Pitäisikö siirtää firma Viroon?

Törmäsin tänään artikkeliin, jossa kerrottiin, että Virossa arvonlisäveroa maksaa tästä eteenpäin vain yli 40 000 euroa liikevaihtoa tekevät. Koska Suomessa yleinen arvonlisävero on 24%, se tarkoittaisi käytännössä melkein 10 000 euron säästöä vuodessa! Siis lähes kymppitonni :D En osaa edes kuvitella miten kivaa olisi jos omalla firmallani olisi 10k ylimääräistä tuohta per vuosi.

”Suomessa liikevaihto raja on 10.000 euroa, jolloin yritys ei ole toiminnastaan arvonlisäverovelvollinen. Suomessa raja voisi olla, ottaen huomioon Suomen hinta ja kustannustaso, alle 100.000€:n liikevaihdon tekeviltä yrityksiltä voitaisiin poistaa arvonlisävero velvollisuus. Esimerkiksi Britanniassa vain yli 114.397€:n liikevaihtoa pyörittävät yritykset ovat arvonlisävero velvollisia ja Italiassa raja on 65.000€:n liikevaihto.” –Uusi Suomi

…eli Suomessa jos teet 10 001 € liikevaihtoa vuodessa, joudut maksamaan 2400€ valtiolle. Sinulle jää 7600€ ja siitä riistetään yritys- ja palkkakuluinen päivineen lähemmäs puolet, mikä tarkoittaa, että vuosipalkaksesi jää alle 500€/kk. Sellaisella palkalla pitäisi pienyrittäjän / aloittelevan yrittäjän elää ja maksaa vuokrat – ja valtiohan tarvii sen 2400€ enemmän kuin yrittäjä.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kuinkakohan moni tämän myötä siirtää yritykensä Viroon? Kaikki startupit, kaikki uusi pontetiaali, kaikelle sanotaan vaan ”terve menoa” ja kun ne pikkuyritykset kasvavat tai jos hyvin käy, sieltä ponnahtaa uusi Rovio ja mihinkäs ne miljoonat veroeurot sitten menevät? Viroon!

”Viroon on syntynyt jo noin 5000 suomalaisomisteista yritystä, joissa työskentelee arviolta 27 000 henkilöä. Lisäksi tietenkin syntyy työpaikkoja palveluihin, joita yrittäjät ja työntekijät käyttävät. Aika mukavasti on siis Viro saanut vetoapua suomalaisilta yrittäjiltä. Kiitämme maksamalla veroja ja investoimalla Viroon.

Kumma, että tästä ei isommin puhuta Suomessa. Ei kehdata ilmeisesti. Vironhan piti olla ikuisesti se köyhä ja säälittävä pikkuveli, jossa käydään viinaostoksilla ja ilotaloissa.” -Veikko Vallin

Nyt olisi aika Suomen päättäjien herätä meidän pienyrittäjien tukemiseen.

Mitä olette mieltä? Onko tuttuja, jotka ovat siirtäneet firmansa Viroon? Vinkkejä? Yksinhän en pärjää kirjanpidon kanssa, että joku virolainen luottofirma pitäisi olla. Olen tässä miettinyt toisen yrityksen perustamista ja tämä tuli aika oivalliseen aikaan, semi selvä keissi.

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma made by me 29€? Täällä lisää!

Edellisessä postauksessa:  Nämä ovat parhaat treenikengät salille

Koodilla: 335456 saat -40% Elloksen* ostoskorin kalleimmasta tuotteesta, voimassa 3.5-8.5.

*Tarjousehdot: Alennus koskee uutta tilausta Elloksen valikoimasta. Alennus koskee normaalihintaisia vaatteita, kenkiä, asusteita, kodintekstiilejä, sisävalaisimia, tapetteja ja mattoja. Toimituskulut lisätään tilauksen loppusummaan. Alennus on voimassa 8.5.2016 asti, ja sen voi käyttää vain kerran. Alennusta ei voi yhdistää muihin alennuksiin tai tilaajaetuihin, ale- ja kampanjahintaisiin tuotteisiin, huonekaluihin, elektroniikkatuotteisiin ja -tarvikkeisiin, Design by -tuotteisiin eikä Ei alennusta -tuotteisiin.

Aku

34 vastausta artikkeliin “Pitäisikö siirtää firma Viroon?”

 1. No siis ongelmaksihan tässä muodostuu kyllä se että vaikka yhtiö kuinka olisi rekisteröity vaikka honoluluun ja toimintaa harjoitetaan silti Suomessa, joutuu ne verot Suomeen maksamaan. Lisäksi arvonlisävero on välillinen vero eli asiakkaan maksama vero, yrittäjähän on siinä vaan välikätenä.. Tai näin sen pitäisi ainakin olla.

  • Jos asiakkaalta voi veloittaa vaikka 50€/h per kuntosaliohjaus se on se hinta, minkä se asiakas on valmis maksamaan ja yrittäjä maksaa siitä 10€ arvonlisäveroa valtiolle. Yrittäjä voisi myös pitää sen 10€ itsellään ja vaikka sijoittaa sen takaisin siihen omaan toimintaansa. Kuluttajamyynnissä arvonlisäverot ei siis ole mikään läpikulkusumma, B2B myynnissä asia on tosin.

   Muistaakseni esim. Terveystalo ei maksa veroja Suomeen ja on paljon pienempiäkin firmoja, jotka toimivat Suomessa, vaikka ovat rekisteröity muualle. Edesmennyt Suomen Groupon ei myöskään maksanut Suomeen, sillä kyseessä on brittifirma.

  • Eih, niin paljon arvailuja, niin vähän tietoa. 😉 terveystalon verosuunnittelu on vähän pidemmälle edenneempää kuin se että yhtiö olisi perustettu toiseen maahan, Terveystalo on ihan suomalainen yhtiö.

   Mikäli tuota esimerkissäsi mainittua 10€ alvtä ei olisi, kuuluisi sinun myydä palvelu 40€:lla eikä laittaa alvin osuutta omaan taskuun ja ’yhtiön kehittämiseen’.

   Mietippä itte, miksi viron ja suomen olot on edelleen hyvin kaukana toisistaan? … Ehkäpä tässä syy.

  • Eih, niin paljon arvailuja, niin vähän tietoa. Tutkipa seuraavaksi Viron historiaa, että millaista on ollut ja millaista on nyt.

  • Tässä vielä toisen alan yrittäjän tänään postaama ajatus Naisyrittäjät ryhmään:

   ”Mun tekis NIIIIIIN mieli laittaa tää tietoisku tuohon kassan viereen:

   Jos kehystyksesi hinta on 100 euroa:
   24% menee arvonlisäveroon (19,35 eur)
   Materiaaleihin 35 euroa
   (kehyslista, paspis, lasi, taustapahvi, happovapaita erikoismateriaaleja)
   Kiinteisiin kuluihin 20 eur
   (vuokra, sähköt, vakuutukset, puhelimet + netti jne..)
   Eläkevakuutusmaksuun 5 eur

   Työpalkkani satasesta on siis 20 eur, josta maksan vielä palkkaveroni 17%
   = 17,10 eur

   Yritykseni tulostavoite:
   Tavoitteeni on tehdä joka kk 80 kpl 100 euron kehystyksiä, jolloin saan
   8000 euron kuukausiliikevaihdolla 1600 euroa palkkaa.

   Jos tämä on mielestäsi kohtuutonta, voit toki pyytää alennusta. Ainoa summa, joka tässä yhtälössä joustaa, on yrittäjän palkka.”

 2. Hei! Hyvä postausaihe! Itse toimin yrittäjänä vuosina 2009-2013 ja täytyy sanoa että yrittämistä Suomessa ei ole tehty kovin kannattavaksi…nyt yrittäjäksi palaaminen on kuitenkin taas kutkutellut mielessä, samoin kuin se että perustaisi yhtiön mieluummin Viroon kun tänne, olen myös välikäsien kautta ottanut sen verran selvää että se on huomattavasti kannattavampaa sitä kautta :) Vinkit olis tervetulleita kyllä myös tänne :D

  • Hei jee kivaa, myönteinen komentti ja takana vielä omaa kokemusta yrittäjyyden kannattamisesta!

   No niin just on aika helppoa itsekin laskea 1 + 1, vähän vaan ihmetyttää nää muut negat kommentit. Olevinaan jotain isänmaalisuutta? Ei se nyt ihan niin mene kuitenkaan. Kun tekee huonoja päätöksiä, siitä seuraa huonoja seurauksia – oli sitten yksityishenkilö tai kokonainen hallitus. That simple.

 3. Miksi ei sitten perustaisi yritystä saman tien Englantiin, jos siellä raja on yli 100kE? Ei yrityksen kasvaminen tulisi niin äkkiä vaivaksi.

  Mutta nopealla googlettamisella näyttäisi, että ”ulkomaisen yrityksen on tietyissä tilanteissa ilmoittauduttava arvonlisäverovelvollisten rekisteriin, vaikkei kiinteää toimipaikkaa syntyisikään. Rekisteriin on ilmoittauduttava esimerkiksi silloin, kun ulkomaalainen yritys myy Suomessa tavaroita tai palveluita yksityishenkilölle.”

  Eli joka tapauksessa joutuisit maksamaan alvit.

  • Joku juttu tossa kyllä on sillä esim. just brittiläinen Groupon ei takuulla maksanut veroja Suomeen, vaikka oli iso toimistoki keskellä Helsinkiä. Tiedän, koska ostin diilin (valokuvaus) firman kortilla ja halusin siitä alvillisen kuitin. Kun en saanut sitä millään solittauduin parin puhelun kautta lukitulla hissillä sinne toimistoon muka-tapaamiseen ja pikanpäällä vaadin kunnon kuittia kun sitä ei viikkojen sähköpostittelun jälkeen haluttua antaa :D Siellä sitten selvisi syy, että veroja ei eritellä koska niitä ei tänne makseta. Oli kyllä sellanen peiteoperaatio, että…

   Mutta tosiaan miksi ei englantiin? En tiedä, Viro on lähempänä ja siellä on muutkin asiat paremmin yrittäjille. En vielä ole tarkistanut onko samat asiat myös Englannissa. Pitää tosiaan selvittää toimivin ratkaisu

  • Nuo isot yritykset on sitten asia erikseen noiden verojen välttelyn suhteen.
   Mutta esim verottajan sivuilla lukee, että jos toimitusjohtaja ja/tai hallitus asuu suomessa, mutta yritys on ulkomaille rekisteröity, niin silloin katsotaan yrityksellä olevan kiinteä toimipaikka Suomessa. Se taas johtaa siihen, että silloin on arvonlisäverovelvollinen Suomeen.

   Eli kannattaa perehtyä noihin hyvin ennen, kuin alkaa perustamaan niitä yrityksiä Viroon. Muuten Suomen verottaja voi muistaa aika kivalla laskulla…

  • Yrittäjäryhmässä facebookissa sanottiin kyllä, ettei tarvitse asua Virossa. Tottakai pitää perehtyä ja sitähän tässä parhaillaan tehdään. Yhtään en ole perehtynyt aiemmin, sillä nyt vasta törmäsin tuohon artikkeliin :)

 4. Sitten varmaat käyt julkisella puolella lääkärissäkin Virossa, kouluttaudut jne. Veroilla on ihan tarkoituksensa, otat sitten koko paketin, etkä vain kermoja päältä.

  Joskus kyllä ihmetyttää miten lapsellisia aikuiset ihmiset on. Yrittäjyys on valinta, tulee hinnoitella itsensä niin, että pärjää tai mentävä vieraalle töihin.

  • Ihme juttuja.

   Yrittäjät on tän maan rakentaneet ja todellakin yrittäjyys on riski, PALKKATYÖ EI.

   Jos kaikki on palkkatyössä, missä ne on töissä? Kuka tarjoa ne työpaikat? Jos ne viroon siirtyneet 5000 yritystä ottaa nyt sanoista ”opikseen” ja valitsee palkkatyön, mitä käy? Niistä tulee työttömiä. Ei vaan ole jokaiselle nytkään koulutusta vastaavaa työpaikkaa meillä Suomessa. Yrittäjyys on toisille ainoa vaihtoehto jos haluaa tehdä töitä.

 5. Miten arvasin jo lukiessa sun tekstiä että ihan varmasti tulee negatiivisia kommentteja. Palkalliset vaan ei mitenkään tajua pienyrittäjän kustannuksia. Oon niin kypsä näihin ”asiakashan sen ALVin maksaa” tai ”hinnoittele itsesi paremmin” lausahduksiin. Kun on kyse alasta missä on kilpailua niin asiakas ei välttämättä ole valmis maksamaan X määrää enempää. Kyllä mua ainakin pienyrittäjänä harmittaa se että teen noin 50 000€ vuosikassaa mutta oma netto onkin vuodessa noin 15 000€. Pelkkiin ALVeihin menee melkein 10 000€ vuodessa ja siihen mukaan muut yrittämisen kulut niin oma osuus on todella pieni. Sitten kun miettii ettei kukaan maksa meille lomailusta ja sairastelusta niin olis ihan kohtuullista että me saatais vähän enemmän voittoa. Mä niin toivoisin että jokainen palkallinen joutuisi kokeilee mitä yrittäjyys on niin alkaisi silmät avautuu. En ihmettele ollenkaan että moni lähtee Viron puolelle yrittämään. Olen kuullut että kannattaa ottaa yhteyttä Virossa toimivaan asianajajaan/vero asiantuntijaan ja selvittää kaikki mahd. tarkasti. Palvelua saa Suomen kielellä ja siellä on paljon Suomalaisia töissä. Hyvää kevättä sinne Saksaan! :)

  • Kiitos ihanasta kommentista!

   Just noin se itselläkin menee, kuten sinullakin. Voin vaan kuvitella miten paljon ahdistavampaa olisi jos minulla olisi esim. oma kivijalkamyymälä ja vielä siitä koituvat kustannukset, vuokrat, vakuutukset, remontit, ym. Se on kyllä haaveena, mutta katsotaan :)

   Alvista ja kuluttajista vielä sen verran, että tietenkin kuluttaja-asiakas katsoo kokonaishintaa. Moni ei automaattisesti mieti lainkaan sitä, että yrittäjä saa todellisuudessa paljon paljon vähemmän kuin mitä hän maksaa. Asiakkaat mielessähän sitä kauppaa on tehtävä ja itse tiedostan myös oikein hyvin sen rajan, mikä kuluttajilla on. Siksi vaihdoin mm. kuntosaliakin, sillä edellinen nosti hintojaan ja olisi halunnut pyytää muistaakseni lähes 20€ per asiakas per käynti – se on liikaa. Sitä en itsekään maksaisi kun oman valmentajan kanssa treenaan. Sielläkin salilla sanottiin vaan, että ”ujuta se hintoihin, niin asiakkaasi maksaa sen ns. huomaamatta” :D Kyllä sen huomaa :D Eikä se ole reilua.

  • Asiaa.
   Ihmettelen myös sitä, ettei pienyrittäjät nosta tätä asiaa esille enemmän.

 6. Kun ahneudella ei ole mitään rajaa.. 😄😄 jos se olisi noin helppoa, kaikki tekis niin. Kehotan tutustumaan esim. Verohallinnon ohjeisiin, ulkomainen yritys Suomessa tms.

  Vaikkakin yrittäjä maksaa paljon enemmän veroja, on hänen tuntihinnoittelunsa hiiiukan korkeampi kuin palkallisen tuntipalkka. Kyllä siinä on kompensaatiota kerrakseen

  Ja sitten vielä, kuvitteletko tosissaan olevasti aino pienyrittäjä tässä yhteiskunnassa? Kuule meitä piisaa, jotkut ovat vaan hiukan paremmin perillä asioista kun toiset.

  • Mitä? Enkö olekaan ainut pienyrittäjä Suomessa? Hyvän tason asetit kommentillesi… Mitä jos ensin opettelisit käytöstapoja ja sitten tulisit tänne keskustelemaan? En tiedä mitä työksesi myyt, mutta minun yritykseni päämäärä on tehdä voittoa ja työllistää muita. Oman elintason ja vakaan talouden takaaminen pitkällä aikavälillä on myös minulle tärkeää, tietenkin. Jos se on sinusta ”maailman ahneinta”, en valitettavasti voi auttaa sinua. Kun sanot palkkatyöläisen ja pienyrittäjän olevan yhtä reilusti verotettuja muihinkin kuluihin nähden (tiesithän, että sellaisia yrittäjillä on), joudun myös toteamaan, etten ikävä kyllä näe tulevaisuutta kanssasi totuudenmukaiselle, rakentavalle ja kannustavalle keskustelulle.

 7. Kyllä tämä itsellekin pienperheyrityksessä toimivalle on välillä paha paikka just nuo veroasiat, omaa firmaani en kuitenkaan Viroon voi missään tapauksessa siirtää syyllistymättä veropetokseen :D tai siis kun toimintani on 100% Suomessa, ellen siis avaa ravintolaani Viroon :P Ja tosiaan Verohallinnossakin työskenneltyä ennen yrittäjyyttä tein mm ulkomaalaisten yhtiöiden rekisteröintejä, ja heille kyllä syntyi veroseuraamuksia (alv) heti kun oli kiinteä toimipaikka Suomessa. Kiinteän toimipaikan määrittely on tietysti aina tulkinnanvarainen, oman yrityksen kohtana on aika mahdonta väittää ettei olisi kiinteä toimipaikka :). Mutta joo pidetään Suomi pystyssä ! Ja voit huvikseen selvittää yrittäjyysmahdollisuuksia Saksassa.

  • Niin e-commerce asioissa taitaa olla vähän eri säädäntö kuin kiinteän liiketilan maassa omaaville?

   Täällä Saksassa onkin jo yksi tuote, minkä haluaisin maahantuoda HETI! :D Selvittelyt menossa siitäkin :)

 8. Pakko kommentoida että tämä juttu näyttää nyt perustuvan enemmän mututuntumaan kun faktoihin. Mikä sinänsä fine kun omasta mielipiteestäsihän on kyse, mutta voi asiasta ymmärtämättömille antaa melko harhaanjohtavan kuvan Suomen verotuksesta.

  Grouponiin viitaten kannattaa tutustua esim. välityskaupan arvonlisäverotukseen. Lisäksi kanttii tsekata esim. alv:n alarajahuojennus, joka voi soveltua monille pienyrittäjille.

  Jos ulkomainen yritys myy tavaran tai palvelun suomessa, alv maksetaan suomeen. Olosuhteista riippuen sen voi olla velvollinen tilittämään joko ostaja tai myyjä.

  • Niin, ihan faktaahan tuo postaukseni on, sen lisäksi on tietysti miljoona muuta faktaa. Tarkoitus olikin kysellä kokemuksia ja hankkia lisää tietoa, sillä tosiaan vasta tuohon uutiseen törmäsin, enkä ennen sitä ole vakavasti ajatellut tätä ulkomailla yrittämistä :)

 9. Alle 25 000 € liikevaihdoltaan olevat yritykset saavat alvin alarajahuojennusta, olisi musta ollut oikein että olisit edes huomauttanut tästä…

 10. No mutta palkkatyöhön vaan jos ei pää ja perse kestä. Ne kellä kestää ei vingu julkisesti jostain Viron olemattomista veroparatiiseista.

 11. Tulipas tänne negatiivisia kommentteja :( selvästi otti tunteisiin. Vaikka aihe ihan aiheellinen ja ihan asiaa Aurora puhui. On totta ettei yrittäjäksi ole Suomessa mitään järkeä ruveta. Työttömänäkin olet turvatumpi.. Älä välitä negailijoista ja kivaa vkl sinne Saksaan! :)

  • Kiitos ihana ansu, tulee niin hyvä mieli kun joku muukin huomaa samoja juttuja <3 Masentavaa kun puolet kommenteista (eli puolet Suomen kansasta, tietenkin :D no ei mutta siltä se välillä tuntuu) on niin negatiivisia, eikä ymmärrä suunnittelusta mitään. Otsikkokin jo on itsessään kysymys, että "mitenköhän se tehtäisiin ja missä tilanteissa se on hyvä", joten en ymmärrä yhtään kaikkia ihme huuteluita siitä, etten tiedä kaikkea – en tiedäkään! :D Siksi kysyn. Jos aina kirjoittaisin vain aiheista mistä tiedän kaiken, se olisi aika yksipuolinen keskustelu. En ole, enkä voi olla, kaikkitietävä. Perseestä, kun porukka on niin lannistavaa. Itse en ikinä puhuisi toisille noin. Verosuunnittelu ja pimeä työ on myös kaksi eri asiaa, toivoisin, että porukka heräisi siihen. Hyvinvoivat yritykset = hyvinvoiva maa.

   Sillonkin kun ollaan sodittu, miten talous nousi? Sillä, että tänne tuli kasa isoja kansainvälisiä yrityksiä ja he työllistivät kaikki suomalaiset iloiset palkkatyöläiset? :D Yrittäjyyttä pitää tukea enemmän ja Viron malli on mielestäni erittäin hyvä ratkaisu. Miettikää niitä tuloja jos kaikki Virossa olevat suomalaiset yritykset tulisivat takaisin jos täällä olisi asiat vielä paremmin? Pitää myös muistaa, että niillä yrityksen tekemillä rahoilla työllistettään ja OSTETAAN, ettei ne verot tule vaan siitä alvista :)

   Ugh.

  • Asioita ei yhtään kyseenalaisteta Suomessa, vaan tyydytään siihen miten on aina ennenkin ollut ja tehty. Että näin täällä on ja siihen tyydytään. Vaikka muissa maissa on monet asiat paljon paremmin, niin silti täällä ajatellaan, että voi voi kaikki voi olla paljon huonomminkin ku meillähän on sentään ”ilmainen” terveydenhuolto, koulutus ym hei ollaan onnellisia siitä! Just..

   Ja niinpä, sähän kysyit vaan neuvoja ja aloitit keskustelun. Etkä vielä ollut tekemässä mitään yritysmuutoksia. Ja heti vaan tyrmätään. En tajua tätä nykyajan nettikommentointia, kun ihmiset ovat erittäin ilkeitä toisilleen ja vaan piilovittuilevat muka parempi tietäväisinä. Ei osata keskustella suuttumatta.

  • Kiitos! Niin onhan se aika outo ajattelutapa, että kun jotkut asiat on hyvin, muut asiat eivät voisi olla paremmin :D

 12. Itselläni on firmat virossa ja suomessa, ollut vuosia. Jos myy palveluita tai tuotteita suomessa, kuten nyt vaikka kuntosaliohjausta, ei ole mitään pointtia perustaa firmaa viroon sillä ALV-velvollisena ollaan täälläkin. E-commerce -puolella tilanne on eri, mutta vastoin yleistä luuloa verotus virossa ei ole yksiselitteisesti pienempää:

  – ALV-alaraja 16000 eur, ALV 20%
  – Yksityishenkilön verotus tulee edullisemmaksi vasta about 40000 euron tulojen jälkeen. Tämäkin jos asut virossa, jos asut suomessa suomen valtio tasaa tilit

  Paljon meuhkattu ”yritysten verovapaus” koskee voittoja: suomessa verotetaan 20%, virossa ei. Toki niistäkin pitää maksaa veroa mutta vasta silloin kun ottaa ne osinkoina tai palkkana.

  Sen sijaan kaikki byrokratia on suoraviivaista: maksat kerran kuussa verot yhdellä kertaa sen sijaan että ihmettelisit mihin kaikkiin rekistereihin ja eri tahoihin pitäisi maksaa mitäkin ja täytellä samoja ilmoituksia. Virossa kaikki todella toimii sähköisesti, joten papereita ei tarvitse pyöritellä.

  Vaikka moni asia on englanniksi netissä selkeästi ilmaistu, moni taas ei. Niin, ja juuri mitään ei ole suomeksi. Toisinsanoen jossei ole valmis opettelemaan edes vähän viroa, saattaa tulla tarpeettomia hankaluuksia.

  Itse suosittelisin perustamaan viroon ainoastaan jos yritys tuottaa voittoja viisinumeroisia summia tai jos toimii globaaleilla markkinoilla.

  • Niin tuo voittoverotus on myös ihan huippujuttu!

   ALV rajahan siis nostettiin nyt juuri 40 000 euroon, ennen oli tuo mainitsemasi 16 000 euroa :)

   Kiitos vinkeistä! Oma yritystoiminta nimenomaan pyörii eri aloilla ja kaikkea uutta alaa on suunnitteilla, joten ihan vaan pt-toimintaan en tätä päätöstä perusta. Tietysti kaksi firmaa on myös mahdollisuus, yksi Virossa (sopivaa toimintaa varten) ja yksi Suomessa täällä pakollista toimintaa varten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta