Luomien poisto ja omat arpeni – osaatteeko suositella tiettyä lääkäriä?

Minulla on kasvoissa kolme luomea, jotka haluaisin poistaa. On niitä muuallakin ylimääräisinä, mutta ehkä nuo olisi nyt kiva hoitaa seuraavaksi pois päiväjärjestyksestä.

Poistohaaveissa olevat luomet: korvan vieressä, leuassa ja yksi (aika huomaamaton, mutta tulehdusaltis) otsassa

Nykyään on olemassa vaihtoehtoja, kuten radiofrekvenssihoito, kryohoito, laserhoito ja ihan perinteinen veitsellä leikkaaminen. Googlettamalla en löytänyt mitään kovin hyviä suosituksia. Pari blogijuttua löysin, mutta niistä ilmeni myös huonoja kokemuksia. Olisi kivaa käydä lääkärillä, joka on mukava ja osaava.

18-vuotiaana kävin poistamassa 5 luomea Sipoon terkkarilla. Niihin laitettiin puudute siihen luomen viereen, eikä se tuntunut oikeen miltään. Yksi pieni, mutta koholla ollut luomi leikattiin rinnan alta (muut hartioista), joten pystyin katselemaan itse ”leikkausta”. Pari viiltoa ja se oli poissa. Pari tikkiä ja se oli kiinni. Verta ei tullut lainkaan. Olisikohan puudutteessa ollut adrenaliinia(?), joka tyrehdyttää verenvuodon – jos nyt oikein muistan.

Rinnan alle jäänyt arpi luomenpoistosta

Anyway, ei tuntunut missään ja lääkäri poisti iloisesti ja nopeasti kaikki pyytämäni luomet. Ne lähetettiin tutkittavaksi ja tulokset oli ihan normaalit. Oli vaan vähän hassu fiilis, kun kysyin lääkäriltä, että ”Miten näitä juttuja opetellaan lääkiksessä?”, eikä tämä nuori lääkäri muistanut :D

Tuttu sairaanhoitaja poisti tikit parin viikon päästä ja olin kuitenkin tyytyväinen hoitoon (oli valelääkäri tai ei) ja iloinen, että sain sitä niin edullisesti terkkarilta. Arvet jäi, mutta eipä ne minua haittaa. Nätimmät silti, kuin mitä ne luomet oli.

Molemmissa hartioissa useammat arvet tikeistä

Kävin pari vuotta sitten kysymässä Helsingin Vuosaaren terkkarilta luomenpoistoa, eikä sitä suostuttu tekemään mihinkään toivomaani luomeen, sillä mikään niistä ei kuulemma näyttänyt huolestuttavalta. Nyt olen aktivoitunut uudelleen ja etsin suositteluja hyvistä lääkäreistä ja hoitomenetelmistä.

Missä  ja milloin olet käynyt, mitä maksoi ja mitä pidit lopputuloksesta? Varsinkin naaman alueelta poistetuista luomista toivoisin kokemuksia.

Edellisessä postauksessa:
Aurora 26v SuperParkissa

Aku

16 vastausta artikkeliin “Luomien poisto ja omat arpeni – osaatteeko suositella tiettyä lääkäriä?”

 1. Jos tosiaan puhut noista luomista, jotka näkyvät kuvissa kasvoissasi, niin ammattitaitoinen lääkäri ei lähde niitä poistamaan, ei edes plastiikkakirurgi. Kasvoissa arpimuodostus saattaa olla hieman voimakkaampaa kuin muilla kehon alueilla. Jos katsot näitä aikaisempia luomenpoistoista jääneitä arpiasi, haluaisitko niitä voimakkaammat arvet kasvoihisi? Nämä luomet näyttävät myöskin täysin hyvänlaatuisilta eikä niiden poistolle ole siis mitään lääketieteellistä syytä. Arpiasian huomioon ottaen esteettistäkään syytä ei ole, sillä minusta arpi ja sen aiheuttama kiristys muualle aiheuttaa huonomman esteettisen lopputuloksen.

  Ja vastaus siihen, miten meille opetetaan lääkikesssä luomenpoistoa: ainakin Helsingissä ensimmäinen luomi poistetaan niin, että yhtenä iltapäivänä kutsutaan jokin oma tuttunsa luomen poistoon potilaaksi ja häneltä sitten plastiikkakirurgin ohjauksessa poistetaan luomi. Tätä ennen toki ollaan treenailtu sellaisilla läskipaloilla ompelua tuhannet kerrat.

  • Aah, ymmärrettävä väärinkäsitys!

   En missään nimessä kysynyt näiden kasvojen luomien poistoa terkkarissa, vaan niiden muiden ”ylimääräisten” mm. käsivarressa ja selässä olevien – niiden arvella ei ole mitään väliä. Siksi niiden poistosta onkin vähän turhauttavaa maksaa yksityisellä puolella.

   Kasvojen luomenpoistoon kyselenkin kokemuksia juuri siksi, että en tosiaan tällaisia jälkiä sinne halua, vaikka ne eivät muualla minua haittaakaan :)

   Foormumeita selatessa kävi myös selväksi tuo mainitsemasi ”esteettinen este” kasvoista poistamiselle. Minusta pieni arpi on nätimpi kuin luomi omassa naamassani. Enkä usko millään, että noilla muilla menetelmillä, kuin veitsellä, jäisi vanhojen arpien kaltaista jälkeä.

 2. Itse kävin kanssa tk:ssa poistattamassa luomia ensin lähti 4 isoa selästä. Kaksi neljästä oli sellaisissa kohdissa että rintsikat hankasivat ne auki ja säännöllisen epäsäännöllisesti selkä veressä sekä kipeä.
  Näistä jäi aika isotkin arvet ja myöhemmin mennessäni toiseen tk:hon muuton myötä poistattamaan luomia tulikin saatesanat ettei oltu poistettu kovin hyvin. Toisin sanoen oli napsaistu pois eikä leikattu.

  Toisella kertaa poistettiin kaksi pienempää luomea, mutta molemmat oli rinnan alla ja liivit hankasi näitäkin auki. Näihin kahteen jäi paljon siistimmät arvet ja puudutuskin toimi. Molempiin kertoihin ihan tyytyväinen ja maksu oli vain se normaali terveyskeskusmaksu.

 3. Itse poistatin huomattavan kokoisen luomen silmän vierestä. Piiiitkän etsinnän jälkeen löysin Ihoakatemiasta plastiikkakirurgin, joka suostui poistamaan luomen.
  2 ulkonevaa luomea kasvoista ja kainalosta maksoi yhteensä 500e (sis. alkuarvion&leikkauskäynnin).
  Pienellä budjetilla suuri summa, mutta vuosia häirinneet luomet ovat poissa, jäljellä erittäin siistit ja hyvin parantuneet arvet!

  • Kiitos kokemuksen jakamisesta! Satutko muistamaan kirurgin nimeä ja / tai käytettyä metodia (esim. laser)?

 4. Moikka! Privaattipuolella kannattaa valita plastiikkakirurgi, joka tekee työtä ainakin jonkinverran esteettisellä puolella. Lähes jokainen plastiikkakirurgi osaa tehdä hyvin nättiä jälkeä mutta ehkä esteettiseen kirurgiaan enemmän suuntautunut erikoislääkäri panostaa enemmän myös esteettiseen lopputulokseen eikä ”vain poista luomea”. Privaattipuolella kustannukset ovat toki varsin korkeat, koska sen lisäksi että itse lääkäri saa palkkion, ottaa myös lääkärikeskus ja patologi, joka siis näytteen tutkii, osansa. Tämän vuoksi hinnat ovat varsin korkeat. Jos lääketieteellistä indikaatioita ei poistolle ole, joutuu poiston itse kustantamaan.

  • Hyvä huomio tuo kirurgin erikoistuminen :)

   Laserilla ja radiofrekvenssillä luomesta ei ymmärtääkseni ”jää” mitään patologille lähtettäväksi, mutta silloin ilmeisesti lääkäri tekee päätöksen luomen ulkonäön ja historian perusteella, että onko aihetta lisätutkimuksille -> voiko luomea polttaa / haihduttaa pois.

   Lisätutkimusten puutteen vuoksi toiset taas ei halua muuta kuin perinteistä veitsellä poistoa.

 5. Multa poistettiin luomi pari vuotta sitten poskesta, läheltä nenänsivua. Oli mulle itelleni lähinnä esteettinen juttu, mutta luomi oli myös kasvanut vuosien varrella jonkin verran ja alkoi olla häiritsevän koholla. Ihotautilääkäri sen sitten poisti Terveystalossa hiilidioksidilaserilla, nopea ja kivuton toimenpide paikallispuudutuksessa. Käristyvä iho vaan vähän haiskahti :) Ei ollut mitään ongelmaa ainakaan silloin saada kasvojen alueelta poistettua yksityisellä puolella, eikä tosiaan ollut edes plastiikkakirurgi. Patologille meni näyte, joka oli normaali. Lääkäri kehui, miten kyseinen tekniikka ei jätä minkäänlaista arpea, ja tosi nopeasti jälki hävisikin naamasta. Maksoi muistaakseni jotain 250€ kieppeillä.

  Tän lisäksi multa poistettiin muutama vuosi sitten julkisella vatsasta aika iso luomi tyräleikkauksen yhteydestä. Se tikattiin, joten pieni arpi tietty jäi, mutta eipä se haittaa :)

 6. Kiitos kokemuksen jakamisesta! Satutko muistamaan kirurgin nimeä ja / tai käytettyä metodia (esim. laser)?
  —————————————————————————————————————————————————-
  Luomet poistettiin leikkaamalla, koska ne olivat ulkonevia ja syvälle juurtuneita. Kaikesta huolimatta arvet ovat todella olemattomat. Tässä toimenpiteen suorittaja: http://www.ihoakatemia.fi/lh/laakarit/kai-lassila Oli tosiaan vaikeaa löytää plastiikkakirurgi, joka suostui niin suuren ja haastavassa kohtaa olevan luomen poistattaa. Suosittelen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta