Korkkarit jalkaan ja moikkaamaan Brasiliassa asuvaa ystävää

Tiistaina jätin lenkkarit kotiin ja pistin pitkästä aikaa korkkarit jalkaan, sillä meillä oli Lassen kanssa tärkeä tilaisuus. Viisi vuotta sitten matkustin Brasiliaan ja tutustuin ihanaan Silviaan ja hänen suomalaiseen mieheensä Jukkaan. Jukka ja Silvia ovat asuneet Brasiliassa useita vuosia yhdessä ja perustaneet sinne rautakaupan, jota pyörittävät yhdessä.

Noin vuosi sitten huomasin Jukan Facebookista, että hän on alkanut pitkäst aikaa maalaamaan ja jakaa nyt innoissaan kuvia taideteoksistaan. Vuosi eteenpäin saan tiedon, että Jukalle avataan oma näyttely Helsinkiin! Kaikki taideteokset lennätettiin Jukan mukana Suomeen ja tietysti minä halusin olla avajaisissa paikalla tukemassa vaikealla alalla huikeaan menestykseen ponnahtanutta ystävääni!
unnamed (9) unnamed (10) unnamed (8)Näyttely on Helsinginkatu 16 sijaitsevassa Ruplassa. Huhujen mukaan Jukka on jo myynyt suuren osan Suomeen tuoduista tauluista. Oli niin inspiroivaa kuulla miten Brasilia värikkäänä ja eloisana maana on vaikuttanut  Jukkaan ja sen kyllä huomaa tauluista.

Tauluja tilataan Jukalta ympäri maailmaa! Olen niin onnellinen hänen ja Silvian puolesta, miten hienosti unelma on lähtenyt käyntiin! Rautakauppiaasta menestyneeksi taiteilijaksi! Kuinka monelle meidän ikäiselle käy näin? Jukka kehuikin kaikkia ystäviään, ettei tämä olisi ollut mahdollista ilman heitä.

unnamed (5) unnamed (1) unnamed (7) unnamed (6)

Näyttely on auki 24.5.2015 asti, suosittelen pistäytymään vaikka ihan pariksi minuutiksi kahvikupposella. Jukka on paikanpäällä erityisesti viikonloppuina, mutta arkisinkin hänet saattaa bongata. Jukan kanssa on tosi rentoa jutustella ja kannattaakin kysellä millaisia ideoita ja inspiraatioita taulujen takana on, saavat heti ihan eri merkityksen kun tietää mistä on kyse :)

Etenkin tähän alla olevaan aiheeseen samaistuin itse. Miksiköhän :D?

unnamed (3) unnamed (2)Äitini halusi myös innoissaan tulla avajaisiin ja kommentoikin tähän, että ”Sähän tykkäät kanamunista!”, johon vastasin, että ”Joo, on niitä tänäänkin jo 8 syöty”. Sopisiko meidän keittiöön? Alleirjoituskin on ihan sairaan hieno, eikö!

Jukka on noin 3 metriä pitkä ja naurattikin kun hän minun ja Lassen kanssa poseeratessaan hieman kyykistyi vierellämme :D

unnamed

Toinen mikä nauratti oli kun Jukka sanoi, ettei ollut käynyt Suomessa 3 vuoteen ja yllättyikin ”miten harmaata täällä onkaan” :D Kaikki sanovat Jukan tauluista, että ”Onpa värikkäitä!”, mikä siis on Brasseissa ihan normi tilanne. Vasta tänne tullessa todella ymmärtää miten värikästä taide onkaan, ja ymmärrän kyllä. Brasilia oli ihana paikka <3

534928_1389478887943366_579083390_n76766_451980111934_1398770_n

Tämä on Paraguaysta, Brasilian rajalta
Tämä on Paraguaysta, Brasilian rajalta. Aku 20v.

Jukka ja Silvia ovat kuulemma muuttamassa Eurooppaan, ehkä jopa Barcelonaan! Minäkin haluan :D Jos haluat seurata Jukan menestystarinaa käy tykkäämässä Jukka Virkkunen Atelier FB-sivusta :)

Mun mielestä on ERITTÄIN ihailtavaa kun ihmiset luovat itselleen työpaikan! Mikään ei ole siistimpää kuin itsensä toteuttaminen.

Living the dream is your choice, so what are you waiting for?
/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebook: täällä

Aku

10 vastausta artikkeliin “Korkkarit jalkaan ja moikkaamaan Brasiliassa asuvaa ystävää”

  • Hahaa, ei mulla muita hyviä nyt ookaan ni vetelen noilla joka paikkaan :D Lue: 4 kertaa vuodessa tiettyihin paikkoihin kun olen ollut ahkera ja laittautunut.

   Ei mut pitäis alkaa kävelemään koroilla taas enemmän. Sillon kun itse tein messuja ja promoja joka viikko tuli hiihdettyä 10+ sentin korot jaloissa ja siihen kipuun tottui. Tai no ei tottunut, mutta kesti huomattavasti pidepään ennen kun korkkarikuolea saavutti :D

 1. Olisi kiva tietää lisää Brasilian matkastasi! Itseänikin kiinnostaisi lähteä sinne vielä joskus.

  • Heippa! Kirjoitin reissusta vähän yli vuosi sitten ihan lyhyesti tuolla: Tuolla on pikku stoori: http://aurorarenvall.fitfashion.fi/uusi-sairaan-hyva-iltapala/ :)

   Pari hauskaa kohtaa :D Mun lemppari oli kyllä ystäväni katukoira, ihan paras ulkomaanrekku! Matkalta on paljon kuvia, mutten oikein tiedä missä ne hiihtää. Jos haluat tietää jotain tietty niin kysy toki!

   Olin Londrinassa muistaakseni 2-3 viikkoa ja Florianopoliksessa kuukauden. Pääasiassa otin aurinkoa, ihailin maisemia ja rakensin firmaa läppärillä. Tästä on tosiaan jo 5 vuotta, eli aika junnupallo olin. Harmittaa etten seikkaillut vielä enemmän, brunahulluus vei :D

   Floripan hotellissa oli kattouima-allas, jossa katon sai vedettyä päälle. Ulkona oli 25C, joten vedin kerran katon pois kun joku daiju oli sen laittanut (mitä järkeä kattoterdeuima-altaassa jos taivas ei näy?!). Heti joku brasilialainen mummeli huutaa maailman ärsyttävimmällä äänellä ”Friiiio, muy friiiio!!!” – eli KYLMÄ :D! Perkele.. hinasin sen katon takas ja painuin biitsille :D

 2. Mäkin haluan kuulla Brasilian matkasta! Brasilia on ollu mun unelma jo niiin kauan! :D

 3. Luin Namun tekstin äsken. Tuli todella paha mieli teidän puolesta.. Koirien kuvauttamisesta ja muista tarpeellista tutkimuksista pitäisi tulla kaikille koirille pakollisia ennen pentujen suunnittelua. Siis myös sekarotuisille(pitäisi saada myös joku rekisteri sekarotuisista) Ja jos vaikka syntyisi vahinko pentue pitäisi siinäkin tapauksessa tutkituttaa vanhemmat, jotta mahdollisiin sairauksiin voitaisiin/osattaisiin puuttua ajoissa. Rotukoirat ovat nyt jo niin sairaita, ettei monillakaan pitäisi tehdä pentuja. Uutta geeniperimää rotuihin ja monet sairaudet saataisiin kuriin. Isojen koirarotujen nivel/luusto ongelmat ovat jo aika hyvin tiedossa ja niitä kuvataan, mutta monilla pienillä roduilla on esim lonkkavikaa, mutta koska kuvia ei vaadita pentuja tehtäessä jää nuo viat piiloon.

  Miten kennelliitto ja kuluttajansuojelu reagoi Namun tapaukseen? Miksi ja minne mikrosiru on rekisteröity?

  Paljon tsemppiä teille ja pikaista ja hyvää paranemista Namulle! Toivottavasti saatte kasvattajan vastuuseen!

  • Kiitos tuesta Nina! Jos pentuja teettää useammin kuin kerran vuodessa se katsotaan elinkeinoksi ja asian voi ottaa esille kuluttajariitalautakunnassa. Meidän pitää nyt suoraan mennä käräjille kun kyseessä ei ole ihan perus kenneli. En viitsi mainita edes sitä maata minne ne on rekattu, jos siitä koituu jostain harmia mahdollisessa oikeudenkäynnissä, siksi en mitään nimiäkään mainitse, mutta siis sellaiseen paikkaan ettei kukaan suomalainen kadonneen koiran löytänyt tule löytämään koiran omistajia.

   Kennelliitolla sanottiin, että nää on tosi harmillisia, mutta koska on rotu jota Kennellitto ei ota muualle kuin FIX-rekisteriin, eivät he voi auttaa. Jos olisi vaikka mäyräkoira, niin tilanne olisi ihan eri. En tajua miksei amerikan bulldog voi olla oikea rotu tässä maassa? Äh.

   Oot tosi oikeassa kaikissa noissa jalostusmielipiteissä. Kunnon tiedot pitäisi saada kaikista ja koiran ostajia pitäisi valistaa vielä paremmin, että mistä koira kannattaa ostaa. Itsekin olen ollut koiraharrastaja pitkääm, enkä ole koskaan törmännyt tällaiseen kohteluun :/

 4. Sun outfit, wau! Ja nuo kengät……
  Nuo taulut on kyllä munkin mieleen, tykkään! :)

  • Kiitos, kiva kuulla! mMita kevätkorkkareita ei tällä hetekllä olekaan eli joko noi tai lenkkarit :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta