Loppusuora

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tänään sain vihdoinkin väännettyä mua varmaan ikuisesti ahdistavat kirjanpitojutskat pois alta ennen joulua, jee! Lähettiin Namun kanssa viettämään etätoimistopäivää ihan vaan siksi, että nää saisi hoidettua. Tehopäivä. Yhden jakson Mako Mermaidseja katsoin kyllä Netflixistä samalla kun söin lounaani autossa matkalla tänne. Ei kai sitä lasketa viihteeksi kun söi samalla?

Yleensä niihin kirjanpitojuttuihin ei edes mene kauaa, mutta sitten on niitä päiviä, jolloin pitää ladata netistä jotain Epsonin ajureita uudelle koneelle, kun muuten ei saa kuitteja skannattua ja sitten kun pitää tulostaa, niin yksi muste on loppu, eikä tietenkään se väri, mitä sulla olisi yksi tallella. 

Verojen kanssa saa välillä painia kun säädöksiä eri tilanteisiin on jonkin verran. Vitsi olisi niin nättiä jos kaikki hyvinvointipalvelut voisi olla alv 10%, kuten kuntosalijäsenyydet! Minullahan on omassa toiminnassa alv 24% (kirjoitin ensin ajatuksissani ”100%”, eikä ihme, koska siltä se tuntuu :D) ja se tarkoittaa sitä, että esim. 80€ treeniohjelmasta, joudun maksamaan valtiolle 20€ ja firma saa vaan 60€. Sitten kun haluaisin rahat omalle tililleni, vaikka ruokaa varten, summa on seuraavien eri verojen jälkeen 36€ :D 10% verokannalla jäisi sentään 43€. Better? Better.

Jostain tienesteistä pitäisi vielä vuodessa repiä noin 2000€ kirjanpitokuluja, ne on siis ns. ylläpitokulua, eli sen verran (+ lisää) maksaa ihan vaan se, että pikkufirma on olemassa, pystyy saamaan laskuja ja lähettämään laskuja, palkkoja ym. ”näkymätöntä”. 

Nyt tähän väliin pitää kyllä sanoa, että mun tilitoimisto Big Bag Oy on ihan mun yrittäjyyden pelastus! Ihania, ymmärtäviä, auttavia, osaavia ihmisiä ja todellakin on hinnat kohdallaan, sitä en tarkoita, sillä erinomaista työtä tekevät. Oon niin onnekas, kun ottivat meidät asiakkaaksi! Suunnilleen pelastivat mut kadulta kun edellinen kirjanpitäjäni oli tehnyt konkurssin ja ”unohtanut” kertoa siitä :D Olin ihan yksin ja kaikki kirjanpidot sekaisin useamman kuukauden ajalta.

Ohjelmisto, jota käytämme, eli Procountor, on myös laskettu tuohon vuosikuluun ja se on kirjanpito-ohjemana maailman helpoin. Kaikki tapahtuu netissä, eli voi hoitaa asiat missä vain. Ei mitään paperilappuja. Tämä nyt saattaa kuulostaa maksetulta mainokselta, mutta ei ole :D (olisikin) – tiedän vaan kokemuksesta, että yrittäjät ja yrittäjiksi ryhtymässä olevat arvostavat tällaisia vinkkejä ja neuvoja. Minuakin autettiin, kun aloitin ja autetaan tasaisin väliajoin vieläkin :)

Heittäisin, että ehkä 1-5% mun yrittäjyydestä on kurjuutta, eli oikeasti aika vapaata ja kivaa, mutta tää valtio. Paljon hyvä, paljon kehitettävää. Täällä on vaan niin helppoa toimia, vaikka se kallista onkin. 

P.S Täällä meidän uudessa vakkarimestassa Scandic Paasissa on ihan sairaan ihana henksu! Namu sai vettä ja rapsutuksia ja minä tilasin lattea, tuplana!  Joululaulut raikaa ja teksti luistaa <3

// I hate bookkeeping. had to escape to Scandic Paasi (best staff here!) with Namu to do all the necessary stuff before Christmas. No one wants to scan receipts during the holidays. Or ever. A few years ago I found out that my now former accounting company went bankrupt. And they ”forgot” to tell me. Kept sending bills though. I was alone, my books were a mess and that’s when I found Big Bag Oy, best accounting company ever. They are helpful, kind and most importantly they know what they are doing.

I love working in Finland since it’s so easy. Easy, but definitely not cheap. Taxes are so high. When I sell a workout routine for 80€, after the 24% VAT my company gets to keep 60€. After all other taxes my personal account receives about 36€ for the job that originally cost the customer 80€. Gym memberships have less VAT, only 10%. If only that applied to other health services too! 

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin!

Aku

4 vastausta artikkeliin “Loppusuora”

  1. Käytän itse yrittäjänä procountoria, mutta vaihdoin juuri Netvisoriin. Kannattaa ehdottomasti tutustua! Paljon helpompi, nopeampi ja selkeämpi. Ja paljon paljon halvempi. He kehittävät sitä koko ajan. Procountor on melkein aataminaikainen siihen verrattuna. Ja hinta paljon parempi. Tämäkään ei ole nyt mikään mainospuhe, mutta haluan vain mainita kun juuri itsellä niin ajankohtaista 😊

    • Hahaa, kiitos :D Hyvä olla perillä kaikesta, vaikka nyt olisikin vakaa ja toimiva fiilis :) Tutustun :)!

  2. Sulla on kyllä niin ihanan hauska tyyli kirjoittaa vaikka tällasista vähän tylsemmistäkin aiheista :D sun juttuja on aina niin kiva lukea, varsinkin kun kirjotat niin aidosti ja rehellisesti etkä vaan jotain ”elämäni on kyllä maailman upeinta, tosin tänään mulla oli prodepussissa reikä ja se olikin vuoden pahin vastoinkäyminen” :D haleja!

    • Nauroin tolle reiälle prodepussissa :D Kiitos Lotta, tosi kiva kuulla <3 Haleja sinnekin!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta