Personal Trainer -koulutus & valmennuskilpailu!

Ciao!

Näköjään ponnarillakin voi saada ihan kivan kokonaisuuden illanviettoon :)

Oon ollu tosi huono bloggaaja kisojen jälkeen ja aion nyt ryhdistäytyä!
Aika ennen kisoja oli niin fitnesshehkuntäyteistä, että nyt on vaan ollut pakko nollata ja elää muutakin elämää. On tuntunut tosi hassulta vaan olla. Välillä tuntee syyllisyyttä, mut sit miettii et Miks ihmeessä? Ei oo PAKKO enää yhtään mitään ;) Niinku heti kisojen jälkeen fiilistelin niin ihanaa nyt kun voi taas urheilla siitä nauttien. Oon huomannu, et tykkään ja tarviin kumminkin jotain kuria, järjestelmällisyyttä ja tasapainoa, joten PT-kurssin alkaessa 14.9 alan taas vetämään vähemmän vapaasti ja enemmän tavoitteellisesti. Tavoite ei tällä kertaa ole mitkään kisat (tunnustan, että etsin niitä tavoitekisoja netistä wbff:ältä, seiskalta, miss Helsingiltä ja miss Suomelta.. :D ), vaan ihan vaan rantakunto tulevaa matkaa varten. Ollaan Lassen kanssa mietitty, että lähdettäis jonnekin lämpöön sitte ku oon saanu mun PT-uran käytiin. Hassummassa kunnossa en oo nytkään mut mitään vatsapalaerottuvuutta ei oo näkyny pariin viikkoon :D Voin huokasta helpotuksesta, sillä VIHDOINKIN se loppumaton nälkä on ohi.. Kisojen jälkeen nälkä oli ihan sama neljän tortillan jälkeen kun mitä se oli syömistä aloittaessa. Tosi ikävä tunne. Oikea nälkähän mulle tais tulla vasta 3 viikkoa ennen kisoja? Napostelunälkä on sit ihan eri juttu ja se on ainaki mulla ympäri vuoden ;) Pitää vaan hiljentää sen ärsyttävä ääni :D

U know this ugly fella? :D

SKYRit on kans maistunu vähän liiankin hyvin ku loppu ennen aikojaan, huomenna hakee niitä lisää varastolta ;) Nii ja Muscle&Fitness Hersille oon alottanu kirjottamaan mun ensimmäistä kolumnia, tulee loka-marraskuun lehteen! Teille mun vakilukijoille ei ehkä oo kauheesti uutta tässä ekassaa jutussa, kun se on vähän sellanen ”esittely”-juttu. Anyway; Wii!

Sit asiaan! 
Nyt 14.9 alkaa mun Personal Trainer -koulutus Fitfarmilla. 
Mä en ole sellanen kuluttaja, joka automaattisesti siirtyy saman katon alla palvelusta toiseen vaan kilpailutan aina uudet tarjonnat. Tässäkin tapauksessa selvitin kaikki Suomen PT-kouluttajat, kurssisisällöt (mitä netistä sai), hinnastot JA kyselin tuttavilta kokemuksia.

Alla on lueteltuna mun löytämät PT-koulutukset hintoineen ja kestoineen. Huomatkaa, että mun kommentit on mun omia hassuja mielipiteitä, eikä niistä pidä hermostua. Kaikki ei tykkää kaikista tyyleistä. Jos joku on tyytyväinen omaan koulutukseensa paikasta X niin GREAT, vaikka ei ollut mun valinta :) Saa korjata jos oon ryssiny jotain hintoja tmv :)

Tarainer4You  
-kurssit käyneitä oli eniten tuttavapiirissä ja sitä kyllä kehuttiin
Kurssin kesto: 17 päivää
Tyyli: Eri moduuleja 
Hinta: 3395€ + jos haluaa tutkia ravitsemustiedettä niin se on +1880€ eli TOTAL: 5275€

FAF 
Kurssin kesto: 24 päivää
Tyyli: Eri moduuleja  megaärsyttävä systeemi mun mielestä. Sivut niin sekavat vaikka ”luukki” on selvälinjainen.
Hinta: 3550€

Tsemppari
Kurssin kesto: 13 päivää
Tyyli: Jaksoja – aika amatöörimäiset nettisivut ja ihan suoraan sanottuna: kuka haluaa vastata, että ”Oon kouluttautunu Tsepparilla”..? Anteeks missä :D Kouluttajalistakaan ei vakuuta,
Hinta: 3900€

Vierumäki
Kurssin kesto: 3-4 vuotta -> ammattinimike: liikuntaneuvoja
Tyyli: Perustutkinto, jonka jälkeen voi jatkaa esim. yliopistoon
Hinta: Ihan ku oisin jostain lukenu pari kk sitten ku näitä ekan kerrain luin, että ois 2000€ per vuos sis- asumisen? 

TrainerLab
Kurssin kesto: 29 päivää
Tyyli: 3 eri moduulia BASIC, GYM INSTRUCOT JA PT – ei mitään selvää PT pakettia sivuilla vaan asiakasta pompotellaan eri moduulejen välillä ja itse joutuu laskemaan kokonaishintoja jne. Dislike. 
Hinta: 4080€ + jos haluaa opsikella hyvinvointivalmennusta, ravintolisiä ja ravitsemustiedettä se on sitte +1120€ eli TOTAL: 5200€

Fitfarm (PT-koulutuksella ei ole omia sivuja vielä)
Kurssin kesto: 4 viikonloppua eli 8 päivää + omatoiminen opsikelu
Tyyli: Koulutuksen aikana käydään läpi kaikki oleellinen treenitekniikoista, ravintoon, sairauksiin, hyvinvointiin, anatomiaan ja yrittäjyyteen. List goes on! Paljon tietoa lyhyessä ajassa.
Hinta: 3000€ 

Jostain syystä Fitfarm ei ole julkaissut kovinkaan paljon tietoa koulutuksestaan yleiseen käyttöön. Voi olla, että Fitfarmin käyttämät valmennustekniikat ja -salat halutaan nimenomaan pitää salassa. Huomioitavaa on myös se, että kurssipaikkoja on 20? per kurssi (järkätään kahdesti vuodessa) ja aina se menee täyteen sen suuremman mainonnan puutteesta huolimatta :)

Lähettmällä meiliä osoitteeseen [email protected] saa mun tietojen mukaan koulutuksesta kertovan PDF:än, siinä on kaikki hyvin jaotellusti kerrottuna. Kyselin, että saako PDF:ää julkaista ja vastaus oli, että miellellään ei kokonaan, siksi laitan tänne vaan mun mielestä parhaat palat :)

Kouluttajia on useita ja eri opiskelu- ja työtaustoilla. Joku on töissä Suomen Poliisilla toinen on ammattikehonrakentaja, osteopaatti jne. Kouluttajalista ja monipuolinen kaiken kattava sisältö vakuutti ainakin minut! Tottakai myös se, että kyseinen firma on jo omalla kohdallani saanut toivotut tulokset aikaan, puhuu puolestaan ;)

Tässä mun TOP 3 kiinnostavimmat kouluttajat:

 Eikä nyt tietenkään unohdeta Bullia ja Juttaa ;D Kouluttajia on yhteensä yhdeksän.

Kurssini edetessä tulen varmasti kirjoittelemaan tänne uusista opeistani ja muutenkin fiiliksiä opiskelusta. Mähän oon nyt myös Itä-Suomen Avoimen Yliopiston opiskelija ja kuluvan vuoden aikana tulee suoritettua myös kauppatieteen perusopinnot 30 op. Ravitsemustieteen perusopintoihin piti ilmoittautua, mutta ne oli menny täyteen parissa tunnissa. Pienen masennushetken jälkeen päätin, etten ole mikään ruikuttaja ja hyödynnän sitten kaupallisen koulutuksen mahdollisuudet nyt heti! Tuplatukintoa kohti, mars!
Vielä en ole päättänyt haenko ens keväänä yliopistoon kauppiksen vai ravitsemustieteellisen kautta. 

Eksyin taas aiheesta eli nyt siihen otsikon toiseen osaan!
Osa tiestä on jo huomannut, että Facebook -sivuillani on käynnissä kilpailu, jonka kautta voi voittaa minulta n. 1000€ arvoisen harjotteluasiakasvalmennuksen PT-koulutukseni ajaksi 1. joulukuuta 2013 asti! Kisa on käynnissä 20.9.2013 asti, jolloin julistan voittajan.

Jos haluat minusta ilmaisen valmentajasi tee näin:

1. Klikkaa tätä: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=493436190747147&set=a.418778031546297.1073741829.412445058846261&type=1&theater (linkki vie suoraan kisakuvaan)

2. Jaa kuva omalle seinällesi
3. Muista tykätä Bikini Fitness Aku -facebooksivusta, jos et jo tykkää :)
4. Kommentoi kuvaan miksi sinut pitäisi valita

HUOM! Hakemuksen voi myös lähettää Facebooksivulleni yksityisviestinä, jos haluaa kertoa pidemmän tai arkaluonteisemman tarinan. Kaikk viestit ovat luottamuksellisia, eli vain minä luen ne! :)

Onnea skabaan!

Tässä vielä mä ja J iltapäiväkahvilla Ravintola Loisteen kattoterdellä in the middle of stadi :)

1005816_1429438870614034_794569142_n

 J on aloittamassa omaa blogia, cant wait, että se julkasee ekan juttunsa! J on maailman kultasin ihminen, joten ihan huippua, että muutkin pääsee tutustumaan siihen. Vosin ite kirjottaa J:stä vaikka 5 kirjaa, joten en nyt PT-blogitekstissä ala avautumaan siitä enempää ;D Luen innoissaan Jn ekan jutun vaikka se kertois Vaasan perunaviljelmistä :D Love u <3

Pitäiskö kumminki tähän loppuun kertoa joku Jn nolo hetki? Haha :D Sori J, mut sä tiesit et tää päivä tulee.

No, ekan kerran ku J tuli 14-vuotiaana Sipooseen bussilla (asuin junnuna siellä) ni sen eka kommentti oli, että: ”Ompas täällä isoja nurmikkoja!” Niin… Oli kesä ja J.. ne oli peltoja :D
Aahhahaa :D
J ei vieläkään osaa kysyä esim. minkä värinen meidän talo on siellä vaan se kysyy minkä värinen se mökki on :DDD Sen mielestä kaikki Sipoolaiset talot on mökkejä. Vaikka neliöitä ois melkeen 400 niinku meillä ni EI ! Se on MÖKKI :D !

J on oikeesti tosi fiksu, kauppiksessa ja työelämässä ihan ässä, mut vapaa-ajalla se jotenki välillä feilailee :D Niitä on sit kivaa kertoa esim. just nää jutut; 9 vuotta myöhemmin :D

Hyvää syksyn alkua!
T. Aku & J 

Aku

17 vastausta artikkeliin “Personal Trainer -koulutus & valmennuskilpailu!”

 1. Pientä palautetta; vähennä tota hymiöiden käyttöä. Sun juttuja on muuten kiva lukea, mutta nuo lähes joka lauseen lopussa olevat hymiöt vievät mielenkiintoa lukemisesta ja saa tekstin näyttämään siltä kun sen olisi kirjoittanut joku teini-ikäinen.

  • Hahaa ärsytti itseekin nyt ku luin ton läpi hymiöitä miettien :D Mä oon hymyiöihminen ja koska blogi on mun vapaa-ajan harrastus ni en jaksa liian jäykkää kirjotustyyliä, mut aion kyl karsia noita. Kunnon hymiöpallomeri :D

 2. Et oo vielä valmistunut edes PT:Ksi mutta olet hinnoitellut ohjauksesi 1000e arvoiseksi. Make sens

  • Laskemalla 50€ (tosi edullinen hinnottelu) per ruokavalio/treeniohjelma/PT-treeni ni joo summa on 1000e. Mietippä myös, että PT-termiä voi käyttää kukaan vaan, eikä sitä varten tarvitse valmistua yhtään mistään. Minä kumminkin haluan valmistua ja aionkin :) Miten itse sitten hinnottelisit? Kyllähän PT voi pyytää vaikka 300e per ruokaohjelma ja hinnotella kaiken sen mukaan. Sanontahan on, että tyhmä ei oo se joka pyytää vaan se joka maksaa. Make sense?

  • No varsinkin jos MEINAA valmistua vielä, niin ajattelisi kunnioittaa alan koulutuksen omaavia.
   Kärjistetysti sanottuna ei kirurgikaan kovin hyvällä katsois, jos joku tulisi ilman koulutusta tekemään hänen työnsä, vaikka puolta halvemmalla? (provo, provo, provo) :) Aattelin vaan miten olet päätynyt tähän hinnoitteluun OMALTA kohdaltasi, kun kuitenkin mitä ilmeisemmin arvostat esim. fitfarmin koulutusta ja katsot sen itsellesi tarpeelliseksi tehdäksesi PT:n töitä.

   Mutta ei inhaloida nyt palkokasveja sieraimiin eihän? Eihän tyhmyys asu yrittäjässä, vaan asiakkaassa ;)

  • Ei varmaan tarvii ees kommentoida tota ettei kirurgi tykkäis jos joku ilman koulutusta tekis sen hommia :D mut aion anyway xD
   Kuka menis feikki kirurgin asiakkaaksi :D? Veikkaan et sitä rue-kirurgia ei kiinosta pätkääkään feikki kirurgit, koska ei sillä oo mitään jakoa koko alalle :D
   Vähän sama ku hammaslääkäri ja ortopedi taistelis asiakkaista keskenään :D
   Jätän tän tähän.. :D

 3. Tuota noin… Aika selkeästi kyllä huomaa tästä tekstistä, kuinka pihalla olet alasta. Toki ymmärrän, että nykyään PT-koulutus on tosi muodikasta, varsinkin jos on käynyt yhdet fitnesskisat.

  Halusin vaan kommentoida, että tuossa vaiheessa kun sulla ei ole minkään valtakunnan koulutusta niin mielestäsi ohjauksesi on tonnin arvoinen :D? Are you kidding me? Olen itse tehnyt näitä hommia lähes 7 vuotta ja koulun käyminen ei todellakaan tee kenestäkään vielä ammattilaista. Jään mielenkiinnolla odottamaan minkälaisen hintalapun meinaat laittaa palveluksillesi!

  Kävin mielenkiinnosta katsomassa tuon tsempparin kouluttajalistaa, kun sitä arvostelit ja täytyy sanoa että itseäni kyllä kaikista vähiten tuo Fitfarmin kouluttajalista vakuuttaa…

  • Millä tavalla mä nyt oon pihalla alasta :D?
   Muutenkin joka alalle mahtuu erilaisia tavarantoimittajia ;) Esim. mun nykyisellä alalla, eli PR-alalla, osa promotoimistoista myy tissejä messuille koristeiksi kun taas me myydään myyntivoimaa fiksuijen kauniiden naisten muodossa; old school kohteliaita palveluhenkisiä ja kielitaitoisia edustajia. MUTTA…: molemmille riittää asiakkaita :D

   Odottele sä vaan mun hinnastoa ihan rauhassa :D Se on itseasiassa jo valmiina ja voin kertoa, että hinnat on erittäin kilpailukykyiset :) JA HEI! Jos ei halua nuorta sporttista naista, joka on käynyt läpi oman kisavuoden ja urheillut koko ikänsä, PT:kseen niin guess what? Ei tarvii :D PT:itä on joka lähtöön. Sulla on niin negatiivinen ote, etten mä ainakaan haluaisi sua PT:kseni..
   Laitapa tähän linkki sun sivuille ku oot 7 vuoden kokemuksellasi edustamassa niin voit karkottaa loputkin asiakkaat? Vai etkö uskalla seistä sanojesi takana? Jännä :D!

   Koska olen vielä koulutusvaiheessa mulla on kaikki Fitfarmin kouluttajat mun tukena vastaamassa kaikkiin mun kysymyksiin, eli nyt stä laadukasta valmennusta todellakin saa!
   En oo ikinä väittänytkään olevani PARAS :D Jos olisin paras en varmaan hinnoittelisi 50€/tuntihinnoin, eiköhän siinä joku nolla olisi perässä :D

 4. Jaha täällä taas riittää ilmeisesti kateellisilta ihmisiltä turhaa tekstiä :D Jokainen voi hinnoitella itsensä miten haluaa, mullakin on treeniohjelma tytöltä kellä ei ole alan koulutusta tms, mutta nimenomaan halusin hänen tekevän mulle ohjelman koska hänellä on kokemusta kisoista ja perusteet hallussa, näin sen vahvuudeksi että nimenomaan ei välttämättä ole kukaan suoemn tunnetuin PT kuka tekee sitä jo liukuhihnatyömaisesti, sama ohjelma vaan kaikille käteen..no thanks! Ja tämä veloitti tästä 60€! Mun täytyy sanoa että kiitos erittäin paljon hyvästä tietopaketista PT-koulutus paikkojen suhteen :) Ja odotan innolla miten on opiskelut lähtenyt käyntiin siellä :) Zemppiä opintoihin :)

  • Oi ihana Niina! KIITOS! Välillä tuntuu sieltä, ettei ihmisillä ole muuta kun kurjaa sanottavaa.. mikä on tyhmä tyyli ajatella, sillä mun blogia lukee noin 8000 eri ihmistä kuukausittain niin se, että 3 kommentoi jotain skeidaa ei tarkoita sitä, että kaikki 7997 on samoilla fiiliksillä :) Kiitos kun toit valoa tähän blogitekstiin :D!
   Kirjoittelen tällä viikolla kuulumiset ekasta PT Weekendistä, mutta voin jo paljastaa, että it was GREAT! Kaikkea mitä odotinkin ja odotukset oli korkealla :)
   Hyviä treenejä Niina!

 5. Moikka!
  Luin noita sun vanhoja postauksia ja siellä oli postaus että saako leivän päälle laittaa voita.. Niin miksei siis saa? Vaikka ois kasvattamassa lihasta eikä dietillä? En oikein älynnyt… :D

  • Moikka! Eli siis tyydyttyneet rasvat (kovat/huonot rasvat) ja erityisesti voi (45% tyydyttynyttä rasvaa) nostavat veren kolesterolia, mikä tutkimusten mukaan aiheuttaa mm. sydäninfarkteja ja aivohalvauksia. Kovat rasvat muuttuvat siis elimistössä kolesteroliksi, joka tukkeuttaa verisuonia ja niin aiheuttaa näitä vakavia seurauksia. Margariinit taas on niin kemiallisesti käsiteltyjä, ettei niitäkään katsota taerveellisiksi. Margariinin kovetusprosessissa jää jäämiä nikkelistä ja alumiinista. Tämä voi vs margariini -homma on todella kiistelty, mutta loppupeleissä kumpiakaan ihminen ei tarvitse. Rasvoja voi saada puhtaassa ja hyvässä muodossa mm. oliiviöljystä, kookosrasvasta ja pähkinöistä :) Avarsiko? :)

 6. Heippa Aku,
  Ensiksi haluisin kiittää sua mahtavasta blogista:) musta on ihana lukea sun juttuja kun oot niin vilpitön ja kerrot reilusti oman mielipiteen asiasta kun asiasta. Oon hers- lehden tilaaja, ja iloisena yllätyksenä huomasin että olit alkanu kirjottaa kolumnia sinne:) huippua!
  Oon ite miettiny lähteä opiskelemaan liikunta alaa, ja oon yrittäny kans vähä vertailla noita mestoja ja tietty hintojaki. Oon myös yrittäny googlailla jengin kokemuksia eri paikoista. Trainer4you kuulostaa hyvältä ja on selkeä. Toisena mietin kans tota trainer labin järjestämää koulutusta. Totta toi mitä sanoit ettei oo mitään yhtä selkeetä kokonaisuutta, vaan se jää niiku itelle päätettäväks mutta toisaalta mä tykkään siitäki koska mulla taas ei oo niin selkeetä suuntaa vielä mitä haluisin tehä. Kiinnostais niiku saliohjaajan työ ja myös ryhmäliikunnan ohjaaja ja kuka tietää vaikka mussa olis ainesta personal traineriksikin;)
  Nälkä kasvaa syödessä, niihän sitä sanotaan;)
  Anyways, kaikkea hyvää sinulle! Pidä lippu korkeella, niiku tähänkin asti;) oon varma että oot ihan loistava pt!!:)

  • Kiitos Iida! Tulin tosi iloiseksi sun kommentista :)
   Jostain pitää aina aloittaa. Tärkeintä on lähteä tavoittelemaan sitä unelmaa! Onnea ja iloa matkaan :)

 7. Miten noi Fitfarmin pt-koulutuksen lähiopiskeluviikonloput olivat käytännössä? Olivatko 4 viikonloppua putkeen, vai millä aikavälillä? :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta