Kisavalmennus ja yksittäinen ruokaohjelma

Viime viikon aikana on tullut kauhea kasa valmennuskyselyitä, kiitos kyselleille! Pyrin vastaamaan aina mahdollisimman pian. Paneudun jokaiseen asiakkaaseen yksityiskohtaisesti, joten vastailen mieluiten aina kotitoimistolta. Reissussa laittelen kyllä juttuja Facebookiin ja blogiinkin, mutta valmennusasiat pyrin hoitamaan ajan kanssa rauhallisessa ympäristössä, jossa voin keskittyä kunnolla.

Nyt kun kyselyitä tulee joka päivä haluan tehdä valmennuksista ihan erillisen jutun. Vieläkään en hinnastoa viitsi julkaista kun en edelleenkään ole valmistunut, 1,5 viikkoa vielä koitan malttaa :D !

Uudet käyntikortitkin saapuivat! 
Toinen PT-hommin ja toinen PR-hommiin ;)
kuva 3 – Kopio kuva 2 – Kopio

Ruokaohjelmia kysellään paljon, mutta niitä en mieluiten tee ollenkaan yksittäisinä tuotteina. 

Yksittäisiin ohjelmiin ei kuulu mitään yhteydenpitoa, eli kun ohjelman saa ollaan sen kanssa omillaan ja siksi ne ovatkin niin edullisia kun muutkin niitä tarjoavat. Yksittäistä ohjelmaa voi noudattaa noin 1-2kk. Tämä on hyvin yksilöllistä, sillä olen kuullut myös valmennettavista, joilla sama safka on toiminut optimaalisesti jopa 12kk. Normaalisti painonpudotuksen optimoinnin kannalta on todella tärkeää reagoida heti jos jokin ei toimi, ettei tehdä turhaa duunia. Kun kyseessä on painonpudotus täytyy ohjelmaa tietysti muuttaa jos paino ei jostain syystä lähdekään putoamaan ja vaikka paino putoaisi lujaakin on järkevää tehdä ohjelmaan muutoksia, jotta sama tahti jatkuu. Keho tottuu tietynlaiseen ravinnonsaantiin ja siksi aineenvaihdunta tarvitsee välillä pieniä vaihteluita saadakseen uutta potkua. Tämän takia suosittelen aina pidempää valmennusjaksoa, johon kuuluu seuranta.

Optimaalisella ohjelmalla tarkoitan siis juuri sinun ominaisuutesi huomioonottaen järkevimmäksi suunniteltua ohjelmaa, jonka avulla pääset tavoitteisiisi mahdollisimman pian terveellisellä tavalla. Vähän niin kuin autojen ja prätkien teho/paino-suhteet. Jos moottori on V12 (todella iso) ja runko on lasikuitua (todella hepposta) niin ei siitä mitään superautoa tule vaikka moottori olisi kuinka vahva, sillä runko hajoaa alta. Oliko liian amis vertaus vai tajusitteko pointin ? Niin ja tietysti päivitetyillä ohjelmilla saadaan myös vaihtelua ruokapöytään sekä salille ja sitä kautta uutta draivia tekemiseen  ;-)

Valmennettavani voivat aina ostaa minkä tahansa valmennuspaketin (1-12kk) päälle lisää treenikertoja hintaan 40€/kerta (sis. alv). Eli esimerkiksi etävalmennuspakettiinkin (toimii kauempana asuville tai nimenomaan pelkät ohjelmat tarvitseville) voi lisätä treenejä silloin kun on käymässä Helsingissäpäin. Matkustelen itse aika paljon ympäri Suomea niin saattaa olla, että piipahdan sillon tällöin omalla paikkakunnallasi ja silloin voi tietenkin sopia yhteistreenit omalle kotisalille. Yhteistreeneistä saa aina hurjasti lisäpotkua projektiin! 

Kisavalmennustakin minulta on kysytty jo pari kertaa ja sitä en valitettavasti tarjoa. En koe olevani tarpeeksi osaava tai omaavana tarpeeksi omaa kokemusta auttaakseni muita kisatavoitteissaan. Kisaamisesta on loppupeleissä fitness eli hyvinvointi kaukana ja sitä varten kannattaa hankkia arvostettu ja kokenut valmentaja. Tikkiin osaan kyllä opastaa ja valmentaa, mutta kisa-asiat ovat ihan eri juttu. Oma tavoitteeni on, että valmennettavani ovat valmennuksen kuluessa tuhat kertaa tyytyväisempiä itseensä, onnellisia ja elinvoimaisia! Kisaamisessa tuo elinvoimaisuus katoaa usein ennen kisoja, kuin myös jälkeenkin. Jos ei välttämättä halua tähdätä fitnesspokaaleihin, niin olen sitä mieltä, että paljon paremmin pysyy tikissä kun ei kisaa. Kisaaminen sekottaa pakkaa aika lujaa. Siitä voi lukea lisää mun kisaamista koskevista aiemmista jutuista kuten ”Rantakunto ilman rantaa” ;) 
Personal Trainerina kaikilla on se oma asiakasryhmä. Minun asiakasryhmäni koostuu enimmäkseen painonpudottajista ja kiinteytystä kaipaavista. Voimanosto ja kisaaminen fitnesslajeissa ei kuuluu omiin vahvuuksiini valmentajana ja ilmaisen sen aina kun näitä valmennuksia kysellään. Jokaisen lahduttajan ja kiinteytyjän voimatasoa kyllä kehitetään valmennuksen aikana, mutta erillisenä lajina se ei ole minulle tuttu :) Eniten minua kiinnostaa reilusti ylipainoisten ihmisten valmentaminen, sillä silloin pääsen vaikuttamaan elämänlaadun paranemiseen kaikista suurimmissa määrin. Koen olevani henkilö joka osaa opastaa lempeällä tavalla aloittelijat vauhtiin ilman, että kenenkään tarvitsee tuntea itseään tietämättömäksi tai ujostella turhaan. Kanssani voi puhua ihan kaikesta ja tyhmiä kysymyksiä ei ole olemassakaan!
Omakin elämänlaatuni parani huomattavasti oman valmentajani hankkimisen myötä, vaikka pudotin loppujen lopuksi nykyiseen painoon verrattuna vain 4 kiloa, eli en missään nimessä väheksy muutoksen vaikutusta ja tärkeyttä myös kiinteytysprojekteissa ;) !

Enää viikko+ PT-kokeisiin ja arvatkaa vaan kuinka paljon haluaisin keskittyä vain sähköposteihin ja ohjelmien tekoon!  Vielä pitää kerrata ahkerasti kurssimateriaaleja, jotta kaikki glukoosien muuntautumiset glyseroliksi ja rasvahapoiksi ym. olisivat täysin hallinnassa :) Sitten 1.12 jälkeen pääsen täysteholla hommiin!

kuva 4 kuva 1

Toooosi hyvää illanjatkoa kaikille :) !
/Aku

Aku

6 vastausta artikkeliin “Kisavalmennus ja yksittäinen ruokaohjelma”

 1. Mä niin otan suhun keväällä yhteyttä kun oon synnyttäny ja alkaa projekti ”raskauskilot pois ja vähän enemmänkin” :)

  • Kiitos! En ymmärri miten muilla on aikaa monesti viikossa päivitellä :D Mulla menee 2-3h yhden jutun kirjoittamiseen kun oon niin tarkka :D Ehkä pitäisi kirjoitella jotain yksinkertaisempia lyhyitä juttuja? tai opetella siihen :D Käyntikortit on briteistä http://www.instantprint.co.uk MUTTA ne ei lähetä Suomeen :D Piti lähettää ensin kaverille ja sitten se mulle :D

 2. Moi!
  Odotan innolla sun hinnaston julkaisemista. ;) oon miettinyt pt:n hankkimista, mutta opiskelijana hinta määrää melko paljon. :/
  Mulla oli keväällä eräs pt, mutta hän oli liian kiltti mulle, pääsin sluibaileen – oma vikahan se tietysti on, mutta en kaipaa pään silittelyä.

  Kai sulla olis ”munaa” laittaa läski liikkumaan? ;)

  • Kyllä mulla on asennetta olla tiukkakin traineri. Tosiasia on kumminkin, että jos itse haluat sluibailla niin siihen en voi vaikuttaa :) Kaikki lähtee itsestä. Jos toivoo tuloksia, niitä pitää itse haluta ja kovaa ;) Sluibaamalla ei huijaa muita kun itseään. Yleensä jos mulle tulee tunnustamaan, että on lipsuttu niin ei se mitään auta jos huudan ja raivoan, että ei niin saa käydä. Päin vastoin, pitää kannustaa uuteen nousuun. Eihän se suklaapatukka mun reiteen mennyt vaan SUN! :) Treeneissä ei silitellä päätä koskaan. Se mitä treenien ulkopuolella tapahtuu on sitten toinen juttu. Toinen kaipaa enemmän tukea ja toinen vähemmän. En mä hyvikseni ketää halaile ;D

   Vaikka olet opiskelija niin jos todella tarvtset PT:tä halvin ei aina ole se paras vaihtoehto. Kannattaa miettiä tarkkaan mikä on unelmavartalon hinta omasta mielestä ;) Itse olen jo sen kerran saavuttanut ja sen jälkeen onkin avaimet tallessa sen uudelleen saavuttamiseen, mutta jos joku nyt sanoisi, että 10 000 euroa maksava rokoite poistaisi mua koko elämän vaivanneen eläinallergian niin totta kai sen hakisin! Merkitsisi mulle niin paljon saada vihdoinkin oma koira :) Säästötili olisi tyhjä ja mitään huvituksia ei harrastettaisi pitkään aikaan, mutta se olisi sen arvoista! Ehkä ymmärsit pointin :)?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta