Häämuoti 2015 ja Mennään Naimsiin -häämessut!

*Kaupallinen kampanja, yhteistyössä Häämessut

Ciao bellas!

Häihin alle 1kk! JÄNNÄÄ!!!

Kuten kaikki minut hääpukuliikkeessä tavanneet voivat sanoa, olen oman ulkonäköni suhteen hyvin krittinen hääpukua sovittaessa. Yksikin ryppy väärässä kohdassa, no thanks! Lopuksi minulla oli kaksi eri pukua, joista piti valita, sillä time was running out.

Viime viikolla olin kutsuvieraana Seremonia -hääpukuliikkeessä tutkimassa tämän vuoden häämuotia. Alkutalven aikana tuli juostua läpi 6 hääpukuliikettä ja sovitettua noin 45 eri hääpukua omaa etsiessäni. Aloitin etsinnän juurikin Seremoniasta ja lopulta sinne se myös päättyi.

Puvuissa on paljon eroja, mutta niin on myös liikkeissä. Seremonia asetti kyllä heti alkuun tosi kovan standardin, minkä vuoksi jotkut liikkeet tuntuivat jopa lannistavilta, samoin henkilökunta. Hääpäivä on maailman ihanin päivä ja mielestäni hääpukuliikkessä henkilökunnan kuuluu suhtautua intohimolla sovituksiin ja olemaan yleisesti iloisia. Millaisia kokemuksia teillä on eri pukuliikkeistä?

Seremoniasta tykkäsin erityisen paljon siksi, että sieltä löysin useita pukuja, jotka tuntuivat todella hintansa arvoisilta ja kestäviltä. Kun puvusta maksaa yli 1000€ ei halua mitään rimpulaa tai ”ihan kivaa”. Yksi suuri kriteeri omassa puvussani oli kapean vyötärön esiin saaminen kaikin mahdollisin keinoin! Sanoin ihan suoraan sovituksessakin, että mun ei tarvitse tuntea oloani mukavaksi, sillä haluan enemmän olla kapea! :D

Oma pukuni on merenneito/trumpetti -mallinen. Siitä saatte kuvia vasta häiden jälkeen, wiiii innolla odotan niiden julkaisemista!

Häämuotiin 2015 kuuluu pitsiä, hihoja ja kauniita yksityiskohtia, voitte sitten arvailla olenko minä mennyt muodin mukana? Tässä 2015-mallistoa, josta ensimmäisenä yllätys yllätys oma lempparini näistä, eli moderni tyköistuva malli:unnamed (3)Sweetheart -kaula-aukko on ehdoton suosikki ihan missä vaan puvussa, tekee A-kupista huomattavasti naisellisemman kuin suoralinjainen kaula-aukko. Alemmassa kuvassa huomatte muuten miten mekko on lantiolta hieman rypyssä, eli kiristysvaraa löytyy. Omaakin mekkoani kavennetaan pari viikkoa ennen häitä. Gotta b tight!unnamed (7)unnamed (6)Seuraavassa puvussa kauneinta oli mielestäni selkäpuoli, siis wau!unnamed (5)unnamed (4)Päivän yllättäjäpuku oli ehdottomasti Eglantine Creationsin puku, josta pääsemmekin syvemmin aiheeseen hääpukujen muutostyöt. Jo pian pukumetsästykseni alkuvaiheessa sain selville, että vaikka mitä voi muuttaa puvuissa. Kaikki ei ole mahdollista, mutta aina kannattaa kysyä jos jokin olisi mielestäsi paremmin toisin kuin suunnittelijan alkuperäisessä ajatuksessa. Tässä näette alla olevassa kuvassa puvun ns normaalitilassa ja sen alla itse tekemäni muutoksen, jonka teettäisin jos tämä olisi ollut hääpukuni.
unnamed (10)Mielestäni puku näyttää päälläni paremmalta ilman pitsiosaa vyötäröllä, pelkällä vyöllä. Kaunis vyö korostaa muutenkin kapeaa lantiota ja sellaisen voikin lisätä melkein mihin vain pukuun! Paikanpäällä ollut ompelija kertoi, että suunnittelemani muutos tähän pukuun on mahdollinen, kannattaa siis aina kysyä! 
unnamed (11)unnamed (17)Hyvä hääpukuliike tarjoaa myös kaikkea muuta asuun liittyvä kuten korut (kuvissa kaulakoruni ja hiuskoruni ovat Seremoniasta), kenkiä ja laukkuja.unnamed (13) unnamed (15)Lopuksi vielä backstage -materiaalia pukusovituksesta. Ensimmäistä kertaa pukuliikkeeseen astuessani en tiennyt yhtään mikä kuvio tulee olemaan ja muissa liikkeissä vieraillessani minulle  selveni, että kuvio ei tosiaan aina ole sama. Pukuihin pukeudutaan ala- tai yläkautta, puvusta, morsiamesta, liikkeestä ja myyjästä riippuen. Jotkut laittavat morsiamen aina sovituskenkiin (valkoiset hääkorkkarit), jotkut antavat valita ja joillain ei ole kenkiä lainkaan.

Useimmat liikkeet käyttävät alushameita sovituksissa, jolloin mekko saa ilmavuutta eikä vain roiku päällä. Eri mekoille on eri alushameet. Alushameen sisällä on siis pyöreä vanne, joka leventää mekkoa alhaalta ja tarjoaa myös morsiamelle enemmän tilaa kävellä, jotta jalat eivät sotkeutuisi mekkoon. Jotkut liikeet lainaavat alushameen hääpäiväksi, jotkut vuokraavat ja joistan se pitää aina ostaa.

Seremoniassa pidin todella paljon siitä, että he käyttävät meikkihuppua. Meikkihuppu laitetaan aina päähän ennen kun puku sujautetaan yläkautta päälle. Näin pukuun ei tule mitään tahroja vahingossakaan. En halua edes kuvitella miten vaikeaa (tai kallista) on saada valkoisesta puvusta pois meikkivoidetta tai vaikka huulipunaa… Huomattavasti rennompaa sovitella kun puku on turvattu! Tältä siis näytetään ennen, kesken ja heti jälkeen sovituksen:unnamed (12)Mun mielestä tosi toimiva look! Edullinenkin :D Eikä tarvitse laittautua kun tuolta ei nää muuta kuin hymyn, hihhih. No ei, mutta kiva näyttää tämä puoli sovituksista niin ei tule teille sitten yllätyksenä :)

Kiitoksia Seremonialle tästä kuvauspäivästä ja oman pukuni löytämisen auttamisessa! Kiitokset myös Ilona Maliselle, joka otti kuvat minusta mekot päällä :)unnamed (16) unnamed (14)

Jos  suunnittelet häitä nyt tai tulevaisuudessa, suosittelen googlaaman hääblogeja, selaamaan pinterestiä ja IG:tä esim. hakusanoilla ”wedding” & ”bride” sekä käymään häämessuilla hakemassa inspiraatiota ja ideoita!

Mennään Naimisiin -häämessut pidetään Helsingissä Wanhassa Satamassa 10.-11.1.2015! Messutilaa on 4000 neliön verran, joten paikalta saa taatusti paljon vinkkejä omia häitä varten.

Suosittelen oikeasti miettimään näitä asioita ajoissa ja tekemään päätöksiä omien häiden suhteen vaikka 2 vuotta ennen. Itseltänikin jäi pukumetsästyksessä osa puvuista suoraan rekkiin, sillä niitä ei enää keretty tilaamaan paria kuukautta ennen häitä. Häihin kuuluu niin paljon muutakin, että puku tai edes puvun tyyli on syytä selvittää niin pian kuin mahdollista sen ollessa hyvin oleellinen osa häitä. Kun tietää mitä haluaa on niin paljon helpompaa myös etsiä sitä. Liikkeissä on jopa satoja pukuja, jolloin et millään voi sovittaa kaikkia. Tunnissa kerkesin itse muistaakseni sovittamaan noin 6 pukua.  Pukuja voi helposti bongata Mennään naimisiin -häämessujen muotinäytöksissä, ihanaa katsottavaa <3 Messuilla on paljon muutakin ohjelmaa, joista suosikkini ovat poseerauskliikka ja korkojen korkeakoulu!

Arvontaan! Kerro kommentoimalla millaisen puvun sinä haluat omiin häihisi?

Arvonta käynnissä huomiseen kello 18:00 asti ja kaikkien osallistujien kesken arvotaan 3 kpl kahden hengen lippupakettia (arvo 28€/paketti) Mennään Naimsiin häämessuille. Julkaisen voittajat täällä blogissani. Muista jättää myös sähköpostisi niin saan voittajiin yhteyden <3

EDIT: Arvonta on päättynyt!

Love,
Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin!

Aku

35 vastausta artikkeliin “Häämuoti 2015 ja Mennään Naimsiin -häämessut!”

 1. 1, 2 ja 3 puvut on ihan todella kauniita, huolisin minkä vaan itselleni jos olisin nyt menossa naimisiin, ehkä kuitenkin suosikki on tuo ensimmäinen puku. Omista häistä on jo 9 vuotta ja minulla oli tosi kaunis puku myös, aika saman tyylinen kuin tuo no. kaksi:)
  http://susirajanfitnessmimmi.blogspot.fi/
  -mari-

 2. Haluaisin omiin häihini todella yksinkertaisen puvun. Muuten tykkään kaikesta näyttävästä, mutta jostain syystä hääpuvun haluan todella yksinkertaisena. Tuo sinun sovittama puku, josta olisit ottanut pitsireunuksen pois ja jättänyt vyön, on todella upea. :)

 3. Todella upeita pukuja kaikki! Alunperin oli tarkoituksena ostaa merenneitomallinen puku, vaan eipä ne sopineetkaan ollenkaan omalle vartalolleni. Siispä a-linjainen mekko hillityillä koristeilla pääsee elokuussa alttarille, ellei mieli ehdi muuttua siihen mennessä :D

 4. Itselle on koitunut ongelmaksi rumat tatuoinnit jotka olen ottanu 16-vuotiaana. Mekon suunnittelu tuntuu kovin hankalalta, kun en halua tatuointien näkyvän häissä. Mutta JOS ei olisi näitä tatuointeja haluaisin ehdottomasti olkaimettoman yläosan jossa olis paljon kaikkia ”blingblingejä” ja alaosa saisi olla aika runsas. Ps. toi ensimmäinen mekko sun päällä, WAU!! <3

 5. Oma mekkoni on vasta pinterest-boardin tasolla, mutta todennäköisesti se tulee olemaan pohjemittainen, ehkä pitsinen, rento mutta hyvin istuva. En ole kuitenkaan vielä ehtinyt pukuja sovittelemaan, joten saapa nähdä kuinka paljon erilaisten mekkojen päälle pukeminen muuttaa ajatuksia.. :–D

 6. Oi, tämä oli kiva postaus :)

  Itse haluaisin myös ehdottomasti valkoisen ja varmaankin juuri tuollaisen merenneito-tyylisen puvun. Vielä ei ole itselleni häät ajankohtaiset, mutta paras ystäväni menee naimisiin ensi syksynä ja saan kunnian toimia kaasona. Jos arpaonni suosii, niin vien hänet tuonne messuille.

 7. Haluaisin jonkun kauniin elegantin puvun, mikä olisi minun tyylinen ja missä olisi ainakin vähän pitsiä sekä hiukan röyhelöä. Tuo ensimmäinen puku mitä kokeilit oli oma suosikkini.

 8. Yläosasta hyvin tyköistuvan ja leveän helman. Tykkäisin että olisi selkä melkein avoin ja siel olisi joku juju. Selkä paljas ja niin et puku tukis rintoja kunnolla ja vähän liftais. Mahdollisimman kapeeks vyötärö :)

 9. Vielä vuosi häihin, joten mieli voi vielä muuttua :-) Tällä hetkellä toivoisin 3/4 pitsihihoja, kaunista selkämystä, A-linjaa, mahdollisesti myös huntua! Odotan kovasti näkeväni, mihin pukuun päädyit.

 10. Oih että noi kaikki puvut kyllä näytti upeilta sun päällä! Mulla tuo häämekko-rumba on vielä edessä, hyvä että sanoit tuosta että pitää olla hyvissä ajoin mekkoa hankkimassa. Itse haluaisin simppelin, kunnon tyttömäisen prinsessamekon. Vyötärön pitää ehdottomasti korostua ja alaosa saa olla runsas. Maggie Sotteron Esme kuvastaa aika lailla kaikkea sitä mitä mekoltani toivon: http://www.maggiesottero.com/dress.aspx?style=3MS745#crl8-gallery.

  Varmasti kun pääsee vielä kokeilemaan niin hahmottuu paremmin mikä olisi sopivin malli omaan vartaloon :)

 11. Oman pukuni löysin syksyllä Niinattaresta ja se on melko samantyylinen puvun nro 2 kanssa. Puku pääsee toukokuussa käyttöön :) Tuo eka puku on myös tosi upea! :)

 12. Mä olen jo melkeinpä löytänyt oman unelmieni häämekon. Harmi vain, että hääpäivää ei ole vielä lyöty lukkoon, the päivä voi olla kahden tai kolmen vuoden päästä, ja tämän vuoksi en vielä mekkoa uskalla kokeilla saati ostaa :D Selailin netistä mekkoja, ja tallentelin koneelle minua miellyttäviä malleja. Huomasin että tykkään tietynmallisista mekoista eniten, en tiedä mikä malli tarkalleen on, mutta tavallaan sekoitus merenneito-mallia ja A-linjaa :) Tiukka lantiolle asti ja hillitysti levenevä alaspäin. Jotain ekstraa saisi tiukassa osassa olla, eikä missään nimessä olkaimia! :) Melko selvät sävelet siis täällä jo näinkin paljon ennen häitä :)

 13. Sitten joskus (mahdollisesti kahden vuoden sisään) kun pääsen viettämään häitäni niin aion pukeutua lyhyeen häämekkoon :) jotain pitsiä tai tylliä sais mekossa olla..
  Upeita kuvia Aku! :)

 14. Omaan pukuuni haluaisin paljon laadukasta pitsiä ja tylliä. Esimerkiksi tämän postauksen toinen puku näyttää upealta! Itse olin ajatellut suoraa reunaa yläosaan, mutta pointti Sweetheart -kaula-aukon naisellisuudesta sai minut vähän toisiin ajatuksiin :)

 15. Oma puku pääs käyttöön jo neljä vuotta sitten. Se löytyi Niinattaresta ja oli eka puku jota sovitin ja siihen lopulta päädyin. Puku oli yläosasta juurikin sweetheart-mallinen, helmin ja strassein kirjailtu ja alaosa muhkea tylliunelma, puoleen sääreen pitkä (itse en halunnut täyspitkää pukua). Olin tosi tyytyväinen ja olen edelleen. Paljon vaikuttaa myös se kuinka puvun asustaa ja kantaa. Hyvä ryhti ja hyvällä maulla valitut korut ym. tekee todella paljon! Joskus näkee morsiamia joilla lähtee aivan hanskasta kaiken krumeluurin, tiarojen, timangien jne suhteen. Liika on liikaa :) toki jokanen tyylillään!! Tärkeintä on että itse ja puoliso on onnellinen ja tyytyväinen.

  Tuli muuten mieleen kun aiemmin puhuit että olisit halunnut lapsettomat häät, mutta miehesi ei.. niin itse olin häissä joissa kutsussa tuotiin asia tosi ystävällisesti esiin. Hääpari oli järjestänyt lapsille päivän/illan ajaksi pari hoitajaa joiden kanssa askarreltiin, leikittiin ja puuhattiin kaikkea mukava. Suurin osa ei kuitenkaan isompana muistaisi häistä mitään. Ja vanhemmat oli iloisia kun sai keskittyä hääjuhlaan täysillä, tietäen samalla että muksuilla on seuraa ja he on hyvissä käsissä. Tää voi tosin tulla jo liian myöhään mutta vinkkinä vaikka muille sitten. Hyviä häiden odotus hetkiä! :)

 16. Ihania noi kaikki mekot mitä kuvissa oli!

  Itse valitsisin luultavasti merenneitomallin, joka istuu hyvin ja korostaa muotoja :)
  Pitsiä saisi olla sopivasti. Värinä ehdottomasti valkoinen.

 17. Persoonallisen mutta klassisen puvun toivoisin. Kauniin mutta mukavan yllä. (Liekö mahdollista!)

  Valkoisen tai hennon vaaleanpunaisen. Ehkä sellaisen, jota voi myöhemmin käyttää esim. värjättynä muussa yhteydessä. :)

 18. Muutaman puvun jo sovittaneena sweetheart-kaula-aukko on ihan must! =) Tuo kauniisti poven esille mutta ei tyrkylle, jopa tällainen kaksi lasta imettänyt voi hyvin olla jopa ilman liivejä sellaisessa. Vähän bling bling ja pitsiä. Alaosasta en vielä tiedä, merenneitomalli on todella kaunis mutta näytänkö itse yhtä kapea uumaiselta sellaisessa kun IG selailtavissa hääkuvissa niin..hmm. Hääpäivänä haluan näyttää kauniilta ja hoikalta mutta kuitenkin niin että minun on myös mukava olla puvussa ja voin syödä :). Innolla odotan tulevia messuja, saa vinkkejä suunnitteluun :). Täytyy myöntää että välillä iskee paniikki, ehdinkö ajoissa tehdä kaiken, teenkö oikeat päätökset puvun, koristelun yms suhteen.
  ps. Toi ensimmäinen puku on upea :)

 19. Näytät upealta! :)
  Sain oman häämekkorumbani päätökseen juuri ennen joulua ja tilaukseen lähti täysin alkuperäisen ”unelmieni puvun” vastainen luomus, enkä voisi olla siitä onnellisempi! Sorruin tyypilliseen Pinterest -haaveiluun ja mekkoja sovittamaan mennessä minulla oli tarkkaan mielessä millaisen puvun haluan; ainakin siihen asti kunnes sain sen ”unelmieni puvun” päälleni. Mekon malli ei istunut alkuunkaan, pitsit kutittivat ja niistä jäi jo muutaman minuutin jälkeen ikävät punaiset läntit ihoon – voin vaan kuvitella miltä olisin näyttänyt koko päivän jälkeen.
  Kiitos osaavan henkilökunnan, päädyin lopulta sovittamaan merenneitomallista mekkoa (jota en aluksi ainakaan halunnut), ja jonka juju oli upeassa pitsiselkämyksessä – juurikin hyvin samannäköisessä kuin sinulla on yllä tässä postauksessa – ja olin myyty. Olo oli kuin amerikkalaisessa hää-realityssa konsanaan, ja tiesin heti että tässä SE on :)
  Häitämme juhlitaan vasta ensi kesänä, joten joudun vielä tovin odottelemaan h-hetkeä!
  Toivottavasti teidän häistänne tulee ikimuistoiset!

 20. Lähes kaikki Helsingin hääpukuliikkeet tuli kierrettyä ja vaikka aivan ihania pukuja sovitinkin, ei mikään loksahtanut ihan kohdilleen. Päätin teettää omani osaavalla ompelijalla. Pinterest täyttyi Reem Acran ja Monique Lhuillierin pukukuvista, mutta niiden hinta veisi koko hääbudjetin :) Omassa puvussani tulee olemaan moderni korsettihenkinen sweetheard-yläosa ja kevyestä sifongista laskeutuva A-linjainen alaosa sekä koristeellinen strassivyö.

 21. Olen aika samoilla linjoilla sinun kanssa. Mekon tulee olla merenneito-tyylinen ja vyötäröstä napakka. Olen unelmoinut puvusta, joka on vartalonmyötäinen ja pitsiä saa olla. Olen aikamoinen hääsuunnittelija, omat häät ehkä kolmen neljän vuoden sisällä, mutta kuten sanoit, hyvissä ajoin kannattaa olla liikkeellä ;) hihii
  Upealta kyllä näytät puvuissa :)

 22. Kaikki puvut olivat todella kauniita, mutta oma suosikkini oli ehdottomasti kolmas puku. Haluaisin omaan pukuuni samanlaisen yläosan, mutta koska merenneitohelma ei sovi vartalolleni, haluan helman levenevän jo vyötäröltä.

 23. Ihania pukuja! Näen niin mielessäni tulevaisuuden hääpukuni, timanttinen (kristallinenkin käy ;)) sweetheart yläosa, ja alaosa joko yksinkertaisen kaunis merenneito/trumpettimalli taikka sitten överihelmuavalla helmalla, sitä en ole vielä päättänyt. Eteeni ei ole vielä osunut the one pukua, mutta olen luottavaisin mielin :)

 24. Olen ensi kesän morsian ja hääpuvun metsästys on vielä kesken. Haluaisin norsunluun värisen, merenneitomallisen puvun ja juurikin tuollaisen kauniin pitsikuvioisen selän, jollainen yhdessä postauksen puvussakin on. En missään nimessä halua mitään kermakakkua, vaan vartalonmyötäisen, elegantin puvun. <3 yhdyn täysin siihen mitä mainitsit joskus aikaisemmin täällä blogissa: Kun treenaa jatkuvasti ja tekee töitä kroppansa eteen, niin pitää sitä vähän saada näyttääkkin hääpäivänä ;D

 25. Ihana postaus! :)

  Mun toive olis hääpäivänä pukeutua norsunluun valkoiseen,yksinkertaiseen, hyvin kapeaan, laahuksella olevaan pukuun ☺ juurikin tuo kuvailemasi muutos tekisi mekosta täydellisen <3

 26. Kauniita kuvia!!

  Olemme sulhaseni kanssa menossa naimisiin eloluun alussa ja mekon löytäminen tuntuu todella haastavalta.
  Olen lyhyt, leveäharteinen ja lyhytselkäinen, joten uskon että minulle sopisi parhaiten A-linjainen hääpuku.

  Unelmapuvussani on hieman vanhan ajan glamouria, se on näyttävä, elegantti ja vähän seksikäskin.

  Yläosa saa olla todella napakka, korostaa vyötäröä sekä olla korsettimainen ja alaosa hieman levenevä. Mekossa saisi myös olla sweetheart neck line ja hieman avonainen selkä.

  Minulle on erityisen tärkeää se, että puku näyttää uniikilta, ihastuttaa ja saa minut hohtamaan.

  Kenkien ja muiden asusteiden täytyy myös olla tyylikkäitä ja näyttäviä, niistä minulla on jo selkeä kuva mielessäni, kunhan ne vielä löytää jostain ennen häitä ;)

 27. Haluaisin joko tuollaisen 1. tai 2. kuvan tyylisen mekon! Sellainen joka sopii juuri minun kropalleni :) Saa olla melko simppeli mutta olisi kiva, että siinä olisi JOKU pikku erikoisuusjuttu… ;)

 28. Hei,

  Olen menossa naimisiin ensi kesänä, heinäkuussa. Minun unelmien häämekko on tyköistuva, joka tuo esiin muotoni. Minulla on suht leveät hartait, joten ne saisivat mielellään näkyä jotta näyttäisin vähän sirommalta. Mekossa pitää olla jonkinlainen korsetti, jotta vyötärön ja pepun ero tulee esille.
  Mekko voisi mielellään olla merenneitomallia, koska se toteuttaa monesti kaikki toivomukseni! Helma saa mielellään olla näyttävä ja yläosa myös.
  Asusteita en ole vielä ehtinyt sen enempää miettimään, sen takia toivonkin pääsevän Häämessuille näkemään enemmän ideoita :)

 29. Suurin häämekko ihastukseni on täällä hetkellä avoin selkä ”pyllyn yläpuolelle” saakka sekä ihonmyötäiset pitsihihat. Joku vyö ehkä pitäisi olla myös. Timangit ja pitsi niin aah.
  Häät ovat kesällä 2016 ja tällä hetkellä odotan esikoistani, joten mekkorakkaus motivoi treenailemaan sitten vauvan synnyttyä :-D

 30. Haluan puolentoista vuoden päässä häämöttävissä häissäni mekokseni joko kunnon kermakakun tai empire tyylisen mekon! Ja sweetheart kaula-aukko on oltava! En vaan ole ihan varma mikä malli vartalolleni sopii mutta sovittelurumba alkaa keväällä niin sittenhän se selviää :)

 31. Häät tiedossa 7.2.2015 ja hääpuku jo kaapissa odottamassa. Viime hetken ideat messuilta olisivat kuitenkin enemmän kuin tervetulleita! Oma pukuni on aika eri tyyppinen kuin sovittamasi puvut, mutta vyötärön korostaminen on kuitenkin pääajatus myös omassa puvussani. :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta