Jos perustaisin toisen blogin?

Olen tässä miettinyt jo jonkin aikaa, että minun olisi ehkä kannattavaa perustaa toinen blogi. Samoja ja uusia lukijoita toivon tietysti ohjautuvan sinne. Olen nyt viimeiset viikot kuvannut kaikkea hyvää terveellistä ruokaa, mitä ollaan tehty kotona ja mitä olen kaupasta bongannut. Ajatuksena on perustaa ruokablogi. Hyvin saman tyylistä ruokajuttua, kuin mitä olen täällä aiemmin jaellut. Siellä olisi vaan sitten pelkkiä reseptejä ja ideoita. Voisi olla teille lukijoillekin helpompaa löytää niitä ”dieettisafka” -juttuja kun olisivat yhdessä paikassa?

IMG_0718

Toki olisi kivaa pitää tämä blogi monipuolisempana, mutta taloudellisesti minusta tuntuu, että kaksi blogia voisi kuitenkin olla kannattavampaa nyt. Jos siellä menee hyvin, voisi olla minun aikani siirtyä pois Fitfashionilta oman domainin alle, aurorarenvall.com tai .fi – kumpi teistä olisi parempi?

Sitä ennen en haluaisi investoida (lue: ei ole varaa :D) omaan domainiin ja sivujen rakennukseen. Domainin ostaessahan saat vaan tyhjän sivun, joka pitäisi sitten osata jollain lailla koodata ja rakentaa hienon blogin näköiseksi. Yritykseni sivut boostfactory.fi maksoivat noin kuukauden palkan verran ja ihan mahtavat ovat olleetkin!

Jos nyt avaisin kuitenkin ilmaiselle alustalle kuten aurorarenvall.wordpress.com? Vai pitäisikö blogilla olla joku muu nimi, ettei ole niin samanlainen? Joku ihan oma tyyliin raikastaruokaa.wordpress.com tai personaltrainerinkeittiossa.wordpress.com, mikä olisi hyvä? Ehdotuksia!

IMG_2553

Tiedän, että monia kiinnostaa vain treeni- ja ruokajuttuni, joitain vai toinen niistä, useita se muu elämä tässä ympärillä, kuten firmajutut, koirajutut, parisuhdejutut, matkajutu, naisten hömpötysjutut (tukka, meikki, vaatteet.. :D) jne. joten ehkä ei olisi kamalaa jos jutut jakautuisivat ruoan osalta kahteen?

Voisin laittaa tänne muiden juttujen yhteyteen loppuun linkin uusiin postauksiin, että ”Jos kiinnostaa, mitä söin tänään, katso täälltä ohje terveellisiin ranskalaisiin”

Miltä kuulostaa?

Kaikki pohjautuu siis siihen, ettei Fitfashionilla saa tästä keväästä eteenpäin käyttää omia sivubannerimainoksia, joista muiden kokemusten ja oman ymmärryksen mukaan tulee iso osa keskisuurten bloggaajien tuloista. Toki mainoksia voi sijoittaa muuallekin, mutta onhan ne kätevimmiten esillä tuolla sivussa. Esim. jos haluaisit nyt tukea blogiani ja tilata minun Fitnesstukkulinkin kautta prodea, joutuisit etsimään linkin siihen vanhoista postauksistani. En nyt kuitenkaan kymmentä alabanneria halua / voi yksittäiseen postaukseen sijoittaa. Postauksen sisäiset omat mainoslinkit ovat siis edelleen sallittuja. Kirjotin aiemmin rehellisen postauksen mainoslinkeistä, se löytyy täältä: Miten bloggaajat tienaa mainoslinkeillä?

Vuokra täällä Saksassa on järkyttävä meidän ulkomaille muuten myötä tippuneisiin tuloihin nähden ja olisi kivaa saada vähän lisää taloudellista vakautta, joten siksi on nyt vähän pakko miettiä näitä ratkaisuja. Toki teen tässä muitakin töitä kun bloggaan, mutta ihan vaan firman ylläpitäminen on jo oikein ”leppoisan” hintaista varsinkin nyt tilinpäätöksen aikaan…

Vai kannattaisiko nyt vaan avata se oma domain aurorarenvall.com jos siihen on hyviä vinkkejä? Jos kuitenkin olen sinne jossain vaiheessa siirtymässä?

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma made by me 29€? Täällä lisää!

P.S Kokosin nyt väliaikaisesti kaikkien hyväksi kokemieni nettikauppojen mainoslinkit tänne, jos jollekin on tarvetta :)

Edellisessä postauksessaPakkoruotsi pois t. suomenruotsalainen

Screen Shot 2016-04-22 at 15.55.02Mainos: Ellokselta* 10 EUR alennusta käyttämällä tarjousnumeroa 335721 kun tilaat vähintään 40 EUR!*

*Tarjousehdot: Alennus koskee uutta, vähintään 40 euron tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus on voimassa 24.4.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale-/kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ellos Matkojen tuotteisiin. Ostosumman perusteella myönnettyjä alennuksia saatetaan harkita uudelleen palautusten yhteydessä.

Aku

19 vastausta artikkeliin “Jos perustaisin toisen blogin?”

 1. Eri nimi jos pidät rinnakkain :) PT:n kyökissä, namusafka/ruoka (:D), kivaakeittiössä. Jotain ehdotuksia, laadusta en tiedä :P ruokablogien osalta pitää vaan saada jotain persoonaallisuutta jos alkaa puuhaamaan, tuntuu että ruokablogeja on ihan sikana ja iso osa samanlaisia niin varmaan lukijoitakin on enemmän jos on jotain persoonallista :) mutta jos tykkäät ja jaksat jne niin jatka treenijuttuja kanssa, on niin kivoja ruokajuttujen rinnalla^^

  • Kiitos vinkeistä ja mielipiteestä!

   Tosiaan kaikki muut jutut täällä jatkuu ihan ennallaan, eli treenijuttujakin väsään entiseen malliin :) Vähän alkanut painamaan lähes 20km ajomatka salille, että pientä innon laskua havaittavissa. Oon jopa harkinnut kotitreenejä, eli aika vakava ongelma :D

  • Voi ei :D mutta jos sitä nyt sitten kehittelisi kehonpainotreenejä kotona tehtäväksi? Tai sitten teette namun kanssa yhteistreenejä, näitähän löytyy youtubestakin :D

  • Niin, sitä oon miettinyt! :D Se voisi olla seuraava treeniohjelmatuote :)

   Jotenkin sitä vaan haluaisi kuvata siihen videot jossain modernissa kartanossa :D Meidän kämppä on vieläkin täynnä firman papereita siellä täällä, joten ei ole irronnut esittelyä vieläkään. Etsitty kuumeisesti kirjanpitoa varten kaiken maailman kuitteja, verotuspäätöksiä ja väsännyt hallituksen kokouksen pöytäkirjaa..

   Namun kanssa treenaamista voisi kyllä kokeilla :D

  • Hmm, hyvä kysymys! Itse olen aika pihalla vegaanimaailmasta. Vaikka mitä maistuvaa ja terveellistä voisi tehdä kun vähän harjoittelisi ja opiskelisi :)

   Vaikka en itse ole varmaan koskaan ryhtymässä vegaaniksi (kala- (ei tonnikala :/) ja poroteollisuus on mielestäni erittäin eettistä) olisi silti ihan jännää miettiä jotain annoksia! Meillähän mieheni Lasse kokkaa suurimman osan ajasta, joten annanpa hänelle haasteen!

  • Edit: kalateollisuudessa on paljon ylikalastamista ja jotkut lajikkeet uhkaavat kokonaan hävitä, en siis viittaa nyt sellaisiin kaloihin, ihan vaan lisähuomiona :D

 2. Pakko sanoa että en oo ees huomannutkaan sivupalkkimainoksia täällä, kun selaan aina kännykällä 😳 tietenkään kaikki ei todellakaan käytä kännykkää, mut tässä nyt tällanen näkökanta sun pohdintojen tueks 😀

  • Juu ne tosiaan tippuvat silloin ihan alimmaksi kun scrollaa alaspäin :) Nykyään Fitfashionissa yhdellä sivulla näkyy muutenkin vain 1-2 postausta, joten omat mainoslinkit tulevat esiin ”nopeammin” kuin aiemmin. Olin itse muuten tosi yllättynyt kuinka moni lukee blogeja tietokoneella, sillä itse luen myös varmaan 99,5% postauksista kännykällä! Kännykkäselailun osuus on kuitenkin nousemassa :)

 3. Fitfood by Aurora

  Sellainen olisi mun idea ☺️ Ja aiemmin pidin omaa blogia wordpressin alla omalla domainilla ja oli sinne oli kyllä helppo luoda sivut 😊

  -sonjaaleksandras

  • Kiitos Sonja :)<3 WordPressiä ajattelinkin!

   Tuota "fit" sanan käyttöä olen vähän miettinyt, kun se tuntuu "kaikkia" ärsyttävän :D?

 4. Riskinä tietenkin se etten niin paljon juttujasi lukisi, koska tulen monesti fitfashionin etusivulle selailemaan mielenkiintoiset tekstit/tietyt kirjoittajat sillon kun on aikaa/halua/tylsistynyt:’D En siis tiedä jaksaisinko erikseen lähteä lukemaan tiettyä blogia, ja voin kuvitella, että monella on sama juttu. Sivulinkeistä en välitä, kun en niiden kautta kuitenkaan ole tilaamassa.

  • Totta. Tätä olen miettinytkin ja blogissa käykin vanhojen ihanien seuraajien lisäksi jonkin verran etusivulta ”eksyneitä”. Toki googlenkin kautta ohjautuu porukkaa.

   Sivu-, ala-, ylä- ja keskilinkkejä löytyy lähes jokaista blogeista ja muilta mediasivuilta ihan syystä, sillä tarpeeksi moni kuitenkin kokee ne jossain vaiheessa kiinnostaviksi ja sivun omistajalle se on kannatavaa, vaikkei moni niitä ikinä vilkaisisikaan :) Yksikin klikkaus per lukija vaikka kahdessa vuodessa, voi olla ratkaiseva tekijä, ettei niitä todellakaan odoteta klikattavan joka postauksen yhteydessä :) Enkä minkäkään tietenkään elä missään kuvitelmasa, että nyt kun on yksi mainos jossain, niin kaikki tilaa sieltä jotain vaikka eivät mitään tarvitsisikaan :D Sitten kun joskus sattuu olemaan joku juttu mitä tarvitsee ja varsinkin jos siinä on kätevästi alekoodi – why not? :)

   Itse kyllä eksyn useimmiten muiden bloggaajien mainoslinkkeihin esim. jonkun laukun tai takin perässä :D Viimeeksi tuote olikin jo ”sold out”, yhyy, too slow :( Ei siihen olisi ollut varaakaan, mutta silti oli kiinnostavaa käydä katsomassa lisää kuvia ja hintaa :)

 5. Jos aiot mennä jossain vaiheessa oman domainin alle niin tässä olisi tietty sille hyvä sysäys/vaihe. Tietty domainin hinta vaikuttaa aina.

  Jos taas päädyt väliaikaisesti kirjoittamaan kahta blogia niin, jokin eri nimi ruoka puolelle. Helpommin voisi nuin houkutella uusia lukijoita.

  Tsempit sulle, kumpaan nyt sitten päädytkin. :)

  • Kiitos mielipiteestä ja tsemistä! <3

   Ihan kokonaan en ole siirtymässä, ainakaan vielä, että vaikka ostaisin oman domainin, aloittaisin siellä sitten ruokapuolen bloggaamisen :)

 6. Nuo sivubannerimainoksetkohan ovat sen syynä, että täältä yhtäkkiä poistui monta blogia tässä keväällä :O

  • Voin täällä puhua vain oman blogini puolesta :)

   Meillä on kyllä tosi hyvä porukka kasassa täällä Fitfashionilla bloggaajien ja taustatiimin puolesta. On kyllä silti jännää nähdä miten itsenäinen bloggaaminen sujuu oman domainin alle lähteneillä, kuten ystäväni Punttimimmi, joka nyt avasi omat sivut :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta