Hoitocorgi!

Mikä ihmeen corgi? Welshin corgi tietty! …ja vielä oranssia pembroke-mallia <3 Namu sai tälle viikolle uuden ystävän, meet Maxim 1,5v!

FullSizeRender (15) FullSizeRender (14)

Olen aina halunnut tavata corgin ja viettää aikaa sellaisen kanssa. Aina kun olen nähnyt Namun kanssa lenkillä random corgin tallustavan jossain olen miettinyt, että jos se tulee tänne, niin tehdään poikkeus sääntöön ja Namu saa mennä moikkaan sitä :D Normaalisti Namu ei saa moikata muita koiria kytkettynä ollessaan. Tämä on ollut osana hihnakoulutusta estämässä vetämistä ja omien mielihalujen mukaan toimimista. Tosi hyvin on mennytkin! Alla kuvassa sitä ei näe, mutta edessä kävelee kaksi muuta koiraa :)

IMG_2886

Joskus pikkutyttönä koulumatkallani tuli aina vastaan corgi ja minä kysyin joka kerta, että saako sitä paijata. Varmaan todella ärsyyntynyt omistaja :D Corgit ovat vaan niin ihania iloisia töppöjaloin varustettuja pakkauksia!

Corgit ovat muuten myös todella persoja ruoalle (who am I kidding, who isn’t :D?) ja matkalla meille pysähdyttiikin Maximin kanssa Ravintola Teatteriin hakemaan mulle salaatti. Näyttäisi maistuvan herrallekin kun pyysin poseeraamaan salaatin vieressä.

FullSizeRender (13)

Herra corgi on rakastanut meidän Namuun. Ensimmäinen tunti meni välejeä selvitellessä: innokas iso pentu VS omaa rauhaa (ja mieluiten nameja) haluava töppöjalka.

Sitten loppuilta, ihan yömyöhään asti, menikin kosiskeleessa. Maxim vaikutti aika varmalta, että corgi-bulldog-pennut olisivat hyvä idea. Namu ei onneksi ollut samaa mieltä ja käänsi koko homman leikiksi, jossa corgi hyppää selkään ja Namu lyö tassulla naamaan.

Seuraava kuva kuvaa menoa aika hyvin.IMG_2732Illemmalla tänään lastasin Namun autoon ja Maxim sai jäädä kotiin, sillä vuorossa oli Namun rally-toko treenit. Treenit vaativat 100% keskittymistä molemmilta, joten oli helpompaa jättää hoitohauva kotiin. Alunperin Maximin piti tulla seuraamaan treenejä Lassen kanssa, mutta Lasselle tulikin duunikeikka.

IMG_2837IMG_2840

Treenit meni tosi kivasti. Oli meidän rally-toko alkeiskurssin viimeiset treenit. Seuraavalla viikolla alkaakin 12 viikon jatkokurssi, jolle ilmoittauduttiin ihan innoissaan. Tuolla meidän treenimestassa (SporttiHurtta) on niin helppoa treenata kun on sisätiloissa, että olen nyt ajatellut kentän vuokraamista ihan omatoimisa treenejä varten. Pitää huomenna soittaa ja varailla aikoja :)

IMG_2844IMG_2818Nyt illalla Namu on ihan kuitti jännästä päivästä uuden pikkukaveri kanssa + treeni ja kaikki!

IMG_2872 IMG_2850 IMG_2879 IMG_2869

Terkkuja!

FullSizeRender (17)

/Aku, Namu & Maxim

Instagram: @aurorarenvall
Facebook: täällä

Aku

6 vastausta artikkeliin “Hoitocorgi!”

 1. Voi apua mitä kuvia!! Meillä asuu samassa rapussa kaksi juuri tuommoista töppöjalkaista viipottajaa ja tulen niistä aina hirmu hyvälle tuulelle :) Tämä pikku-corgikaksikko on myös ainoa koirakontakti jonka meidän koirat saa hihnassa ottaa, välillä kun tulee yllärikohtaamisia ihan rappukäytävässäkin. Rally-Toko vaikuttaa hauskalta hommalta, siitä kuulisin mieluusti lisää juttua. Saattaisi sopia jopa meidän hulivileille!

  • Hauska kuulla, että sullakin on corgipoikkeus sääntöön :D

   Siis aivan ihania rekkuja sulla, kävin kurkkaamassa blogiin :)! Kaksi marjaa, joista toinen on vielä ihan pentupallo <3!!! Rally-toko olisi varmasti teillekin hauska laji, molemmille koirille ja omistajille :) Teitä kun on kaksi samassa taloudessa koirien lisäksi, niin voitte halutessanne tokoilla yhdessäkin samalla kursilla :)

   Namu aloitti pentukoulun 3 vai 4kk iässä ja Rally-toko ryhmään siirryttiin (kaikkien saikkujen jälkeen) 8kk ikäisenä ja on kyllä niin ihanaa nähdä miten nuori koira nauttii koulutuksesta, enemmänkin hauskanpitoa kuin kouluttautumista! Kannattaa ilmottautua ja jos ei heti uskalla koko kurssille niin ottaa yksityiskerran, ei se niin tyyristä ole kun ihmiset useimmiten ajattelee :)

   Tänään lisäsin pari meidän treenivideota uusimpaa postaukseen: http://aurorarenvall.fitfashion.fi/lentokentan-kautta-salille-ja-rally-toko-treeneihin/

   P.S Kadehdin sun kuvien laatua, wau!

 2. Hauska kuulla että oot päässyt viimein tekemisiin corgien kanssa, toivottavasti kaikki menee hyvin :D
  Itsellä on 4 vee töppöjalka, ja itseasiassa vaihdettiinkin viestiä fb:n ryhmän sotkujen jälkeen, kiva kuulla ettei se porukka ole saanut sua lannistumaan :)

  • Hahaa, kiitos kommentista :D! Maxim tulikin muuten meille juuri sen ”pahamaineisen” fb-corgryhmän kautta! Oli siis kannattavaa kirjoitella siellä after all! Ylläpitäjähän tuli raivoamaan minulle yksityisviesteillä ja lopuksi haukkui skitsoksi ja sanoi, ettei tällaiselle ”yli-innokkalle” kukaan kasvattaja anna ikinä koiraa! :D

   Tiedoksi siis muille tämän lukeville: Kyselin Suomen Welshin Corgit facebook-ryhmässä hyvämaineisia kasvattajia jos joskus harkitsisimme omaa corgia. Kirjoitin ihan ystävällisen viestin sinne, tyyiin ”Minä ja mieheni rakastamme corgeja, erityisesti pemuja ja olemme miettineet sellaisen hankkimista jossain vaiheessa. Olemme eritysien kiinnostuneita hyvistä kasvattajista, eli jos on antaa vinkkiä niin kuulisimme mielellämme!” Osa antoi heti ihan mielellään vinkkejä ja osa tulikin sitten huutelemaan siihen ketjuun, että ”etipä kuule ihan ite, äläkä kysele täällä” :D?! Onneksi moni (kuten Virpi) laittoi yksityisviestiä sen jälkeen ja sain infoa :)

   Tästä syttyi hirveä siisi hirveä sota siellä mun viestiketjussa, sillä ylläpitäjä ei halua, että kukaan kasvattaja saa ryhmässä mainostusta. Vissiin joskus aiemmin ollut jotain riitoja aiheesta. Koiraihmiset voi välillä olla AIVAN liian fanaattisia… tai no facebookylläpitäjät ylipäänsä :D Olettko joskus lukeneet fb-kirppareiden sääntöjä :D Mitään ei saa tehdä (tähän se kuva Päivi Räsäsestä tekstillä ”kielletään kaikki”). Varmaan kaikki joskus törmänneet ihmeellisiin ylläpitäjiin. No tässä minun keskusteluni tuon kanssa:

   YP: Nonii, ku ei hyvällä ni poistin ketjun, jos sää jatkat (Edit: kasvattajista positiivisten kokemusten kyselyä) niin pääset ryhmästä jäähylle.

   Minä: Varmistan vielä ryhmäsääntöjä, etten vaan riko niitä uudelleen: saako kuviin kommentoida jos on kiinnostunut mistä tietty koira on kotoisin?

   YP: No se koiran kuva ja nimitietohan ei sulle kerro kasvattajasta yhtään mitään, ja täähän nyt on vaan sun tapa kiertää meidän sääntöjä. Joten katsele sieltä corgiseuran sivuilta nyt vaan niitä kasvattajia. (Edit: olin katonut kaikki, eikä niistä ota selvää kuka on hyvä ja kuka ei) Ja jos käy ilmi että sää alat spämmäämään ryhmän jäseniä yksäreillä niin yhtälailla sut poistetaan ryhmästä. Into on ihan hyvä asia ku se ei mene överiksi, ja ootko ajatellu että aika moni kasvattaja myös seuraa tuota ryhmää, sun meuhkauksella ja yli-innokkuudella jokunen hyvä kasvattaja just pudotti sut potentiaaliselta pennunsaajanlistalta pois..

   Minä: Eli kasvattaja ajattelee nyt, että olen liian kiinnostunut eikä siksi myy? Kyllä vastuullinen kasvattaja arvostaa kiinnostusta ja oppimishalua. Ei tästä järkevästä keskustelusta nyt taida tulla mitään. Hyvää kevättä ja ilosempaa mieltä :)!

   YP: Niin no, terveellä kiinnostuksella ja valveutuneisuudella ja manialla on kuitenki hienoinen ero :D Joo hyvää kevättä vaan.

   …WHAT? :D En nähnyt enää syytä jutella, joten keskustelu loppuu tuohon. Olin silloin niin vihainen tästä typeryydestä, että meinasin kirjoittaa postauksen otsikolla ”ihme säätöä facebookryhmässä” :D Hillitsin itseni, mutta kirjoitinpa nyt kuitenkin 4kk myöhemmin tämän kommentin kautta.

   Woooops. Saa nähdä poistetaanko mut nyt :D Oon kyllä tykännyt corgikuvien seuraamisesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta