Eka juoksulenkki 7 vuoteen!

Vuodesta 1993 oon asunut stadissa. Kertaakaan en ole juossut töölönlahden ympäri, paitsi tänään! kuvaUuteen treeniohjelmaani kuuluu 3 salitreeniä ja 1 vauhtikestävyysharjoittelu, joka voi olla esim. juoksua. Ensireaktio oli järkytys, missä aamuaerot?!? :D Saan kuulemma tehdä jos siitä tulee hyvä mieli, ihan hyvä veto mun mielestä. Heti palautettiin maanpinnalle huomauttamalla, ettei tää ole mikään kisadieetti. Aivan, tulin tänne oppimaan jotain uutta.

Viimeeksi kun juoksin pitkän matkan, eli yli 1km, oli vuosi 2007. Tänään ”aloitin” juoksemisen ensikokeiluna Töölönlahti. J laittoikin eilen viestiä, että lähdetäänkö *power walkille? Vastasin, että mitä jos mentäisiin juoksemaan? Siitä se ajatus sitten lähti.

*power walk = käveleminen. ”Hienompi” sana reippaalle kävelylle, löytyy etenkin useiden ruotsalaisten bloggareiden sanastosta.. :D

Mentiin siis töölönlahden ja Hakaniemen lätkäkön ympäri 2 kiekkaa, eli 10km ja aikaa meni 1h 10min! Oon tosi tyytväinen omaan suoritukseen! Lähdin ihan vaan kokeilemaan, että mitäköhän sitä jaksaa tällä kunnolla, valmistauduin johonkin 3 kilsaan.. Aiemmin silloin 2007 juostessani ennätys on ollut 11km ja silloin polvi- ja lonkkanivelet kipeytyivät tosi pahasti. Vähän jännitti, että miten nyt 7 vuotta myöhemmin käy. Vielä ei ainakaan tunnu missään :) Perjantaina oli Katan jalkatreeni, sen tunnen kyllä edelleen.. Tässä sitä huomaa taas, mikä vaikutus salitreenillä ja ruoalla on yleiskuntoon ja jaksamiseen :)

Oli joo aika punainen naama lenkin jälkeen :D Semivarma, että muut ei ole tän värisiä naamasta juostessaan..kuva (1)Ajateltiin muuten palkata juoksemisen asiantuntija opettamaan oikeaa juoksutekniikkaa. Minne kannattaisi kääntyä, ossaatteko vinkata osaajaa?

/Aku & J

Aku

17 vastausta artikkeliin “Eka juoksulenkki 7 vuoteen!”

 1. Kannattaa tsekata Endorfiinikoukussa-blogi, sieltä olen ainakin itse lukenut positiivista palautetta Vauhtisammakko-juoksukoulusta. Ja käsittääkseni se on juurikin Helsingissä :)

 2. Voi kuule, näkisit mun naaman juoksulenkin jälkeen, näytät ihanan freesiltä siihen verrattuna..

  • Joo, samaa mietin. Oot super hyvännäköinen lenkin jälkeen… Toisin ku minä jonka naama valuu varpaissa ja yök yök oon niin kuvottavan näköinen sillo et paree jatkaa juoksua vaan suoraan suihkuun ja pois ihmisten silmistä :DD

  • Hahaa kiitos :D Mä luulen, että mun ripset ja kulmat seivaa tilannetta :D (huijausta nää tekopiirteet :D )

  • Aijaa, musta kyllä tuntuu, että mun naama on ihan liian eri paria kaulan kanssa. Joku maaginen punanen VS valkonen -raja menee leukaluuston myötä :D

 3. MT Personal Training mainosti just tänään ainakin fb-sivuillaan lokakuussa alkavaa 10 kertaa kestävää juoksukoulua :)
  Sun blogia on mukava lukea ja juokseminen on niin kivaa syksyisin!! :)

  • Voin suositella Runner’s High:n juoksukouluja! Ryhmiä on joka tasoon sopivia ja voit hypätä mukaan minä viikkona vain. Valmentajat ovat pääsääntöisesti vähintään SM-tasoisia juoksijoita. Ja tekniikan oppii vain juoksemalla monta kilometriä ;) Tsemppiä uuteen harrastukseen!

   – Sara-

 4. Käy katsomassa vauhtisammakko.com ja sieltä juoksukoulut. Sivun alhaalla on Helsingin juoksukoulusta tietoa. Oon kuullut pelkkää hyvää kyseisestä firmasta :)

 5. http://www.helsinginjyry.com/juoksukoulu.htm joku tämmönen? Mun mielestä ne jotka juoksee ammatikseen tietää juoksemisesta eniten ;) eikä rahasta! Tuollaseen osallistumalla tukee myös yleisurheilutoimintaa. Niin ja en oo pääkaupunki seudultakaan… Kirjoitin Googleen vaan Helsinki yleisurheilu juoksukoulu

 6. Joku tuossa jo mainitsikin MT-personal trainingin, mutta sieltä tosiaan suosittelisin Tuukka Pursiasta. :) Varmasti osaava tyyppi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta