Miten musta tuli mäkki-ihminen

Kyllähän se oli aluksi huolestuttavaa. Pitkään ajattelin, ettei mäkki ole mua varten. Onhan tässä viiden yrittäjävuoden aikana tullut huomanneeksi, että kaikkien yrittäjien pöydällä on sellainen.

Siis omena.

Kuvan hampurilainen ei liity tapaukseen.
Kuvan hampurilainen ei liity tapaukseen.

Alkuviikosta marssin 1st Storeen ja tilasin seuraavalle päivälle saapuvaksi Mac Book Pron. Apple on entuudestaan tuttu merkki vain iPhonen ja iPadin kautta. Vastustin iPhonea usemman vuoden kunnes 20 eri Nokian jälkeen huomasin tarvitsevani puhelimelta enemmän ja näin ostin iPhone 4S -puhelimen, joka oli silloin juuri tullut myyntiin. Kun 5S tuli päivitin siihen ja kun 6 julkaistiin metsästin sitä kolmen eri DNA-kaupan kautta, kunnes sain ensimmäisten joukossa omani. Ajettiin jopa kilpaa Malmin DNA-myymälään toisen innokkaan kanssa Tammiston myymälältä kun oltiin siellä odotettu ovien aukeamista vain kuullaksemme, ettei siellä ole meille jonossa kolmansille haluamiamme puhelimia… Miten näin pääsi käymään, mistä tämä innostus kumpuaa?

Voin vaan sanoa, että iPhone on yrittäjän unelma. Nytkin tuntuu, ettei toi kutonen pysy mun tahdissa ja odotan jo seiskaa. Tässä nyt piti puhua siitä Macistä, eikä iPhonesta, mutta siis – high hopes.

Minulla on ollut 2 työtietokonetta tän firman aikana ja nyt 4 vuotta vanhana tuo nykyinen Acer alkaa hyytymään. Haluan olla mahdollisimman tehokas, joten päätin nyt liittyä Mac Bookin ihmeelliseen maailmaan. Myös 10h akun kesto on ihan kätevä aiempaan 1,5h verrattuna :D Ai niin ja tää painaa myös noin 5kg vähemmän. Mun käsilaukkuparka on varmaan ihan onnesta soikeana.

IMG_6054 IMG_6068 IMG_6116 IMG_6131

Alku on ollut ihan p*rseestä.

Toimii niin erilailla kuin Windows. En vieläkään tiedä mistä napista saa työpöydän esiin. Suljen jokaisen ikkunan yksitellen ja niitäähän on usempi kymmenen. Help. Jos on hyviä vinkkejä, otan vastaan ja kiitän.

No eiköhän tässäkin mene se pari viikkoa opetellessa, kuten silloin iPhonellakin ja kohta kaikki on ihan lasten leikkiä. Ärsyttää vaan kun työteho on nyt tän opettelun ja kaiken asentelun myötä laskenut hetkellisesti. Kyllä tästä hyvä vielä tulee! Tämä on nyt eka Mc Postaus, hehheh.

Onhan se vähän väsynyttä heittää ’mäkkiläppää’, mutta kello on kuitenkin 02:00 nyt kun kone alkaa vihdoinkin olla asenneltu loppuun ja illan duunit hoidettu.

Ajattelin tilata jonkun hauskan tarran tohon kanteen ja valkoinen näppissuoja olisi myös kiva. Vinkatkaa jos tiedätte jonkun pohjoismaalaisella näppäimistöllä!

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin!

P.S Tän viikon on 3 skabaa käynnissä, joiden kautta voi voittaa yksityistreenin kanssani, kurkkaa tänne!

P.P.S Ihania teidän kommentit tuolla arvontapostauksessa siitä miten ootte löytäneet tänne blogiin <3

Aku

14 vastausta artikkeliin “Miten musta tuli mäkki-ihminen”

 1. Mac on kyllä loistava kun siihen oppii, itsekin vastustin kunnes mies käännytti kokeilemaan. Iphonesta on muuten nyt tullut ainakin 6s eli kai siinä jokin on muuttunut jos tuntuu ettei 6 riitä :) Olen itsekkin viidettä vuotta yrittäjä ja muutaman hpn ja acerin jälkeen on ollut outoa kuinka paljon mac säästää aikaa ja hermoja! Mukavaa syksyä sinulle :)

  • Kiitos Tiia, kiva kuulla sun Mc Story :)! 6s:ää en ihan vielä viitsi hankkia kun äsken (tai semiäsken) ostin tuon kutosen ja se pelittää ihan hyvin, vaikka siis silti toivoisin nopeampaa toimintaa. Jos kerkeän painaa nappia 3 kertaa ennen kun jotain tapahtuu – it’s too slow :D

   Ihanaa syksyä sulle kanssa <3

 2. Heii mäkin hommasin just iMacin, sen pöytäkoneen! Aluksi oli opettelemista mutta onhan se nyt niin ihana<3

  • Ooh ne pöyäkoneet on niiiiin hienoja! Munkin unelmana joskus sellanen himakoneeksi kunnon 50′ näytöllä vai minkä kokoisia ne isoimmat nyt on :D T. En nää mitään tästä 13′ ruudusta

 3. Työpöydän saat näkyviin kun laitat kaikki sormet supussa siihen hiiritasolle ja levität. Vähän niinkun heivaat ne kaikki siitä pois eestä :D

  • Ja toiseksi voi laittaa hot cornersit eli aktivointikulmat kuntoon, niin saa nopsaa näkyviin mitä haluaa :) Järjestelmäasetuksista Mission Control ja sielä alareunasa Aktivointikulmat (tai Hot corners). Puhelimessa pidän Lumiaa niin kauan kun henki jommassa kummassa osapuolesa pihisee, mutta koneissa mäkki on vaan paras. Yritin välillä käyttää jotain muuta jossa oli wintoosa-pohjanen käyttis, ja levis pää viikosa niin pahasti, että oli pakko tilata uus MacBook Air.

   Mäkissäkinhän pystyy käyttään vaikka Windowsin käyttiksiä, jos ei pääse sinuiksi IOS:n kanssa. Mies joutuu välillä testaan, miten joku ohjelma pelaa Windowsissa ja heittää lennosta toiselle käyttikselle. Toisaalta, kun opit käyttään konettasi sujuvasti, et enää ikinä haikaile kökön windowsin perään….

  • Joo veikkaan kanssa, että tähän menee se viikko-pari. Ärsyttää enemmän vaan kaiken kanssa säätäminen kun on 100 asiaa asennettava, esim. nyt kun hankin photarin ja Olympuksen kameran niin tadaa – niissä on CD:t mukana :D Miksi ei voi olla aktivointikoodeja kuten officessa? M-I-K-S-I.

   Pitää tsekkaa noi aktivointikulmat, kiitos vinkistä :)!

  • Ei saa :D? Tai siis kaikki auki olevat ohjemat näkyy sillon erikseen, kun haluaisin sen työpöydän ja sillä olevat kuvakkeet (joita nyt ei tästä syytä vielä ole) esiin, että kaikki ohjemat häipysi kokonaan jonnekin piiloon. Äää.

  • Koita 3:lla tai 4:llä sormella samaa. Esim. mulla on Mac Book Pro 15″ ja mun miehellä 17″ niin niissä eri määrä sormia tekee eri juttuja. Mulla 5 sormella saa työpöydän näkyviin ja miehen koneella se on muistaakseni 4 sormella. :D

  • 3 tai 4 sormella ei ole tällä koneella mitään väliä pyhkäseekö ylös, alas vai sormet just silleen suppuun ja auki, sillä kaikilla noilla tavoilla kaikki ohjemat ns. ryhmittyy työpöydän päälle. Millään yhdistelmällä en ole vieläkään nähnyt tyhjää työpöytää :D #hopeless

 4. Sit kun macciin oppii, niin ei siitä halua takaisin. :) Mun kone on toiminut ongelmitta 3,5 vuotta nyt ja macissa on se hyvä puoli ,että nää ei hidastu vanhetessaan ollenkaan. En ymmärrä, miksi kukaan haluaa windows-koneita, mut ne ei varmaan vaan tiedä paremmasta ;)

  • Veikkaan, et se on just siinä kun ei tiedetä paremmasta. Sama niiden Nokialaisten kanssa, että miksi ne vihaa iPhoneja. Ei varmaan koskaan ole omistanut yhtään, kun taas iPhonelaisilla on usiemmiten kokemusta Nokiasta. Kivaa kuulla sunkin hyvistä Apple kokemuksista :)

 5. Mites oot sopeutunu uuteen omenaan? Itsellä ollu macbookki jo lähemmäs 10 vuotta ja on kyl niin helppo käyttää että! Poikaystävä kun on välillä pulassa sen windows koneen kanssa, niin mulla menee ihan sormi suuhun. Töissäkin selviän vaan niistä pakollisista toimenpitäistä xD.

  Neuvona: kun viet hiiren näytön vasempaan yläkulmaan saat näkyviin kaikki avoinna olevat ikkunat. Painamalla F4 saat näkyviin kaikki ohjelmat. Sen kyl varmaan tiesitkin. Toi hot corners on tosi kätevä toiminto mitä itse myös käytän. Esim sähköposti aukee aina omaan näkymään ja netti omaan ja kalenteri omaansa. En oikeen itse ymmärtänyt mitä tarkoitat työpöydällä? :) sitä ei applessa oikeen oo samanlaisena kuin windowsilla. Aina jos ettii ohjelmia tai mitä tahansa tiedostoa tms. kannattaa käyttää tota oikean yläkulman suurennuslasia. Sairaan kätevä päivittäiseen käyttöön. Kaikki tiedostothan mitä oot tallentanut löytyy myös alapalkin finderista.

  Toivottavasti oli vähän apua eikä vain tylsää toistoa ;) Tsemppiä! Ja semmonen sivusto ku hopeinen omena on myös tutustumisen arvonen! Sieltä saa kans apua pulmatilanteissa.

  • Pikkuhiljaa :D F4 vinkki oli uusi kiitos! Hotcornereit ovat vielä jonossa, mutta tulossa :)!

   Työpöydällä tarkoitan sitä, että on siis se taustakuva sen päällä sun valitsemat kiinnitetyt tiedostot / ohjelmat. En tiedä onko se tässä toi alapalkki ja taustakuva on vaan taustakuvam ettei sen päälle voi laitaa mitään kuvakkeita?

   Oon nyt 3 päivää käyttänyt Acria ja vaan nettiselainta tässä macissä. Miksi? No koska Office 2016 :D!

   Selvisi, ettei siinä Wordissä voi tehdä hyperlinkkejä. Esim jos kirjoitan pakarapotku, maalaan sen sanan ja painan insert hyperlink, linkitän youtubevideon jossa ohjeistan pakarapotkun -> teen siitä wordista PDF:än (esim. just treeniohjema) niin se linkki katoaa. Siinä on jäljellä enää alleviivattu sana :D WTF.

   Teen noita linkkejä varmaan 50 päivässä eri juttuihin. Esim. nyt kun tein Booty Camp info PDF:än olen linkittänyt sähköoisen pukukaapin maininnan kohdalle videon siitä miten se toimii. Cant do this whit Mac… :D Ihan megafeil ja tää on siis ihan Microsoftin tiedossa, mutta se vissiin jää tollaseksi.

   Muitakin Office puutteita on vanhempiin versioihin verrattuna (ihan perustoimintoja) ja ottaa päähän ihan äärettömästi etten pääse tekemään töitä tällä uudella koneella.

   Pitää nyt ostaa vanhempi Office :D

   Hpoeiseen omppuun oon tutustunut ja samoin sen jenkkiversoon, mutta kiitos kuitenkin <3 All help is welcome!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta