Perillä

Täällä me nyt ollaan!

Laivalla Ruotsiin ja sieltä ajettiin Tanskan puolelle Kööpenhaminaan yöksi. Seuraavana päivänä nokka kohti Saksaa. Laivalla sattui aika hassu juttu kun Lasse oli kiipeämässä sängystä alas, nimittäin sänky tippui :D Lasse satutti lievästi polvensa, muuten kaikki ihan ok. Onneksi ei oltu Namun kanssa siellä alla makoilemassa. Kerrottiin tapahtunut infoon ja saatiin heti isot pahoittelut. Näin ei kuulemma ole käynyt aiemmin, ainakaan meitä palvelleen henkilön työhistorian aikana. Meidät siirrettiin kivasti sviittiin kannelle numero 11, me likey!

FullSizeRender (2) IMG_0107 IMG_0120 IMG_0118 IMG_0119IMG_0125

Lassen täti antoi meille tuliaisena selfiekepin ja se on nyt ollut kovassa käytössä, ihan huippu kapistus!

On ollut ihanaa huomata miten moni ystävä kyselee perään näinkin nopeasti, että Miten siellä Saksassa menee? Eräs pakotti soittamaan heti kun ollaan perillä, söpöä :) Näin kirjoitin ystävilleni kuulumisia:

”Just nyt tää Saksa ei nappaa ollenkaan. Ollaan nyt jo toista päivää yritetty saada nettiä toimimaan. Täällä ei missään ole edes kohtalaisen hyvää wifiä, ei isoilla hotelleillakaan. Yhden sivun lataaminen voi kestää 10min jos latautuu silloinkaan. Max. tunnin pakollinen 3G surffailu suomiliittymällä on maksanut jo 25€. Täysipäiväisen työpäiväni netti olisi yli 200€ per päivä. Ostin mokkulan ja sekin ottaa jo päähän, sillä luulin heittäneeni näille hyvästi jo lähes 10 vuotta sitten. Turns out, että ostamani 30€ mokkula on niin vanha, ettei se toimi tietokoneessani. Sanoivat vaan, että päivitä se mokkula itse tai tule maanantaina uudestaan. Kaikki infot ja nettisivut saksaksi, mikään ei toimi vaikka mitä yrittää. Ollaan vaihtamassa kämppää, joten kiinteää nettiä ei voi ottaa vielä. Ahdistavaa kun ei pysty hankkimaan elantoaan. Täällä me köyhdytään. Sääkin on yhtä paska kuin Suomessa, varmaan paskempi. On täällä hyvääkin, siitä on nyt vaan vähän vaikeaa nauttia.”

Netin kanssa ollaan tosiaan taisteltu. Moni ajattelee, että onpa pinnallista, vähän kun eläisi ilman telkkaria. Ihan niin se ei kuitenkaan mene kun elanto tulee netin kautta. Etenkin nyt kun asun ulkomailla. Tämänkin postauksen tekemiseen on nyt kulunut kaksi tuntia. Kielin ainoa toimiva yleinen netti on missäs muualla kuin mäkkärissä, kiva. Meilissä on vielä paljon vastausta odottavaa viestiä ja kirjanpitokin pitäisi saada kuntoon. Onneksi otin monitoimitulostimeni mukaan :D Sekin tarvitsee tosin wifiä… Huomenna marssin toiselle operaattorille, jospa tämä nyt selviäisi ja saisin vihdoinkin hoidettua työni normaalisti.

Laittaisin mielelläni lisää kuvia reissusta, mutta se saa nyt jäädä toiseen iltaan. Kivaa viikonloppua <3

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma 29€? Täällä lisää!

Aku

10 vastausta artikkeliin “Perillä”

 1. Kaikkea hyvää teille sinne uuteen kotimaahan! :)

  Haluaisin kysyä pari neuvoa Booty- ohjelmaan liittyen:

  – Millä voisi korvata toisessa jalka/pakara- osiossa (loput lauseesta moderoitu tekijänoikeussyistä)

  – Montako HIIT tai aerobista kannattaa tehdä (maksimissaan) viikkoa kohti, jotta varmasti tukee ”pepun kasvatusta”- ei siis ala syödä tavoitetta vastaan?

  Ohjelma on ollut hauska, tehokas ja pakarassa tuntuma paranee koko ajan! :)

  • Moikka!

   Tosi kivaa, että olet tykännyt ohjelmastani ja että kehitystä tapahtuu :)!

   Ensimmäiseen kysymykseesi viitaten, toivoisin, että ymmärtäisitte kaikki, ettei ohjelmaa saa julkaista kokonaisuudessaan, eikä edes osissa, kuten tässä kerroit yhden liikeparin ja jouduin sen kommentistasi moderoimaan. Tekijänoikeuksista on mainittu itse ohjelmassaki useassa kohtaa. En tietenkään halua, että mitään sisältöä tulee julki luettavaksi ihmisielle, jotka eivät ole ohjelmasta maksaneet.

   Tiedät kuitenkin itse kysymyksesi sisällön ja vastaan, että: jalkaa toisen eteen vaan, etäsiyys ei ole ongelma kun sykettä pitää muutenkin pitää yllä siinä tilanteessa :)

   HIIT:istä: riippuu ihan kaloreista. Jos syöt tarpeeksi, ei mene aerobisenkaan takia miinukselle, jolloin lihaskasvu on tuetumpi. Isomman bootyn toivossa pitäisin kuitenkin pääpainon treenissä siellä salilla niissä pakaratreeneissä. Jos kerran on aikaa, tee vaikka joku pakaratreeni kahdesti sen tupla-HIIT:in sijaan :)

   Keho ei myöskään muokkaannu jos se ei saa levätä tarpeeksi. Ihan ymmärrettävää, että keho käyttää energiaa hengissä pysymiseen, eikä perseen pyöristymiseen, jos lihakset ajetaan loppuun liian usein ilman riittävää lepoa – siksikin kannattaa panostaa laatuun eikä määrään. Salitreenin lisäksi pitäisin itse järkevänä määränä HIIT:iä 1-3 / viikko ja mielellään eri päivinä kuin salipäivinä. Kaikki kehitys lähtee kuitenkin fiksusta ruoasta ja riittävästä proteiinista sekä kaloreista yleensä (ettei syö liian vähän), joten se kuntoon ihan ykkösenä ja sitten miettii hyvän itselle toimivan treenirytmin :)

  • No jopas… Eipä ole koskaan kukaan moderoinut mun kommentteja, mutta kerta se on ensimmäinenkin- ja toivottavasti viimeinen! :D
   Enpä tullut ajatelleeksi mitään vaitolovelvollisuus- seikkoja. Ehkä tavis ei osaa ajatella näitä treenijuttuja niin vakavasti! :D Mutta ymmärrän toki, että kyseessä on tuote, ja siihen liittyy oikeuksia. Pahoittelut kovasti siitä!

  • Voihan tollasta sattua, toivottavasti vastaukseni kommenttiisi muuten oli mieleinen :)

   ”Treenijuttu” on tosiaan tällä hetkellä iso osa mun elantoa ;)

 2. Wadafonella on semmonen wifimokkula, ei tuu koneeseen kiinni.. Kallis sekin on! Mäkissa saa tosiaan yleensa olla sen 3h, McCafesta iso kahvi ja 3h tehokasta työtä. . Siella muutki tekee kylla töitä ☺ nettihommat ei oo mikään saksan paras puoli.. en tiiä paljon maksaa Telekomin hotspot kuukaudessa, se on aika yleinen tollanen ”julkinen” verkko, myoskin pimennossa se miten nopee se on oikeesti on.. jos löytää jonkun kivan mestan missä se ois.. tai kirjastot tai miehen koulun kirjasto? Jos ois netti mahkut siellä? Tsemppiä! Tai sitte vaan kiinteä numero kannykkaan? Tosin se teille on varmaan tulossaki, mutta seki taitaa kestää? En oo satavarma, prepaidiin ei saa musta flat-nettia.. kannykkaliittymiin saa, ja jos muuttaa ulos maasta, ni irtisanominen pitas olla mahollista! Saksassa ku on verkkoa ni ne on kylla ihan 4G.

  • Kiitos avusta ja tuesta! Täällä Kielissä ei ainakaan vielä ole näkynyt ketään muuta läppärillä mäkissä. Telekomi on ihan surkeuden huippu. Olen kolmesti yrittänyt syöttää Visani tietoja sinne, mutta ei ne vissiin halua mun rahoja kun sivut ei vaan toimi :D Kännykässäkin meillä on nyt 30€ nettiä maksettuna (varmaan max 5 päivää datausta jos ei lataa yhtäkään kuvaa :D), mutta vaikka on prepaid, sähköpostiin tuli nyt joku soppari mikä pitää allekirjoittaa :D Ei perkele.

   Noista ei-prepaid liittymistä oon lukenut ikäviä kokemuksia, että vaikka muuttaa maasta, niin ei pääse irti liittymästä :/ Ei jaksaisi lisätaisteluita tän kaiken päälle, etenkään sitten kun ”pääsee” pois täältä. Ihan kivaa tästä varmasti tulee kun vaan saisi tän yritystoiminnan skulaamaan enemmän kuin 3h per päivä

 3. Samat fiilikset :D Muutin viikko sitten Belgiaan ja on ollut mahdoton löytää toimivaa nettiä. Kotiin tilattu wifi tulee ehkä joskus kahden viikon päästä. Ja todellakin, säät on paljon huonommat kuin Suomessa! Täällä sataa koko ajan 😁 Tsemppiä sinne!!

  • Ooh, vertaistuki <3! Hyvä kun laitoit netin tilaukseen, niin se päivä vielä koittaa :D! Meillä on kämppä menossa vaihtoon, joten oltiin vähän kahden vaiheilla, että tilatakko tuo 2 viikon odotuksen takainen kiinteä vai ei. Vieläkin säädetään uutta kämppää, mutta kai se kiinteä menee tilaukseen. *ituttaa vaan kun siinä kiinteässäkin on joku datakatto :D Saksa… Toivottavasti Belgiassa ei ole samaa käytäntöä? Tsemit sinnekin :)!

 4. Onks sulla laminaatit hampaissa?

  Tsemppiä uuteen vaiheeseen, varmasti vaatii voimia aluksi ennen kun kaikki käytännön jutut saa kuntoon :)

  • Kiitos! Ei ole laminaatteja, mutta kiitos otan kysymyksen ihanana kohteliaisuutena :)<3 Yksi etuhammas on feikki (kruunu), muut ihan omaa kalustoa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta