Masentaako vuodenaika? Niin minuakin.

Pimeys ja kylmyys alkaa lannistamaan. Harmittaa periatteessa, ettei muuteta Saksaan nyt syksyllä, vaan vasta maaliskuussa. Edes pari astetta lisälämpöä kelpaisi.

Onneksi on kivaa aktiviteettia kuten tallilla puuhastelua. Onhan se myös ihan mahtavaa juoda iso kuppi teetä kun viereen on änkenyt lämmin ja unisena tuhiseva koiruli <3 Tänään puin ekan kerran lenkkiä varten haalarin. Ei jaksa palella turhaan.

Piipahdin myös Serenessä kainaloiden uusintasokeroinnissa. Kaikki hoidot -20% koko loppuvuoden mainitsemalla blogin :)

FullSizeRender (4)

Tallilla Namulla oli jännä tilanne kun kohtasi kontista käsin Veruten ensimmäistä kertaa.IMG_6875 IMG_6878 IMG_6811 IMG_6783 IMG_6784

Vihdoinkin alkaa tämä Mac Bookilla työskentely sujua. Ihan järkyttäviä taisteluita olen käynyt. It even got to the point where Lasse sanoo joka päivä, että ”ehkä ton koneen voi vielä palauttaa?” – ei!

I. WILL. GET. THROUGH. THIS.

Ostin 1st Storesta Office paketin ja otin sen vahingossa suomenkielisenä. Onneksi minulle oltiin sanottu, että sen voi vaihtaa, joten menin takaisin liikkeeseen ja vaihdoin sen engalnninkieliseen. Asennuksen jälkeen Office on kuitenkin suomeksi. Soitan liikeeseen, että mitä ihmettä ja saan vastauksena, että se paketin kieli koskee vain rasian sisällä olevaa esitettä. Wtf. Miksi sitten pyysitte minut liikkeeseen, ihan kun mä tarvitsisin englanninkielistä esitettä?

Jouduin siis menemään paikanpäälle vielä kolmannen kerran, jolloin kieli vaihdettiin jotain kautta.

Sen uuden kamerani valmistusvian takia jouduin käymään Verkkokaupassa yhteensä neljä kertaa. Ihan normaalin käytön opettelun lomassa on siis ollut ulkoisiakin ongelmia kaiken kanssa.

Toinen mikä harmittaa siinä Officessa on se, että se on tahallaan tehty vialliseksi Maceille. Wordiin kun pistää linkin ja tekee siitä tiedostosta PDF:än, se linkki katoaa. Linkit säilyttääkseni joudun jokaisen tiedoston kohdalla käyttämään myös Pages -sovellusta PDF:än luomiseen.

Word myös poistaa usemman sentin jokaisesta reunasta, eli kun käyttää taustakuvaa tiedostossa, niin se saa isot valkoiset kehykset kun siitä tekee PDF:än. Tähänkin on ratkaisu: muuta jokaisen tiedoston asetuksia joka. perhanan. kerta.

Uusi ongelma on nyt kuvien siirtäminen kamerasta koneelle, paljon hankalampaa valita sieltä hyviä kuvia ja poistaa loput kuin iPhonella / vanhalla koneella. Siksi tuntuu raskaalta bloggailla nyt kun aina on teknisiä ongelmia. Ei myöskään tee mieli kuvata puhelimella kun kuitenkin on parempi kamera… #bloggerproblems

Tällaisena normaalisti ylitsevuotavan tehokkaana ihmisenä, joka haldaa 30 asiaa kerralla, tämä on hyvin hyvin hyvin turhauttavaa aikaa. Etenkin kun rahaa ei tule jos yrittäjä ei töitä pysty tekemään. Tai tekee niitä hitaasti, jolloin sitä tulee vähemmän. Rahaa siis. Sekään ei auta, että 24/7 on pimeää tai pimeän näköistä. U know what I mean.

Nyt sitä D-vitamiinia ja kofeiinia.

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin!

Aku

10 vastausta artikkeliin “Masentaako vuodenaika? Niin minuakin.”

 1. Saksan talvi tuntuu jo vähän alle nollassa niin kylmältä, että koko suomalainen kurssiryhmä itki. Ei enää ikinä keski-eurooppaan talvella. Jotain tekemistä kosteamman ilman kanssa. Ole onnellinen että saat viettää talven täällä!

 2. Mulla on mac kotikäytössä ja tässä tää menee ihan jees kun käyttää vaan nettiä ja Spotifyta. Kuvia en osaa tällä käsitellä enkä halua edes opetella, kun koko koneen käyttö on ollut niin hankalaa. Töissä on normi wintoosakone ja excelit yms toimii hyvin, joten en voisi edes kuvitella taistelevani himassa jonkun Officen kanssa sellasia hienoja pdf-juttuja mitä sä teet kun jo työhakemuksien word -> pdf tuotti tuskaa (saiskohan siitä muuten työnhaussa lisäpojoja jos mainitsee että askarteli hakemuksen macilla?! :D). Eniten ärsyttää se että duunissa on blokattu lähestulkoon kaikki sivustot iCloudia myöten, ei pääse etsimään kuvia kuin puhelimella jos jotain tarttee kaivaa esiin. Enkä tajua tätä Applen linkityssysteemiä vaikka kone on ollut mulla jo pari vuotta. Mulla on puhelimessa sellanen 5500 kuvaa, jotka häviää myös iCloudista jos mä poistan ne puhelimesta. En kuitenkaan tarttis ihan niitä kaikkia, mutta en jaksa alkaa erikseen arkistoimaan jonnekin. Jotain tarttis kuitenkin tehdä, koska oikean kuvan etsiminen tosta suosta missä on kaikki samassa on aika turhauttavaa…. :( Hyvä puoli Applen tuotteissa on se että ne ei kaadu, mulla on iPhone kaatunut kerran vajaa kahden vuoden aikana ja läppäriäkään en muista milloin olisin viimeksi buutannut. :D Tsemppiä, ehkä sä vielä opit, mä oon jo luovuttanut. Onneksi mun elanto ei ole tän koneen käytön osaamisesta kiinni tai olisin konkassa…

  • Ihana :D

   Oikeen mun taistelutoveri :D! Vaikka ootkin vähän giveupannut, mutta ei se mitään, life’s not over yet! Kyllä joka viikko tää etenee jollain lailla, että toivo elää.

   iCloud on kyllä huippu yhteystiedoille ja muistiinpanoille, etenkin jos laite hajoaa, mutta kuvia en tallenna sinne. Ensinnänkin se menee täyteen ja sitten ei ne yhteystiedot tallennukaan jos laite hajoaa/katoaa ennen kun olet tehnyt sinne lisää tilaa.. terveisin hukkasin puolien työntekijöideni ja asiakkaideni yhteystiedot suunnilleen aikavälillä lokakuu-kesäkuu kun puhelin meni tapaturmaisesti rikki. Huooh.

   Nyt en siis tallenna kuvia enää, laitan ulkoiselle kovalevylle koneen kautta kolmesti vuodessa. Jos häviää ennen sitä uuden tapaturman yhteydessä niin, no, ne on vaan kuvia. Ei jaksa stressata aina kaikkea kunhan työasiat sujuu :D

 3. Hei pakko vielä kommentoida, testasin äsken kun mulla on tässä macissa Apache Open Office 3 jolla olen niitä työhakemuksia ja koulutehtäviä askarrellut. Tein sillä ensin tekstitiedoston (word) ja sen jälkeen vein sen pdf:ksi niin www-linkki toimii ja kuvakin näyttää samalta. Kokeile ladata toi open office, avaat sillä sen sun word-tiedoston ja viet pdf:ksi niin saat ne linkit ainakin toimimaan. :) Nyt kirmaan töihin, toivottavasti tästä oli apua! <3

  • Kiitos vinkistä! Vähänhän se harmittaisi käyttää Openia kun on tästä maksanut :D

 4. Vitsi nää sun postaukset on ihania, varsinkin ne, joissa on kuvia susta, oot niin kaunis!<3

  Mutta joo täällä kans jokasyksyinen masennus! Hassua huomata, että se ei ole vielä marraskuun alussa, mutta nyt on kyllä ja paha. Tuntuu ettei klo 16 jälkeen kuulu lähteä mihinkään tai tehdä mitään – muutakun olla sohvalla! No, kohta on taas valoisaa ennen kun me edes huomataan! Ehkä ;)

  • Olipa ihana kommentti, kiitos Emmi <3

   Kämppä täyteen kirkasvalolamppuja vaan, ei tässä muua auta :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta