Kolumnisti tukkuostoksilla

Aloitetaanpa tää blogiteksti hassulla kuvalla:

kuva 1 (5)

Noin ;D !

Aina ei pidä olla niin vakavana ;) Viime aikoina kaiken oman ja muiden stressin keskellä oon yrittäny pitää mielessä just sen, ettei ne ”ongelmat” nyt oikeasti ole niin isoja, että niitä kannatta stressata. Eikä ne asiat ainakaan stressaantuneena hoidu yhtään nopeammin tai paremmin :D Mun uus lemppari”logo” onkin ”B+”, eli englanniksi lausuttuna ”be positive” ;) Aion viljellä näitä nyt joka paikkaan muistutukseksi itselleni ja muille :)

B+

Firmani kautta oon hankkinu Heinon Tukkuun tukkukortin ja käydäänkin siellä Lassen kanssa aina kun keretään. Tukku on niin jäätävän iso mesta, että siellä menee aina tovi. Kassoja edeltävä ilmainen kahviautomaattikaan ei edesauta nopeaa exittiä.. Tukussa lähes kaikki on edullisempaa kuin normikaupassa, mutta silti hintaero ei usein ole mikään huikea. Tarpeeksi kumminkin, että meidän mielestä kannattaa shoppailla siellä :) Muutenkin tukussa on ihan loistavat valikoimat ja ne PAKKAUSKOOT! Apua.. siis melkeen kaikkea saa SUPERkokoisena, esimerkisksi 4L oliiviöljytonkka tai 10kg riisipussi?! Hahaa! :D Tukkuhan on täynnä ihan kaikkea jäätävistä pastavalikoimista karkkiosastoon, jota tarvii vaan vilkasta, jotta insuliinitasot heittelee :D Siksi, mä päätin tehä vähän juttua siitä terveellisimmästä ja ehkä kivoimmasta osastosta eli vihannesosastosta. Joku nyt miettii, että Boooooriiiiiiinnng… mut ei oo! Ihan ku menis jonneki markkinoille ku kävelee ovista sisään :)

kuva 2
Lasseko se siellä? Huomatkaa myös jäätävä ruuhka! :D Tukussa saa shoppailla iiiihan rauhassa :)

kuva 3
Erikoisuuksiakin löytyy, kuten syötäviä kukkia! Piristää kummasti safkan ilmettä. Ei ehkä arkipäivään, mutta juhlaan ihan ässä lisä!

kuva 1 (2)
Ituja! ”Blyähh…” sano Lasse ku nää näki meidän ostoskärryssä :D Todellisuudessa nää maistuu ihan herneiltä/kurkulta ja on tosi terveellisiä. Menee nykyään Lassekin lautasella ihan iloisesti :)

kuva 5
Mitä jos ei tarvitsisikaan pilkkoa sipulia? Mmmm niin tuoreen ja hyvän näköstä!

kuva 4 kuva 1 (1) kuva 2 (2)

kuva 3 (1)
Miniananas?

kuva 4 (1) kuva 2 (1) kuva 3 (2) kuva 4 (2) kuva 5 (1) kuva 1 (3)Tukustahan saa tietty myös lihaa. Tämmöset natural-kanat on aika helppoja poistaa mukaan isommassa erässä jos haluaa prepata valmiiksi viikon safkat, erityisesti jos preppaa kahdelle :) Kilohintakaan ei ole paha. Välillä jossain kaupassa halvin natural kana on jopa 14€/kg?! Iiiiks.
kuva 1Muniakin saa suhteellisen halvalla ja isoissa erissä :D
kuva 2 (3)Sit tietty se kahvikone:

Tää on mun perusasu julkisillakin paikoilla. Verkkarit vuosimallia 2007
Tää on mun perusasu julkisillakin paikoilla. Verkkarit vuosimallia 2007

Kahviahan mä en juonu ennen ollenkaan. Sitte aloin tekemään Moccamaster-promoja. Oon ilmeisesti niin hyvä myymään, et olin oman mainoksen uhri :D 2013 mennessä olin juonu yhteensä ehkä yhen kupillisen kahvia ja väkisinkin vielä. Ekana promopäivänä join 8 ja tokana 10 :D Kyllä, oli snadi kofeiinitärinä, mut toisaalta se on vaan hyvä asia promoissa et on vähän hyperaktiivinen :D

kuva 5 (2)
Kuin hieno sininen limited edition -malli! Näitä tosiaan valmistettiin vaan tietty erä, joten jos kahvinkeitin kaipaa päivitystä niin hophop :)

kuva 4 (3)

Marraskuussa mut löytää seuraavan kerran Moccamasterin edustustehtävistä Espoon Sellon Prismasta. Tervetuloa moikkamaan ja loistavalle kahville! Oon paikalla seuraavasti:

Perjantai 8.11.13 kello 13-19
Lauantai 9.11.13 kello 10-16
Perjantai 15.11.13 kello 13-19
Lauantai 16.11.13 kello 10-16
Sunnuntai 17.11.13 kello 12-18

Sitten muiden töiden ääreen. Oon aiemmin hehkuttanut, sitä, että pääsin Muscle & Fitness Hers -lehteen kolumnistiksi ja Ääääää! nyt mun eka juttu on juuri ilmestyneessä loka-marraskuu numerossa! Oon ihan megafiilareissa! Tosiaan tää juttu on sellanen esittelyjuttu, eli seuraavissa numeroissa sitten otan kantaa ajankohtaisiin asioihin, enkä niinkään juttele vain itsestäni ;) Ihan tosi outo fiilis, että mun kirjoittama sivun mittanen artikkeli on samassa lehdessä mun fitnessidoleiden Nicole Wilkinsin ja Dana Linn Baileyn kanssa! Awesome!
www.muscle-fitness.fi

1376607_506823546075078_734367220_n

kuva 1 (4)Unelmia kannattaa tavoitella! Ei mua pyydetty kolumnistiksi Hersille, mä hain! Oliko haku päällä? No ei :D! Täysillä vaan omia henkilökohtaisia- ja työtavoitteita kohti! 
Matkustaessa henkilökohtaiset tavoitteet voi saavuttaa esimerkiksi näin:

kuva 3 (4) kuva 4 (4)

Ostokset ennen check-inniä :)
Ostokset ennen check-inniä :) Hotellin minibaari ei ole ainoa ravinnonlähde… ;)

Jäätävästä tsempistä puheenollen me vedettiin kuuden hengen porukalla ensimmäiset BurnFatBurn-treenit Malminkartanon jätemäellä. Kaikki paino mäkeä ylös hiki hatussa ja fiilis oli loistava! Porrastreenit polttaa noin 600-700 kcal tunnissa eli puolenkin tunnin treeni on TODELLA tehokas. Treenin jälkeen SKYR sponsoroi proteiinit!
Käykääpä tykkäämässä SKYR:in FB-sivusta: facebook.com/skyrsuomi :)

Jätemäen huipulla, treeni DONE!
Jätemäen huipulla, treeni DONE!

Seuraavana päivänä sain kuvan vasempaan reunaan torkahtaneelta J:ltä viestin:

kuva 4…nyt treenistä on kulunut 3 päivää ja mäki alana pikkuhiljaa olemaan kävelykykyinen :D

Porrastreeni oli niin kivaa porukalla, että päätin kasata snadin touringin seuraavanlaisesti:

BFB-tapahtumat
nyt lauantaina 12.10.13 kello 18.00 Pispalan portaat, Tampere
lauantai 19.10.13 kello 15.00 Malminkartanon Jätemäen portaat, Helsinki ja
sunnuntai 20.10.13 kello15.00 Malminkartanon Jätemäen portaat, Helsinki

Tapahtuma on siis maksuton ja ideana on ihan vaan treeniporukan kasaaminen :) Porrastreeneistä saa niin paljon enemmän irti kun kaikki tsemppaa toisiaan. Alussa vedetään nopeat venytykset ja pikku lämmittely. Meillä muodostu viime treeneissä hauskaksi tavaksi heittää femmat aina oman porukan kesken kun ”törmätään” portaissa toinen matkalla alas ja toinen ylös :) B+ !
Tapahtuman jälkeen voi sitten tutustua treenikavereihin ja jutella munkin kanssa enemmän. Multa voi kysyä ihan mitä vaan treenaamiseen, ruokaan tai kisaamiseen liittyvää :) Kunnollahan ei ole mitään väliä, eli kaiken kuntoiset ja ikäiset ovat tervetulleita. Porrastreenit eivät ole mikään ”kuka on nopein” kilpailu vaan vedetään mäkeä ylös ja alas omalla tahdilla. Tietty mä tuun kannustushuutelee ja ”potkimaan” vauhtia aina välillä ;) Treenin kesto on n. 30 min. Siinä ajassa pääsee esim. Jätemäen portaat noin neljästi ylös ja alas, eli kyseessä ei ole mikään armeijan 8 tunnin marssi ;D Nyt kun ulkona on viileämpää hapenottokyky on koetuksella. Jos keuhkot ovat kovilla niin ei hätää, ulkona urheilemalla ne kyllä tottuvat. Treenipäivämäärät on lyöty lukkoon sään mukaan, eli jos sataa niin treenejä siirretään. Ilmoittelen näistä kaikista Facebooksivullani www.facebook.com/fitnessaku. Porrastreeneihin ei tarvitse erikseen ilmoittautua, ilmestyy vain paikalle :)!

Tervetuloa iloiseen porukkaan!

Hiukset on kyllä nyt vähän gulahtaneet, pitäisi värjätä uudestaan. Toisaalta tämmönen vaaleampi brunekin on ihan kiva vaihtelu. Mitä ootte mieltä kumpi sopii mulle paremmin: tumma tumma vai vaalea tumma?

kuva 2 (5)

kuva 3 (6)Finnkirolla on tullut taas käytyä parin viikon sisään pariinkin otteeseen. Selkä ja niska on ne, mitkä mulla aina menee jumiin. Heti käynnin jälkeen olo jo helpottaa. Välillä on hyviä kuukausia ja välillä tarviin vähän tiuhempaa käsittelyä kiropraktiikan vastaanotolla. Mullahan ei ole siis mitään tapaturmaa tai sairautta mun hoitojaksojen takana, oon ihan muuten vaan juminen. Hieronnassa käyn säännöllisen epäsäännöllisesti eli kuukauden/kahden välein.  Vaikka Finnkiron Olli onkin kiropraktikko on hänellä myös loistava tuntemus rangan lisäksi lihaksistosta. Tätä kautta selvisikin viime käynnillä, että mun scm (sternocleidomastoid) -lihas ja ql (quadratus lumborum) -lihas ovat ihan juntturassa. 
Scm on se iso lihas kaluassa, mikä ainakin mun mielestä näyttää hyvältä kuvissa ;D Totuus ilmeisesti kumminkin on, että kun kääntää päätä sitä ei pitäisi nähdä juuri ollenkaan, kun taas mun scm on ihan älyttömän kireellä. Tämä siis:

PUnainen osuus on scm-lihas
Punainen osuus on scm-lihas

lataus
Tosta jos painaa ja tuntuu epämukavalta niin ql se siellä :)

Sain venyttelyohjeet ja niitä pitäisi nyt muistaa noudattaa :) Hankalampi jumi onkin sitten syvällä sijaitseva ql-lihas. Siitä kohtaa kun painaa vähänkin ni mun on pakko ”väistää” sitä, tosi herkkä alue siis ainakin nyt jumisena. Tää lihas aktivoituu mm. silloin kun kannat jotain painavaa esim ämpäriä yhdessä kädessä. Ql pitää kehon suorana siinä tilanteessa. Se kiinnittyy moneen eri kohtaan, joten se voi heijastaa kipua ja aiheuttaa monet muutkin jumit. This one:
blog-ql Jos kaipaat asiantuntevaa apua omiin jumituksiisi niin käy kurkkaamssa edut mun kautta Finnkirolle yhteistyökumppanisivulta, eli TÄÄLTÄ :)
ja Finnkiron omat sivut: www.finnkiro.fi

Sit loppuun vielä pari kaulahuivikuvaa syksyn kunniaksi:

kjh hjhj

Nauttikaa syksystä!
-Aku

Aku

6 vastausta artikkeliin “Kolumnisti tukkuostoksilla”

 1. Uii, mieki haluun tommoseen ruokataivaaseen shoppailemaan, kiva ku laitoit noin paljon kivoja ja nälkää herättäviä kuvia! :D
  Näin ja luin sun kolumnis M&F Hersissä. Tulevia kolumneja odotellen. ;)
  Onks sulla sekä vaan jumissa vai onko jotain pahempaakin? Mulla on ollu selkä paskana viime keväästä asti enkä pysty vieläkään treenaa kovin raskaasti enkä varsinkaan nyt kun vasuriin iski jännetupintulehdus viime viikolla…

  • Jee kiva kuulla, että tykkäsit :)!
   Mul on silleen jännä, et mun selkäjumit ei oo ikinä ollu mun treenin tiellä vaan vapaa-ajan ja duunin. Ihan vaan ryhdikkäästi istuminen on epämukavaa. Salilla tämmösiä en kerkee miettimään :D
   Toivotaan et sun rajotteet häviäis pian! Tiiän ettei oo kivaa jos on jotai treeniä häiritsevää, tosi ankeeta :/ mut: mikä ei tapa se vahvistaa!

 2. Tukusta on kyllä hyvä hakea varsinki lihat, kun yleensä ne on sielä edullisempaa ku normaalis kaupas. Pitääki yrittää ehtiä porrastreeneihin Helsingis seuraavalla kerralla! :)

  • Tuu ihmeessä messiin :)! ja jep, lihaa meilläkin menee sen verran, että edullisia ostoksia kaivataan, mut laadusta tinkimättä ;)

 3. Kiitos vielä viime treeneistä, oli oikeesti huippu hauskaa ja hyvä meininki!! Oon todellakin seuraavallakin kerralla messissä ja kunto nousee woopwoop!!! Kaikki mukaan siis vain ;)

  Oliko se muuten Polarin FT 4F sykemittari mitä suosittelit?

  Ja mitä hiuksiin tulee niin ehdottomasti vaalea tumma ;)

  • Loistavaa, kiitos itsellesi Niina kun tulit, oli kivaa juosta sun kanssa :)!
   FT4 tässä mun sykemittarissa lukee na on joo ollu tosi hyvä, en ees keksi mitään lisäominaisuuksia mitä tarvitsisin :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta