteettomasti. Aldi Talk tarjoaa aina esim perusraten 8€ lisäksi sitten saman verran dataa jo kulutetun päälle tyyliin 3-5 eurolla riippuen siitä, minkälaisen prepaidin on ostanut. Toimii muuten supernäppärästi Aldi Talk Appsin kautta, eli ei todellakaan tarvii käydä joka kerta Aldista hakemassa puheaikaa. :)

  Ja kaupungintalolla tarvitsee käydä aina ilmoittautumassa asukkaaksi. Myös vaihtareiden pitää tehdä tämä. Samoin kun muuttaa takaisin Suomeen, on asia käytävä ilmoittamassa samaan paikkaan.

  Samaistun myös tohon pankkikorttiasiaan….. On niin sairaan rasittavaa miettiä joka kerta, että onko käteistä mukana. Kannattaa muuten huomioida, että sama pätee ainakin täällä Baijerissa niin kalleimpiin ravintoloihin, pubeihin, joihinkin vaatekauppohin etc. Ja joissain ruokakaupoissa käy vaan saksalainen, tietyn luottokunnan myöntämä, pankkikortti. Tämmöinen käytäntö on ainakin Lidlissä.

  Jos tarviit jeesiä vielä muuten, niin vastaan kyllä mielelläni parhaan kykyni mukaan =)

  • Kiitos Liinu!

   Tosta Aldi kortista oon kuullutkin, osaatko sanoa mitä se 30GB maksaisi? Se on siis ihan minimi se 1GB per päivä (30GB / kk), että siitä meidän käytössä kannattaa maksaa. Ollaan kyllä huomattu, että ihan ihmepaikoissa pitää olla käteistä, kuten vaikka tän alueen isoin eläintarvikekauppaketju Futterhaus… Ai niin ja BENSA-ASEMAT! Täällä ei ole automaatteja :D Mitä teet yöllä, mitä :D? Mietittiin just, että jos ajaisi Saksan läpi yöllä ja olisi bensa loppumassa, voisi olla aika jännittäviä hetkiä. Ärsyttävää, että tällasiinkin pitää varautua.

 9. https://www.alditalk.de/ tuolta löytyy noi kaikki ratet ja vaihtoehdot, mutta aika pienillä datamäärillähän noi kaikki on jos miettii normaaliakin suomalaista datan kulutusta. Toi bensa-asemajuttu kai riippuu vähän siitä missä tankkaa, esim isoilla Rasthofeilla ja ketjuilla on kyllä myös automaatteja :)

  • Kiitos, olipa kätevää! 90€/kk kustantaisi se 30GB. 5 päivän välein pitäisi maksaa uudet 15€ seuraavasta 5 päivästä. Tätäkään ne oikein ymmärrä, että miksi ei myydä? miksi paketit on niin pieniä? Eikö nää käytä puhelimissaan Facebookia ym kaikkea meille normaalia, että miten kauan niillä kestää noi pikkupaketit? Kun myydään jotain 150MB pakettejakin, ne menee jossain alle tunnissa. 90€ per kk on aika paljon mutta JOS sen haluaisi maksaa niin olisi nyt edes 10BG tai 20GB+ paketteja olemassa. Oikeen hankalan kautta taas kerran :D

   Täällä meilläpäin (aika paljon ollaan ajeltu) ei tosiaan ole yhtään automaattitankkausta :/ Kiva tietää, että tuolla isoilla reiteillä muualla maassa on sitten olemassa jos tarvitsee :)

 10. Ai että, kuulostaapa tutulta :D Mies oli töissä Saksassa, ja noita aivan samoja juttuja ihmeteltiin.
  Eniten raivostutti siellä vieraillessa tuo netin hitaus/puute ja dubbaus. Netflix vaihtui myös automaattisesti saksalaiseen versioon siellä ollessa, mutta suurimmasta osasta ohjelmia sai onneksi vaihdettua puhutuksi kieleksi englannin, tekstejä ei sitten tietenkään enää saanut suomeksi.

  Mutta ihanan halpa ruoka ja viini lohdutti onneksi :)

  • Googlaa sellanen juttu kuin VPN, F-secure tarjoaa – ratkaisee Netflix ongelman ;)

   Viini on kyllä ihan huippu juttu täällä :D Harmi, ettei sillä nyt ihan joka hetki kannata lohduttautua :D

 11. Nettiongelmissa pystyn samaistumaan, mutta mulla on kortti toiminut aina Saksassa, enkä myöskään töykeää saksalaista ole koskaan tavannut. Tietysti asiaan voi vaikuttaa se, että puhun saksaa. Mutta siis lähes jokainen tapaamani saksalainen ihailee Suomea, ja innostuu hirveästi kun kerron olevani Suomesta kotoisin. Auttaisikohan jos mainitsisit ihan ensin olevasi suomalainen :D

  • Hahaa ihana, kiitos toinen Aurora :D Välillä kyllä mainitsen, mutta yllättäen niiden mukavien ihmisten kanssa tulee juteltua vähän syvemmälle, kuten ihan tunti sitten hiljaisen kaupan kassalla!

   Varmasti vaikuttaa jos saksa on sujuva. Tänään toisen kaupan työntekijä naurahti minulle (ironisesti, eli ei hyvällä tavalla) kun pyysin apua ja kun hän ei puhunut englantia, esitin asiani sitten saksaksi. Ilmeisesti kerrankin sanoin kaiken oikeassa järjestyksessä (sujuvasti), koska hän oikein tuhahti tyyliin, että kehtasinkin kysyä puhuuko vanhempi Frau Hyllyttäjä englantia vai ei kun näköjään osataan puhua saksaakin… Kyse oli juurikin siitä Aldin SIM-kortista, mistä täällä aiemmin mainittiin, ja halusin valmistautua puhumaan siitä mahdollisesti lisää jos olisi puhunut englantia. Nyt vaan sitten kysyin, missä niitä on.

 12. Pakko noista hotellien wifeistä kommentoida.

  Olen matkustellut useampaan otteeseen Berliinissä ja siellä ei juuri missään hotellissa ole kunnon wifiä.
  Tai sanovat, että on mutta usein 30min/päivä aulassa. Ja se yhteys on niin hidas, että just kerkeää sen sään tarkistaa.
  Viimeksi 5 tähden hotellissa ja ajateltiin, että kyllä nyt varmaan edes rahalla saa wifin huoneeseen, mutta ei :D

  Myöskin kummastuttaa ettei ravintoloilla yms ole samalla lailla wifiä, kuin muualla maailmassa. Esim aiemmissa kommenteissa mainittu Meksiko, on omissa kokemuksissa julkisissa ja hotelleissa wifin suhteen paljon edellä Saksaa.

  Niinpä mekin käydään aina Berliinissä Starbucksilla kakkukahveilla ihan vaan netin takia, koska jostain syystä siellä se wifi on suhteellisen nopeakin. Ja vaikuttaa, että niin moni muukin käy :D

  • Hyvä syy käydä kakkukahveilla ;D Mun mielestä se 30min päivässä on kyllä muutenkin ihan ala-arvoista, vaikka toimisikin hyvin sen ajan…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta