Melkein 4kk odotettiin wifiä kotiin ja kun se vihdoin saatiin, meidät uhattiin häätää asunnostamme

Ajattelin, että postaan sellasen victory dance -videon, kun netti on vihdoinkin asennettu. Hopes were not high, kun meillä oli kuitenkin jo viides asentaja käymässä. Asentaja numero neljä ei koskaan tullut ja istuin turhaan himassa häntä odottamassa 7 tuntia tukka märkänä (en uskaltanut föönata, ajatellen etten kuule ovikelloa…). Sen verran epätoivossa täällä elettiin.

Tässä edelliset avautumiseni: Avautuminen Saksassa asumisen alkuvaikeuksista & Kun petyin niin pahasti, että teki mieli soittaa poliisille

IMG_5413
Aamukahvilla lempparibaarissa :)

No, numero 5 hoiti homman kotiin. Jotain ongelmia oli ja hän joutui soittamaan minulle toisesta rakennuksesta tai sähkötolpasta tai jostain sellaisesta. Täällä on jo ihan normi juttu, ettet nyt vaan aina tiedä tai ymmärrä, mitä tapahtuu. It’s fine. Asentaja kysyi puhelimitse, että palaako DSL valo? …ja paloihan se. Tarkoittaen, että meillä on netti. Meillä oli vihdoinkin netti.

Jee…

Kai tää lähes 4kk odottelu, hankaluudet ja pettymykset vaan johti siihen, ettei jaksa innostua. Enää noin kuukausi asutaan täällä ennen Suomeen paluuta. Muutenkin, jos oon koneella netissä täällä kotona, netti ei toimi kännykässä… ettei se nyt mikään elämys ole.

Töitä pystyy kyllä tekemään semi-tehokkasti (melkeen totuin jo olemaan muualla) ja katsomaan rakkaita sarjoja, Oonkin nyt yhden viikonlopun aikana katsonut kolme tuottaria (what?) Silicon Valley sarjaa HBO:lta – ihan sika hyvä!

…ja nyt se on loppu.

Eilen sai kuulkaa ensimmäistä kertaa ikinä katsoa Game of Thronesia (maanantaisin tulee uudet jaksot) Saksan kotisohvalta ja se oli kyllä parhautta! Ollaan nyt katottu koko kevään ajan uudet jaksot autossa jonkun hotellin tai koulun pimeällä parkkipaikalla. Yhtenä iltana meidän auto oli huollossa, joten istuttiin vaan siellä ulkona iPadin kera. Hullut suomalaiset. Ainakin Game of Thornes fanit ymmärtää (tosifanit siis).

IMG_5139

Jotta ei olisi liian onnistunutta, sain viime viikolla meidän kämpän vuokrafirmalta meilin, jossa lukee ”There is a problem with your dog. Please contact us tomorrow at 09:00”. Sydän tipahti.

Seuraavana päivänä asiaa selviteltiin, myös naapureiden kera, sillä vuokrafirma ei edes paikanpäälle mennessämme sanonut mitään suoraan. Ei oikein ymmärretty mikä se ongelma nyt on ja mitä sille tehdään.

Kuultiin, että naapurimme on tehnyt meistä valituksen, ettei taloyhtiössä saa asua koiria ja että meidän pitää muuttaa tai se naapuri haastaa sen vuokrafirman oikeuteen.

Outoa tämä oli koska taloyhtiössä asuu 3 muutakin koiraa, mistä vuokrafirma oli yllättynyt. Onnea vaan toisen kämpän (joka sallii koiran) löytämisessä nyt high seasonilla 6 viikoksi. Hädin tuskin saatiin tämä kämppä sillon kun muutettiin Saksaan.

Myöhemmin selvisi vielä, että valituksen tehnyt naapuri on vanhempi hienostorouva, joka pelkää isoja koiria. Hän asuu muualla, mutta käy tässä naapurissamme välillä lomailemassa. Oli kuulemma nähnyt meidän koiran (me ei koskaan olla tavattu häntä) ja tuohtunut. Ilmeisesti jossain taloyhtiön kokouksessa on päätetty / puhuttu, että asunnon omistajilla saa olla koira, mutta vuokraajilla ei.

IMG_5418 IMG_5515 IMG_5517

"Ihme silta, oletko nyt ihan varma tästä?"
”Ihme silta, oletko nyt ihan varma tästä?”

Meidän vuokrakämpässä on siis ennenkin ollut koiria ja niitä on tulossa meidän jälkeenkin, mutta ne on aina olleet pikkukoiria – siksi nyt tämä uusi käänne rouvan elämässä.

Ollaan oltu yhteydessä meidän asianajajaan ja meillä ei kuulemma ole mitään hätää, että asutaan nyt täällä vaan loppuun asti ja ollaan kohteliaita jos tästä soppa suurenee. Meidän muut kymmenet naapurit on olleet tän rouvan valituksesta ihan pöyristyneitä, sillä ollaan täällä oikein pidettyjä. Kuulemma puhuvat keskenään meistä ”kivoina suomalaisina” :) Alakerroksen naapurit huutelee Namun luokseen parvekkeelle pusuttelemaan ja kaikki moikkailee iloisesti.

Yksi naapureista oikein kiehui, kun kuuli tästä valituksesta ja tarjoutui jopa majoittamaan meidät omaan kämppäänsä ja kyselemään vapaita kämppiä tuttaviltaan lähialueilta. Kiitin ja sanoin, että ei varmasti mene siihen, mutta ihanaa kun tarjoudutte auttamaan <3

Alkaa fyysisesti väsyttämään nää ihmeongelmat tässä maassa. Silti täällä on kivaa asua ja elää! Saattaa mun uupumus olla taas jotain raudanpuutettakin… D-vitamiineista ei ainakaan pitäisi johtua, sillä ulkoilen paljon.

Nää nyt on vähän sellasia juttuja, mitkä on niin tylsiä, ettei niistä jaksa edes puhua – mutta kun olen täällä aiemminkin kertonut ulkomailla asumisen hankaluuksista, niin nää nyt vissiin (toivottavasti) on viimesiä tälle puolen vuoden keissille. Ei nyt mikään kirsikka kakun päällä, mutta ehkä vähän niin kuin keväällä hiekka asfaltilla, kun tekisi mieli rullaluistella. Sitä nyt vaan on siinä ja se on vähän voi-voi, kunnes asia korjaantuu.

Seuraavat bloggaukset on ilosempia :)

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin.

Booty Camp® Beach Edition: 3-jakoinen kotitreeniohjelmani, ideaalinen rasvanpolttoa & muotoja havittelevalle, hintaakin vain 20€ ♥ Kuntosaliohjelma? Tsekkaa Booty Camp® Gym Edition!

Edellisessä postauksessa: Johan lähti räpylästä

Aku

2 vastausta artikkeliin “Melkein 4kk odotettiin wifiä kotiin ja kun se vihdoin saatiin, meidät uhattiin häätää asunnostamme”

  1. Miten kukaan voi valittaa Namusta, niin söpö kaikella tavalla! Tsemppiä teille! :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta