Kun petyin niin pahasti, että teki mieli soittaa poliisille

Tämä on nyt vähän hassu teksti, sillä se on kirjoitettu kahtena peräkkäisenä päivänä ja hassua siitä tekee sen, miten asiat voikaan kääntyä niin nopeasti.

Näin aloitin tekstin kirjoittamisen eilen:

Viikon päästä on kulunut 3 kuukautta siitä kun muutettiin Saksaan. Kohta ollaan 1/4 vuosi eletty ilman nettiä kotona. Viime viikolla meille tuli asentaja, jota oltiin odotettu kuin kuuta nousevaa. Prosessi ennen asentajaa on ollut kuukausien mittainen, siitä lisää tuolla linkin takana jos jotain sattuu kiinnostamaan miten elämä on potkinut päähän ja miten vaikeita asioista Saksassa tehdäänkään.

IMG_4507
Koululla hommissa, Lasse taustalla ja Namu vieressä

Modeemi oli tullut kotiin pari päivää ennen asennusta ja se on tosi hieno. Ihan sen näköinen, että kohta dataa vaan sinkoilee ympäriinsä. En nyt edes jaksa mennä siihen miten outoa on, että asentaja tulee sun asuntoon katsomaan modeemia, sillä Suomessahan netti vaan kytketään mistä lie ja itse liität modeemisi seinään siinä vaiheessa kun nettisi haluat.

Meidän vuokrakämpässä on koko tän ajan ollut eteisessä lankapuhelin. Nyt kun asentaja oli tulossa olin kytkemässä modeemia ja siirsin eteisen pöytää, minkä päällä lankapuhelin sijaitsee. Voitte kuvitella sen ihmetyksen määrää kun näen, ettei puhelimessa ole johtoa, eikä sen takana ole pistoketta. Lankapuhelin olikin koriste. KORISTE!

Asentaja tuli ja koko kämppä kouluttiin. Todettiin yhdessä, että ei, meidän kämpässä ei ole lankapuhelimelle / modeemille pistoketta.

Asentaja nosti kätensä ja sanoi, että tämä oli tässä. Ajettiin Lassen kanssa viivana lomakämppä-vuokrafirmaan ja siellä kerrottiin, että meidän taloyhtiössä on ollut joskus remppa ja osa asukkaista on valinnut, ettei heidän asunnoissaan ole mitään sähköyhteyksiä muulle, kuin valaisimille ja kodinkoneille. Anteeksi mitä?!

Meidän asuntoon ei siis ole IKINÄ mahdollista saada nettiä ja meidän kaksion vuokra on 1000€/kk.

Tunsin oloni niin pettynyneeksi kaiken tän useamman kuukauden odottamisen, saksalaisen pankkitilin avaamisen, papereiden kiikuttelun, saksankielen kääntämisen, kärsivällisyyden ja operaattoreilla edestakas juoksemisen jälkeen, että teki mieli soittaa poliisille, että mut on petetty.

Saan meilin operaattorilta, että asentaja on raportoinut heille, että koko taloyhtiöön pitää vetää jotain uusia linjoja, jotta nettiyhteys saadaan toimimaan. Näihin asennuksiin tarvitaan asunnon omistajan kirjallinen lupa. Eihän nyt kukaan sellasiin suostu jonkun lomakämpän osalta. Vuokralainen vaatimassa jotain linjojenvetoremppaa. Tää oli tässä. Vuokrafirmakin on jo sanonut, että mitään ei voida tehdä.

Näyttää siltä, että koko tän puolen vuoden ulkomailla asumisen aikana meillä ei tule olemaan kotona nettiä ja saan saatana ajaa lähes tunnin päivässä edestakas Lassen koululle (missä nyt ja ilmeisesti ikuisesti, istun yksin yöllä pimeässä) tai vaihtoehtoisesti ajaa läheisen hotellin parkkipaikalle ja hyödynnän roistomaisesti heidän wifiään. Istupa itse joka toinen päivä autossa työpäivän verran tekemässä töitä. Se ei ole kivaa ja mun koko kroppa kipeytyy siitä. Kuulostaa nyt siltä, että olisin jotain 90v, mutta oikeasti työergonomia on iso juttu. Autossa ei kuulu tehdä toimistopäiviä läppärin kanssa.

Päivällä sinne hotellin pihaan ei aina edes mahdu autolla, joten istun siellä KIVETYKSELLÄ yrittämässä tehdä elantoa. Ahdistaa niin paljon kun työntekijät kävelee siitä ohi ja ihmettele mitä hemmettiä teen siellä joka päivä. En voi edes mennä hotellin aulaan maksavaksi asiakkaaksi kahville pöydän ääreen, sillä SURPRISE netti ei toimi ravintolan puolella, ainoastaan parkkipaikalla ja kakkoskerroksen hotellihuoneissa. (I know, koska jotkut turistit kerran kysyivät, kun näkivät mut läppärin kanssa siinä kivetyksellä, että toimiiko täällä netti koska heidän huoneessaan ei toimi.) Ilmaiset wifit on surkeita ja ne on myös tunnin ajelun päässä. 

Maanantaisin tulee uudet Game of Thrones jaksot HBO:lle ja nekin me katsotaan aina autossa hotellin tai koulun parkkipaikalla.

Nyt oikeasti mulla alkaa usko hiipumaan ja masennus hiipimään. PERSEESTÄ olla kotoa käsin 6 vuotta toiminut yrittäjä ilman kotitoimistoa. Varsinkin kun tekee luovaa työtä, mulla on tän myötä nyt kadonnut melkeen kaikki inspiraatio. Ennen mulla on aina ollut juttuja mistä kirjoittaa, mutta mistä mä nyt kirjoitan kun vaan ottaa päähän?

IMG_4464
Tän päivän fiilis.

Miksi kukaan rakentaa kämpän ilman pistoketta?! Ja kyllä, minä ilmoitin vuokrakämppä-firmalle vuokrausvaiheessa, että hankin itse netin kämppään ja siellä sanottiin OK. Eivät hekään varmaan tienneet. Tulisiko itse mieleen kysyä semi-modernista rakennuksesta, missä on taloyhtiön nettiliitäntäkaappi sun kotioven vieressä, että saahan sun kämppään netin varmasti? Operaattorikin sanoi, että saa, kun annettiin osoite tilattiin netti siellä liikkeessä. Eihän nekään varmaan osaa edes ajatella, että joku eliminoi yhteyden.

Mulla on asiat elämässä tosi hyvin ja olen etuoikeutettu monella tapaa. Mulla on silti työ, mikä on aina ollut isoin ja kiinnostavin osa mun elämästä ja mä en pääse sitä toteuttamaan kunnolla. Mä oon kyllästynyt siihen kun mun rakas aviomies kysyy, että ”Mennäänkö jo kotiin koululta kun on pimeää?” ja mä joudun vastaamaan, että ”Arvaa haluaisinko mä mennä”, mutta en silti voi vielä lähteä, koska nettiyhteys katkeaa ja töitä on tehtävä.

IMG_4449 2

Mä en halua kaivata kotiin. Mä en edes halua lähteä täältä kotiin 2kk kuluttua. Mä haluan vaan kohtalaisen nopean kotinetin, onko se oikeasti liikaa vaadittu?

…sitten tähän päivään:

Herättiin aamulla ovikelloon. Meillä on ihan järkky ovikelloääni. Se on sellanen kovaääninen melodia, mikä on erilainen joka kerta ja kuulostaa lähinnä sirkukselta :D Mulle oli tulossa taas UPS:ältä paketti ja ajattelin, että se on nyt se. Lasse on nopeampi pukeutumaan, joten Lasse meni ovelle ja itse jäin sänkyyn.

Ihmettelen, kun meidän kämpästä kuuluu toisen miehen ääni ja Lasse jotain selittää siellä englanniksi. Mietin vaan, että miksi se lähetti tuli meidän kämpän sisälle? Yleensä ne antaa vaan paketin ovella.

Lasse kurkkaa makkarin ovesta ja sanoo ”Pue nyt äkkiä päälle!”. Oon ihan uninen ja ihmeissäni, kuulen jonkun äänen keittiöstä, mistä on ikkuna makkariin (apua). Puolalasti alan sekavana etsimään jotain vaatteita, mitä voisin pukea päälle. Makkarissa ei ole peiliä, joten vetäisen hiukset nutturalle, niin hyvin kuin osaan. En tiedä yhtään miltä näytän topissa, verkkareissa ja 5 sekunnin nutturassa. Avaan makkarin oven, mutta se ei aukea. Huudan Lasselle, että miksi on lukinnut oven?! Sen saa siis vain auki toiselta puolelta. Myöhemmin tajusin, että Lasse oli lukinnut sen, koska muuten ovi ei pysy kunnolla kiinni ja se mies olisi voinut nähdä minut pukeutumassa. Huudan Lasselle vielä kaksi kertaa, että avaa nyt tämä ovi! Outoa huutaa päästäkseen pois, kun ei halua edes mennä sen näköisenä ihmisten ilmoille, eikä tiedä yhtään mistä on kyse.

Lasse avaa oven ja minä näen remppamiehen meidän eteisessä polvillaan tekemässä jotain meidän seinälle. Eteiskaappi (se missä se typerä feikkipuhelin on) oli työnnetty sivuun ja kaiken sen eteissotkun (kenkiä hujan hajan, kasseja, vaatteita…) keskellä mies kaivelee työkaluja. Kysyn Lasselta, että mitä täällä tapahtuu ja Lasse sanoo, ettei tiedä. Mies vaan tuli sisään, puhui jotain saksaksi ja iski työkalun seinästä läpi.

Hetken päästä selviää, että tapetin alla onkin koko ajan ollut pistoke ja se on vaan rempan yhteydessä päätetty jättää sinne!

Remppamies kysyy puhunko sakaa ja vastaan, että joo jonkin verran. Hän selittää, että pistoke on nyt käyttövalmis ja nyt pitää soittaa operaattorille, että kytkentämies tulee uudestaan käymään. Oltiin vaan silleen ”Wau, kiitti!” ja mies poistui.

Mitä just tapahtu?

Kysyin Lasselta, että kuka se oikein oli ja Lasse vastaa ettei tiedä kun ei ymmärtänyt kaikkea :D Kaivan operaattorin meilin ja soitan siihen numeroon. Nainen vastaa. Kysyn puhuuko hän englantia. Ei puhu. Kysyn voiko hän yhdistää jollekin joka puhuu ja hän vastaa, ettei kukaan puhu englantia. Voi perkele. No saksalla mennään. Yritän kertoa asiaani, mutta nainen kysyy vaan, että puhuuko mieheni saksaa. Ei puhu. Puhuuko joku muu perheessä saksaa? Ei nyt ole ketään muuta! Nainen suuttui koko ajan vaan enemmän kun jouduin pyytämään häntä toistamaan ja hidastamaan lauseita. Lopulta sain homman hoidettua ja meille tulee uusi asentaja 1.6!

Meillä on sittenkin toivoa!

Tää on ihan uskomatonta. Uskomattoman hankalaa ja outoa ja vaihtelevaa ja hankalaa (sanoinko sen jo?) ja tässä mä nyt odottelen. Tottunut jo siihen, että kaikki tulee next month tai next week (jos on hyvä tuuri), joten saa nyt taas nähdä. Toivo elää.

…mutta mistä se remppamies tuli? En mä koskaan vastannut mihinkään meiliin, että saatiin lupa sellasiin? Enkä todellakaan tajunnut siitä meilistä, että se olisi noin helppo keissi?! En nyt tiedä uskaltaako tätä mysteeriä mennä selvittämään vuokrafirman kanssa. Ehkä se asunnon omistaja hoiti sen remppamiehen? Ne kyllä soitti vuokrafirmasta tänään myöhemmin ja pahoittelivat etteivät voi tehdä mitään.

Nyt meidän seinässä on kaapin takana pistoke. Mitä mä teen? Kerronko siitä, vai jätänkö sen vaan sinne 2kk kuluttua kun me lähdetään? Sopparithan me lopetetaan itse jne. että sehän on oikeasti vaan bonus sille asunnon omistajalle? Vai onko?

En mä halua joutua vastuuseen pistokerempasta, mitä en ole tilannut! AUTTAKAA! :D

Hämmentynyt,
Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Kaipaatko uutta treeniohjelmaa? Hard core bootytreeniohjelma made by me 29€! Täällä lisää!

Edellisessä postauksessa: Työmatka longboardilla!

MAINOSLINKKI: 

Aku

32 vastausta artikkeliin “Kun petyin niin pahasti, että teki mieli soittaa poliisille”

 1. Vaikka näin ei sais sanoa niin on ollut ”hauska” seurata mitä kaikkea vastoinkäymisiä ja hankaluutta olette kohdanneet siellä, vaikka ei kyllä itseä naurattaisi jos olin teidän tilanteessa. :-D

  • Kiva kuulla! Hyvä jos tää on edes jonkun mielestä viihdyttävää luettavaa, etenkin kun musta tuntuu, että mulla ei ole mitään muuta kerrotavaa, kuin netti sitä ja netti tätä :D

  • Joo? Muutetaan heinäkuun viimeinen päivä, mutta ei todellakaan tän takia. Ei se mun mielestä Saksan kokoisessa maassa ole mikään ratkaisu, että kun teknologia sucks -> kaikki muuttaa Suomeen :D

  • Ei tarvitse tuntea peppukipua kysymyksestäni, en tiennyt milloin olette tulossa ja kysymys oli rehellisesti utelias, kerta työnteko on siellä lähes mahdotonta.

  • Jaa, no sitten! :D Kuiteskin, jos oltaisiin jossain Afrikan kylänpahasessa saattaisin luovuttaakin ja aikaistaa kotiinpaluuta, mutta just tän vuokrahintatason & EU:n vuoksi ei vaan mee kaaliin, että kotinetti olisi oikeasti täällä mahdottomuus, vaikka läheltä liippaakin jos puoleen vuoteen ei saa yhteyttä aikaiskeksi :D

 2. Huh, oon lukenu nää sun kaikki postaukset Saksasta. On ollu mielenkiintoista lukee näitä! Ja pakko sanoo, mulla ois huumori loppunu jo aikapäiviä sitten! Oot siis mun mielestä aika sissi kun oot sitkeesti jaksanu siellä yrittää selvittää asioita. Ja siis en voi käsittää, että Saksassa, siis Saksassa, on netin käyttö tehty noin vaikeeksi?? :D

  • KIITOS !!!

   Tällasten kommenttien ansiosta tää on kaikki sen arvoista! (…ja sen päivän kun / jos se netti tulee!) Mä en todellakaan ole super kärsivällinen ihminen tällasissa asioissa, mitkä vois tehdä (ja tehdäänkin!) helpomminkin, että tässä on oikeasti saanut rauhoitella itseään. (Oon kyllä useampaan kertaan maannut apaattisena sohvalla, matolla, sängyssä ym, miettien, että turha ees nousta kun ei mitään kuitenkaan saa aikaan)

 3. Tää nettihomma on kyllä karua. Ja jotenkin koomista, kun ajattelee miten paljon kosmetiikkaa ja härpäkkeitä mä tilaan netin kautta Saksasta. Nytkin odottelen paria pakettia… :D Mut hei ei oo enää kauaa kun muutatte takas ja sit voit tehdä töitä vaikka nakuna himassa!

  • Hah, joo välillä kotiduunarina masentaa kun on kolmatta päivää ”yöpuvussa” painamassa hommia :D Sitten neljäntenä ehkä jo meikkaa, vaikka ei edes lähde mihinkään, ihan vaan, että tuntee olonsa taas ihmiseksi.

 4. Voi jösses! Miten voikaa noin olevinaan modernissa maassa asiat olla noin hankalasti ja että ei puhuta englantia? Noh, näin vissii kaikissa suurkielisissä maissa missä dubataan asioita (italia, espanja, venäjä, ranska yms). Nyt sormet ristiin ja toivotaan ihan simona että kaikki menee nyt hyvin! Hirveet tsemppi ja jaksuhalit sinne <3

 5. Saksassa voi joko a) taistella tuulimyllyjä vastaan ja lyödä päätä seinään, tai B) hankkia b suunnitelma ja hyväksyä se tosiasia että saksassa asiat tehdään erilailla. Mitäpä jos hakisit nyt alkuun vaikka Lidl:stä 15 eurolla 5gb nettitikkua. Sillä pärjää jo töissä, Netflixiä ei kauaa kato mutta se ei taida töitä ollakkaan. Asiat voi tehdä vaikeiksi päässään tai olla nokkela ja ratkaista ne.

  Ja se vasta oikein onkin että Saksassa on osattava saksaa jos haluaa asioiden hoituvan.

  • Jos luet ton mun linkittämän tekstin (postauksen alussa) tiedät, ettei nettitikut ole mahdollisia jos on Macin uusin (tai toiseksi uusin) päivitys. Vaikka ne päivittäisi tikkujensa softia, 3kk nettitikkua maksaa satoja euroja ilman Netflixiäkin…

  • No eihän siinä kännyssä ole mitään nettiyhteyttä mitä voisi jakaa..

  • Tuulia kompaten, ei ole nettiä kännyssä koska se on jo satoja euroja kk mun minimiyritystyöllä, ilman kuvien ja videoiden lataamista. Samat SIM-kortit mokkuloissa kuin kännyköissä. Linkitin tuonne postauksen alkuun edellisen postaukseni aiheesta, missä olen avannut tuota prepaid- ja mokkula-asiaa.

  • Niin SUOMESSA.

   Saunalahden sivuilta:

   ”Netti on veloitukseton kuukauden ajan liittymän aktivoinnista, ja sen jälkeen käyttö Suomessa maksaa vain 0,99 €/käyttöpäivä ja enintään 19,80 €/kalenterikuukausi. Nettiasemaa voi käyttää myös ulkomailla, netin käyttö Euroopassa (26 maata) maksaa kohtuulliset 0,066 €/Mt.”

   = satoja euroja kuussa

 6. Teidän suurin kompastuskivi näyttää olevan kielitaidon puute ja kuvitelma siitä että kaikkialla Euroopassa selviää englannilla. Aika kapeakatseista IMHO. Täällä asuu 80 miljoonaa ihmistä ja asiat tehdään eri tavalla kuin Suomessa, maassa maan tavalla ja niin edespäin. Käsittääkseni teidän kämppä on väliaikaiseen asumiseen tarkoitettu loma-asunto – ja koska jokaisen saksalaisen kännykässä on oma netti niin en yhtään ihmettele että vuokraisäntänne ei ole sen tarpeellisuutta välttämättä siihen nimenomaiseen asuntoon miettinyt. Kaikessa on kaksi puolta :)
  Itselle tulee 16 vuotta täynnä Saksassa tänä vuonna ja voin sanoa että Suomeen ei kyllä ole tarkoitus palata ikinä, sen verran parempi elämänlaatu täällä on – josta saa heti kiinni kun malttaa opetella kielen ja käyttää sitä.

  • Mitenköhän se on meidän kompastuskivi tässä asiassa? Mikään ei ole jäänyt hoitamatta kielitaidon vuoksi.

   Meidän huonosta saksankielestä johtuu sun mielestä ilmeisesti mm. se, että:
   -Saksassa nettiä ei voi ottaa jos ei ole saksalaista pankkikorttia (ei edes luotto vaan PANKKIkorttia)
   -Saksassa netin kytkeminen kestää normaalisti 30 päivää
   -Saksassa puhelinliittymien nettihinnat on älyttömiä

   Jos osattaisiin saksaa hyvin, netti olisi siis asennettu 2 päivässä (kuten Suomessa) ja rajaton puhelinnetti olisi olemassa hintaan 10€/kk. Nyt hei…

   Sinä et taida ymmärtää nyt sitä, että se pistoke oli siinä tapetin alla valmiina. Ihan kun ostaisi kotiinsa taulutelevision ja uudelleensisustuksen yhetydessä pulttaisi sen eteen kirjahyllyn :D

   P.S Ihan turhaa verrata 16 vuoden asumista puolen vuoden asumiseen. Tää 3kk venausaika on yli puolet meidän ajasta täällä. Mitä jos omasta työstäsi täällä tehtäisiin hankalaa 8 vuodeksi, ei varmaan olisi niin ihanaa se elämänlaatu.

 7. Lähetätkö kuvia ja videoita työksesi (kuka sellaisista maksaa?) vai miten kerrytät megatavuja?

  • Ei ne kuvat ja videot tähän blogiin kenenkään muun toimesta ilmesty :) (Tämä blogi on siis myös ihan palkallinen työ). Eniten videouppaamista on kuitenkin tekemieni treeniohjelmien tekniikkavideoissa, kurkkaa vaikka ensimmäinen ohjelmani täältä, siellä on pari videotraileriakin.

 8. Olen asunut saksassa ja intetnet siellä on hankalaa. Muutin saksaan kesäksi. Selvitettiin saako mokkulaa: ei. Ilmaisia nettejä: ei ollut. Asuttiin maaseudulla. Isäntäväen talossa oli wifi mutta se riitti vain asuntomme ikkunaan: pidimme läppäreitä ikkunalautaa nojaten. Pihalla oli penkki missä netti toimi mutta emme saaneet hengata siitä. Siinä oppi käyttämään nettiä vaan pakollisiin juttuihin ja keksimään muuta ajanvietettä kuin netin.. Onneksi kukaan ei tarvinnut sitä työssään. Itsekin olin siellä ratsastamassa ja siihen ei tarvita kuin hevostallin puitteet ja heppa, mitkä oli pihassa

  • Ikkunalauta :D

   Mä oon kyllä miettinyt välillä, että jos muuttaisin maaseudulle vaikka perhettä kasvattamaan, heppa tai useampi olisi kyllä ehdottomuus. Siinä ei tarvii paljon miettiä miten vapaa-aikansa käyttää :D<3

 9. Itse olen kanssa mielenkiinnolla seurannut saksa postauksia! :D huh kuulostaa kyllä hankalalta! Ja tosiaan kun asuminen ja matkailu eroaa aina toisistaan ja tulee yllättäviä ongelmia :D en tiedö lohduttaako se, mutta asioita osaa ainakin arvostaa enemmän sen jälkeen kun on ensin saanut taistella niiden kanssa.

  Olimme vain kuukauden turkissa opintomatkalla, mutta kun palasin suomeen arvistin huomattavasti enemmän liikennejörjestelmää, työturvallisuutta, suomen koulutusjärjestelmää, vammaispolitiikkaa, esteettömyyttä,,toimivua kodinkoneita, wc-pönttöä, suihkun kaatoa ja monia muita pikku juttija hihihi :D mutta kokemus oli hyvä!

  • Kiva kuulla, että näitä on ollut kivaa lukea!

   Älä edes aloita tosta suihkuasiasta! :D Avaudun kyllä siitä vielä uudestaan, mutta nyt näin ennakkoavautumisena: MISSÄ SUIHKUTELINEET SAKSASSA :D? Siis se mihin isket suihkukapulan siksi aikaa kun peset tän 3 kiloa tukkaa! :D Ei ole ollut ei yhdessäkään meidän kahdesta vuokrakämpästä.

   Se nyt oli aika pinnalista, mutta arkipäivän typerä ongelma kuitenkin. Varmasti noi sun huomioimat esteettömät kulkutiet ja muu teknologia ja se AJATUS kaiken taustalla korostuu tosi paljon kun niitä joutuu eri syistä miettimään. Muistan Lontoossa keskustelun siitä, miksei siellä näy mummeleita ja vastaus oli, että iäkkäät ihmiset muuttaa usein pois keskustasta kun siellä ei ole metroasemilla hissejä + muita vastaavia hankaluuksia, joissa ei ole ajateltu ikäihmisiä tai muuten liikuntarajoitteisia.

 10. Wlan mokkula on mahdollinen, vaikka olisi uusin macin päivitys. Tämä ikävä yhteensopimattomuus ongelma ilmenee vain usb mokkuloiden kanssa. Tosin en tiedä, että saako Saksasta moisia laitteita. Toivottavasti kuitunetti lähtisi pelittämään pian!

  • Totta! Saatiikin sellainen pari päivää sitten vuokrafirmalta ja kammoksun jo nyt laskua mikä siitä tulee vuokrafirmalle :D Välillä toimii oikein hyvin ja välillä ei lainkaan. Omakustanteisena sekin olisi varmaan satoja kuussa, toivottavasti vuokrafirmalla on joku hyvä soppari siihen. Eivät tienneet mitään hintoja kun kysyttiin…

 11. Hassua, että tuollaisesta jaksat valittaa. Ihmisillä on elämässä sairauksia, sotaa, väkivaltaa jne. Hyvää toivon sinulle ja muille mutta en ymmärrä tuota valittamista. Sun maailma tuskin kaatuu tuohon. Ehkä joutuu ottamaan eri polun päästäkseen päämäärään mutta ei valittaminen vie mihinkään. Tänne nettiin kirjoitat ja mietit kuinka olla kertomatta asunnonomistajalle asiasta. Tämän blogin löytää kuka vaan.

  • Näin lähes tasan puoli vuotta tästä kirjoituksesta aikaa kuluneena:

   Asunnon omistaja taisi pitää meistä niin paljon (varmasti arvosti vakaata vuokratuloa pidemmältä ajalta ja sai naapureiltakin hyvää palautetta meistä kivoina naapureina), että ymmärtääksemme se mysteeriremppamies olikin lopulta asunnon omistajan mies! …tai ihan vaan hänen tilaamansa ammattilainen. Mitään lisää emme koskaan kuulleet ja vuokrafirmakin oli myös loppuajalla tosi tyytyväinen meihin.

   Itseasiassa muuten useimmat lukijani pitävät siitä, etten puhu blogissani vain kukkaisista asioista elämässäni. Olen myös kertonut, etten jaa täällä kaikkea. On myös oikeasti rankkoja asioita, joista en halua täällä puhua. Sodassa en tosin ole ollut, oletko sinä? Kun tuon valittavan kommentin kirjoitit :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta