Mitä fitness maksaa?


Multa kysytään usein,
mitä tää touhu oikein maksaa?
-Paljon, sen voi jokainen kilpaurheilija allekirjoittaa.

Loogismatemaattisena mimminä
, minäpä viimeinkin laskin TASAN mitä fitness maksaa :D
 
Huomatkaa, että nää ruokakustannukset perustuu mun nykyiseen ruokaohjelmaan, eli TÄHÄN.
 
Kehonhuoltoon, oon nyt lisännyt vain yhden hieronnan per kuukausi. Se on niin henkilökohtaista, paljonko ja minkälaista huoltoa jokainen tarvitsee + mitä siitä pulittaa. Joku supermimmi ostaa 30e foamrollin ja rullaa itsensä kuntoon sillä läpi vuoden, jollain on sponssi, jollain on kotona hierontapalvelu, jonkun kummisetä on kiropraktikko, joku käy vaan Kämp Spassa jne..
Lisäravinnelistassa ”joint” on
TÄMÄ tuote. En oo varma auttaako, mutta mun nivelongelmalla pelaan mieluummin varman päälle :) Se + sinkki on mun ”omat” lisäravinteet, joita ”vapaaehtisesti” vetelen :) Sinkkiä syön siis ihoa varten :) Treenijuomissa Intra ei ole FASTin, sillä se on 100€ kg :D
Säästyy vuodessa rantaloman verran kun ei vedä FASTin intraa :D
Käytän SCIVATIONin XTEND Intraa: TÄTÄ siis.

Suolaa, oliiviöljyä ja kreatiinia ei ole lisätty: ne ei montaa euroa kustanna.
Myös käymällä ostoksilla LIDLissä tai Stockmannin Herkussa, voi vaikuttaa kokonaissummaan ;D Itse ostelen vähän all over. En ole tarjoushaukkana aina mainos kädessä pitkin kauppoja, mutta katson kyllä sen hyllyn kilohintoja tarkkaan :) En osta aina pelkkää tarjousjauhelihaa siksi, että se on halvinta, vaan nautin välillä myös sisäfileistä ja katkaravuista :) Siksi siis ”Lihan” kilohinta on  laskelmassa kympin.
Valmennuskuluihin olen lisännyt junalippujen kulut, koska asun stadissa ja päävalmentaja Tampereella ja ne junaliput ei ole ilmasia.
Fitfarmin kisaajien vuosivalmennukseen kuuluu 6 Personal Trainer (PT) -treeniä eli 1 treeni/2kk.
En ole tähän laskelmaan sisällyttänyt mitään muita PT-kuluja. Monet treenaa jopa kerran viikossa PT:n kanssa, jolloin Fitness Elämän kuukausihintaan voi lisätä 180€ ja vuositasolla 2000€. Itse olen aika hyvin sinnitellyt näillä kuudella kerralla tähän mennessä, varmaan ennen kisoja olisi hyvä ottaa posetreenejä ainakin lisää. Olisihan se kivaa jos aina olisi oma PT mukana puristamassa treenit loppuun, olisi myös kivaa jos se PT vaikka tekisi kaikki mun treenisafkatkin aina valmiiksi. Aina ei vaan synnytä miljonääreiksi :D
Tarviiko sitten olla puolmiljonääri, että pärjää peruskulujen kanssa?

Find out:
 
Ruokakulut:

Kaurahiutale = 2€
Kananmunat = 61€
Whey = 36€
Broccoli = 24€
Täysjyväpasta = 6€
Liha (10€/kg) = 75€
Maitorahka = 22€
Mehukeitto = 25€
Glutamiini = 18€
Cashew =25€
Tomaatti = 18€
 
= 312€/kk
 =  10,5€/päivä
 
Nappikulut:
 
C vitamiini = 11€
green tea = 11€
L-karnitiini = 5€
kofeiini=  3€
omega3 = 25€
sinkki = 2€
monivitamiini = 5€
magnesium = 3€
D vitamiini = 2€
joint = 7€


= 74€/kk

=2,5€/päivä

Treenijuomakulut:

35g whey (40€/kg)  x 5 treeniä = 28€
25g intra (55€/kg)  x 5 treeniä = 28€


= 56€/kk 
= 3€/treeni 

Valmennus-, kehonhuolto & salikulut:
 
kisavalmennus 140€/kk
salimaksu 70€/kk
(kerran per 2kk käynti Tampereella) junat 35€/kk
hieronta 60€/kk

= 305€/kk

Kisakulut:
 
kisaväri 40€
bikinit 300€
kisalisenssi 100€
kisakengät 80€

=520€
 
(meikit, hiukset ja kynnet voi tehdä itse tai maksaa niistä niin monta sataa kuin tekee mieli)

Fitness Life maksaa siis 747€/kk + kisakulut
Lisäravinteiden, salin, valmennuksen ja yhden kuukausittaisen hieronnan osuus on 435€ ja loput on sitten puhdasta ruokaa :)
 
Vuositasolla kisoineen homma olisi tasan 10 000 € jos 747€/kk -kustannuksen päälle ostaisi vielä vuodeksi 500€ treenivarusteta, vaatteita, shakereitä ym :)
 
Ruokaahan on PAKKO syödä oli fitness-mimmi/jäbä tai ei.
Usein kuulen laihtumisen/tavoitteellisen treenaamisen esteenä kumminkin olevan nimenomaan tuo ”TERVEELLINEN RUOKA MAKSAA NIIN PALJON…”.
Jep, jep… 10,5€ päivä ;D
Paljos sun pelkkä lounas tänään maksoi?
+ makeiset, leivonnaiset, alkoholi, kesäjäätelöt list goes on :D
 
Jos joku muutenkin syö puhtaasti niin:
Treenit ja siihen liittyvä on vuositasolla karvan päälle 5000€.
Aika fifty fifty siis treenit ja ruoka :)
 
Herättääkö ajatuksia tai kysymyksiä?
Aku

40 vastausta artikkeliin “Mitä fitness maksaa?”

 1. Mä en oo itse fittness, mutta kyllä ihan normi terveelliseen elämään menee moni juttu tosta listasta, ravinto, sali, treenijuomat musta nyt kuuluu tasapainoiseen ja itsestään huoltapitävään elämään. Jos vertaan, niin treenijuomiin ja nappeihin ei mene noin paljon, ja kisakulut jää kokonaan pois. Mutta on mullakin pt jeesaamassa selän kanssa (fustraa) ja se tuntuu omalla kohdalla kaikken kalleimmalta kululta – ja samalla sellaiselta josta saan kaikkein eniten itselleni sellaista mikä kanssa kestää.. tää selkä kun on mun kaverina kehdosta hautaan ;-) Sali 840 € / vsiPT n 3000 €Noi on ne suurimmat, ravintoa en edes laske koska musta se tosiaan on jotakin sellaista mikä ilman muuta tulee ostettua. Uskon kuitenkin jääväni alle sen mitä ennen.. Treenivaatteita ja varusteita yms ostaessa sitten taas on kyse ennemmin valinta kysymyksestä eli samalla rahallahan voisi ostaa vaikka merkki käsilaukkuja jne.Hyvä lista sulla, kiitos, annoit ajattelemisen aihetta. Voisi tehdä vaikka oman listan joskus tulevaisuudessa..

  • Kiitos kommentistasi Leena!Kiva kuulla, että muutkin ovat sisäistäneet ajatuksen, että omaan kroppaan kannattaa satsata :) Toi treenivaate VS käsilaukku -juttu on kans ihan avainasia, ne on niitä valintoja :) Jollain selvästi ylipainoisella ei muka ole rahaa edes 49€ Superdieettiin, mutta viikonloppusin kyllä hiihdetään pitkin baareja ja terasseja.. ;) Tsemppiä!

 2. Ihan loistava kirjoitus! Muhun kolahti varsinkin toi lounasvertailu. Itse ollut Fitfarmin nettijutskissa syksystä lähtien ja töissä saanut pari kertaa kuulla juurikin tuon saman lauseen sillä hetkellä kun nappaan jääkaapista oman eväsrasiani muiden lähtiessä ulos syömään. Pitääkin siis ens kerralla vilauttaa tätä juttua.. ;)

  • Noniin Go Laura ;D! Joo stadissa ei heti löydä edes hepposta salaattia alle 10€ :D …ja samalla summalla ruokitaanki koko päivä :D + näytetään vielä hyvältäkin ;)

  • Tack Natte! me tooo! J to den ;D J ha kehitty ganska hyvin som fotograf :) Tosin ja måste kippa bilden 4 grader ti vänster då hon hadde fota maiseman lite snätt :DD

  • Kisabiksut on halvimmillaan ehkä 200e ja 400e on ilmeisesti aika keskihinta.Ne pitää teettää erikseen jokaiselle. Bikini Fitnessissä arvostellaan kokonaisuutta ja bikineistäkin saa siis pisteitä. Siinä rivissä kun sitten seisot 30e H&M biksuissa, jotka on tehty sopimaan keskivertonaisille, et taatusti erotu eduksesi :D Ruotsin kisoissa näkyi pari outoa bikinivalintaa, ei näyttänyt hyvälle. Bikinit siis maksaa koska ne tehdään tilaustyönä. Materiaalit ja muoot saa valita itse. Koristeina yleensä jotain kristalleja. Just nää extra-bling blingit on se juttu, joka voi nostaa hinnan pilviin.Itse yritän pärjätä mahdollisimman edullisesti tässä asiassa :D

 3. no mimmi joka vetää jo valkoset hampaat valkasulla saa varmaa vaikka 3000e menee biksuihi

  • Jos seteitä valuisi mun kämpän ovista ja ikkunoista koska pankkikin on kuulemma jo täynnä, niin saisin vaikka jokaisen mun hampaan maksamaan 3000e kappaeelta :D Kyllä jokainen nainen osaa tuhlata, ei hätää :D!

 4. Kisabikinit maksaa hei :D Ei sinne lavalle nousta missään henkkamaukan seeprakuvioisis kolmioläpyköissä ;) Ihan loistava kirjoitus!!Itse en tosiaan ole mikään kisaaja, mutta fitness-kroppaa haetaan ja puhtaasti syödään!Mielummin maksan OIKEASTA ruuasta kun ostan säkki tolkulla eineksiä.Ei lapsetkaan meillä eineksiä syö. Kaikki tehdään alusta alkaen itse. Nykyään on joka paikassa niin paljon lisäaineitakin ja sitten ihmetellään miksi lapset hyppii pitkin seiniä. Meillä lapset on kummasti rauhottunut ja keskittymiskyky parantunut kun ollaan karsittu lisäaineet ja einekset pois.

  • Hahaa nimenomaan :)! Seeprakuviosta tuli mieleen, että kevään kisoissa jollain taisi olla sellaiset :S Erottui kyllä, mutta ei ehkä edukseen kumminkaan :D Kuviot ei vaan sovi lavalle, se on munkin mielipide :DNoista lasten syömisistä ollaan mun miehen kanssa puhuttu viime aikoina tosi paljon! Kiva kuulla, että olet itse vastuuntuntoinen äiti ja pidät huolta terveellisestä ravinnosta :) Mietittiin just mun oman äidinkin kanssa, että 90-luvulla ei paljon puhuttu ravintosisällöistä ja meillekin tungettiin pillimehua käteen joka kauppareissulla; niissä on ihan KAUHEASTI sokeria :D! Äitiäkin hirvityttää nyt mitä on antanut meidän juoda :D No onneks nää asiat tulee tietoisuuteen pikkuhiljaa yhä paremmin :) Just niin ku sanoit, ni varmaan näkee eron muksuissa :)!

 5. Olipa hyvä kirjotus! En ole muissa fitnessblogeissa vastaavaan kirjotukseen törmännyt, joten ihan jännä kuulla, mitä homma oikeasti maksaa. Kiitos muutenkin hyvästä blogista, pointist erityisesti oman ruokavalion jakamisesta, harva suostuu hiiskumaankaan salaisista ruuistaan, mikä toki on ihan ymmärrettävää! Tsemppiä treeneihin ja ihanaa kevättä sulle!:)

  • Jes, kiitos kovasti :)! Joo, tuntuu että muille kisaajille jokainen raejuuston jyvä on valtiosalaisuus :D Äääh :D Mää haluun, että muutkin onnistuu tavotteissaan ja jos mun ruokien jakaminen siinä auttaa niin GREAT :D! Ihan liian suomalaista pihdata onnea ja onnistumisia. ”Nyt minulla menee hyvin ja saan tuloksia, pidetään huolta ettei kukaan muu koe samaa, ainakaan ilmaiseksi..” :DNojoo.. kaikki tyylillään ;D Naurattaa vaan aina tää salaisen-parsakaalimäärän dilemma :DEn oo muuten mäkään törmännyt aiemmin konkreettisiin laskelmiin, siksi tän väsäsinkin; omasta ja muiden mielenkiinnosta :)! Samoin sulle hyviä treenejä ja superia kevättä!

 6. Oikein maino kirjoitus, tämä tulisi jokaisen lukea, joka vetoaa terveellisesti syömisen olevan niiiiin kallista :) Hyvä Aku, tsemppiä treeneihin!

 7. Tykkään kyllä sun blogista ihan hirmusesti kun kerrot niin rehellisesti kaikesta! Sulla on ihanan positiivinen asenne, jatka samaan malliin niin tuut pääsemään kyllä pitkälle! :)

 8. Hienosti perusteltua ja asiapitoista tekstiä! Kyllä 10,50 e päivän sapuskoista tuntuu vähintäänkin kohtuulliselta. Itse en kilpaile, mutta massiivisen elämäntapamuutoksen läpikäyneenä huomaan helposti kuinka paljon rahaa hyvään ruokaan, urheiluvarusteisiin ja lisäravinteisiin jääkään kun ei joka viikonloppu juo kurkustaan niitä 8 euron drinkkejä, puhumattakaan baarien sisäänpääsymaksuista tai darramätöistä. Ja olo on aina freeeesh! Maanantaitkaan eivät mene enään itsetuhoisten ajatusen saattelemana. Kiitos inspiroivasta blogista! Olen saanut erittäin paljon motivaatiota niin sinun kuin muidenkin urheilijoiden blogeista.-Mona

  • Hei Mona, kiitos! Kiva kuulla et oon inspannu :)!
   Toi sun tekstin sisältö on ihan ku mun omasta elämästä ennen :D Ei kiinnostanu mitä se mojito makso ja seuraavan päivän olo oli vaan asiaankuuluvaa :D

 9. Ööööö, mistä sä saat D-vitamiinia 2 eurolla? Ja muutkin, esim sinkki ja magnesium? Mikä on joint?Kiitos hienoista ja tsemppaavista kirjoituksistas, ja etenkin siitä että jaat paljon kiinnostavia asioita kanssamme :)

  • Kiitos Eitzu! Suunnilleen kaikki mun lisäravinteet on fitnesstukulta :)

 10. Käytätkö muuten tuota SCIVATIONin XTEND Intraa ennen treeniä, treenin aikana vai molemmissa?

 11. Kyllä ehdottomasti kannattaa omaan kroppaansa panostaa. Jos ei panosta nyt, tulee aika varmasti kuluttamaan saman verran sitten kertaheitolla isompina könttäsummina myöhemmin elämässä. Se että pitää kropan (JA HUOM, myös mielensä!) kunnossa, säästyy pitkältä tähtäimeltä kaiken näkösiltä lääkärikäynneiltä, leikkauksilta, sairauksilta, nivelvaivat ymsyms. Mitä valitettavasti ylipaino ja siihen liittyvä huono ruokavalio tuo tullessaan. Ja kun näitä lähtee vertailemaan niin onhan se kiva, että kun sama rahallinen panostus tapahtuu todennäköisesti jossain vaiheessa elämän varrella, niin valita sitten tämä ensimmäinen ja nauttia elämästä kun on niin hyvä olo! Kaikessa aina mielummin kannattaa ennalta ehkäistä kuin korjata koko paska.

 12. Ihminen saisi kyllä kulutettua nuo summat johonkin muuhunkin, se on varma, paljon tyhmeempääkin asioihin joten miksi ei tähän?

  • Eipä kestä, kiva kuulla, että tykkääyt :)! Onnistunut fiilis ;D
   Tsemppiä Anu!

 13. Wau! Opiskelen kaupallista alaa olen surkea budjetoinnissa :D Osaisin varmaan homman jos jaksaisin, mutta masentuisin vaan siitä miten paljon rahaa menee pelkästään lounaisiin ja kahvitteluihin :D Varmaan tuo budjetointi on sinulle tuttu homma yrittäjänä. Mutta eipä voi sanoa että ruokapuolelta olisi kallista! Etkö koskaan tylsisty dieettiruokaan, kun näyttää aika yksinkertaiselta vaikka ravinnon puolesta varmaankin on monipuolista? Hyvät tulokset olet ainakin saanut. Itse olen perus urheilullinen, mutta tuo ruoka on sitten toinen juttu.. Todellakin kiinteytyy jos vaan jaksaa oikein syödä. Ehkä aloitan terveellisemmät ruokailutavat, mutta yksi mättöpäivä on varmaan pakollinen ainakin näin alkuun :D Rakastan kyllä fitness-blogeja kun oikein inspiroituu toisten omistautuneisuuttaa terveellisiin elämäntapoihin :)

  • Joo firman kanssa on pakko osata budjetoinnit ;) ja joo itsekin luulin ruoan olevan kalliimpaa ennen laskelmiani :)
   Fitnessruoan myötä musta on tullut vasta kokki :D Soveltelen viikottain mausteita ja kasviksia ja keittomuotoja ym jotta saadaan vähän vaihtelua. Parsakaali tulee nyt korvista, voin kertoa :D ottaa päähän koko tuote :D
   Tsemiä treeniin ja kauppisopiskeluihin!

 14. Kisakustannuksiin tulee vielä hotskat ja mahdolliset matkat. Jokunen satku lisää siis :)

  Kyllä tähän elämäntapaan saa rahaa menemään ja varsinkin puhdas ruoka maksaa paljon! Mä teen myös lapselle ruuat alusta loppuun itse. En ymmärrä miks jotkut haluaa jotain einespaskaa lapsilleen syöttää kun samalla rahalla ja pienellä vaivalla saa tehtyä paljon terveellisempää ja ravintorikkaampaa!

  Ite oon vielä hoitovapaalla eikä tulot todellakaan ole suuret. Siitä huolimatta treeneistä ei tingitä, eikä myöskään ruuasta. Arkea voi elää siis hyvinkin terveellisesti pienemmälläkin budjetilla :)

  • Jee yksi vastuullinen mamma lisää :)!
   Kisakustannuksiin en oo hotelleja lisänny koska toiset asuu jo kisapaikkakunnalla, toiset menee tuttaville yöksi jne.. Vähän niin kuin kampaajat ym, eli voi itse vaikuttaa :)
   Matkakuluina voisi lisätä myös bensat salille ja takaisin, mutta sekin on niin henkilöstä kiinni, että jätin pois :)

 15. Hei mahtavaa, että jaksoit nähdä vaivaa ja oikeesti laskea, paljon ”fittnesselämä” keskimäärin maksaa :) Meillä menee poikakaverin kanssa normaalisti ruokaan noin 500 – 600 euroa kuukaudessa, riippuen vähän siitäkin, syödäänkö ulkona vai ei. Toisin sanoen ”normaalillakin” ihmisellä menee ruokaan helposti 250-300 euroa kuukaudessa! ;) Tähän on tosin laskettu kaikki ruokakaupasta ostettu, eli satunnaiset shampoot ja muut pesuaineet. Huom. tähän summaan ei oo laskettu kummankaan meistä duunilounaita. Miehellä lounaat on omakustanteisia ja itsellä työpaikka maksaa. Mulla menis noin 10e pelkkään lounaaseen päivässä, koska oon keskustassa töissä, jos se ei olisi työsuhde-etu! Eli en allekirjottais väitettä siitä, että terveellinen ruoka on kallista… ;)

  Lisäksi käyn kaksi kertaa kuussa hieronnassa, se on noin 60-70e / kk. Sali maksaa saman verran. Ripset käyn laittamassa 2-3 vk välein eli siihen uppoaa 60 – 100e / kk. Tosiasiassa fittnesselämä ei oo kovin paljon kalliimpaa kuin tällaisen ihan tavallisen liikkuvan ihmisen. Kisakamat ja mahdolliset valmennukset kuussa päälle? Jokainen valitsee, mihin rahansa laittaa ja tosiasiassa moni käyttää viinaan ja muuhun hupiin kuussa helposti yhtä paljon rahaa kuin se valmennus maksaa! Ite juon vaan satunnaisesti, mutta sijoitan mielelläni ne rahat sitten vaikka uusiin vaatteisiin… Kysymys on valinnoista! ;)

  Kiitos, Aku!

  • Siiis fitnesselämä :D Näköjään onnistuin kirjoittamaan senkin sanan jopa kaksi kertaa väärin?! :)

 16. Olipa valaiseva laskelma! Ja totta nuo ruokakulut pystyisi pitämään maltillisempanakin. Innostuin tässä ihan itsekin, että nyt äkkiä ruokavalio terveellisemmäksi, säästät rahaa! :D

  Olen kyllä sitä mieltä, että yksin elävällä ei kovin suurituloisella voi tuokin summa tehdä tiukkaa. Jos kahdesta tonnista otetaan pois asumisen kulut, perushyödykkeet kuten puhelinlasku, netti yms ja liikkumisen kulut, pahimmassa tapauksessa oman auton kulut, niin kylläpä saa jo oikeasti laskea, että tilipussi riittää. Jos tässä yhtälössä on vielä lapsia, niin alkaa kyllä tarvita palkankorotusta. Kahden työssäkäyvän taloudessa osa kuluista puolittuu ja rahaa jää enemmän käyttöön. Mutta joo, valintojahan tämä elämä on ja varmasti aika monella on niitä rahareikiä, joista voisi nipistää kuukauden salimaksut tms.

  • Joo tää laskelma oli tosi hauska tehdä, yllätyin itsekin miten halpaa itse syöminen on :D Sain samalla kumottua fitnesselämän suurimman myytin, että terveellisesti syöminen olisi muka kallista ;D Woop!

   Tottakai erityisesti lapsiperheillä on tosi tiukka budjetti, lapset kun ei todellakaan oo ilmasia :D Samoin just jos omistaa ajoneuvoja. Sillon ku ite asuin Sipoossa, kävin töissä stadissa ja omistin auton ja prätkän ni niiden kuluihin meni noin 10 000 vuodessa…

   Mut nimenomaan, omat on valinnat useimmilla! Jos ei asu Sipoossa ei tarvii autoa ja jos ei haluu jälkikasvua ni joku 15 000? jää ”säästöön” vuodessa ja jos tykkää asuu teltassa ni säästää vuokrissakin jonku 10 000 euroa vuodessa :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta