Kuulumisia rannalta (video) ja pohdintaa opiskeluista

Heippa ihanat!

Täällä Saksassa on nyt jotenkin vielä vähän positiivisempi fiilis :) Päätin, etten nyt tänä vuonna haekaan yliopistoon. Hakeminen on ollut tavoitteena suunnilleen joka vuosi ylioppilaaksi valmistumisen jälkeen ja melkein joka vuosi olen jonnekin hakenut. Ensin pari kertaa oikikseen ja sitten kauppikseen. Yritin myös yhtenä vuonna päästä Ruotsin oikikseen, mutta sinne haetaan lukion kurssiarvosanojen perusteella ja pitäisi olla jotain 9.0 luokkaa tai parempaa, että pääsisi sisään. Siellä ei siis ole pääsykokeita ja opiskelu pääsääntöisesti muistaakseni englanniksi. Oma keskiarvoni lukiossa oli jotain 8.0 luokkaa ja kirjoitin M ylioppilaaksi.

Ylppärikeväänä luin omatoimisesti semihyvin (päivittäin usemman tunnin) oikista varten ja hain siinä samalla ruotsinkieliselle tradenomilinjallekin yhden yön lukemisella, mutta opetus tuntui jotenkin liian helpolta, enkä silloin vuonna nakki sitten jatkanut. Moni onkin sanonut jälkeenpäin, että kyllä se siitä vaikeutuu, eka vuosi on vaan helppo kun on toiminut yrittäjänä jo useamman vuoden. On sekin vielä vaihtoehtoinen väylä (tradenomi), tosin jatkossa tulen aina hakemaan suomen- tai englanninkieliseen koulutusohjelmaan. Tästä kieliaiheesta olenkin jo aloittanut toisen postauksen, sillä se on ihan oma juttunsa :D

Nyt aion nauttia tästä ajasta täällä Saksassa! Miettikää, enää 3,5kk jäljellä!

IMG_1918

Syskyllä aloitan opiskelut joko avoimessa (kauppatieteet) tai haen syksyn haussa esim. Haaga-Heliaan lukemaan liiketaloutta tammikuusta eteenpäin. Myös Haaga-Helian ”degree in International Business (evening education)” kiinnostaisi, mutta siihen taitaa olla haku vain keväisin (lue: meni jo). Moni ei tiedä, että noista tradenomiopinnoista voi parin vuoden jälkeen (reipas tahti) hakea suoraan maisterintutkintoon yliopistoon. Se on siis yksi polku sinne, ettei kandia tarvitse tehdä yliopistossa valmistuakseen yliopistossa kauppatieteen maisteriksi. Just näin Lasse tekee nyt ja valmistuukin sieltä tradenomilinjalta vuoden aikataulusta edellä.

Yksi vaihtoehto on aloittaa jokin kauppiksen preppikurssi syksyllä ja hakea ensi keväänä ekaa kertaa oikeasti varmoin fiiliksin. Varmasti erittäin kannattava investointi. Jos osaatte suositella kauppiksen preppikursseja, kertokaa ihmeessä missä kävitte ja mitä tykkäsitte :) Olen kiinnostunut vain lähiopetuskursseista Helsingissä. Itse yliopisto voi sijaita sitten vaikka hornan tuutissa :D Haen sinne minne on paras sisäänpääsyprosentti. Voihan sieltä aina hakea siirtoa sitten jonkun vuoden päästä muualle, mutta en usko, että sillä on kauheasti merkitystä itselle, missä opiskelen. Mikkeli on mun mielestä tosi söpö paikka, Lappeenranta myös, Helsinkiä en edes uskalla ajatella, Turku olisi kivan lähellä, mutta Vaasaan on helpointa päästä. Tänä vuonna laskin, että sinne on jopa lähes 20% helpompaa päästä kuin toisiksi helpoimpaan. Vaasa on kaukana, Vaasassa tulee aina ja on perkeleen kylmä. Kaupat menee kiinni suunnilleen kello kolme, bussit ei taida kulkea jne. mutta, ei kai sillä väliä kun saisi vihdoinkin kunnon tutkinnon! Haha :D

Näillä mennään.

Täällä on tänään satanut ihan kaatamalla. Onneksi löysin varastosta vanhan Rukka -sadeasun, joka on ehkä kokoa liian iso, mahtuupahan vaatteita alle kun on kylmä. Videossa Namu on kyllä niin oma itsensä kun lopussa vinkuloi ja alkaa riekkumaan :D

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma made by me 29€? Täällä lisää!

Edellisessä postauksessa:  Ensimmäistä kertaa kuntosalilla? Lue top 5 -vinkkini!

Aku

18 vastausta artikkeliin “Kuulumisia rannalta (video) ja pohdintaa opiskeluista”

 1. Wau, en tiennykään että oot hakenu oikikseen ja kauppikseen joskus! Mä valmistun nyt keväällä ylioppilaaks ja luen tällä hetkellä just Turun oikiksen pääsykokeisiin aika tosissani. Mulle oli myös ihan uus tieto, että tradenomilinjalta voi päästä tekemään maisterin kauppiksessa! :D ihan hullua, että teillä on enää noin vähän aikaa jäljellä siellä Saksassa. Sun postauksia on ollut mielenkiintoista lukea ja kiva kun hommat alkaa nyt rullailemaan siellä jo paremmin. Näistä sun opiskelusuunnitelmista olis kiva saada postauksia jatkossakin, vaikka sitten, kun oot päättäny mitä aiot tehdä kun palaatte Suomeen :)

  • Hei vau, onnea kokeeseen! Kivaa kun nää opiskelujutut ja muutkin kiinnostaa :) Vaikka ne pääsykokeet onkin olleet itselle sellanen vähän epämukava aihe jo vuosia, kun ”kaikki” aina kyselee opiskelujen perään, enkä ole edennyt siinä mihinkään. Some day :)!

 2. Moikka,

  Jos kauppikseen ajattelit hakea niin ehdottomasti suosittelen Timo Hentusen valmennuskurssia. Törkeen hintanen, mutta ehdottomasti sen arvoinen jos sisään haluaa päästä. Varsinkin jos on yhtään motivaatio ongelmia lukemisen suhteen niin minulla ainakin toimi todella hyvin, ja pääsin ekalla helsinkiin sisään ( ei olisi ikinä llut mahdollista ilman kurssia, koska tosiaan olen liian laiska itsenäiseen opiskeluun… hehe). Nauti Saksasta varmasti ainutkertainen kevät tiedossa, opiskelemaan kerkiää aina myöhemminkin!

  • Kiitos Jenni ihanan kannustavasta kommentista <3 Tosi helpottavaa muutenkin kuulla ihan vaan se, että on yksikin toinen ihminen, joka haluaa yliopistoon (ja vielä pääsi Helsinkiin!!!), jolla on ollut lukumotivaatio-ongelmia :)

 3. Nyt kun olet Saksassa voit hakea sinne, heillä kun lukuvuosi alkaa myöhemmin taitaa olla vielä aikaa hakea koulutuksiin. Minä menin aikoinaan vaihtoon ja kun siellä viihdyin niin hyvin, suoritin opintoni loppuun Saksassa. Vaikka muuten aika huonosti on mitään englanniksi Saksassa niin kauppisopintoja on jopa pikkukylissä enkuksi :)

 4. Valmennuskurssit on kyllä kipeän hintaisia mutta noh, kuka sanoikaan että paras investointi olet sinä itse ;) Itsekin kävin vaikkakin elukalle, oli kyllä rahan arvoista :)

  • Ai kävit! Tuntuu kyllä, että kaikki käy :) Onhan standarditkin ihan eri nyt kun joskus meidän vanhempien aikaan. Ihan harmittaa kun moni ei ymmärrä miten vaikeaa on päästä. Omatkin vanhemmat suunnilleen vaan käveli Uppsalan Yliopistoon sisään ja nyt sinne pitää olla 9-10 keskiarvo.. :D

 5. Kauppatieteellisessä yhteisvalinnassa ei voi hakea siirtoa, eli kannattaa tarkasti miettiä hakukohde. Jos haluaa vaihtaa, pitää koko prosessi käydä uudestaan.. :) Suosittelen Ekonomivalmennuksen kurssia!

 6. Moikka Aku!

  Täältä ääni kanssa Hentusen kurssille! Kävin sen ja pääsin ekalla sisään Lappeenrantaan :) Mulla oli aikamoisia motivaatiovaikeuksia ja ilman tota kurssia en varmasti olis päässyt mihinkään, koska en yhtään oo päntääjätyyppiä. Jos taas oisin ollu ahkerampi niin olisin päässyt ihan heittämällä Helsinkiin. Mutta Lappeenranta on kyllä ehdottomasti ollut mulle se parhain vaihtoehto ja oon tosi tyytyväinen, että sinne pääsin :)

  Tsemppiä lukemiseen ja tosiaan ei se lukeminen hukkaan mee, vaikka tänä vuonna et niin tosissaan lukisikaan. Helpottaa ens vuotta, kun on jo jotain hajua kirjoista :)

  ps. Saitkohan ikinä mun sähköpostia? :o

  • Moikka Karoliina!

   Laitoin juuri sinulle meiliä! Ei tosiaan ole näkynyt viestejä, mihin en olisi vastannut, katsoin roskapostinkin, eikä sielläkään ollut?

   Tosi kiva kuulla kokemuksia preppikurssista ja näin monta suositusta vielä samasta paikasta! Mun mielestä on niin hienoa, että olet siellä Lappeenrannassa :) Se on kyllä varmasti tosi kiva paikka opiskella!

 7. Ehdottomasti kannattaa mennä valmennuskurssille jos kauppikseen haluaa sisään:) Kurssilla saa hyvän kuvan siitä, millä tasolla asiat pitää osata, ja tehtäviä ja harjoituspääsykokeita pääsee tekemään paljon. Kurssi myös rytmittää lukemista kivasti kun joku määrää opiskelutahdin ja saa puoli päivää olla opetuksessa ja puoli päivää opiskella itse. Muista kuitenkin, että myös kurssin kanssa sisäänpääsyn eteen joutuu tekemään kovasti töitä! Itse olin Eximian kurssilla ja pääsykoepisteet olisi riittänyt Helsinkiin. En kuitenkaan ehkä suosittele Eximiaa, koska opetuksen taso vaihtelee siellä tosi paljon…
  Tsemppiä ensi vuoden lukemiseen jos päätät hakea!

  • Joo tottakai pitää aina itse se duuni tehdä :) Kiitos tosta Eximian kokemuksen jaosta. Itsekin joillain hyvillä ja joillain puuduttavilla preppuluennoilla istuneena, pidän tärkeänä sitä, että laatu on tasaisen hyvää ja innostavaa – siitähän sitä maksetaan :)

   P.S Tosi siistiä, että meni niin hyvin, että olisit päässyt Helsinkiinkin! Hyvä sinä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta