Paras motivaatiopuhe – pakko katsoa!

Törmäsin äsken TODELLA hyvään motivaatiopuheeseen. Luultavasti paras jonka olen tähän mennessä nähnyt. Luennoitsija on maailman rumimmaksi naiseksi kutsuttu 25-vuotias Lizzie Velasquez. Lizziellä on todella harvinainen sairaus, jota vain 3 ihmistä maailmassa sairastaa ja jonka takia hän ei voi nostaa painoaan. Kyseessä ei siis ole tavallinen syömishäiriö vaan sairaus, joka edellyttää, että LIzzie syö 15 minuutin välein, sillä muuten hän kuihtuisi pois. 
Lizzie löysi 8 vuotta sitten netistä videon itsestään, jossa hänet nimettiin ”maailman rumimmaksi”. Videon oli nähnyt jo 4 miljoonaa henkilöä ja suurin osa kommenteista oli tyylin ”tappakaa se tulella”. Mitä Lizzie teki? Enjoy the video ;)

Todella loistavasti puhuttu ja miten kaunis nainen. Kauneus on katsojan silmässä, sillä minusta ainakin se säteilee Lizziestä hyvin voimakkaasti. Ruma on se, joka vähättelee muita. Ruma on se, joka terveenä ei anna paikkaansa täydessä bussissa eläkeläiselle. Ruma on se, joka laiskuudeltaan jättää autonsa invapaikalle.

 Jos et katsonut videota niin Lizzien pääpointti oli, että Mieti mikä määrittelee sinut? Voivatko muut määritellä sinut? Annatko sinä muiden määritellä sinut? 
Läski, lauta, tyhmä, nörtti, hidas, ylisuorittaja köyhä, porvari… Aina kun joku sanoo sinusta jotain ikävää; käännä tilanne. Lizziellä on todella luiset jalat, mutta hänellä on loistavat hiukset! Lizzien toinen silmä on sokea, mutta toisella hän näkee. Sokea silmäkin voi olla hyödyksi sillä ärsyttävät ihmiset voivat mieluusti seistä sokean silmän puolella. Poissa silmistä poissa mielestä :D

Unelmat saavutetaan keskittymällä tavoitteeseen, eikä niihin ihmisiin, jotka eivät usko sinuun. Live and let others live <3 Yksi mun lempisanonnoista.

~

Ihan omasta takaa ehkä negatiivisimpia juttuja mitä kohtaan ovat:

”Oot ihan liian huomionhakuinen” -Pidän huomiosta ja etenkin PR-työssäni se on hyvä asia, sillä en pelkää kontaktoida ketään. Huomionhalu tuo itsevarmuutta, sillä sitä pyrkii asettamaan itsenä esille. Jos en pitäisi huomiosta yksikään lukijoistani ei olisi saanut osakseen jakamiani reseptejä ja motivaatiovinkkejä elämäntapamuutokseen. Minusta on todella hienoa, että olen vaikuttanut jonkun elämään. Myös ystäviä on helpompaa saada kun ei piilottele nurkissa. Yläasteelle mennessä minulla ei ollut ketään tuttuja tyttöjä luokallani. Päätin, ette varmaan jää tänne ysin ja rohkeasti menin kolmen tytön ryhmän keskelle ja pyysin heitä kannsani luistelemaan. Yhdestä heistä tuli paras kaverini. Tästä on nyt 10 vuotta ;) Se, että on huomionhaluinen ei tarkoita automattisesti sitä, ettei tukisi muita ja välittäisi vain itsestään. Jos pystyn jotain henkilöa auttamaan niin mieluusti sen myös teen. 

”Onko sulla vaan lukiokoulutus?!” -On. Perustin yritykseni 19-vuotiaana ja olen siitä asti kerännyt suuria asiakkaita referenssilistaani. Olen saavutuksistani ylpeä ja tiedän, että valmistuttuani tulevaisuudessa yliopistosta olen todella vahvoilla työmarkkinoilla valintojeni johdosta. 

”Sulla ei ollut mitään kisamenestystä” -Olihan: saavutin tavoitteeni ja voitin itseni. Tein parhaani ja se riittää minulle. Minun ei tarvitse ”riittää” kenellekään muulle. MINÄ määrittelen sen mitä menestys minulle merkitsee.

Vastauksesi jälkeen henkilö joko näkee, että olet fiksu ja arvokas tai sitten nolaa itsensä jatkamalla. 
Muista, että HÄNELLÄ on ongelma, ei sinulla.

Mikä määrittelee sinut? Muut vai SINÄ ;) ?

stop-comparing-comic2

IMG_4395

Ole ylpeä saavutuksistasi, ihan jokaisesta! 
 /Aku

Aku

8 vastausta artikkeliin “Paras motivaatiopuhe – pakko katsoa!”

 1. Mäkin huomasin suunnilleen heti tuon positiivisen elämänasenteen eikä sen jälkeen oikeastaan huomannut edes sitä ulkoista olemusta.
  Mutta mitähän ihmisen päässä oikein liikkuu jos pyytää toista tappamaan itsensä rujon ulkokuorensa takia? Millanen ihminen sellainen on joka näin ajattelee, ei voi kun ihmetellä o_O

  • Jotenkin ihmisillä katkeaa todellisuudentaju kun mennään nettiin. Eihän mikään nettipeli ole todellisuutta, sitähän painotetaan kokoajan. Facebookissakin kun teet sen ”virheen”, että tykkäät jostain ”Muscle Babes” sivustosta, joka heittelee seinällesi puolen tunnin välein ylipumppejen naisten ja miesten kuvia niin onhan sellaisesta kivaa hakea motivaatiota, mutta totuushan on ettei se ole ns. todellisuutta, sillä 100% heidän kuvistaan on näitä superkondiksia kun taas oikeassa elämässä heitä on ehkä 0,00001% ? Helposti jää kuvittelemaan, että KAIKKI näyttää tuolta, olenpa jäljessä…
   Vähän innostuin esimerkeistä eteenpäin, mutta arvailisin että nää ihmiset (useimmat) jotenkn ajattelee, että ne kommentoi videota eikä ihmistä? Aina on niitäkin, jotka ovat vaan inside out UGLY ja jotka saavat jotain kicksejä muiden haukkumisesta :/

 2. Olitko Aku 23? Siinä iässä aika harvalla on maisteri tehtynä. Ei minulla ainakaan ollut, vaikka pääsinkin yliopistoon suoraan lukiosta. Aika hölmöä arvostella pelkkää yo:ta, etenkin kun henkilö on noin nuori. Aku ehtii vielä vaikka mitä! Sun blogia on ilo lukea. :)

  • Olen juu :) Kiitos tsempistä! Suurin osa mun läheisistä on ekonomeja tai juristeja, eli paine on ollut päällä ihan lukiosta asti :D Mokasin lukion jälkeen kun tämän ”paineen” saattelemana menin ihan preppauskurssin kautta ruotsinkielisen oikiksen pääsykokeisiin. Vaikka olen suomenruotsalainen niin lukeminen on 50% hitaampaa, eli aikaa menee tuplasti enemmän. Nyt keväällä haen ehdottomasti suomenkieliseen kauppikseen ja velä Ouluun, jotta tehtävä olisi mahdollisimman helppo :D

 3. Aivan ihana nuori nainen ja niin fiksu ja vahva,onneksi osaa ajatella ja kääntää asiat noin! Rakastan positiivisia ihmisiä jotka ovat vilpittömästi sitä ja levittävät sitä muihinkin! Ja Motivaatiosta puheenollen,tässä myös minusta yksi aivan ihana ja motivoiva videonpätkä! :)

  http://www.youtube.com/watch?v=pWkbWzNffH0

  • Tosi ihana tarina :) Omalla mielenlujuudella rullatuolista juoksulenkille!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta