Oikea fitnesstyttö.

En tiedä ootteko törtamänneet pariin tuoreeseen blogitekstiin, jossa puhutaan siitä, ettei kuntosaliharrastajat ja puhtaasti syövät ihmiset saa kutsua itseään fitnessihmisiksi? Morjes :D

Se, että sun pitäs olla harrastanut n. 4-vuotiaasta asti tosissaan urheilua ja sitten tietää kaikki anatomiasta ja proteiinisynteesistä on kuulemma edellytys sille, että saisi edes ajatella kilpailemista, Mun mitta on nyt täyttynyt ihan totaalisesti tätä aihetta koskien. Miten kukaan kehtaa sanoa tuntemattomille, ettei kilpailemista saa lähteä kokeilemaan? ja sen jälkeen listaa ainoita ”oikeita” syitä kilpailla? Parastahan tässä kaikessa on, että monet näistä eivät ole itse edes kisanneet kyseisessä lajissa :D Miten sillon voi haukkua muita jo kisanneitakin kun ei itse ole kokenut samaa? Ihan sama kunka monta blogia on lukenut niin sen dieettifiiliksen voi oikeasti ymmärtää vasta kun itse on kokenut saman. Vertaisin ehkä synnytykseen (mitä en itse ole kokenut), kun kroppa viedään äärirajoille niin ei sitä oikeasti tajua ennen kun on omakohtaisia kokemuksia. Kun vielä haukkuu kisaajia, jotka ovat avautuneet yleisölle kisojen jälkeisestä tyhjyydestä, että ”ei niin käy oikeille kilpailijoille” niin pakko sanoa, että aika hirveää luettavaa.. Ei tosiaan muiden tekstejä ole pakko lukea, niin kuin itsekin aina sanon, eli enpä lue enää. Outo tää ilmiö, miten nuoret naiset yhtäkkiä tietävät itse kaiken ja ”määräilevät” muiden ihmisten tekemisiä? Eniten mietityttää miksi kaivetaan kuoppaa itselleen näillä blogijutuilla? Mielestäni henkilöt voisivat jättää arvostelut lavalle. Ken pärjää ken ei. Turhaa ja ehkä vähän noloakin huudella etukäteen. Toisaalta huonoa käytöstä on mielestäni huudella myös jälkikäteen: ”tuo oli ihan surkea”, ”tuon ei kuuluisi kisata” jne. Harvoin maailman huippuja näkee samalla tavalla arvostelemassa muita. Miksikö? Keskittyvät varmaankin omaan tekemiseen. Itse kun en enää kisaa niin mulla on hyvin aikaa pohtia näitä  :-)

Mun mielipide on, että jos kisaaminen kiinnostaa, lajia on seurattu ja tiedetään mihin lähdetään niin GO FOR IT ! Kaikki nää ”fitnessmasistelijat” sanoo aina, ettei saa kisata jos rakenne ei riitä, kunto ei riitä tai pää ei kestä. SE ON VAAN BIKINIKISA! :D
TODELLA harva tienaa yhtään mitään kisaamisella. Miksei saa kisata koska se on hauskaa? Henkilökohtaisesti menin itse kisaamaan koska nimenomaan tavoittelin sitä omaa unelmavartaloa, mikä on yhden bloggajan mielestä top 3 syistä ettei IKINÄ pitäisi kisata :D Apua nyt kun mä kumminkin kilpailin niin mitäköhän mulle käy? tai fitnekselle???
Nolasinko itseni? Jos nolasin niin vaikuttaako se muihin vai onko se vaan oma asiani? Laskiko arvotus lajiin vai oliko pahin ja todellinen skenaario oikeasti se, että JOPA inspiroin vaan enemmän muita oman elämänsä huippukuntoon? Mun mielestä on IHANAA olla se tyyppi, joka kisasi karsinnoissa, mutta päätti jättää homman ekojen kisojen jälkeen kesken koska arvosti muita asioita enemmän. Ei ollut kyse siitä etteikö pää olisi kestänyt. Olen niitä henkilöitä, jotka päätöksen tehdessään on miinuskaloreilla vaikka sairastumiseen tai kuolemaan asti. Onko se sitten kivaa? Mulle tai ympäristölle? Eipä ollut ja siksi teinkin vaikean päätöksen ja luovuin finaalisuunnitelmista. Finaalit olivat suunitelmia, unelmakroppa oli se HAAVE, josta tosiaan tulikin totta. Terve kroppa, perhesuhteet ja business oli mulle paljon tärkeämpää. En usko, että musta olisi ikinä tullutkaan mitään MM-voittajaa, eihän se ollut mun tavoitteenakaan :) Näen kyllä omat bikiniin sopivat rakennevaatimukset kuin myös ne sopimattomat esim. mun polvet kääntyy vähän sisäänpäin, jolloin mun jalat ei oo niin suorat ja nätit. Oon silti (edelleen) tosi iloinen, että päätin kilpailla vaikka se ei ollutkaan mun juttu, edes sellanen mistä muuten vaan tykkäisin 100% vaikka en rakenteellisesti olekaan mikään kymppi. Opin hirveästi ja kasvoin ihmisenä. Näin, että pystyn saavuttamaan mun unelmakunnon! …ja kaikista paras: ymmärsin, että mun kutsumus on auttaa muitakin siinä :) Mun seuraava tavoite onkin olla tunnollinen, motivoiva ja ennen kaikkea KANNUSTAVA pt.

Kirjoitin nyt sitten itsekin osittain negatiivisen tekstin, vaikka positiivisuutta aina liputan. En vaan kestä katsoa sivusta kun ihmisiä lytätään. Keneltä se on pois jos Pirkko Peruskunto haluaa biksukisoihin? Jos Pirkolla ei ole sopiva rakenne, vakka kisavalmistelut, treeni ja esiintyminen olisikin mennyt loistavasti, niin Pirkko ei voita. Mitä jos se ei haittaa Pirkkoa jos Pirkko on onnellinen ja NAUTTII kisaamisesta koska tykkää siitä? Onko Pirkon silloin PAKKO lopettaa laji koska ei ole sopiva siihen? Sitten jos Pirkko itse masentuu joka kerta kun ei pääse finaaliin niin Pirkon on hyvä lopettaa itsensä takia, jokin muu tekee hänet varmasti onnellisemmaksi. Tässäkään tapauksessa tämä on Pirkon ihan oma asia. Taas on päässyt unohtumaan, että tämä on YKSILÖLAJI. Yhtään joukkuekapteenia ei tarvita valikoimaan kenttäpelaajia ja penkilläistujia  ;-)

Mun viesti kaikille on, että INSPIROITUKAA ihmisten blogeista! Jos teksti on masentava niin unohda se. Aina tulee olemaan ihmisiä, jotka sanovat, ettei susta ole siihen! Kyllä on!
Aina tulee olemaan kaiksi koulukuntaa, ne jotka lähtee kisaamaan voittaakseen kaikki muut ja ne jotka lähtee kisaamaan voittaakseen itsensä. Kannatan jälkimmäistä. Niitäkin on nähty, että voittamaan ollaan menty ja ”koko elämä” pilalla koska ei voitettu. Niin, vain yksi voi voittaa. Onko bikinikisan voitto maailman tärkeintä? Mun mielestä ei ole ja sillä lohduttelin omien kisojen jälkeen monia surullisia kilpasiskojakin. Itse en ollut surullinen, lähinnä iloinen siitä, että olin väkisin tahdonvoimalla hoitanut loppuun ne kisat, joihin lähdin ja nyt sain taas jatkaa elämää omana iloisena itsenäni.

Tää kisa-aihe on ihan loputon, enkä todellakaan sano olevani mikään kaikentietävä. Kerron vain omista kokemuksistani ja halusin puuttua tähän nyt juuri siksi, ettei kenekään tarvitsisi tuntea itseään vähemmän arvokkaaksi tai antaa toisen sanella mitä saa ja ei saa tavoitella.

Jos se syö niin kuin fitnessmimmi, treenaa niin kuin fitnessmimmi ja näyttää fitnessmimmiltä: se on fitnessmimmi :D

Made with Repix (http://repix.it)
The end.

Instagram: @aurorarenvall
Facebook: täällä

Aku

75 vastausta artikkeliin “Oikea fitnesstyttö.”

 1. Moi!
  Oon aika paljon samoilla linjoilla sun kanssa tässä tekstissä siinä kohtaa, että miksei kuka tahansa, joka kokee olevansa fitnesstyttö voi olla fitnesstyttö (vaikkei olisikaan kilpaillut fitneksessä) :) Mutta puhuttaessa siitä, kuka voi kilpailla, mielestäni tämä kyseinen bloggari korostitarpeeksi tekstissä sitä, että kyseinen teksti on vain hänen mielipiteensä asiasta (yhtälailla kun tämä teksti on sinun mielipiteesi) ja että kuka tahansa voi ja saa kilpailla. Sen jälkeen tuli oma mielipide siitä, mitä kilpailemaan tahtovan henkilön olisi mahdollisesti hyvä tehdä ennen kilpailemista (mm. harrastaa punttisalia, koska fitnesskisoihin valmistautuminen vaatii hyvin paljon punttisalilla käymistä, eikä auta sitten itkeä, ettei punttisalilla raataminen kiinnostakaan).. Kyllähän kyseisen tekstin arvoa syö se, ettei hän itse ole edes kilpaillut, mutta tekstissä oli paljon asioita, joita fitnesskisoissa kilpailemista miettivän olisi hyvä pohtia (mikä ei kuitenkaan tarkoita samaa kuin se, että kyseisen henkilön tulisi täyttää kaikki mainitut kriteerit, että voisi kilpailla. Niinhän bloggaaja ei tainnut missään välissä sanoa). Tämä nyt taas oli sitten vain minun mielipiteeni :)

  • Moikka Susanna ja kiitos pitkästä kommentista :)!
   Olet oikeassa, mielipideasioitahan nämä ovat. Mielestäni nämä muut tekstit olivat kumminkin loukkaavia muita kohtaan. Minulle voi kyllä huudella vaikka mitä ei mun tyyli siitä kärsi, vaan kirjoitin siis tämän tekstin lähinnä siksi, että ne lannistetut pääsisivät takaisin jaloilleen. Erityisesti naisilla on valmiiksi jo niin huono itseluottamus ettei sitä tarvitse mielestäni yhtään enempää lytätä. Oma kommenttisi oon todella asiallinen ja esittää näiden muiden bloggaajien näkökulmat huomattavasti ystävällisemmin kuin he itse. Tottakai on hyvä miettiä treenaamista ja omaa sitoutumista jne. mutta ihan oikeasti ei kuntosalin tekniikoita varten tarvitse olla mikään ydinfyysikko. Aina tietysti on kehitysvaraa tekniikoissa, myös minulla! Tarkoitan vaan sitä, että ei biksukisaaminen Suomessa vaadi mitään viidenkään vuoden treenejä. Tottakai tämä on hyvin yksilöllistä. Jos joku on vuodessa valmis (esim. minä ja kyllä olin tyytyväinen omaan suoritukseen) niin keneltä se on pois? Paremminhan sitä menestyy mitä enemmän on treenannut jne. ihan päivän selviä juttuja. Muistetaan, että puhutaan koko lajin alimmasta kisatasosta, vähän niin kun jalkapallon VITOS DIVARI :D Nää pari blogitekstiä mitä tässä tänään lukaisin oli kyllä molemmat omalla tavalla aika provoisoivia, toinen enemmän kuin toinen. En tiedä onko mimmit niin fiksuja, että käyttävät hyväkseen provoisoivan tekstin media-arvoa vai ovatko vaan oikeasti ihan sydämestään tota mieltä. ( Oisitte nähny mun ilmeet ku luin niitä :D ) Oon itsekin mietinyt joskus, että jos vääntäisin jonkun ihan överin ääripäämielipiteen jostain niin varmaan pomppaisin keskusteluihin :D Mene ja tiedä.
   Kiitos mielipiteestäsi :)!

 2. SIIS MITÄ mä just tänään mietin tätä samaa aihetta vähän savu päästä nousten ja harkitsin jopa että voisin ihan vaan tän takia perustaa jonkun blogin että voisin avautua tästä!! Kiitos kun teit sen mun puolesta! <3 sä voit kyllä sanoa että harrastat jalkapalloa jos pelaat harrastelijajoukkueessa, mut jos noudatat fitnesselämäntapaa ilman tarvetta lähtee kisaamaan SÄ ET VOI SANOA "HARRASTAVASI" FITNESSTÄ! Ja kyseessä kuitenkin on elämäntapa eikä "vaan" harrastus… Ihanaa että joku lyö vähän jauhoja suuhun vähän semmosille joilla on kusi herahtanu päähän kun on keksiny lähtevänsä lavoille;)

  • Hahaa ihana Ansku :D
   En ihmettele ollenkaan, koska munkin teki mieli kommentoida suoraan tekstiin, mutta ajattelin, että saan enemmän asiaa esille kun teen vaan oman jutun :) Varsinkin kun nuo ihmiset ovat siellä omassa YKSITYSESSÄ fitnesspilvessään, niin tuskin mun kommentti olisi mitään vaikuttanut ainakaan heihin itseensä. Tätäkin lukiessa varmaan suuttuvat vaan lisää, että mitä tommonen puolkisaaja edes luulee tietävänsä :D Onneksi kaikkien ei tarvitse pitää kaikista. Välillä musta on ihan hauskaa vaan viihdearvon takia lukea mun omista ajatusmaailmoista poikkeavien ihmisten juttuja :D
   …mutta etenkin kun fitness tarkoittaa hyvinvointia/kuntoilua/terveyttä niin miten ei muka voi lukeutua siihen ryhmään oli sitten harrastaja tai elämäntavan noudattaja? Kaikista naurettavinta on haukkua muita lajissa jo kisanneita, ei huhhuh..

 3. Olen kyllä pohtinut itsekin paljon, että mistä nämä ”kaikista ei ole fitness-kisaajiksi” -päivitykset oikein kumpuavat? Todistellaanko niin sanomalla enemmänkin itselle, että ollaan jotenkin aivan erityisen lahjakkaita, sisukkaita ja kovapäisiä, että pystytään vetämään säännöllinen treeni+tiukka ruokavalio+kisadieetti ilman, että pää hajoaa? Bikinihän on tunnetusti se kovin laji pallolla, johon vain kovimmat karpaasit kykenevät, ja niin edelleen…

  Jollekin syy kisata voi olla aivan niin yksinkertainen, että halutaan haastaa itseään uudella tavalla. Sehän on aivan itsestään selvä asia, että täysin itsekuria vailla oleva henkilö tuskin menestyy fitnessissä, kilpaurheilussa, tai millään muullakaan elämänalueella. Pitkäjänteisyys ja kova työ (yhdistettynä lahjakkuuteen) kun yleensä ovat ne jutut, millä jyvät erotetaan akanoista. Lisäksi kaikissa muissakin lajeissa on monen tasoisia kisaajia varsinkin alkusarjoissa, ne parhaat eroavat siinä, että pääsevät myös finaaliin. Ei niiden huonompien ja ”miksi tuo edes on täällä” -kisaajien olemassaolon pitäisi paljoa persettä kutittaa, kaikilla kun on omat syynsä kokeilla uusia asioita. Lavalle kävellään yksin, siellä voitetaan ja hävitään yksin. Parhaiten omaa lajiaan edustaa näyttämällä oma valtava panostus ja palo hommaan sen sijaan, että keskitytään siihen, miten muut ihmiset saavat lajin näyttämään väärältä.

  • Nimenomaan! Just niin kuin aiemmin kommentoin niin koittais nyt noi tajuta, että kyseessä on lajin ALIN sarja, eli vaikka fudikseen verrattuna VITOS DIVARI :D vaikka SM:istä puhutaankin ;) En tiedä olisiko homma niin, että nuo ovat psyykanneet itseään, ehkä valmentajan avustuksella, niin lujaa etteivät näe enää mitään muuta kuin voiton ja oman ylemmyytensä? Hymyilyttää jo nyt noiden kisapäivät, sillä joko sieltä tiputaan ihan sairaan lujaa alas ja katkeroidutaan tai sitten jos ”hyvin” käy niin kiivetään vielä ylemmäs sinne ”valtaistuimeen”. En oo koskaan oikein tykännyt ihmisistä, jotka vähättelee muita. Antaa toisten tehdä sitä mistä tykkäävät! LIVE & LET OTHERS LIVE <3
   Kiitos kommentstasi!

  • Etkös tässä ja muissa kommenteissasi juuri vähättele toista ihmistä? Mielenkiintoinen moraalikäsitys.

  • Vähättely omasta melestäni tarkoitaa sitä, että ajattelee toisen olevan vähemmän kuin mitä on. Eli kyllä, olen sitä mieltä, että erityisesti toisen sivuston bloggaajaa on huomattavasti vähemmän ”oikea” fitnessihminen kuin hän ajattelee olevansa. Parasta olisi tietysti jos ei vähättelisi ketään ja keskittyisi vaan siihen omaan hommaan, silloin tosin ei tätäkään keskustelua olisi syntynyt. Ehkä jopa sadat? ihmiset ajattelisivat, ettei heidän kannata tehdä töitä tavoitteidensa eteen, sillä vain harvoilla on oikeus siihen ja selvästikään näiden kahden tekstin perusteella nämä ihmiset eivät kuulu siihen porukkaan. Kyllähän näistä tähän tekstiin tulleista kommenteistakin selviää, että moni oli ymmärtänyt asian juuri näin ja iloitsivat kun huomasivat jonkun ajattelevan erilailla.
   Clearly it’s not a perfect world, mutta ehkä loppujenlopuksi hitusen positivisempi paikka elää?
   Maailmassa on paljon vakavempiakin asioita :) Olen varma, että tekstini aiheutti enemmän positiivisia reaktioita kuin negatiivisia. U win some u loose some! …ja ainahan ei ole voittamisesta kysymys ;)
   Kyllä mun kanssa voi keskustella filosoofisia juttuja yhteen hengenvetoon vaikka jouluun asti :D

  • Kiitos Kia :D!
   Myönnän, että vähän aina tutisuttaa kun painan ”julkaise”-nappia näissä mun kannanotto-jutuissa :D Ei siksi, että pelottaisi, että mut mukiloidaan jossain Fitnesstukussa, vaan koska en haluaisi pahoittaa kenenkään mieltä. Koin kumminkin, että tässä ”parannan” enemmän mielialoja kuin pahoitan :)

 4. Niin asiaa tämä sun kirjoitus!

  Itsekin luin eilen erään toisen bloggaajan kirjoituksen tästä ketkä ovat oikeita fitnessihmisiä ja ketkä eivät. En ollut uskea todeksi että jollakin _TODELLISELLA_FITNESSHARRASTAJALLA_ on oikeesti noussu noin kusi päähän että kelpaa jakaa muille ohjeita kuinka ei kannata alkaa harrastaa lajia ja lytätä esimerkiksi sellasia jotka ei oo kisoissa pärjänny tai aloittelijoita jotka vasta tutustuvat lajiin.

  Sit me tavalliset ihmiset. Tuli sellanen kuva että ei edes saa ajatella sanaa _FITNESS_ jos et todella ole oikeasti 110% henkeen ja vereen lajin TODELLINEN harrastaja kehdosta hautaan. Mistäs helvetistä joku Liisa Bloggaaja tietää että joku ihminen joka kutsuu itseään fitness harrastajaksi ei syö ja treenaa niinkuin _oikea_ fitnessharrastajat? Kyllä luulis tuolla kokemuksella tietävän että se lihaskunnon kasvattaminen vie aikaa ja jokaisen on jostakin aloitettava.

  Tuli vaan mieleen että omaa asemaa halutaan pönkittää tuollaisilla teksteilä. Silkkaa huomionhakuisuutta ja itsensä korostamista. Unohdetaan, että on itsekkin oltu joskus niitä tavallisia jumpassa kävijöitä, itsekkin on jostain lähdetty. Ei se fitnessin harrastaminen ketään kuitenkaan sen ylempiarvoisemmaksi ihmiseksi tee.

  Ei kukaan muu voi tulla sanomaan ettei susta oo johonkin lajiin. Tahdonvoimaa vaan!

  • GO MINTSU!
   Juuri näin! Kauheeta, että julkisuuden henkilö saa jonkun tuntemaan juuri noin, että ei saa edes ajatella koko lajia! Suomessa kun muutenkin vähätellään yleisesti omaa osaamista aika paljon niin pitäisi PÄIN VASTOIN KANNUSTAA! HYVÄ MNTSU! KYLLÄ SUSTA ON TÄHÄN! ANNA PALAA, NÄYTÄ NIILLE! :D
   Suomessahan jos joku on rakentanut itse talon ja sitä kehutaan niin se Pentti todennäköisesti vastaa vain, että ”Nooo.. tommonen tönöhän siitä tuli..”. Penaa pitää rohkaista! Penan pitää olla ylpeä ja sanoa KYLLÄ, IHAN ITSE TEIN! :D Ehkä eniten ihmisissä arvostan aitoutta, nöyryyttä, avuliaisuutta ja sisua. Nöyrä pitää olla, mutta kun jotain saavuttaa saa sitä olla myös ylpeä! (huom. KUN SAAVUTTAA :D )

   Varsinkin just toi, että lapsena olisi pitänyt jo aloittaa. Mitä jos sun vanhemmat ei ollu urheilullisia? Miks ne sitten kiikuttais sua minnekään harrastamaan hikoilua? Tarkoittaako se muka, ettei susta ikinä voi tulla mitään kilpaurheilijaa :D Joo, nää mun vastalauseet on vähän radikaalisia mut niin oli alkuperäinenkin kirjoitus :D Samalla mitalla. Taistelen kaikkien tulevaisuuden onnistujien puolesta!

  • Mun mielestä kanssa hassu pointti on aina toi, että jos et ole ikinä ennen harrastanut ns. ”tosissaan” mitään urheilulajia niin et missään nimessä voi aloittaa kilpailemista fitnesslajeissa tai saatikaan pärjätä niissä! Kiveen kirjoitettu!! :D Mun mielestä on ihan hullua sanoa niin lajista, joka ei vaadi mitään niin sanottua erityistaitoa. Ymmärrän, että joku enemmän tekniikkaa ja taitoa vaativa laji voi olla vaikeaa aloittaa vanhemmalla iällä (esimerkiksi mäkihyppy) ja vielä yrittää pärjätä siinä mutta niin kuin sanoit niin ei se salilla treenaaminen mitään ydinfysiikkaa ole. Toki lajissa on omat haastavuutensa, ja ei se varmasti kaikille sovi mutta c’moon kuka voi kieltää toista kokeilemasta!!! Tuskin se millään muulla selviää :D

  • ”Sehän ei selviä muulla kuin kokeilemalla!”
   – varmaan kaikki kuulleet joskus :D Yksi käytetyimmistä sanonnoista. Good point ;)

 5. Wautsi, pisteet sulle Aku, kun uskalsit tuoda oman mielipiteesi rohkeesti esiin! :) Mä törmäsin eilen myöskin varmaankin tähän samaiseen blogitekstiin ja mua samaan aikaan nauratti, kauhistutti ja tuli myös myötähäpeän tunteita sitä lukiessa. :D

  Jotenkin koko aihe on muutenkin niin ylispekuloitu. Kaikkien pitäis ottaa se asenne, että jokainen elää täällä itselleen ja saa tehdä elämässään just niitä asioita, mitä ikinä haluaakaan! Se ei oo keneltäkään muulta pois.

  Tollanen tärkeily on muutenkin tosi lapsellista, että nyt ladotaan faktat tiskiin, kuka saa tehdä mitäkin. Ja varsinkaan, kun kirjoittajalla ei itsellään oo minkäänlaista näyttöä. (=ei oo kisannut)

  Nooo, täytyy yrittää vaan poissulkea kaikki tollaset ja keskittyä vaan kivoihin blogiteksteihin ja juttuihin. :) Sulla on aina ihailtavan positiivinen elämänasenne – välittyy ihan tänne ruudun toiselle puolelle asti! Jatka samaan malliin. ;)

  • Voi kiitos Lotta :) Se on tarkoituskin! Mun mielestä kaikkien lifestyle -blogejen pitäisi innostaa porukkaa, eikä masentaa. Ei oo keneltäkään pois muiden innostus ei :D Millon oot nähny ruokabloggaajaan tai sisustusbloggajaan, joka sanoo, että ”Jos et oo lapsena kokannut niin ei susta mitään mestarileipuria tule nytkään!” tai ”Design sanaa saa vaan käyttää jos on kilpaillut huonekalusuunnittelijana, piirtää tosissaan ja rakastaa sisustamista!” :D Not gonna happen.. :D
   Kauheen vihainen tää meidän lifestyle -osio? Let’s make it more fun in the future, eh? ;)

 6. Heh, tää oli niin hyvin kirjoitettu! Mulla tuli eilen savu korvista ulos, kun luin sen tekstin. Ilmeisesti yöllä tää bloggari oli poistellut kommentteja sieltä, mutta eräs oli kommentoinut hyvin ”sä et ole vielä ammattilainen” ja vastaus oli tyyliin ”no oon kyllä käynny fisafin pt-koulutuksen, joten enköhän oo ammattilainen”. Ensinäkin, tossa mennään jo vikaa! Kyllä ammattilainen (alalla kuin alalla) voi aina oppia jotain uutta! Jos asenne on valmiiksi sellainen, että tiedän kaikesta kaiken, et voi ikinä kehittyä pt:nä tai ottaa sitä informaatiota avoimena vastaan. Tuskin kukaan sydänkirurgikaan on kahdenkymmenen vuoden kokemuksen jälkeen silleen, että hän tietää kaikesta kaiken ja on ammattilainen.

  Mä oon käynny viimeiset kaksi vuotta ahkerasti salilla, syön terveellisesti ja mua on monta kertaa kysytty lähtemään kisaamaan. En vaan oo ikinä kokenut sitä tarpeelliseksi tai siksi mun omaksi jutuksi. Mutta just tollasten ihmisten takia, jotka on sitä mieltä, että jos sulla ei oo kymmenen vuoden pt-koulutusta ja viidentoista vuoden salikokemusta takana, et voi lähteä kisaamaan, tekisi kyllä mieli lähteä näyttämään, että hei! munlainen maija meikäläinenkin voi pärjätä ja menestyä. Ja tosiaan, hän ei ole vielä kisannut, joten mistä hänkään voi tietää, että onko toi välttämättä se lopullinen ja oikea harrastus hänelle?! Voihan se olla, että kun ensimmäinen kisadieetti ja lavalla kipuaminen on ohi, toteaakin, että hei, ei tää ollutkaan se mun juttu.

  • Aivan :)! ja kiitos! Ei kukaan seppänä synny..
   Näin noi samat kommentit ja vastaukset ja ihan näki miten naisella kiehahti :D ”Fitness on kisalajina arvostelulaji ja pitää osata ottaa vastaan sitä kritiikkiä” …eikö niin ;) Tosiaan toi, että kun ei ole kisannut niin on tosi ala-arvoista huudella yhtään mitään. Kyllä mäkin olin punnitsemassa jokaikisen mun suupalan loppuelämäksi vielä ennen kisoja ja päätin, että tää mun kunto on ja pysyy. Harmittaa, että kisaaminen sekotti mun päätä sen verran, ettei se tavoite pysynytkään ihan samana; nälkä oli ihan järkyttävä ja kisojen päätyttyä oli ihan tyhjän päällä. Olin kyllä saanut ohjeet, mutta mitään tukea ei ollut missään. Läheiset oli nähny mun riutumisen ja huolissaan kannusti vaan palaamaan takaisin ”normaaliin” ruokavalioon. Kun on vuoden elänyt tosi kurinalaisesti on tosi outo tilanne yhtäkkiä olla ilman päämäärää, ei ketään jolle olisit tilivelvollinen ja vapaus tehdä mitä vaan. Siis MITÄ VAAN! Sitä on ihan niin kuin kani keskellä autoteitä, joka ei tiedä mihin suuntaan lähteä. Tässä olisi varmasti ollut suuri ero jos olisi ollut oikeasti välittävä ja tukeva tiimi takana.. Se on sitten jo ihan eri stoori ;) Paljon onnellisempi olen kyllä nyt ja kun on saanut ihan rauhassa näitä elämänarvoja puntaroida, niin pikkuhiljaa se pää selkeytyy takaisin ruotuun :)

  • Pakko tähän kommentoida, että mä voin niin kuvitella, miltä susta tuntui kisojen jälkeen, kun olis kaivannut tiimiä kunnolla tueksi. Oon myöskin ollut samaisen tiimin kisavalmennuksessa, ja jo puolen vuoden jälkeen huomasin, että tää ei ihan oo sellainen tiimi, josta saisin kaiken tarvittavan tuen. Lopetinkin ko. tiimissä puolen vuoden kisavalmennuksen jälkeen… Ja uskon, että just kisojen jälkeen se tuen saaminen tiimiltä/valmentajalta olis erityisen tärkeetä.

  • Tosi hyvä päätös jos tuntu tolta! Mullahan oli se ongelma, etten osannut aavistaakaan, että mulle on tulossa tollanen tunne! Voi olla, etten saanut tukea koska jo alussa ilmaisin, etten tarvitse mitään viikottaista kädestä pitämistä. Loistava valmentaja olisi kyllä osannut ennakoida nämä mahdolliset tunteet ja EDES puhua niistä kanssani etukäteen. Jälkeenpäinkään kukaan ei kysellyt How u doing? Hyvä, että sulla on omanlainen tiimi nyt taustalla :)

  • Niin ja palatakseni vielä tuohon, että on monta kertaa perustellut tuolla blogissaan sitä, että hänen ystävänsä ovat valmistautuneet kisadieettiin näin ja näin ja eivät ole kituneet sen aikana ja hän aikoo myös tehdä samalla tapaa eikä dieetti tule olemaan hankala. WRONG! Ihmiset ovat YKSILÖITÄ. Se mikä toimii toisella loistavasti, saattaa toisella olla aivan kamalaa. Eli vasta sitten voi sanoo, kun on ensimmäisen kerran käynny siellä lavalla. Toki sitä ennen voi esittää mielipiteitään, mutta ehkä kannattaisi miettiä kuinka ne esittää…

   Ja tämä siis minun mielipide, mutta ennen ei voi sanoa että millaista se tulee olemaan ennen kuin sen on itse henkilökohtaisesti kokenut. Ei sitä voi tietää pelkästään sen perusteella mitä toinen siitä sanoo tai miten toinen siihen on valmistautunut.

 7. Hyvä kirjoitus! Ite mietin ihan samaa ja pyörittelin silmiä sitä tekstiä lukiessani mutta ajattelin että muut varmaan nyökyttelee vaan tälle. :D Itse kisaaminen ei mua kiinnosta millään tasolla mutta on se kumma kun fitness-sanan käyttökin kielletään!!! Mutta kiitos, nyt uskallan taas käyttää sitä sanaa, jos haluan. ;)

  • Hymyilytti eilen kun muistin oman blogini olevan nimellä FITNESS Aku :D oon ehkä senkin takia sopivin tyyppi vastaamaan tähän kohuun :D Fitness on sadoille tuhansille elämäntyyli, ihan pöljää sanoa, etteikö sanaa saisi käyttää. FITNESS FITNESS FITNESS !!! :D
   Jos se on uusi elämäntyyli niin käytettäköön sitä silloinkin, vai millon sen saa ottaa käyttöön? Viiden vuoden kuluttua? Kymmenen? Ehkä olisi parasta perustaa fitnessäätiö, jonka ainoa tehtävä olisi tarkkailla sanan käyttöä ettei vaan väärinkäyttöä esiinny. Ainiin! Sellainen on jo! PRH, ootteko kuuleet? Sinne vaan tavaramerkkiä hakemaan niin saavat vaikka haastaa oikeuteen kaikki väärinkäyttäjät. Voi sitten lisensoida muille, jotka haluu sitä käyttää ja kääriä hyvät massitkin ;)

 8. On niin kanssa savu noussut korvista ja myötähäpeä ollut pahimmillaan kun olen kyseiseen blogiin eksynyt!jopa minä tavallinen ”harrastaja” tiedän tietäväni joistain asioista enemmän ja paremmin kuin tämä ”ammattilainen” :D mua on niin monesti ihmetyttänyt ja naurattanut kun olen lukenut joitain juttuja, ja niin monesti on tehnyt mieli laittaa vähän mielipiteitä sinne.. Mutta sitten, olen ajatellut että mitä ne minun vikinät siellä vaikuttaisi kun tyyppihän on jo ammattilainen ja tietää kaikesta kaiken. Hänen tekemisensä on oikeat ja vain ja ainoastaan oikeat tavat elää fitnessmimminä :D voi ziisus miten hekotan täällä himassa edelleen niille sen jutuille :D hah haaah! Mutta joo OIKEESTI IHMISET ETTEHÄN OTA TYYPPIÄ TOSISSAAN! :D niin ja näin loppuu, olisi niin ihana nähdä hänet siellä lavalla myös. Onko pettymys älytön ja tyyppi häviää hetkeksi kuin tuhka tuuleen vai sattuuko sittenkin sinne vielä korkeammalle valtaistuimelle :D heh on kyllä niin valtaistuintyyppiä ettei toista löydy ;)
  Ps. Ihana oot Aku, jatka näin! <3

  • Kiitos Elsi :D !
   Mä uskon kyllä, että noilla molemmilla on plajon tietotaitoa fitness-elämäntyylistä, mutta asioiden esittämisen taidossa on paljon parannettavaa. Toisella oli todella hyvä hyvä lähtökohta kirjoitukseen, eli miten luoda hyvä pohja kisaamiselle, sisältö vaan vähän ontui. Ehkä itseluottamusta on jo liikaa siinä vaiheessa kun alkaa kuulostamaan ylimieliseltä? Voisi molemmat myös vähän kerrata itselleen, että kyseessä on AMATÖÖRI KILPAILUT ;)

 9. Mulla vaan taitaa olla ihan eri näkemys fitnessistä tai ylipäätään en ymmärrä koko buumia, tai ymmärrän mutta.. :D omasta mielestä vaan fitness pitäisi olla terveellistä elämää, jota se ei todellakaan omissa silmissäni ole silloin kun lähdetään kisaamaan. Itse arvostan vaan niin paljon enemmän perhettäni ja elämästä nauttimista. Se että mieli ja kroppa voi hyvin on onnellisuuden avain. Ja siihen tarvitaan myös välillä rutiineista poikkeamista. Se että lähden joka ikinen päivä lenkille on rutiini joka on sama kuin hampaiden pesu :D pikku tyttönä se oli pakko tehdä ja nyt sen tekee hyvillä mielin. Kun on koira perheessä se on pakollista ja lopulta ihanaa ja rentouttavaa, saa lähteä joka päivä tuulettumaan tuonne tuiskuun ja sateeseen, siellä mieli lepää :) Ja kun saa itsestään kaikki mehut irti puntilla silloinkin kroppa lepää ja on ”tyhjä” hetken, mahtifiilis! Mutt silloin kun tekee mieli on ihanaa voida ja saada syödä mitä huvittaa tehdä mitä huvittaa, koska mikään ei ole pakko. Itse pidän itseäni urheilullisen näköisenä ja kauniina, eikä se vaadi joka ikinen päivä itsensä piiskaamista vaan ennen kaikkea että antaa luvan nauttia elämästään.
  Mieli ja kroppa terveenä syksyyn, peace and love! :D

  • Naulan kantaan ;) Tosi hyvin sanottu! Mäkin eilen (taas) sanoin Lasselle, että on niin kivaa olla taas onnellinen ja voida hyvin. Ihana fiilis kun voi kuntoilla silloin kun siltä tuntuu ja siksi, että siitä tulee hyvä filis! Kisaviikkona ei todellakaan ollut hyvä fiilis väntää väkisin edes se 20min treeni :D Kisojen jälkeen mun yöunet kärsi aika pahasti, ei vaan tehnyt mieli nukkua ja se jatkuu edelleen PAITSI silloin kun oon käyny treenamaassa ;) Kyllä uni löytää palloon kun treeni on mennyt perille ;D
   Nautitaan tekemisistämme ja tehdään sitä mistä tykätään, niin yksitys- kuin työelämässäkin! Terkkuja Rekulle!

 10. Word!!! ”Hänen tekemisensä on oikeat ja vain ja ainoastaan oikeat tavat elää fitnessmimminä” – samoin tämä kommentti osui myös aika oikeaan. Olen kerran tavannut livenä ja kertoi kyllä näistä oikeista tavoista elää tätä elämää, mitä sai tehdä ja mitä ei. Ja hänellä oli ne oikeat syyt tehdä. Hauskinta oli, että muutaman kuukauden päästä oli tehnyt kaikki asiat mitä oli vannonut, ettei ikinä tekisi, koska se on tyhmää. No ehkä ikä opettaa ;) Ei kannata ottaa liian vakavasti.

 11. Mielestäni on turhaa edes määritellä sanaa fitness. Mutta kyllä tulisi tietää miten keho toimii ja reagoi yms. Ja mielestäni kisaamine ei VÄLTTÄMÄTTÄ sovi syömishäiriöistä juuri parantuneille ja pitäisi tietää mihin ryhtyy. Ei se riitä että vaan valmentaja tietää vaan molempien tulisi ymmärtää ihmisen kropasta. Mielestäni ei edes ole välttämättä järkevää kisata jos kroppa ei toimi normaalisti. Eikä tarvi kisata päästäkseen huippukuntoon?

  • Pakko ei oo kun kuolla :D
   Kukaan ei oo sanonut, että kannataa kisata jos on syömshäiriö. Kukaan ei myöskään oo sanonut, että kannattaa kisata jos on jalka murtunut kuudesta kohtaa tai kirjoittaa vaikka gradua. Kyllä järkeä saa käyttää. Ei kukaan hyvä valmentaja sano kenellekään syömishäiriöiselle, että kyllä sut kisakuntoon saadaan vaikka heti! Ei myöskään ole pakko kisata päästäkseen huippunkuntoon ei, mutta SAA JOS HALUAA :D !

 12. Tää kommentti menee varmasti ohi aiheen :D. Joskus tuntuu, että jotkut ihmiset olettavat, että aina kun aloittaa harrastuksen siinä pitää kilpailla. Esim. Voin aloittaa 20 v. Viulun soiton vain koska se on hauskaa, ja silloin teen sitä vain harrastus mielessä.

  Hyvä postaus :) ja on monia asioita, missä olen samaa mieltä kanssasi.

 13. Lähinnä tarkotin tuolla minun kommentilla ettei aina kaikkien oo järkevää alkaa kisaa jos vaikka on ollu/on joku sairaus joka voi pahentua tai jotain :/ mutta toki jokaisella on oikeus kisata jos vaa haluaa :) lähinnä aattelin niiku terveyden kannalta ja mielestäni kannattaa alkaa kisaa vasta joskus 20 v tai vanhempana ku on vähän ”vahvempi” muutenki kuin vaan fyysisesti :)

 14. No tässä on näköjään kaksi mielipidettä vastakkain ja kertoo teistä molemmista kun omissa kommenttibokseissanne puhutte ”siitä eräästä toisesta bloggaajasta” naureskellen ja vähättelevään sävyyn. Pahempi toistaan as they say. Absoluuttista totuutta kun harvoin on, ainoastaan mielipiteitä. Ei sillä, toivon tsemppiä teille molemmille! :) ihanaa viikonloppua! peace x

  • Ärsyttävää kun kaikki luulee mun kirjoittaneen YHDEN tekstin pohjalta :D ties kuinka monta kertaa olen maininnut lukeneeni KAKSI samantyyppistä blogitekstiä, joista se ”hurjin” ei löydy edes tältä sivustolta.
   Kurkkaapa ”Anniina” ylempi vastaukseni ”nimettömälle”, kommenttini alkaa sanalla ”Vähättely” :)

 15. Aika lapsellista lähteä haukkumaan toista näin blogissa ja kaikki teinitytöt tietenkin yhtyvät, sillä eivät edes ymmärrä mistä toinen kirjoitti….
  Ymmärtäisin jos tämä bloggari olisi käyttänyt vaikka sinua esimerkkinä.
  Olen hyvin pettynyt sinuun.

  • Täällä toinen pettynyt. Mun makuun aika ala-arvoista. Mut tää on vaan mun mielipide :D

  • Kun toinen kirjoitaa, että OIKEAT FITNESSKILPAILIJAT ovat ”sellaisia, joiden pää ei hajoa kisan jälkeen, kun tulee niin tyhjä olo” niin kyllä se osuu ja uppoaa jokaiseen tämän kokeneeseen. Ei ole mitään hyviä perusteluita huudella tuollaista kun ei ole lajissa kisannut.
   Ole vain pettynyt, niin minäkin olin :D Enää en kauheasti jaksa miettiä koko juttua: nähty :D Toivottavasti toivut!

 16. Kiitos tästä! Itse en mitenkään loukkaantunut kyseisistä blogiteksteistä, koska osaan suodattaa negatiivisia kommentteja todella hyvin. On kuitenkin hyvä, että joku laittaa jauhot suuhun ihmeellisille kommenteille koko lajista ja ihmisistä lajin parissa. Fitnesshän ei tosiaan ole pelkkä laji, vaan elämäntapa… Itse kirjoitin tähän liittyen jo heinäkuussa hieman kriittistä palautetta :) http://larafeelgoodinc.blogspot.fi/2013/07/oman-elamansa-fitness-tahti.html?m=0#.UoXLdGQayc0

  • Hyvin kirjoitettu Lara! Itsekin oon miettinyt samaa, että omat näkemykset alkaa olemaan ihan epärealistisia kun on tykännyt miljoonasta eri fitnessurheilijasta niin facebookkikin on vaan täynnä täydeliisiä pyöreitä peppuja jne. Todellisuus sumenee yllättävän nopeasti. Tärkeintä elämässä ei ole olla eniten tikissä ;)

 17. Moikka!
  Ihan mielenkiinnolla kysyisin, oletko koskaan lukenut/jutellut kenenkään ammattilaisen kanssa näistä asioista? Tarkoitan ihmisen kanssa joka on ollut alalla 10-20 vuotta?
  kannattaa ihan mielenkiinnosta kokeilla, sillä erittäin samantyyppistä mielipidettä sieltä usein tulee.
  Kirjoitat että diettisi oli aivan järkyttävää, ja ettet saanut unta ja et jaksanut tehdä mitään, eikö se kerro jo siitä, että ehkä jotain oli pahasti vialla?

  • Viimeisenä viikkona en saanut unta ja viimeiset 4 viikkoa oli epämukavaa aikaa. Kahdesti sanoin pahasta olostani valmentajalle, jolloin tehtiin muutoksia. Ei viikkoa ennen kisoja voi mitään radikaaleja muutoksia tehdä, varmaan ymmärrät sen? Dieettitapoja on nin monia. Pitää vain löytää se itselle sopva valmennus-/dieettityyli ja sehän ei muulla löydy kuin kokeilemalla ;)
   Ihan hassua kysyä, että olenko jutellut kenenkään kokeneen kanssa? Ymmärrän kyllä jos et ole lukenut juttujani kesällä :) Päävalmentajani oli Jari Bull Mentula. Jos joskus vielä kisaan niin en luultavimmin ainakaan samassa tallissa, ei ollut mulle sopiva :)

 18. Kaikkien pointti taisi olla tässä keskustelussa kuitenkin se että melko loukkaavaa ja ylimielistä tekstiä ”kyseinen blogi” kirjoitti. Ehkä vähän eksyttiin aiheesta, mutta hyvä kirjoitus Akulla oli. Erittäin hyvä!

 19. En oo ennen kommentoinut blogiasi, mutta nyt täytyy. Olen kanssasi nimittäin täysin samaa mieltä, ja luulen, että puhutaan samoista blogeista. On ikävää tosiaan se, että laji sopii ”vaan harvoille ja valituille” ja kuulema monet lähtevät kilpailemaan vääristä syistä. Miun mielestä jokainen joka haluaa lähtee vaikka sitten edes kokeilemaan esim bikini fitnesstä niin ei kun vain! Jos joku kisaa vaan harrastuksena ja toinen sitten vaikka ihan elämäntyönä, niin ei kun vain, en usko, että on yhtä oikeaa syytä miksi lähteä bikini-fitness kisoihin. Vaikka kyseessä on varmasti jonkunlainen buumi, niin miun mielestä on hienoa, että kyseessä on tällainen buumi missä ruvetaan elämään terveelistä elämää ja urheilemaan. Ja monet ”fitness ammattilaiset;)” on näreissään myös siitä, että fitness-blogeja syntyy tiuhaan tahtiin, niin en ymmärrä sitäkään, miksi se on niin negatiivista, itsekin pidän lifestyle-blogia missä kerron terveellisten elämäntapojen opettelemisesta ja urheilu innostuksesta minkä löysin vasta aikuisiällä, itse koen blogin kirjoittamista hyvin terapeuttisena asiana. Miusta on kuitenkin ihanaa, että kirjoitit aiheesta, vaikka itse en ole fitness-kisoihin lähössä enkä haaveile sellaisesta, vaan oon perus salipirkko joka vasta opettelee terveellisiä elämantapoja, niin silti tiedän ihmisiä, ketkä on menossa fitness kisoihin ensimmäistä kertaa ja ovat kokeneet ”fitness-mimmien” blogi kirjoitukset ylimielisinä ja negatiivisina. Luulisi sielunsiskojen kannustavan muitakin alalle tulevia ihmisiä, eikä vetävän mattoja jalkojen alta. Ja vielä tuosta aiheesta, että ei kaikki tosiaan oo harrastanut liikuntaa syntymästä asti, vaan ovat myöhemmällä iällä vasta löytäneet mieluisan urheilulajin, ja eihän kukaan oo seppä syntyessään :) Kiitos vielä kerran hyvästä aiheesta kirjoittaa ja anteeksi tää pitkä teksti.
  Vaikutat hyvin aurinkoiselta, rehelliseltä ja vilpittömältä ihmiseltä. Jatka samaan tahtiin, tekstejäsi on kiva lukea :) <3 Näytät muuten hyvältä :)

  -Heidi-

  • Ei todellakaan tarvitse pahoitella pidempiä kommentteja, musta on tosi kivaa lukea teidän ajatuksia :)
   Kiitos kommentistasi ja mielipiteistäsi, ei varmaan tarvitse mainita, että olen vahvasti samoilla linjoilla :) Hyvä treenejä sinne!
   P.S NÄYTIN hyvältä ;) Ihan ok body on nytkin, mutta en sentään noin tikiltä näytä enää. Kuva on otettu pari viikkoa ennen kisoja :)

 20. Eksyin tänne suuren kalabaliikin saattelemana ja nyt täytyy kommentoida. En aio ottaa kantaa itse aiheeseen, mutta otan kantaa tähän että vihjaillaan ”se toinen blogi/bloggaaja” ja puhutaan jopa hieman vittuilevasti naureskellen. Sellainen EI MISSÄÄN NIMESSÄ SOVI bloggaajille, eikä ETENKÄÄN samassa blogiyhteisössä bloggaaville ihmisille.

  Fitfashionin bloggaajien tulisi olla edes jossain määrin solidaarisia toisiaan kohtaan kun tällä samalla sivustolla kirjoittelette puoliammatillisesti ja osa ihan ammatikseenkin. On epäammattimaista ivailla millään muotoa jonkun toisen kanssabloggaajan jutuista, ja itselläni särähti nämä kommenttiosion jututkin nyt silmään.

  Lukijat toki voivat kommentoida mitä haluavat (ja bloggaaja julkaista ne mitä haluaa), mutta ehkä ei itse kannattaisi samanlaisella asenteella olla liikenteessä.

  Se mitä mieltä kukakin näistä alkuperäisistä bloggauksista on asia erikseen, mutta tietynlainen asiallisuus ja kohteliaisuus olisi hyvä säilyttää. Itsekin bloggaajana pyrin tiettyihin käytöstapoihin kuitenkin vaikka toisinaan hyvin räväkästi mielipiteitäni ilmaisen.

  Toivon että tämä kommenttini herättää ajatuksia ja muuttaa toimintatapoja jatkossa. Ei nimittäin tälläinen puiminen ole hyvää mainosta Fitfashionille.

  MissEvilEve / http://www.musclefetish.blogspot.fi/

  • Heippa Eveliina!
   En ole edes mikään bloggaamisen puoliammattilainen, ihan harrastelija vain. Ehkä jäi vähän epäselväksi, että kirjoitin tekstini kahden blogijutun luettuani. Se, jota tässä nyt puolustellaan niin kovasti oli omasta mielestäni, niin kuin olen ilmaissutkin, ihan hyvällä idealla kirjoitettu vain toteutus oli hieman huono. Se toinen blogi ei edes ole tällä samalla sivustolla ja siitä koko idea lähtikin viikko sitten kun siitä kuulin. Tekstissä ei ollut mielestäni oikein mitään järkevää ja sisältö oli todella ylimielistä, oikein paistoi se ylemmyys ja muiden vähättely. 90 prosenttisesti vastalauseeni perustui tähän toiseen blogiin. Olihan se vähän kummallista nähdä, että tämä oman yhteisön bloggaaja kumminkin allekirjoitti koko setin kommetoimalla, että on samaa mieltä. Mielipiteitähän nämä blogit ovat ja oma mielipiteeni onkin, ettei alkuperäiset kirjoitukset olleet ”ammattimaisia”, etenkin tämä jota ei Fifashioniltä löydy.

  • Voi kääk. Kirjoitin pitkän vastauksen mutta se katosi kuin tuhka tuuleen kun vastasin tuohon varmistuskysymykseen väärin. Katsoin että oli plus merkki eikä miinus. Voi itku :)

   Noh, takaisin asiaan.

   Eli sitä yritin vielä sanoa että joo, itsekin kirjoittelen tosiaan joskus aika kärkkäitä juttuja ja joku voi niistäkin herneet nokkaan vedellä. Kuitenkin kun on kyse mielipidekirjoituksista niin niihin pitäisi osata suhtautua neutraalisti, ja mikäli jotain toisessa blogissa ollutta asiaa käsittelee tai viittaa johonkin bloggaajaan, tulisi mahdollinen kritiikki osata tehdä lähes silkkihansikkain.

   Fitfashionin alla vähintäänkin tulisi esiintyä sellaista ”samaan hiileen puhaltamista”, oli sitten harrastuspohjalta tai ammattimaisesti bloggaava. Kaikenlainen muu ruodinta niin kirjoituksissa kuin kommenttiosioissakin antaa vaan huonon kuvan itse sivustosta, ja se tuskin on kenenkään tarkoitus :)

   Mukavaa jatkoa sinulle :)

  • Tuo fitfashionin uusi ratkaise mystinen matemaattinen ongelma, on kyllä niin suttunen, ettei miinuksesta tai plussta oikein mitään selvää saa :DD

  • Eihän mikään portaali saisi pahemmin rajoittaa sitä, että mitä ja miten bloggaaja kirjoittaa eikä mikään portaali voi pakottaa kaikkia bloggaajiaan puhaltamaan samaan hiileen asiasta, josta voi olla montaa mieltä ja mielipiteet voi esittää monella tapaa. :) Blogi on bloggaajan oma ja hänen vastuullaan ja niin kauan kuin asiat esitetään pääpiirteittäin hyvässä hengessä, niin saa olla eri mieltä vaikka siskonsa kanssa jos niikseen tulee.

   Itse luen sekä Akua että tätä toista FF-blogia ja kallistun asiassa enemmän Akun puolelle MUTTA en ole mitenkään tätä toistakaan vastaan ja molempien blogeja innolla seuraan. Eikä minulle anna sivustosta huonoa kuvaa se, että siellä bloggaajat uskaltavat sanoa oman mielipiteensä, olkoonkin se ”isompien” mielipiteiden vastainen. Päinvastoin. Mielestäni se kertoo vain sen, että tässä portaalissa asiat ovat hyvin, eikä kirjoittajia hallita ylhäältä käsin.

   http://hikikinkku.blogspot.com

  • mistäkähän tää eveliina tietää mistä blogista aku ees kirjoittaa. jokaisellahan on oikeus mielipiteeseen, niin kun sunki blogissas on aika kärkkäitä mielipiteitä. jokaisella on siis oikeus mielipiteeseen.

  • Heips! ”Tää Eveliina” eli minä tiedän siitä kun luen blogeja, ja niissä selkeästi toisiinsa viitataan (myös kommenttiosioissa oli suoria linkityksiä muiden lukijoiden toimesta niin ei tarvi mikään Sherlock olla :)

   Kuten kirjoitinkin niin mielipidekirjoituksiahan nämä on, saa olla ja pitää olla. Mielipiteitä on monia. Jos puhuu yleisellä tasolla niin sitten voi olla aika kärkäskin (itsekin olen kuten aiemmin senkin totesin), mutta jos viitataan johonkin toiseen blogiin niin sitten hyvien käytössääntöjen mukaan kritiikki kannattaa esittää rakentavana. Asiallisuus on kaiken a ja o, toki mitään käytössääntöjä ei voi keltään vaatia. Suomi on vapaa maa :)

 21. ja minua hieman ihmetyttää mitä Fitfashionin sääntöjen luoja tämä Eveliina on? Omistatko kenties kyseisen paikan? Ihan turha tänne on tulla mitään erotuomaroimaan. Kyllä internettiin puhetta mahtuu. Asioista on hyvä synnyttää keskustelua ja olla rohkeastikin erimieltä!

  • Tää onki hyvä aihe :) ! Vastaan nyt tässä kaikkiin viiteen kommenttiin tuossa yläpuolella ;)
   Mietitäänpä vakka politiikkaa, koska siellä ehkä eniten arvostellaan ihmisä. Meidän verorahoilla rahoitetaan heidän mielipiteensä ja he kun päättävät asioista meidän kaikkien puolesta ja näin edustavat kansaa., nin takuulla mielipiteitä syntyy.
   Esimerkkinä vaikka Päivi Räsänen. Pitäisikö kaikkien olla samaa mieltä hänen toiminnastaan? Ei pidä, eikä niin ole käynytkään.
   Fitnessbloggaaminen on aika pientä näihin poliittisiin juttuihin verrattuna. Heti kun täälläkin esiintyy kärkkäitä mielipiteitä siitä, miten joku haluaa rajoittaa muiden elämää, niin tietenkin siitä syntyy keskustelua! Olisihan se nyt kummalista jos kakki vaan nyökyttelisivät :D Olen joskus miettinyt, että jos hakisin paikkaa vaikka eduskunnasta niin jatkaisin todellakin tätä omien mielipiteiden ilmaisemista, enkä pelkäisi sanoa, mitä ajttelen silloin kun kansa hyötyy siitä positiivisesti.
   En tiedä kuinka moni on rekisteröinyt, että olen suomenruotsalainen? Jos olisin poliitikko erottuisin taas heti mielipiteelläni, sillä ajaisin ”pakkoruotsin” lopettamista :D Se onkin taas sitten ihan oma lukunsa, mutta ehkä ymmärsitte pointin? Be brave!

  • Ja ei, ”tämä Eveliina” eli minä en ole mikään ”Fitfashionin sääntöjen luoja”, enkä omista kyseistä paikkaa. En myöskään toimi minkäänlaisena erotuomarina vaan totesin neutraalisti sivustakatsojana ja lukijana oman näkemykseni asiasta, joka käy yksiin myös aika monien muiden kommentoijien kanssa. Itse bloggaaviin ihmisiin tai alkuperäisiin teksteihin en nyt edes ottanut kantaa, vaan lähinnä siihen miten on järkevää tälläisessä asiassa toimia.

   Toki hermot voivat aina toisinaan sauhuta mutta kirjoittaminen ja mielipiteiden ilmaiseminen sosiaalisessa mediassa on taitolaji. Sanat joutuu toisinaan valitsemaan hyvin tarkkaan. Mielipiteitä (etenkin eriäviä) saa ja pitää olla sillä niistä keskustelu syntyy, kyse on enemmänkin siitä miten asiat esittää :)

  • Eveliina, ihan turhaan kommentoida tänne lapsien blogiin.
   Akun kisamenestys sekä kertomukset hänen kokemuksistaan kertovat jo, ettei hän itsekkään ymmärrä mikä merkitys koko tämän ”toisen bloggaajan” kirjoituksella oli, joten antaa nolata itsensä rauhassa.
   ”TÄMÄN TOISEN” Bloggaajan teksti on koreillut monen kokeneen fitness ihmisen profiileissa ja blogeissa.

   Ja näistä kommenteista nyt voi jo kertoa että täällä keski-ikä on ehkä 15 – vuotta :D
   Kaikki haluavat olla fitnesstähtiä <123

  • Hassua miten yleensä nämä kommentit, jotka haukkuvat muita lapsellisiksi tai teineiksi aina itse sisältävät jotain ”<123" tai "LOL" -juttuja :D
   Jos tämä kerran on lapsien blogi: etkös sitten itsekin ole lapsi? Jos tänne on turha kommentoida: miksi itse kommentoit?
   Aiiii aiiii kun kaivoi oman kuopan :D Mut hei: XOXOXOXOOXOXOXOXOX anyway :D !

 22. Todella hyvä teksti. Sun blogi on viihdyttävä ja realistinen ja et yritä olla enempää mitä olet. Tsempit treeneihin!! :)

  • Kiitos Emilii! Muista tuktia esiin itsellesi sopiva ja todella välittävä valmentaja niin hyvä tulee! <3

 23. Ei vitsi munki pakko kommentoida! En ikinä lue mitään blogeja mutta luin kyllä sen mistä täällä on puhuttu… ja ai että nauratti !! siis ihan oikeesti? Eikö tässä maailmassa saa enään harrastaa/olla/kokeilla mitään ilman että olet _ammattilainen_ , herätys. mäkin olen n. 3v treenannu salilla ilman mitään pt: tä sun muita ja kun aloin itte ottaa kaikesta selvää ja syödä terveellisesti tuloksiakin alkoin näkymään ja käytin sanaa FITNESS, OI KYLLÄ KÄYTIN enkä kokenut siinä olevan mitään väärää. Ja tällä hetkellä olen kisavalmennuksessa valmentajanani Samuli Koutajoki, eli fitfarmin remmissä mennään.. Tiedän ravitsemuksesta sen verran kun kuuluukin. Ja ainiin, olen 17. Mä sanon että jokanen ihminen on oman onnensa seppä ja jokanen saa tehdä mitä haluaa. tollaset tärkeilijät voi tunkea mielipiteensä jonnekkin syvälle… Ja tsemppiä kaikille fitnessmimmeille, jos tunnette olevanne fitnesstyttöjä te kans ootte sitä! ihmisten pitäs tehä just sitä mistä itse tulee onnelliseksi, ei sitä mikå miellyttää muita:)

  • Ihana itsevarmuus ikäiseksesi, kivaa kun muutkin tsemppaavat toisia eteenpäin! Tulee susta mieleen ihan minä 9 vuotta sitten kun kaikki kaverit sanoivat, että olen nössö koska en polta tupakkaa. Huusiin niille, että itse ovat nössöjä :D ! …ryhmäpaineen alla sortujat…
   Jos ei itse ole vielä vahvaa tekoa niin kannattaa ympäröidä itsensä terveellä tavalla itsevarmoilla kavereilla, joiden seurassa kehittyy koko ajan vahvemmaksi ja itsenäisemmäksi. Ei saa antaa kenenkään lannistaa! Jos haluat olla astronautti niin selvitä miten sellaiseksi pääsee ja hoida homma kotiin! Tähän sopii AXE:n mainos ”Nothing beats an astronaut!” ;D
   Kiitos kommentistasi ja kannustuksistasi!

 24. Voi hyvää päivää.
  En edes osannut ottaa ”KYSEISEN BLOGGAAJAN” kirjoitusta mitenkään negatiivisessa valossa, ennenkuin kirjoitit koko jutun uudestaan kääntäen sen kokonaan ympäri. Olen monen muun kanssa täällä samaa mieltä että ”TÄSSÄ KYSEISESSÄ KIRJOITUKSESSA” oli monia ihan hyviä pointteja vaikka en ihan kaikkea ”TÄMÄN BLOGGAAJAN” sanomisia/kirjoituksia allekirjoitakaan.
  Täytyy myöntää että nautin kyllä tällästen spekulaatioiden lukemisesta aamukahvini äärellä mutta se kumpi enemmän aiheutti ihmetystä oli kyllä tämä sun kirjotuksesi.
  Puhu nyt edes asioista sen oikeilla nimillä äläkä lapsellisesti viittaa ”TÄHÄN YHTEEN BLOGGAAJAAN” LOL11!!

  • Lapsellisesta puheenollen, lol?
   Olisi kivaa jos viitsisit vaivautua lukemaan aiempia kommentteja. Kyseessä EDELEEN kaksi blogitekstiä, joiden pohjalta kirjoitin.
   Olen itsekin sanonut, että kyllä yhdessä tekstissä oli paljon hyviä puoliakin. Hyvää aamukahvia ;)

 25. siis munkin mielestä ainakin siinä kirjoituksessa jonka luin oli ainakin niissä kommenteissa ilmaistu asia yhtäkkiä ihan toisella tavalla, joka oli hyvä, mutta itse teksti oli kirjoitettu silleen : et saa olla sitä et saa olla tätä , pitää olla sitä tätä ja tuota että voisit kilpailla tms. :) kyllä uskon että ne jotka mihin tahansa ryhtyy tietää mitä se tulee pitämään sisällään :) ja esim. jos ryhtyy kisahommaan eikä ”pää kestä” ja lopettaa niin so what ? life goes on. Ja niinku oot kirjottanu että elämässä on paljon muutakin, se on enemmän kuin TOTTA! oot mun uus idoli, haha :D

  • Kiitos Emmi! Pelastit mun päivän kun luin sun kommentin sillon pikana kun sen laitoit :)
   Life SO goes on :D! Believe it or not… there is MORE ;) !

 26. Asiaa! Pakko ottaa kantaa sen verran että tympii se että kauheasti joku keskittyy siihen kuka saa harrastaa ja kuka ei. Etenkää niillä ihmisillä ei oo kyllä mitään saumaa jotka ei oo itse edes kokeneet kisadueettiä. huh.
  Kiitos fiksusta teksistä :)

 27. Mä löysin sun blogin nyt uudestaan, en tiedä miksi välillä unohdin. Tää teksti sykähdytti ja kirjoitut mun ajatukset! Mä en todellakaan ole vielä kisakunnossa ja lajinakin olis body fitness, mutta ärsyttävää, että olisi kiva puhua niistä kisahaaveista kun ne unelmat on kummitellu niin pitkään. Mutta tuntuu, et pitää aina sanoa se disclaimer, jonka äskenkin sanoin ”tiedän, että minulla on vielä matkaa ja aion tehdä töitä”. Ja heti jos sanot, että harrastat fitnesstä niin katsotaan kieroon. Suomen kielessä vaan ei ole vastaavaa sanaa jos ei halua sanoa, että syön terveellisesti ja treenaan aktiivisesti.

  Se on juuri se vanha amerikkalainen ”ankkatesti”, johon tarkoituksella tai vahingossa viittasit: If it looks like a duck and quacks like a duck, then it probably is a duck.

  Ihana blogi ,tänne mä nyt jäin lukijaksi! :)

  • Kiitos Sonja :)! Ihan tahallinen oli ankkaviittaus ;) Määrätietoisesti vaan kohti omaa unelmaa. Se on sun unelma eikä kenekään muun, siksi muilla ei ole oikeutta arvostella sitä! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta