Lentokentän kautta salille ja rally-toko treeneihin

Iltaa!

Tänään heräsin 05:00 (han luonnoton aika mulle) ja heitin aviomieheni Lassen lentokentälle töihin Skodan edustushommiin. Olin kotona 06 aikaan vastailemassa meileihin ja duunaamassa ohjelmia, minkä jälkeen ajoin meidän uudelle kotisalille EasyFit Herttoniemeen tekemään ohjauksia. Ihania asiakkaita, gotta say! Piristyi heti :)

Illalla meillä oli Namun kanssa ensimmäinen omatoimivuoro rally-toko treeneihin. Meitä valmennetaan aina keskiviikkoisin samassa paikassa, mutta päätin nyt ottaa omiakin kenttävuoroja, jotta saadaan kunnolla treenattua. Rekku olikin aika loppu 45min päätteeksi. On kyllä yllättävän rankkaa itsellekin, ihan hiki tulee tuolla kylttejen keskellä juostessa.

Ennen itse treeniä rata pitää koota. Tuolla just valkkailen haluamani tehtäviä Namun harjoitusradalle.

IMG_4228 (1)

Kirjoitan joskus lajista enemmän, mutta koostin nyt tältä päivältä vähän videoita. Vielä on aika isoja eleitä, mutta ne auttavat homman etenemisessä ja lopulta niitä aletaan feidata pois. Tiedoksi, mulla on ihan kamala ryhti kun en osaa vielä keskittyä itseeni tarpeeksi :D

Lopuksi tunneloitiin! Sanotaan tota putken läpi juoksemista tunneloinniksi koska Namu rakastaa sitä, ja se on tosi hauskaa loppuleikkiä :)

IMG_3200 IMG_3201

Kokeiltiin myös meidän treenaamaa juoksusta-istu komboa ja tosi reippasti Napsu teki. Tollanen vauhdikkuus saa sen syttymään. Loppuhassutteluvideolla harjoitellaan myös paikallaoloa. Namu menee lennosta maahan, sanon paikka ja heitän (täysliha)nakinpalan parin metrin päähän. Namun pitää ottaa useamman sekunnin katsekontakti ennen kun se saa ”vapaa” käskyn ja pääsee nakin luokse :) Oon tosi ylpeä sen kyvyistä ja miellytämishalukkuudesta.

Kuten ehkä huomasittekin corgikin pääsi mukaan treeneihin. Maxim on meillä vielä torstaihin asti :)

Tää koiraharrastus on kyllä ihan mahtava! Etenkin kun on vihdoinkin oma koira kenen kanssa pääsee kehittymään. Oman koiran kanssa valmentautuminen, ihan arkitottelevaisuuttakin ajatellen, on todella suositeltavaa ja hauskaa puuhaa molemmille :)!

Meitä on valmentanut pentukurssilta asti Gabi Pietiläinen. Itseasiassa minulla on nyt toinenkin valmentaja, ihan eri hommaan tosin, kenen kanssa aloitan huomenna! Jännää! Kerron lisää heti kun saan matskua ;)!

Superia viikkoa!
/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebook: täällä

Aku

11 vastausta artikkeliin “Lentokentän kautta salille ja rally-toko treeneihin”

 1. Hei Aurora! Mua ainakin itse ratsastusta harrastavana kiinnostaisi kovasti miten sun ratsastus meni? Kaikki heppa-aiheiset postaukset on huippuja, koska täällä Fitfashionissa ei niitä kovin usein pääse lukemaan.

 2. Minäkin oon vähän harkinnut rally-tokoa seuraavan koiran kanssa harrastettavaksi. Tämän nykyisen kanssa ollaan helmikuusta alkaen opeteltu agilitya, ja tulevan pennun kanssa olis kiva kokeilla jotain muuta, vaikka agilitysta tykätäänkin kovasti! Rally-toko vaikuttaa sellaiselta mikä vois sopia meillekin, itse kun tykkäisin harrastaa just sellaista lajia missä sekä koira että emäntä joutuu tekemään :D

  • No nimenomaan! Meilläkin oli Namsun kanssa ajatuksena harrastella agilityä ihan hauskuuden takia, mutta sen nyt jäi tuon luutumishäiriön takia. Onneksi rally-toko on lajina vähän saman tyylistä, kisoissa on muun hauskuuden lisäksi tunnelia ja pieni estekin :)

 3. Hei vaan,
  Meillä harrastettiin corgin kanssa agilityä ja tokoa useampi vuosi. Voin sanoa, että corgipötkylä agilityradalla on aikamoinen menopeli. Siinä ei meinannut emäntä mukana pysyä =) Ja sitä ääntäkin riitti. Corgi komensi emäntää ja emäntä corgia vaan hauskaa se oli niin kauan kuin corgin eläkeikä koitti. Agility on niin kova laji pitkäselkäiselle koiralle, että nyt ollaan jo oltu muutama vuosi ihan vain oloneuvoksina agilityn suhteen. Koirakin on jo 12v. eli ei mikään neitokainen enää =D Vaan corgi on corgi loppuun asti. SE on kyllä sellainen rotu joka vie sydämen mennessään. Sillä on huumorintajua vaikka muille jakaa =D
  Mukavia treenejä sinulle ja koirallesi ;)

  • Ää! Olen nähnyt corgejen aglitykisavideon ja se oli MAHTAVA :D!!! Näki niin selvästi luonne-erot :D Siellä oli perussuorittajaa, hitaampaa oman tien kulkijaa ja sitten niitä nakkimakkara-vauhti-super-tykkejä! Vilahtaa vaan oranssi pörrö jossain ja sekunti niin se on jo seuraavalla esteellä! :D

   Just ton pitkäselkäisyyden takia ei varmasti ole hyvä laji tosi tavoitteellisille koirakoille, mutta hauskanpitona ja kuntoilumuotona varmasti ihan ässä!

 4. Siis aivan ihana koiruus! :) Onko antaa vinkkejä luoksetulo harjoitteluun? Minulla on 9 kuukauden ikäinen nuori koira, joka on melko omapäinen… Tulee luokse silloin kun huvittaa tai silloin kun on nameja tai keppi/lelu kädessä. Ulkona on etenkin vaikeuksia, kun kaikki tuoksut yms. on niin paljon kiinnostavampia kuin emäntä…

  • Kiitos :)!

   Täsylihanakkeja vaan mukaan joka paikkaan :D Namua ei jaksa kiinnostaan mitkään perusnamit treeneissä. Johtuu varmaan vapaaruokinnasta. Tekee kyllä, mutta käy vähän hitaalla. Sitten kun on nakkeja niin miellyttämisenhalu moninkertaistuu ja katse kirkastuu :D Oikein tanssahtelee perässä. Just vaan tarpeeksi monta kertaa jokaisen lenkin aikana palkkaa luoksetulosta niin se vahvistuu kokoajan.

   Toinen on sellanen oman arvon ylläpitäminen, ettei alistu koiran vietäväksi. Ihan Namun pikkupentuajoista asti olen ohjeistanut omaa miestä, että Namua ei sitten saa jahdata jos se ei tule kun kutsutaan. Tilanne käänetään niin, että juostaan itse ”karkuun” toiseen suuntaan. Koira tulee kyllä perässä ;) Parasta on tietysti harjoitella jossain maalla.

   Toinen on palkkaaminen kun otetaan kiinni. Annan aina namin kun tulee, kytken hihnan ja annan uuden namin kun on kytkettynä. Näin kiinni laittaminen on positiivinen asia. ensimmäisten hihna-askelien aikana myös kehun, että onpa hieno kun kävelee siinä :) …ja aina on antanut ottaa kiinni, koskaan ei ole karannut kiinnilaittamistilanteessa :)

   Namun murrosikä tuntu alkuun aika toivottomalta, etenkin kun oli saikkua ja sen takia paljon turhautumista molemmin puolin. Johdonmukaisuus on avain ja se vie vaan aikaa. Nyt voi melkeen huokasta helpotuksesta kun peruslenkit on jo ihan yö ja päivä verrattuna kevääseen :) Kyllä kannatti (ja kannattaa edelleen) treenata arkitokoa joka päivä :) Suosittelen kanssa kääntymään osaavan tyypin opetukseen. Oon saanut tosi paljon hyviä vinkkejä ja ei se niin kallista ole kun joskus kuvittelin :)

 5. Hyvältä näytti teidän treenit ja Namu on kyllä upea koira! Missä te käytte treenaamassa? Tuo sisähalli vaikuttaa hyvältä paikalta ja bonusta, että saa varata itselleen sen.

  -Anu

  • Kiitos Anu! Käydään SporttiHurtassa Helsingin Puotilan lähellä, siellä on ihan parhaat yrittäjät pyörittämästä showta! Tänäänkin taas niiiin hyvä tunti!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta