Kuinka hillitä makeishimoa? 10 vinkkiä!

Edit: Bloggaus kirjoitettu alunperin 2013 ja muokattu nyt 2015 

Tää on sellanen aihe, mikä oli ainakin mulle tosi iso juttu fitnesshomman alussa.

Akufaktaa makeanhimosta:

Oireet: pakonomainen ahmiminen koska se on hyvää, sitä on tarjolla, ois jotain kiva puputtaa tai koska tekee vaan mieli. Lievä pelko oman makeismäärän loppumisesta on myös yksi oireista. Makeanhimooja ostaa itselleen riittävästi namuja ja jos tietää, että paikalla tulee olemaan muita varautuu hän myös siihen, jotta hänen oma makeisvarastosaldonsa pysyy muuttumattomana. Jos hän ei ole varautun vieraisiin, mutta on kuitenkin luonteelta ihan mukava tyyppi, jakaa hän yleensä oman varastonsa, mutta kuitenkin hieman vastahakoisesti.

Makeanhimooja saattaa myös paikoittain piilotella makeisiaan pahan päivän varalle ja napostella niitä salaa. Salaa syömisen huono puoli on, että se minkä salaa syöt näytät julkisesti.

What u eat in private u show in public.

Minä, fitnessaku, olen entinen SA-kerhon (Sugarholics Anonymous :D ) jäsen. En ole pahemmin enää!

Joku nyt selailee blogikuvia ja miettii, että oon kumminkin aina syönyt vaan salaatinlehtiä ja muita käpyjä, joten tässä teille pari esimerkkiä mun ex-safkoista :D

-Yläasteella söin varmaan vuoden suurimmaksi osaksi voileipiä. Kokkaus ei paljoa kiinnostanut. Voileivissä olin aika haka. Aamupala, välipala, iltaruoka, iltapala – voileipiä ja monta. Proteiinia? Jos nyt kinkkua oli saatavilla niin joo, siivu per leipä.

-Tiedätte sellasia kannuja, joissa on desimitat kyljessä ja tilavuus noin 1,5 litraa? Join niistä teetä. Kaadoin sinne sokeria aina pari desiä.

dpp_1041

-Tiedätte millanen on leipomiskulho? Söin joka päivä sellaisesta puoli pakettia ”Fitness”-muroja ja päälle 1L maitoa. P.S näiden aamumurojen yhteiskalorit on yli 700 kcal ja siitä 13 palaa sugah.

-Joka viikko Ben & Jerry – kesto: noin 20 min kalorit: 1000 kcal.

cookie-dough-detail

-Isi leipoi korvapuusteja, söin ainakin 6 ja ei, ne eivät olleet pieniä.

-Keitettiin pikkubroidin kanssa pastaa: syötiin kattilasta. Ei lihaa, vaan pastaa, paljon.

-Ostettiin pikkubroidin kanssa tukusta laatikollinen karkkiremmejä (niitä vanhanaikaisia mitä myytiin ainakin ennen kiskoilla): syötiin koko looda kahdessa päivässä.

1605-1Raitaremmi160kpl1,6

-Voitettiin arvonnassa 3 kiloa karkkia: syötiin ne viikonlopun aikana.

-Join päivässä yhden Tropicana Orange Original-tölkin. Niin hyvää! Jep, 40 palaa sokeria…

-Ostin lukioaikana koulun viereisestä leipomosta 10 runebergintorttua ja söin ne kaikki välitunnilla, yksin.

Riittääkö :D?

Sit joku viel kommentoi mun Rakkaus & Rasvaprosentti -kirjotusta:

”miten ihmeessä sulla on silti noin korkea rasvaprosentti? :O”

joo.. TÄN TAKIA :D Varmasti ois vielä korkeampi jos en olisi ollut harrastanut 15 eri urhelulajia..

Muutenkin sulle joka anonyyminä noin ajattelit niin jännä ettei osata käsittää, että välttämättä jokainen ei synny valmiiksi jäätävillä lihaksilla ja rasvattomalla kropalla. Onneksi. Ois aika karun näkösiä vauvoja. Ei kukaan enää kurkkais rattaisiin ja sanois ”Söööpööö!” :D

juu töitä pitää tehdä. Mäkin tässä purkanu ton yllä olevan listan jämiä itsestäni viimeset 5kk aika hiki hatusssa :D Vois olla vähemmän hiki jos ei ois mutustanu menemään.

Makeanhimoojan vieroitus:

Namipuputtaminen täytyy lopettaa kerralla jos:

A) epäilet kykyjäsi pysyä kohtuullisissa annoksissa ja pelkäät lipsuvasi takaisin vanhoihin tapoihin.

B) olet epäonnistunut aiemmin kiinteytystavoitteissasi.

Minä kuulun ehdottomasti ryhmään A. Jos osaat kohtuudella syödä 10g kakkua kaverin synttäreillä niin se tuskin kaataa tavoitettasi. Minä en uskaltaisi edes kokeilla.

Lääkitys:

SayNo2Sugar Advice 1:

Syö tasaisin väliajoin. 2-4h, ihanteellisesti 3h välein. Pyydä valmentajalta tai ravintoneuvojalta oma tasapainoinen ruokavaliosuunnitelma. Tämä on ehkä maailman yksinkertaisin ja tyhmältä kuulostavin neuvo makeanhimoon, mutta se on kaiken perustana. Makeisiin on helpointa sortua kun syö epäsäännöllisesti eri määriä eri aikoihin ja vaihtelevalla sisällöllä, etenkin jos on nälkä. Nälkään karkin syöminen on pahinta – no control.

SayNo2Sugar Advice 2:

Juo 3-4 litraa vettä päivässä. Usko tai älä, vesi pitää yllä kylläisyyden tunnetta ja täyttää masua. Pullottaa juomapulloon vettä ja hörppii siitä menemään töissä, työmatkalla ja telkkarin ääressä. Itse pullotan töihin aina 3 kpl 0,5L pulloa niin on helppoa korkata suoraan seuraava ja tietää paljonko on juonut.

Oon kuullut, että tupakoitsijoille röökin lopettaminen on vaikeaa myös tottumuksesta ihan pelkästään siihen käden liikkeeseen kun polttaa. Veikkaan, että makeanhimoojilla on vähän sama juttu siinä käteen nami ja kohti suuta -liikkeessä. Tulee sellainen ahdistunut ja toimeeton olo kun ei saa enää laittaa mitään namuja suuhun. Eli vesipullo handuun ja sama liike, mutta namin tilalla onkin terveellistä vettä :)

 

images

Aluksi veden juonti voi olla todella haastavaa. Mulle ainakin oli. Aiemmin join ehkä 2 dl vettä päivässä + treeneissä. Muuten maitoa, mehua, limua… eli kaloreita kaloreita ja lisää kaloreita! Jos vesi ei maistu niin pienen liikunnan tai monen tunnin pälättämisen jälkeen maistuu takuulla. Itse puhun töissä lähes taukoamatta työn luonteen vuoksi, joten jano on. Mitä kovempaa huutelee sen enemmän tulee jano :D Liikunnallisina päivinä veden tarve on tietysti suurempi kuin muutoin. Joillekin vesi maistuu paremmalta kun pullottaa ja säilyttää jääkapissa, ice cold <3 Toiset taas tykkää kun säilyttää huoneenlämmössä vaikka kannussa. Muista korkki ettei pölyty.

Jos vesi ei silti maistu, juo väkisin. Varsinkin ennen treeniä on tärkeää olla nesteytettynä, sillä voimatasot tippuvat useita prosentteja jos et ole juonut kunnolla, vaikkei vielä olisi edes jano!

SayNo2Sugar Advice 3:

-Pysy kiireisenä. Liikkeessä on vaikeaa napostella ;D

-Salille!

-Nappaa oma kulta, kamu tai vaikka naapurin koiruli mukaan kävelylle tai koirapuistoon.

*Huom jos otat vain oman kullan mukaasi, voi näyttää hassulta jos viet hänet koirapuistoon. Jos kumminkin viet niin valitse edes se isommille koirille tarkoitettu aitaus. Näin murusi saa enemmän tilaa juosta ympärinsä. Hehheh. (Ymmärrän jos kukaan ei tajua tätä :D)

-Hyppää autoon/dösään ja ajele jollekin lähialueelle, mitä et tunne niin hyvin. Sitten vaan käppäilemällä tutkimaan! Tehdään tätä aina välillä Lassen kanssa:) Vieläkin on kotikaupunginosassa paikkoja, joita ei olla tutkittu. Etenkin rivari- ja omakotitaloalueita on kivaa selailla, omasta kodista haaveillessa, varsinkin jotain ökyalueita ;)

-Jääkävelylle! Varsinkin näillä keleillä :)

-Hiihtämään tai luistelemaan

-Uimaan! Flamingo Spa <3

-Messuille! (muista omat eväät)

group of friends shopping in a mall

SayNo2Sugar Advice 4:

Sokeriton purukumi & -pastillit

Itsekin syön sokeritonta purkkaa pari päivässä. Pitää varoa, ettei mene överiksi purkat (kerran söin noin 70 :D ), sillä vaikka olisi sitkeän sissin masutoiminnot, niin kuin minulla, niin sokeritonkin purkka sisältää kaloreita.

Te, jotka syötte sokerittomia pastilleja kuten esim Läkerol, niin tarkistakaa aina mitä ne sisältää. Läkerolpurkki sisältää n. 11g hiilihydraatteja sokerittomuudestaan huolimatta. Tietenkin parempi se kuin Fazerin sininen :D mutta jos haluaa olla tarkka niin hyvä tsekata. Itsekin yllätyin kun ekan kerran huomasin.

8bgyrrizrgg0g04cwkgoo4s40

Leffaan just nää Läkerolit on ihan huippueväät, kannattaa kokeilla uusia makuja; tosi hyviä, toi Sunset on mun lemppari!  …ja vaikka purkki on pieni, ei sitä ole silti pakko aina kokonaan syödä ;)

SayNo2Sugar Advice 5:

Stevia. Stevia -makeutusainetta on helppoa laittaa maitorahkaan, marjojen päälle puuroon, pirtelöön jne. sokerin sijasta. Makutusjauheet toimivat hyvin sokerin tilalla myös leivonnaisissa. Itsehän en niitä syö, mutta kun tuliaisiki leivon vaikka muffinsseja niin kukaan ei edes huomannut, että ovat makeutusaineella duunattuja :)

canderel-green-stevia-tipat lataus

Miksi Stevia?

Stevia on kasvisuku. Tähän kasvisukuun kuuluu 240 kasvia, joista yksi on käytössä makeutusaineen lähteenä. Stevia hyväksyttiin Suomen markkinoille vasta 2011. Toinen yleisempi makeutusainevaihtoehto on vanha kunnon aspartaami. Aspartaami on keinotekoinen makeutusaine, eli se ei kasva luonnossa kasvin muodossa. Nämä makeutusaineet ovat maailman tutkituimpia elintarvikeaineita. Ja kiistellyimpiä. Tällä hetkellä yleistulos on, että ne ovat turvallisia. Nämä tutkimukset ailahtelevat aika samaa rataa kuin ”Onko kahvi terveellistä?” ja ”Aiheuttaako kännykkäsi aivosyöpää” -tutkimukset.

Edit: Tämä bloggaus on alunperin kirjoitettu 2013, nyt 2015 kantani on: Suosi Steviaa, vähennä aspartaami minimiin tai älä käytä ollenkaan. Vieläkään ei tietääkseni kukaan (paitsi täyteen pumpatut laboratooriorotat) ole kuollut aspartaamiin. Nykyään suosin ja suosittelen mahdollisimman puhdasta ruokavalioa ihan kokonaisuutena. Ajatuksena, että kaikki luonnottomat ruoka-aineet kuten aspartaami ovat ylimääräisiä ja siksi tarpeettomia. Keho ja aineenvaihdunta toimii varmasti parhaiten ilman keinotekoisia aineita.

Sokeria en aio enää käyttää, se on varma. Siispä näistä kahdesta ainakin itse valitsen tuon Stevian; vaikuttaa luonnollisemmalta ja siksi paremmalta. Maussa en näe merkittävää eroa. Stevian huono puoli on, että se on kilohinnalta aika paljon kalliimpaa kuin aspartaami.
Tunnustan, että meillä kotona menee Steviaa ainoastaan aamupuuroon. Aspartaamijauhetta käytetään iltapirtelöön ja aspartaaminappeja teehen. Päivittäin makeutusaineita tulee siis käytettyä aika paljon. Vähän kauhistuttaa itseäkin näitä tutkimuksia lueskellessa. Kiinteytysprosessissa kuitenkin varmasti vähemmän haitallista kuin sokeri. Näillä siis mennään :)

Edit: Nykyään (2015) käytän vain 2 nappulaa Hermesetasta (aspartaamia) per kahvi. Ennen käytin 5… Nojuu, muuten puurot ym. rahkat syön ihan naturel. Pitää kuitenkin muistaa, että perus prodejauheet, limut ja Skyrit sisältää myös aspartaamia, eli ei siitä ihan irti olla vieläkään, mutta vähennetty on!

Muutenkin nyt mitä enemmän kuukaudet menevät eteenpäin, sitä enemmän halu kiinteytyä päihittää halun syödä herkkuja. Aina sanon herkuille ”ei”, mutta alussa se oli huomattavasti vaikeampaa kuin nyt. Onneksi runebergintorttukausi on ohi, tarvitse kuolata niitä joka liikkeessä :D

SayNo2Sugar Advice 6:

Älä säilytä kotona mitään namuja.  Jos niitä on nyt kaapissa: anna naapurille, kodittomalle, vie tuparilahjana jollekin tai heitä armotta roskiin.

SayNo2Sugar Advice 7:

Ilmoita kiinteystysprojektistasi suvulle ja kavereille ennen merkkipäiviä, juhlia ym. Varmista etteivät he tuhlaa eurojaan suklaakonvehtipakettiin, joka kumminkin päätyy roskiin tai pahimmassa tapauksessa vyötärölle. Jos saat lahjana kumminkin: SayNo2Sugar Advice 6 käyttöön.

SayNo2Sugar Advice 8:

Pidä aina ruokaa mukana. Paras apu tähän on 6pack bag, jota mainostin aiemmassa postauksessa, eli kunnon kylmälaukku. Sen avulla saa mitä vaan ruokaa matkaan!

Tunge vähähiilihydraattinen protskupatukka (oma suosikki Leader So Lo Carb tuplasuklaa) auton hanskalokeroon, jokaiseen käsi- ja treenilaukkuun, työpöydän vetolaatikkoon ja vaikka pariin takkiin.
Aina pitää olla jotain syötävää mukana, ettei aineenvaihdunta hidastu pitkien ruokailuvälejen johdosta.

Edit: 2015 suositukseni on, että syöt jotain luonnonmukaisempaa kuin prodepatukkaa, kuten banaania, pähkinöitä, leikkeleitä, Fitnessgurun kuivalihaa (NAM!) jne. Prodepatukka siellä täällä on ihan jees perus mimmille, mutta en nyt enää joka takkiin tunkisi :D Tuo vanha ehdotukseni johtui siitä, että Fitfarmin minulle tekemässä ruokaohjelmassa oli ”massakaudella” joka päivä yksi proteiinipatukka… Nyt olen vähän sivistyneempi ravinno suhteen :)

SayNo2Sugar Advice 9:

Liimaa jääkaappiin tavoitekuvia amazing  body -idoleistasi. Omani on jo aiemmin hehkuttamani olympiavoittaja Nicole Wilkins. Wilkinsiin on helppo samaistua, ollan molemmat iloista ja auttavaista sorttia. Liian usein törmää salitreenaajiin, jotka ovat vihaisia tuppisuita. Haukkuvat mieluummin salilla ja foorumeilla kuin oikeasti tarjoaisivat apua. Siksi koitan seurata Wilkinsin salitossujen jäljissä ja olla mahdollisimman positiivinen, rakentava ja motivoiva muita kanssatreenaajia kohtaan.

d30ecacf8d6b52f2190bb0e531e1573d

Etenkin parisuhteessa makeishalujen vastustamista voi vaikeuttaa suuresti jos oma kumppani mässäilee mitä sattuu ja täyttää jääkaapin omilla namuilla. Tällöin jääkaappikuvat ovat todella tarpeen! Siinä jääkaappia raottaessa, pahat mielessä, on aika vaikeaa kurottaa kohti suklaamoussea kun idoli tuijottaa silmiin varustettuna liian nätisti erottuvilla vatsalihaksilla ;D

SayNo2Sugar Advice 10:

Marjat! Marjoista voi tehdä vaikka mitä pirtelöitä! Ylihelppo ohjekin saatavilla:
100-150g lempimarjoja + 1 maitorahka + makeutusainetta oman maun mukaan
-> blenderiin = ready!

92668639

Päivittäinen pirtelökin voi tuntua kauheelta säätämiseltä punnitsemisen ja kippojen tiskaamisen kanssa, mutta trust me, siitä tulee rutiinia ajan kanssa :)

Mikään herkku ei maistu niin hyvältä kuin se miltä tikissä oleminen tuntuu ;)

Nyt vähän ennakkohuutelen, vahvistan tuon lauseen kesällä sitten kun OIKEASTI olen siellä pisteessä ;D

Tsemppiä!

/Aku

Edit 2015:

Instagram: @aurorarenvall
Facebook: täällä

Aku

20 vastausta artikkeliin “Kuinka hillitä makeishimoa? 10 vinkkiä!”

 1. Kiitos taas loistavasta postauksesta! Ja kiva, että kommenttini ilahdutti :) Olen kanssa ilmiömäinen sokerihirmu. Kilo karkkia katoaa päivässä jos on tarvis. Tämä onkin ollut minulle se pahin paikka. Minä vaan yksinkertaisesti RAKASTAN karkkia. Mutta pakko se vaan on ollut luopua.. Taas tuli päivän annos motivaatiota ja vinkkejä :)-A

  • Hei jee tuplaonnistuminen ;D Toi kilo karkkiakin on niin absurdi määrä :D?! Kun eilen tota omaa järkkylistaanikin kirjotin ni tuntu ihan älyttömältä ja mietin miten ihmeessä en oikeasti oo koskaan painanu 63 kiloa enemmän :D Onneks uusiakin asioita ja ruokia voi oppia rakastamaan :)! En ikinä ois aiemmin uskonu esim et aamupuurosta tulee mun herkku :D nam<3 May the the anti-sugar force b with u A !

 2. Tää oli ihan super! Muutenkin tykkään sun blogista mielettömästi!Mulla on kans pahemman luokan makea-ongelma ja kun olen muutenkin vielä kova syömään, kaikki makea häviää ihan ennätysajassa. Pystyn olemaan ostamatta karkkia, mutta jos sitä jossain on tarjolla, niin homma karkaa äkkiä käsistä. Aloitin juuri karkkilakon, joka kestää näillä näkymin väh. kolme kuukautta. Lipsua ei parane, koska sovin mieheni kanssa, että jokaisesta syödystä karkista maksan hänelle viisi euroa. Se motivoi yllättävän hyvin pitämään näpit erossa makeisista.Mä yritän pitää kodin ihan karkittomana, koska jos niitä pyörii nurkissa, liian helposti tulee ajatus että ”syön ne kuitenkin joskus, eli ihan sama syödä heti” ja viime viikolla poltinkin kolme pussia suklaa-pähkinäkarkkeja saunan pesässä.:DJa toi nestemäinen Stevia on parasta!

  • Waude kiva kuulla :)!!! Just ton syön-kumminki-ajattelutavan takia pitäis saada kaikki nami pois kotoa :D Toi 5 euroa on aika paha ;D Joko heikkona köyhtyy tai lujana laihtuu ;D Tsemiä ;D

 3. Kiva, kun oot ehtiny kirjotteleen useammin ja aiheet on kyllä osunu! Sulla on tosi positiivinen asenne ja se kyllä välittyy hienosti lukijoihin. Jatka samaan malliin! :)

  • Kiitos kauheesti :) Oon joo yrittäny miettiä aiheita, mitkä ns. osuu ja uppoo ;D Vaikka ois kuinka tikissä ni nää aiheet on aina ajankohtasia :) Kiitos! Tsemppiä Niina!

 4. Toi sun ex-safkat -listaus pelasti mun päivän! Nauroin aivan vedet silmissä, kun kuvittelin sut vetelemässä noita nassuus:D näitä lisoja lisää, jos löytyy, ihan mahtavaa:DIhanan positiivinen blogi muutenkin. Asenne sulla on enemmän kuin kohdallaan, ei murheita märehtimällä asiat etene:) Tosi paljon tsemppiä kisoihin!

  • ”Eteenpäin!” sano mummo hangessa :D Jos mummo pystyy ni kai mä ja säkin nyt pystytään! :D Iso kiitos! Koitan joo aina välillä heitellä tollasia samaistuttavia juttuja, ettei kukaan kuvittele et oisin syntyny broccoli haarukan päässä :D Näitä terveellisiä elämäntapoja opetellaan kokoajan lisää pikkuhiljaa :) kivaa jakaa täällä uusia oivalluksia :) kiitos kisatsemistä! Treeni-intoa sullekin :)!

 5. Apua luulin, että mä oon ainoa tämmönen himourheilija, joka kuitenkin syö kilokaupalla makeisia. Ihanaa, että jollakin on kokemusta tästä. Sulla se on tietenkin takanapäin (onnea siitä), mutta mä painiskelen asian kanssa jatkuvasti. Äskenkin viimeistelin suklaalevyn ja jääkaapissa ois kakkuakin… Ja sitten voivottelen peilin edessä kun ei rasva pala vaikka kuinka juoksen, hiihdän, tanssin ja käyn salilla. Tiedostan ongelmani, mutta mitään en silti tee. Oon siis ihan normaalipainoinen, painoindeksi alle 20, mutta sitä ei syömisten perusteella uskois. Monet ihmettelevätkin miten en ole lihava vaikka syön ruokamääriä, jotka riittäisivät virtahevollekin.. :DSun blogis on mahtava ja sain tästä kirjotuksesta motivaatiota, kiitos!:) Ps. Jos keksit lisää vinkkejä herkuttelun lopettamiseen niin kerro ihmeessäT. 16v tytsy Oulusta

 6. Siis tämä postaus on aivan mahtava, itse tässä juuri Amerikan cookieita poskeeni pistellessä tämä HERÄTTI! Nyt loppuu tämä sokerin lappaaminen. Hetken lohtua ja mielihyvää siitä saa vaan kuitenkin, joten parempi luopua kokonaan. Maltillisuus ei onnistu. Kiitos näistä vinkeistä, näitä voi sitten uudestaan kerrata jos motivaatio meinaa kadota. Jos tästä vielä saisi itsensä kohtalaiseen kesäkuntoonkin ;), enkä siis ymmärrä miten näillä syömisilläni en ole 172cm varrellani painanut koskaan tuota 65kiloa enempää. Onneksi paino on tällä hetkellä kuitenkin sen 60-61 kiloa!

  • Hola Cinderella! Hyvä että kolahti ja kiitos! Näissä asioissa on nimenomaan vaan havahduttava omiin tuhoisiin tottumuksiin ja saatava se muutos aikaiseksi. Ei ole helppoa mutta takuulla sen arvoista! Sillon kun itse kanssa cookieita ym mässäilin menemään (söin aina koko laatikon heti jos keksejä ostin :D ) oli huomattavasti raskaampi olo kokoajan. Ihan varmasti sokerin tuomat heittelyt energiaan olivat syynä. Ensin on niin virkeä olo ja sitten tulee se sokeriromahdus. Sugar high ja sugar low. Tämä siis jos ei kerennyt saada ähkyä siitä mitä puputti :D ihaninta ravinnon muuttuessa oli kivaa huomata kun rappusten jälkeen ei enää puuskuttanut :) Ihan 10kin askelmaa saattoi aiheuttaa pienen hengästymisen ja taas ahdisti :/ nyt ei tunnu missään :)! Tsemiä muutokseen! Laita ihmeessä koodia jos vosin auttaa jossain :)!

  • Tähän mennessä mennyt melko hyvin, mitä nyt vähän ollut pääkipuja ja pyöriihän ne herkut mielessä. Uni tulee paremmin, mikä on mahtavaa, koska olen melko huono nukkumaan. Otin tuossa sokerittomuuden aloittaessani omat mitatkin ylös. Nyt ei muuta kun liikkumaan ja senttejä karistamaan. Otan yhteyttä, jos kaipaan apua tai vinkkejä johonkin asiaan. :) Kiitokset tsempistä. Sinne myös intoa ja onnistumisia toivotan. :)

 7. Tunnistin oitis noista sinun sokerinhimon oireista itseni, ei hyvä… Tässä kevään aikana havahduin siihen, että olen päätynyt selittelemään, salaamaan ja kaunistelemaan sokerinsyöntiäni. Söin salaa avomieheltäni kaikkia herkkuja, jollen kotona, niin koulumatkoilla kenenkään näkemättä. Siskolleni, joka on kilpaurheilja ja liikunnanopettaja, jouduin kaunistelemaan todellisuutta ja puolustamaan mässäilyjäni. Jotain pientä oli päivittäin saatava ja välillä oikein ”luvan kanssa” viikonloput menivät tuhotessa karkkipusseja, jätskipaketteja, suklaalevyjä, jne.. Painoa ei ole tullut lisää juuri lainkaan, mutta muutokset liikkumattomuudesta ja sokerilla elämisestä valitettavasti näkee. Nyt olenkin ottanut itseäni niskasta kiinni ja ilmoittauduin Fitfarmin In Shape- ohjelmaan! Joudun vaan aloittamaan liikuntaohjelman vähän myöhemmin, sillä kirjoittelen tätä 39 asteen kuumeessa. Tavoitteet ovat korkealla ja terveelliset ruokailutottumukset ovat lähtökohtaisesti se asia mitä toivon tämän 10 viikon koitoksen aikana saavuttavani. En halua palata enää entiseen! Tämä sinun blogisi on kyllä piristysruiske päivään! Jos sinäkin olet pystynyt taltuttamaan sokerinhimon ja päässyt upeisiin tuloksiin, niin eiköhän me kaikki muutkin pystytä :)

 8. Heippa! Ensinnäkin kiitos blogistasi, on aivan mahtavaa luettavaa ja auttaa omassakin saliprojektissa kun voi lukea muiden kokemuksia. :) On vain käynyt mielessä kysymys että onko sulla ollut ikinä selluliitin kanssa ongelmia? Itse olen ennen ollut laihaläski eli en ikinä ole lihonnut ja saanut syödä vaikka mitä. Sitten tuossa parikymppisenä vasta heräsin todellisuuteen ja tajusin että kuinka paljon entinen ruokavalioni on vaikuttanut kroppaani, eli melkein ympäri kroppaa on ensimmäisen asteen selluliittia ja pahimmissa kohdissa eli reisissä ja pepussa sitä kaikkien vihaamaa kolmoisasteen sellua. Noh, tyhmästä päästä kärsii koko kroppa eli nyt korjaillaan vanhoja virheitä.. :)

 9. Ylihyvä ja tsemppaava teksti! Itellä ei ole vaikeutta arkisin kieltäytyä makeasta tai muusta epäterveellisestä mutta viikonloput ovat aivan kamalia… sen kun saisi noilla sun vinkeillä pois.. oisko sulla jotain hyviä ns ”herkkureseptejä” jotka ois terveellisiä? Saisi taltutettua makeanhimon jollai terveellisellä leivoksella tai jollain :/

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta