Jos et käy aktiivisesti salilla, kannattaisiko irtisanoa jäsenyys?

*Sisältää mainoslinkkejä

Naurahdan aina nykyään, kun ystävät kysyvät ”Oletko käynyt salilla?”. Olenhan minä, valmentamassa. :D

Vaikka valmentaminenkin on ollut vähemmällä, oma kuntosali-into on pysytellyt poissa. Koiran kanssa tulee kuitenkin reippailtua joka päivä ja kiinnostus hyvää arkiruokaa kohtaan on aina voimassa, joten mikäs kiire tässä on. Ei mitään uudenvuodenlupauksia, eikä sen kummempia tavoitteita kehonkoostumuksen suhteen. On itseasiassa aika rentoa elää ihan muuta elämää.

Itselleni valmentaminen oli ehdottomasti sellainen asia, mikä ei sopinut yhteen oman salitreenin kanssa. Parhaimmillaan salilla treenaaminen on omaa aikaa, jolloin saa keskittyä vaan itseen ja hyvään fiilikseen, mikä urheilusta ja itsensä ylittämisestä tulee. Valmentamisessa näen taas niin monia muita hyviä puolia, joista päällimmäisenä toisten auttaminen. Peukku niille valmentajille, jotka saavat oman treeniliekin ylläpidettyä pää- tai sivutoimisesta valmennustyöstä huolimatta. Ehkä se vaatii sen valtavan rakkauden lajiin. Itse pidän nykyään kuntosalitreenaamista todella hyvänä urheilumuotona, enkä niinkään elämäntyylinä, kuten joskus kisa-aikana.

superdry leggingsit
Superdryn korkeavyötäröiset urheiluleggarit täältä*

Viimeeksi kävin salilla treenaamassa Saksassa asuessani viime keväänä. Seuraavan kerran menen, kun siltä jossain vaiheessa taas tuntuu. Itse tykkään eniten rutiinitreeneistä, joten kerran kuussa salitreenaaminen ei ole minun juttuni. Nyt kun asiaa mietin, 2 kuntosalitreeniä per viikko on varmaan minimi, jotta itselläni rutiini ja kiinnostus pysyisi yllä pidemmän aikaa.

Uskoisin, että näillä näppäimillä alkaa osalla uudenvuodenlupaukset kuntosalitreeneistä pikkuhiljaa hiipumaan ja kannustaisinkin silloin seuraavaan: kun ei enää kiinnosta ja rutiini katkeaa, irtisano jäsenyys ja käytä ne rahat muuhun liikuntaan!

Ikävin tilanne on se, kun salille ei mennä viikkoihin tai kuukausiin, podetaan siitä huonoa omatuntoa, heitetään rahaa hukkaan, eikä kuitenkaan haluta irtisanoa sopparia, koska ”kyllä mä vielä meen”, mutta sitten ei kuitenkaan mennä, eikä harrasteta mitään muutakaan, koska on se salijäsenyys, mistä maksetaan. Kiva ”hyvinvointi”-kierre, eikö?

Totuuden torvena, useampi kuntosali voisi jopa mennä konkkaan jos kaikki ei-aktiiviset jäsenet irtisanoutuisivat. Kuntosaleilla on tuhansia maksavia jäseniä, vaikka kuntosalin kapasiteetti ei ikipäivänä kestäisi niin montaa aktiivista jäsentä. Turha siis potea huonoa omatuntoa epäaktiivisuudesta. Parasta olisi miettiä, mikä se mielenkiintoinen uusi liikuntamuoto voisi olla? Jooga, kuntonyrkkeily, poledance, twerkkaus (jonain kauniina päivänä menen itsekin vielä Tinzen workshoppiin!) tai ehkä joku joukkuelaji? Voisiko joukkuetoverit olla sellainen kannustava elementti, jotta kiva laji säilyisi mielekkäänä pidempään?

fitnesstukku superdry

Superdyn urheiluleggarit täältä
Superdryn korkeavyötäröiset urheiluleggarit täältä* // Koodilla: AURORAJAN17 vielä tammikuun ajan 10€ alennusta yli 100€ tilauksesta.

Kuluneen viikon aikana on tullut urheiltua mm. koiran kanssa pyöräillessä (ajoittain jännittävää elämän ja kuoleman rajalla sotkemista :D), useita tunteja kävelylenkkejä ja ratsastusta. Ponilla oli ollut pari vapaapäivää, joten vauhti oli välillä aika mielenkiintoista – silti ihan parhautta! Toivottavasti maastoilua varten tulisi pian lisää lunta.

Onko teillä ajatuksia treeni-innosta ja sen hiipumisesta, lajin vaihtamisesta, huonosta omatunnosta tai juurikin vaihtelun ilosta? :)

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista ja Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin.

Lue myös edellinen postaukseni: Miten kävi, kun tukastani leikattiin noin puoli metriä pituutta pois

Aku

8 vastausta artikkeliin “Jos et käy aktiivisesti salilla, kannattaisiko irtisanoa jäsenyys?”

 1. Into tulee ja menee. Unettomuuden, stressin, kropan loppuunpalamisen ja sydänongelmien myötä salitreenit jäi vähemmälle. Olen käynyt tässä kuussa salilla kerran Juoksemassa matolla ja tekemässä kuntopiiriä. Alkukuusta kävin paljon joogassa (normi ja hot), nyt on mennyt jo melkein pari viikkoa flunssan kourissa. Juoksumatolla paskoin jalkani ja sen paranemista odotellessa, voi vee… :D Ehkä sitä jossain vaiheessa alkaa taas kunnon salitreenaaminen innostamaan. Onneksi mun salijäsenyyteen kuuluu normijooga ja spinning, niin ei mene raha hukkaan.

  • No se on kyllä kiva, jos oman salin kevyet tunnit on kivoja ja mielekkäitä, että tulee hyödynnettyä niitä sitten <3 Hotjooga oli kyllä ihan mahtavaa, kun sillon kerran tuli kokeiltua!

 2. Oon kanssa salaa pohtinut tota twerkkausta!
  Se ois niiiiiin siistii.

  Sano kun meet, niin tuun kanssa :-D

  Mutta tällä hetkellä rakastan käydä myös kuntosalilla, sen 5krt/vko.

  • Hahaa, joo twerkkaus kun on niin paljon enemmän, kuin mitä useimmat ajattelee. Varsinkin kehonhallinnallisesta näkökulmata olisi tosi makeeta opetella niitä muuveja!

 3. Jos uusi harrastus ja erityisesti tanssi kiinnostaa, niin tsekkaa ihmeessä myös dancehall queen style (Helsingissä Bubblin Moves’-tanssikoulu). Siellä on myös paljon pyllynheilutusta! :)

 4. Itse kyllästyin syksyllä saliin täysin. Nöin jälkikäteen ja uuden harrastuksen löytymisen myötä ymmärsin miksi. Aloitin syksyllä täällä Oulussa training for warrior-peruskurssin ja olen tottatotisen rakastunut. Kuntosaliharjoittelu kohtaa ryhmäliikunnan ja joka viikko haastan itseäni. Upea treenimuoto!
  Olen tämän jälkeen tajunnut mikä sielöä salilla itseäni alkoi tökkimään: se että siellä oli niin helppo luovuttaa (tyylillä ”ok en enää jaksa, voin lopettaa”) ja se, miten olisin tarvinnut personal trainerin kanssani treenaamaan, jotta saliharjoittelusta olisi tullut tavoitteellista ja tuloksellista.
  Onneksi uskaltaa välillä vaihtaa, sillä minun tapauksessani vaihtamalla parani.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 4
Tykkää jutusta