Fitnesspiireissä kuohuu ja syystäkin

Mitä olisikaan kesä ilman draamaa? Nyt olisi tarjolla kahdenlaista: turhaa ja turhauttavaa.

Aloitetaan pikaisesti siitä turhasta, eli #fitnesslife. Fitness ärsyttää jälleen kerran. Jos on timmi niin paljasta pintaa saa näyttää, mutta vaan tietyllä lailla tai oikeastaan ei ollenkaan sittenkään.

Once again on myös tehty kansalaisaloite koko ”fitness” -sanan poistamiseksi. Huoh :D

Instagram on kuulemma täynnä mimmejä stringeissä, naama ankkana ja toinen käsi tissillä? Itse en ole tätä huomannut, ehkä seuraan vääriä henkilöitä. Vai voisko olla niin, että seuraan oikeita henkilöitä? Edelleenkin, voi painaa unfollow nappia tai scrollata eteenpäin jos ei miellytä. Itse asiassa minä seuraan tahallaan instassa paria mimmiä, kuten Hugh Hefnerin vaimoa Crystal Hefneria ihan vaan siksi, että hänen insta on täynnä biksukuvia ja ne muistuttavat minua siitä, ettei elämä ole niin vakavaa. On mahdollista asua kartanossa ja esitellä päivittäin #ootd (outfit of the day) tyylisesti lähes yksinomaan bikineitä ja paljasta pintaa. IT’S OK.

Ihmiset on muutenkin ihan tarpeeksi hädässä omasta kropastaan, kukaan en nyt tarvitse mitään selfiepoliiseja kertomaan millaisia kuvia saa ottaa ja millaisia ei. Kaikilla on omat aivot ja niillä voi itse punnita tekemisiään.  Se suututtaa tässä eniten, että itsestään vain ”täydellisiä” kuvia laittavia kutsutaan huomiohuoriksi? Ihan järkky sana! Kuka nyt mitään *askaa kuvaa haluaisi laittaa jos hyviäkin löytyy?! Nyt niitä valoja päälle.

Lopettakaa siis muiden belfieiden vatvominen ja keskittykää siihen omaan persikkaan :D

44444444444
Klikkaamalla kuvaa pääset Crystalin instaan

Sitten se turhauttava osuus. Kannustan kaikkia lukijoitani boikotoimaan kahta fitnessalan yritystä. Ensimmäinen on Muscle Fitness Hers, jolle ensimmäiset lukijani muistavat kirjoittaneeni kolumnia kauan sitten. He ovat kohta vuoden olleet maksamatta kirjoituspalkkioitani ja lasku on edelleen perinnässä. Nyt kesäkuussa 2015 perintä eteni protestivaiheeseen. Lehden Suomen toiminann takana oleva Nordic Publications Oy löytyy nyt protestilistalta, jossa on listattuna kaikki Suomen maksuhäiriöitä keränneet yritykset. Ostakaa siis mitä tahansa muita fitnesslehtiä paitsi Muscle Fitness Hersia, ex-kolumnisti kiittää.

Aah ja jos mietitte miksi kolumnini loppui se johtui siitä, ettei toimituksen kanssa ollut mahdollista kommunikoida. En saanut deadlineja tarpeeksi ajoissa jos ollenkaan tietooni ja kieli vaihteli suomen ja englannin välillä (toimitus ei ole Suomessa), kumpikin oli heillä heikkoa tasoa. Sain jopa öisiä textareita ihme selityksillä. En jaksanut alkaa vääntämään kaikesta, joten lähetin loppulaskun ja se on tosiaan edelleen auki eivätkä he vastaa sähköposteihin tai perintäkirjeisiin.

Toinen surkea pulju on erilaisia urheiluvalmennuksia tarjoava BodyCamp. Varmasti olette törmänneet esim. Facebookmainoksissa? Minulla oli joskus omasta takaa pientä säätöä heidän kanssaan, mikä selvisi. Kuitenkin sitä selvittäessä valmistauduin taisteluun ja aloin kaivamaan yrityksen tietoja. Missään ei lukenut y-tunnusta. Soitin asiakaspalveluun. Asiakaspalvelija hämmentyi, eikä osannut vastata ja ohjasi minut toiselle henkilölle. Soitin hänelle ja hänen vastauksensa oli ”Miksi haluat tietää?”.

Eiköhän se kerro jo kaiken tarvittavan,

Pidemmän salapoliisityön tuloksena selviää, että yrityksen tietoja ei löydy Suomesta koska se on rekisteröity Latviaan.

Lily.fi -sivustolla Lucky Road -blogia pitävä Marianna julkaisi tänään omat kokemusensa BodyCampistä, enkä voi sanoa kokemani perusteella, että olisin yllättynyt. Marianna jakoi bloggauksensa Facebook kirppiksellä ”Fitness Bikinit vaihtoon”, jonka kautta btw minäkin sain omat kisabiksuni myytyä. Uskon, että postaus tavoitti näin juuri oikeat ihmiset ja siellä onkin moni käynyt jakamassa huonot kokemuksensa. Rahat viety, mutta vastinetta ei saatu. Kun asiasta on reklamoitu on rahat luvattu palauttaa, mutta mitään ei koskaan tapahdu.

url

 

”Kolmisen viikkoa sitten edustaja lupasi maksaa nämä korvausrahat OMISTA RAHOISTAAN (?) ja periä ne sitten firmalta takaisin. Hän pyysi saada maksaa kahdessa erässä ja toki suostuin. Rahoja ei silti ole näkynyt, eikä niitä ole koskaan tulossakaan melko varmasti.”

”Edustaja poisti Bodycampin Facebook-sivuille jättämäni asiallisen asiakaspalautteen ja esti minut. Hän soitti mulle ja sanoi, että en voi mustamaalata häntä ja Bodycampia.”

Mariannan koko bloggauksen pääsee lukemaan tästä, käykää katsomassa miten hänen kisasuunnitelmansa vesittyivät totaalisesti surkeaakin surkeamman toiminnan johdosta: www.lily.fi/blogit/lucky-road/reklamaationi-bodycampiin

Yritys on myös velkaa sisältöä tuottaneille, eli pettyneitä palkkiotta jääneitä entisisä yhteistyökumppaneita sekä huijattuja kuluttajia löytyy. Harmittaa aina kun näen omien Facebook -kavereiden tykkäävään BodyCampin mainoksista ja olen koittanut tästä ennenkin varoittaa.

sinking-ship

Vinkkinä kaikille etenkin arvokkaampia palveluita ja tuotteita ostaville, tarkistakaa aina onko yritys suomalainen. Valtion hallinnoimasta YTJ-yrityshakupalvelusta voit etsiä yrityksen tiedot ja tarkistaa onko y-tunnus olemassa ja esimerkiksi milloin yritys on perustettu. Tuore yritys ei ole automaattisesti huono yritys, eikä vanha välttämättä hyvä. Tässä tapauksessa koko yritystä ei tosin löydy lainkaan YTJ:stä juuri sen takia, ettei sitä ole reksiteröity Suomeen, jolloin kuluttajasuoja ei ilmeisesti päde. Jos yritys on Suomalainen voit tarkistaa mahdolliset maksuhäiriöt protestilistalta.

Ulkomaalalisten yritysten kanssa kauppaa tehdessäni laskutan omat palvelut aina etukäteen, sillä suomalaisilta yrityksiltä perintä on ennenkin onnistunut ajan kanssa, mutta ulkomaisia en varmaan jaksaisi edes yrittää. Rahoille voi melkeen suoraan sanoa heippa.

Viisastukaa ja olkaa varuillanne ♥

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebook: täällä

Aku

21 vastausta artikkeliin “Fitnesspiireissä kuohuu ja syystäkin”

 1. Niin saamaa mieltä noista kuvista, siksi piti itsekin avautua hieman slutshamingistä, joksi sexyfitness-kauhustelu helposti lipsahtaa :(
  Ja itsellänikin negatiivisia kokemuksia Bodycampista. Yksi nettivalmennus heiltä ja never again :D ja kuulemma sen jälkeen tässä parissa vuodessa homma mennyt aina vain surkeammaksi asiakkaiden kannalta.
  Ihanaa, kun nostat näitä epäkohtia esille!

  • Eikä, sulla kans!

   Mun lempiosuus sun bloggauksessa oli tämä:

   ”Kuitenkaan emme voi vaatia nuorilta täydellistä ja meidän makuun istuvaa käyttäytymistä. Jos 18-vuotiaana kuvaa takapuoltaan instagramiin niin hän todennäköisesti pitää sitä sen hetkiseen elämäntilanteeseensä sopivana. Ja jokainen aivoilla varustettu pomo ymmärtää, että 28-vuotiaana tilanne voi olla täysin eri, eikä ketään pitäisi jättää palkkaamatta sen takia, mitä hän on joskus menneisyydessään tehnyt Snapchatissa. Toki tämä on alakohtaista, mutta eiköhän suurin osa ammateista ole sellaisia, joissa pari herutuskuvaa eivät kaada maailmaa.”

   ..samaa koitin itsekin pukea sanoiksi, mutta sinä sen sanoit :)!

  • Samalla BodyCampin valmennuksella Jennyn kanssa olleena, en voisi olla enempää samaa mieltä. Newe again. Esim. asiakaspalvelu ei pelaa, vastaukset ei ole kummoisia vaikka luvataan vastata kaikkiin kysymyksiin.

 2. Jes, olipa hyvä postaus! En oo ikinä ennen lukenut sun blogia, mutta alkuteksti oli kuin omasta suusta tullutta, joten varmasti jään seuraamaan. :D Ihmiset aivan liikaa pohtii muiden asioita ja provosoituu asioista, joita silti varta vasten etsivät. Hyvä esimerkki on nämä mielensäpahoittaja-anonyymit, jotka varta vasten tulevat tiettyyn blogiin, jotta voivat ottaa yhden lauseen kulmasta kiinni ja provosoitua siitä. Ja tuo Bodycampin juttu on kyllä todella ikävä, hyvä että tulee julki.

  http://www.sonjakorpela.fitfashion.fi

  • Hei Sonja, tosi kiva kuulla :)!! Ihan mielenkiinnosta on hauskaa kysyä, miten löysit tänne?

 3. Mun mielestä jokainen saa pistää mitä haluaa ittestä jos se on ittelle ookoo ja kestää sitten ne suuret kamaluudet mitä niistä kuvista sitten koituukin. Ei oo pakko katsoa jos ei kiinnosta, Unfollow-nappula on tarjolla ja sitä kannattaa painaa jos ei miellytä, koska se kertoo että joku ei tykännyt asioista jota jaoit.

  Mutta sit noihin muihin. Ikävää kuulla tollasta. Oon kyseisestä lehdestä pari irtonumeroa ostanut, mutta taidan jättää sen lehden sitten rauhaan jos kerran asiat on noin.

  • Hei Clarissa ja kiitos tuesta <3¨

   Toi, että ”Unfollow-nappula on tarjolla ja sitä kannattaa painaa jos ei miellytä, koska se kertoo että joku ei tykännyt asioista jota jaoit” niin oon vähän eri mieltä siitä lopusta. Nimenomaan niin, ettei se unfollaus kerro mitään muuta kuin, että yksi turha henkilö poistui keskuudestasi. Ei pidä jäädä pohtimaan muiden mielipiteitä, että ”miksi joku unfollasi, pitääkö mun nyt tehdä jotain toisin”, vaan ennemminkin jatkaa vaan omaa tyyliä, kyllä saman kaltaiset löytää toisensa :)

   En tiedä tarkoititko asiaa noin, mutta sen tiedän, että moni muu miettii niin ja sainpa nyt mielipiteeni esiin :)

  • Unfollauksen takana on varmasti eri syitä. Itse olen monta kertaa lakannut seuraamasta somessa jotain, jonka sisältö ei miellytä. Se voi olla pidempiaikaisen postauskehityksen seurausta, mutta joskus on napsahtanut ihan vain yksittäisestä postauksestakin, jos se on tarpeeksi daiju.

  • Mua ainakin ärsyttää kaikista eniten toisten IG-tilejen jatkuva mainonta :D Se on suurin syy miksi tulee unfollatua

  • Ole hyvä vaan. Ja joo, ton Unfollow-nappula asian voi ajatella noinkin. Ehkä niin on parempikin. :)

 4. Luin joskus tuota lehteä, mutta aivan järkyttävän huono taso oli käännöksissä! Mietin oikeasti, että vetääkö lehti oikeesti Google translatorilla ne jutut läpi??? :D Sinänsä ei siis mikään ihme jos lehti ei hirveän hyvin menestynyt muutenkaan… Toivottavasti saat rahat vielä takaisin! Kyllähän toi yrittäjänä on aina perseestä.
  Ja mitä tulee tohon toiseen lafkaan… Kaveri just menetti rahansa niille!!

  • Toivottavasti Katri kaverisikin saa rahansa takaisin! Mitä MF Hersin käännöksin tulee niin eiköhän ne ole nimenomaan suoraan jenkkilehden artikkelejen käännöksiä ja toimisto taitaa tosiaan olla Virossa, joten voi hyvin olla, ettei siellä ole yhtäkään töissä, jonka äidinkieli on suomi. Omissakin kolumneissani oli virheitä, eli tuskin luettu läpi. Yhdessä oli reseptissä oli jopa makrot kahteen kertaan, vaikutti siltä, että se teksti oli vaan lätkästy sinne… Ainahan pitää itsekin lukea läpi useamman kertaa, mutta kyllä painattajankin kannattaa tarkistaa sen lisäksi, että on 100% oikein.

 5. Badass Fitness tiimiäkään ei muuten löydy yritysrekisteristä tai sit en vaan osaa etsiä? :o

  • Voi olla, että Badass Fitness Team käyttää vaan tota nimeä, mutta ei ole rekisteröinyt sitä minnekään. Niin ei varmaan kuulu toimia, mutta kaikkea on nähty. Taustalla luultavasti joku ihan toisen niminen firma. Kannattaa suoraan kysyä y-tunnusta jos meinaa heille maksaa, osaa sitten ilmoittaa oikean yrityksen tiedot jos niitä joskus tarvitsee esim. riitatilanteissa. Kannattaa selvittää etenkin jos sattuisi olemaan myös ulkomainen tai pahempi: ei olemassa ollenkaan.

   Älkää nyt Badass tiimin kannattajat sitten pahastuko en tiedä tiimistä mitään, nämä vaan ytj:stä puuttuvien tietojen perusteella speuloituja. koitin myös googlata, eikä heillä taida olla nettisivuja, vaan facebooksivut, joissa ei linkkiä nettisivuille, ei y-tunnusta, pelkkä gmail-osoite. Henkilökohtaisesti en pidä tällaista liiketoimintaa ammattimaisena.

   Minulla ei ole sinne mitään yhteyttä, joten dont know. Saa kommentoida jos tietää niin tätä lukevat saavat vastauksen, eikä jää kysymysmerkkiä ilmaan :)

 6. Jep, oikein hyvä postaus :)
  Ei mullakaan instassa näy mua ärsyttäviä kuvia :D
  Jos alkuu näkyä niin painan unfollow ja facessakin parin ihmisen päivitykset oon bannannut kun on aiheuttaneet negatiivisia fiiliksiä, (näissä kyse sanoista, ei kuvista).
  Miksi sitä itseään ärsyttämään :P

  http://outikarita.fitfashion.fi/

 7. En minäkään ole instasta itseäni ärsyttäviä kuvia löytänyt, ehkä nuo kitisijät käyttää eri instagramia?

  Yksi Bodycampin uhri ilmoittautuu myös täällä. Samaa olen yrittänyt sanoa tuttavilleni jo pitkään, välttäkää sitä firmaa! Kertoilin myös oman tarinani minun ja Bodycampin taipaleesta omassa blogissani.

  • Huomasin postauksesi, kiva kun sinäkin kirjoitit :) Toivottavasti toiminta lakkaa, tuskin tuossa mitään ryhdistäytymisen mahdollisuuksia enää on. Liiketoiminnalla siis olisi, mutta taustalla toimivan henkilön toimintatyyli tuskin muuttuu koskaan.

 8. Hei!
  Tää on vanha keskustelu, mutta nykyäänhän body campin valmentajat on cap athlete teamissa! Ihan just tota samaa. Asiakaspalvelu on todella huonoa ja olematonta.. ja rahoille ei saanut vastinetta.. päätin 30pv tyytyväisyystakuun aikana erota tiimistä, rahat luvattiin takaisin, mutta nyt ei tämä heidän ville vastaa, ja arto valehtelee.. huh huh.. yritystä ei tosiaan löydy mistää.. ei edes virosta.. eli on varmaan just latviassa..

  • Kiitos ilmoituksesta! Hyvä, että näistä puhutaan edelleen avoimesti, vaikkakin todella ikävää jos kerran surkea toiminta jatkuu :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta