HSL = hyväsydäminen liikenteessä?

Olipas ihana bussikuski tänään :) sanoi aina kovaan ääneen ja iloisesti Kiitos! jokaiselle pois nousevalle ja päättärillä huuteli vielä, että ”Kiitos ja hyvää illanjatkoa kaikille!” Bussi oli täynnä ja vain yksi vanhempi herrasmies ja minä moikkasimme oitis, että ”Samoin!”. Tulin ihan hämmentyneen iloiseksi. Iloiseksi, koska pidän positiivisista ihmisistä ja ystävällisyydestä ja hämmentyneeksi, koska en ole tottunut siihen, että tuntemattomille jutellaan, niin suomalaiselta kuin tämä jälkimmäinen kuulostaakin. 

Ärsyttää itseä aina huomata miten luolaantunut oma ajattelutapa on vaikka käytökselläni pyrin sitä korjaamaan. Ollaankohan me suomalaiset ikuisesti Räikkösiä vai milloin evoluutio iskee? Törmäsin joskus ajat sitten hauskaan Suomi Memeen eli hassun kuvasarjan, jossa oli totuuksia suomalaisista. Tässä niistä pari:

12142034 1346531414569139
 Ahhahah :D Niin totta! Mun on pakko kikattaa aina ku nään nämä :D Too funny and true.

HSL-stooreja jatkaen:

Valmennustiimiini liittyi vastikään kuopiolainen Tytti, joka matkusti tänne työmatkan yhteydessä ja aloitti samalla valmennuksen kanssani. Alkutapaamisen ja ensimmäisen treenin jälkeen neuvoin Tytille iPhonen HSL-sovelluksella (huippu!) miten olisi helpointa matkata hotellille Kalasatamasta. Katsottin lähin pysäkki, reitti ja aikataulu. Seuraavana päivänä kuulin, ettei Tytillä ollutkaan bussissa käteistä koska oli ajatellut, että kortti käy niin kuin pidemmän matkan busseissa. En tietenkään tajunnut mainita siinä reittiä katsoessa, että muista käteinen. Päivän todellinen yllätys tuli vasta sen jälkeen kun bussikuski oli kertonut ettei kortti käy, sillä bussissa matkustanut Turkista kotoisin oleva nainen tuli paikalle ja maksoi Tytin matkan! Nainen sanoi, että ”Meillä Turkissa on tapana auttaa”. Heti tämän jälkeen bussikuski, joka oli itse kotoisin Bosniasta, kertoi että ”Ajattelin juuri sanoa, että tule vaan kyytiin ilmaiseksi laukkujesi kanssa, sillä meillä Bosniassa on tapana auttaa!”
Wau, miten ystävällisiä ihmisiä :)!
Turkista kotoisin oleva nainen kumminkin maksoi matkan, jolloin Tytti yritti pyytää hänen tilinumeroaan, jotta voisi korvata tämän hänelle. Rouva ei suostunut. Tytti halusi kumminkin jotenkin korvata tämän avuliaisuuden ja yritti lahjoittaa edes lounas- tai liikuntaseteliä, jolloin rouva vastasi, että ”Tämä on minun joululahjani sinulle” 

cartoon cryTömmösiä lisää! Mun mielestä on ihana tunne kun pääsee auttamaan :)! Sen vuoksi olenkin laittanut Uuden Lastensairaalan Anne Bernerille sähköpostia siitä, että minä ja J haluaisimme organisoida pienen keräyksen sairaalan hyväksi sitten kuin mahdollista. Anne vastasi minulle, ettei lipaskeräyskiä järjestetä vähään aikaan vaan rahaa kerätään nettisivujen kautta. Vastasin, että jatkossa jos keräyksiä tulee olemme käytettävissä ilmaisena työvoimana :) Ollaan yleensä aina nälkäpäivänä oltu joka vuosi J:n kanssa lippaat ojossa, tänä vuonna jäi valitettavasti väliin.
Mielestäni on ihanaa auttaa sairaita lapsia ja auttaisin mielelläni enemmänkin jos se vain rahallisesti olisi mahdollista. Viime vuonna käytiin Lassen kanssa lahjoittamassa nykyiseen Lastensairaalaan ihan uusi isokokoinen Nasu -pehmolelu. Sanoin henkilökunnalle, että antaa sen jollekin lapselle, joka voisi pitää siitä :)  Hatunnosto myös Supercell -pomoille älyttömästä 3,4 miljoonan euron lahoituksesta! Aina kuulee jonkun sanovan, että ”No niillä nyt on sitä rahaa…”. Ei heidän ole silti pakko lahjoittaa yhtään mitään. Supercell on tehnyt paljon hyviä päätöksiä, jälleen yksi loistava suomalainen firma :)

Viimeaikoina on taas paljon puhuttu siitä, että lahjaa tärkeämpi on ajatus sen takana. Minun mielestäni Lastensairaalalla on IHANAT lahjaideat täällä:
uusilastensairaala2017.fi/joululahjoitus

Voit antaa joululahjaksi esimerkiski lahjoituskunniakirjan 100 kpl nauloista lastensairaalan rakentamista varten hintaan 9,95€ :)

Lahjoittaa voi myös tekstiviestillä:

10€ TEKSTIVIESTILAHJOITUS
Tekstaa sana SAIRAALA numeroon 16499 (Viestin hinta 10 €)

Lisää tietoa Uudesta Lastensairaalasta: www.uusilastensairaala2017.fi

643721377672493783
Onko teillä lukijoilla jotain samankaltaisia joukkoliikenneyllätyksiä tai muita kivoja kokemuksia tuntemattomien ystävällisyydestä? Musta näitä on IHANA kuulla <3

 Love,
Aku

Aku

2 vastausta artikkeliin “HSL = hyväsydäminen liikenteessä?”

  1. Minulle taksikuski antoi tänään alennusta – tulin junalla äitini luota pohjoisesta takaisin Helsinkiin töihin Jouluksi, ja tikkurilasta otin taksin (kello oli jo keskiyö). Juttelin matkan kivoja, ja lopuksi mittari näytti 22,8e. Kuski sanoi 20e riittävän! En ole ikinä tavannut vastaavaa. :’)

    Ja lastensairaalaan tein lahjoituksen viime viikolla. :)

    • Kiva kun sinäkin olit mukana tukemassa sairaalaa :)! ja ihana taksikuski! Harvoin kulee Suomessa mitään pyöristettävän alaspäin :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta