Miten suorittaa blogiarvonta helposti ja reilusti?

Hey there!

Kiitos kaikille viime bloggaukseni arvontaan osallistuneille, tosi kivaa kuulla lukijoiden hääpukusuunnitelmia! Lippupaketit häämessuille voittivat Noora V, Elina J ja Emmi L, olen lähettänyt teille sähköpostia :)

Mun on aina ollut vähän vaikeaa järjestää mitään blogikilpailuja koska haluan olla reilu. Helppoahan se on arpoa randomisti 3 tyyppiä, mutta kun joskus joku kirjoittaa niin vakuuttavasti sydäntä myöten, että haluaisi antaa palkinnon juuri hänelle. Monethan järjestävät kilpailut tylliin ”paras voittakkoon, kerro miksi juuri sinä”. Toisaalta siinä sitten päättelet usean hyvän tai jopa tunteisiin vetoavan kommentin kesken, että kuka nyt ansaitsee voiton eniten. Tämä on myös vaikeaa koska useimmiten osallistujissa on myös omia tuttujani, enkä missään nimessä halua olla puolueellinen ja jaella täällä palkintoja vain omille ystävilleni. Sitten voikin käydä päin vastoin, että syrjin heitä :D

…eli random arpominen tässä kuitenkin paras! 4500626_1600x900Miten sitten arpoa randomisti? Joskus olen scrollannut blogitekstiä ylös alas täysillä ja pyytänyt Lassea sanomaan STOP. Päätän etukäteen, että joko ruudun keskimmäisin, alin tai joskus ylin kommentti voittaa. Ihan ok tekniikka, silti vähän epämääränen.

Jos osallistujia on vähän voi ne myös kirjoittaa lapulle ja arpoa vaikka kulhosta, old school. Nyt viimeeksi osallistujia oli 35 enkä niitä jaksa lapulle raapustaa, joten googlasin ”number generator” ja ekana osumana tuli Random.org. Siellä oikeassa sivussa on generaattori, johon voit syöttää

-pienimmän numeron (syötin 1)
-isoimman numeron (syötin 35)

-> painoin ”generate”a kolme kertaa ja sain luvuiksi 2, 5 ja 34! Nämä luvut ovat siis arvontaan osallistuneiden kommentit kommentoimis järjestyksessä: toiseksi kommentoinut, viidenneksi kommentoinut ja toiseksi viimeinen kommentooja :)

Mun mielestä ihan paras generaattori!

Mutta, mitä jos osallistujia on 280 ja voittajanumero on 158, alatko laskemaan kommentteja :D? Kertokaa bloggaajaystävät, miten olette itse ratkaisseet reilun arvonnan, miten suoritatte omat arvonnat?

Entä lukijat, mikä on paras arvontatyyli? ”Paras voittakoon, bloggaaja valitkoon” vai randomisti, miten?

/Aku ja random generaattorit

Instagram: @fitnessaku
Facebook: täällä

Namu ei halua hissi-selfietä :D Mennään mennään! Haalari ja pipo: Daddy's girl
Namu ei halua hissi-selfietä :D Mennään mennään!
Haalari ja pipo: Daddy’s girl – ei tule kylmä ei.
Aku

4 vastausta artikkeliin “Miten suorittaa blogiarvonta helposti ja reilusti?”

 1. onks toi haalari oikeesti hyvä ja lämmin?
  Onko toi sun se paksumpi vai kevyempi ? Kun niitäkin on kahta erilaista. Oon miettinyt tollasen ostos mutta koska hinta on yli 100€ niin mietin vielä… Lähinnä koiran kanssa lenkkeilyyn kaipaan tuota…
  No asiaan eli arvontaan. Mun mielestä riippuu vähän että mitä arvotaan jos esim just ”vaan” jotain lippuja johonkin messuille niin voittajan arvonta on ihan jees mutta sit taas esimerkiksi kun sulta oli mahdollisuus voittaa puolen vuoden valmennus niin sen arvonta oli huono. Sun olis pitänyt valita se joka susta tuntu parhaimmalta eikä arpoa voittajaa. Veikkaan että niin olisit saanut valmennettavaksesi ihmisen jonka kanssa oisitte loppuun asti saanut huikeita tuloksia aikaan. Varsinkin kun muistaakseni piti kertoa miksi olisi ansainnut voiton. esim itse kirjoitin suht aran omasta elämästä kertovan tarinan koska luulin että itse valitset voittajan. Olisin siis voinut osallistua kilpailuun sanomalla vaan että haluan osallistua, sen suuremmin kertomatta mitään. Koin sen hieman epäreiluksi mutta ehkä olen vaan huono häviämään :) no se on mennyttä.

  • On tosi lämmin :)! Itsekin käytän koiraa ulkoiluttaessa tai varsinkin kun pennut leikkii pihalla ja itse vaan seisoo katsomassa, silloin paksumpi on paras. Jos liikkuu niin, että itsellä tulee hiki niin ehdottomasti pakkasella kevyempi haalari. Paksumpi oli ainakin ennen edullisempi koska vetoketjussa jokin valmistevika. Itsekin uusin siihen melkein heti vetoketjun, mutta se on siis huomioitu hinnassa :)

   Todellakin joka euron arvoinen talvi varuste! En edes tykännyt talvista lähes yhtään ennen kun sain nämä haalrit käyttöön :D

   Lähes puolitoistavuotta sitten suorittamastani arvonnasta:
   Minun piti alunperin valita voittaja, mutta koska en ollut järjestänyt samanlaista arvontaa ennen, en osannut ollenkaan odottaa miten se tulee menemään, että osallistuuko kukaan edes ja millaisia osallistujat ovat. Osallistuja olikin paljon ja nimenomaan siksi, että niitä koskettavia tarinoita, jotka ansaitsisivat voiton oli tosi paljon, en niistä pystynyt kylmästi valistemaan. En tietenkään arvonnan voittajan yskityisviestejä kerro, mutta kerrottakoon, että yleisesti oli monta osallistujaa, jolla oli yksi tai useampi perheenjäsen kuollut, perheväkivaltaa, sairauksien kanssa taistelua, avioeroja, suuria itsetunto-ongelmia eri syistä johtuen.. miten niitä rankataan, että kuka ansaitsee eniten? Ei mitenkään :/

 2. Mä käyttäisin just jotain arvontakonetta, vaikka Nakkia: http://www.nakki.fi/ . Arpominen on reiluinta.

  Koiran pukeutumiseen kiinnitin huomiota. Näyttää hieman pieneksi jääneeltä puserolta. Itseäni kylmää katsella, kun on niin usein takareisien isot lihakset ja joskus vielä puoli selkääkin koirilla paljaina. Kannattaa hommata tarpeeksi pitkä mantteli tai neule koiralle, niin pysyy sekin paremmin lämpimänä :).

  • Onpa hauska, voihan Nakki :D! Pitää kokeilla tota ens kerralla, plajon modernimpi kuin toi mun random generaattori. Meidän lumipallo kasvaa 1kg / viikko, eli sillä jää väkisin varusteet pieniksi tosi nopeasti. Jotkut pitää pennuilla ihan yli-isoja kledjuja, että menee tyyliin 2kk-6kk, eikä me oikein tykätä siitä, että takissa on metrin spoileri. Katoin kyllä just Mustissa ja Mirrissä pikasesti valikoimaa, että ostetaan ensi kerralla kun on mieskin mukana valkkaamassa :) Muuten Namun emällä ei koskaan ole ollut mitään takkia ja ihan hyvin on pärjännyt kun ei ole ulkona pitkään. Namun kanssa ollaan kunnon pakkasilla ulkona vain lyhyesti ja monta kertaa päivässä. Pidetään myös pihalla pentumiittejä naapureiden pentujen kesken, että saavat riehuttua itselleen lämmön päällä. 30min kuluessa nappula väsyy ja alkaa palelemaan kun ei liiku enää niin paljoa, jolloin viedään tietty heti sisään.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 1
Tykkää jutusta