Helppo tapa saada peruskuntoa parannettua

Naama punaisena ja jalat muusina saa haukkoa henkeä sarjatauoilla. Ajattelinkin jakaa kanssanne tämän yksinkertaisen kikan hapenottokyvyn ja peruskunnon parantamiseen, mitä itse käytän nyt jalkapäivien yhteydessä.

IMG_1636

Tasajalkahypyt, eli hypätään tasajalkaa korokkeelle ja sieltä alas. Teen hypyt kyykkyhypyllä, eli korokkeella kyykätään ja ponnistetaan alashyppyä varten. Koroke kannattaa nostaa kunnon mukaan niin ylös kuin pokkaa riittää ja ilman muuta voi pitää kiinni jostain tolpasta ym. samalla kun hyppää, muistaa vaan silloin, että se käsi on siinä tolpassa kiinni vain tasapainoa varten, että sen kautta ei hinata itseä ylös.

Itse tykkään eniten leveistä kyykkyhypyistä (jalat noin metrin leveydellä), mutta täällä salilla on tuollainen kapea hyppykoroke, niin mennään nyt sillä. Muuten stepperit on ihan loistavia ja kun niitä kasaa päällekkäin, kannattaa laittaa ”tahmea” joogamatto väliin, niin pysyvät paremmin paikoillaan. Myös stepperin alle voi heittää samanlaisen maton, jos lattia on tosi liukas. Koroke kannattaa muutenkin sijoittaa seinää vasten, jotta se ei vahingossakaan pääse luiskahtamaan alta.

IMG_1561
Miten niin salilla ei voi olla tunnelmallista <3

”Hyppypelko” tai korokkeelle hyppäämisen jännittäminen on aika yleistä. Monella omalla valmennettavalla on sellainen ja sitä ollaan työstetty. Joskus on tullut jopa tippa linssiin, kun se vaan jännittää niin paljon. Rohkaisevalla, mutta rauhallisella ohjauksella hyppypelosta pääsee kuitenkin eroon hyppy hypyltä. Ensimmäinen hyppy on aina mielelle se pahin ja sen yli kun pääsee, muut hypyt tulevatkin paljon itsevarmemmin. Jos et saa jalkoja irti maasta, aloita suosiolla pienellä korokkeella. Yksi kikka on kokeilla ennen hyppäämistä ihan vaan ilmaan tasajalkaa hyppäämistä peilin edessä, jotta itse näkee kuinka korkealle pystyykään hyppäämään – kaikki aina yllättyy :)

Kokeiluun?

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma made by me 29€? Täällä lisää!

Lukaise myös aiheeseen liittyvä postaukseniVAARALLISET SYVÄKYYKKYT JA TOP 3 PAKARALIIKKEET

Aku

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta