Työmatka taittuu nyt pyörän ja koiran kanssa

Pyöräiltiin Namun kanssa töihin! Namu oli ihan naatti reissun päätteeksi, hyvä jos korvaa nosti, kun työpäivän aikana tulin moikkaamaan. Me ollaan pyöräilty pari kertaa aiemminkin yhdessä ja Namu alkaa olemaan ihan hyvä siinä nätisti vierellä kulkemisessa. Namu tykkää vauhdista ja minustakin on ihanaa saada vaihtelua meidän lenkkeihin.

Ennen omaa autoa pyöräilin varmaan joka päivä. Kuulostaa nyt tosi sporttiselta ja reippaalta, mutta todellisuudessa se tapahtui olosuhteiden pakosta, sillä asuin Sipoossa, eikä julkista liikennettä ollut samalla tavalla kuin stadisssa. Isä kielsi mopolla ajamisen talvella, joten poljin sitten kesärenkailla lumimyrskyissäkin harrastuksiin ja takaisin. Kyytejä ei mielläpäin pahemmin herunut.

Viime aikoina on tehnyt mieli aloittaa uudelleen pyöräilyt vähän pienemmässä skaalassa tosin. Kaikki kaupat kierrettyämme, mukaan lähti XXL:ästä tällainen maastopyörä hintaan 270€. Not bad ja mukaan kuului vielä 3 vuoden huollot.

Pyöräily on kivaa vaihtelua (joskus tylsiin) kävelylenkkeihin. Namullekin tekee hyvää saada vähän kuntoa nostettua juoksemalla. Pitkiä lenkkejä ei kuitenkaan tehdä pyörän kanssa Namun olkaniveliä suojellaksemme. Namun leikkauksesta on jo kohta kaksi vuotta ja vaikka yleisesti Namu vaikuttaakin terveeltä, on silti fiksua mukauttaa liikunta taustan mukaan :) Pitäisi hommata joku jousto-talutin-systeemi, että saisi koiran kiinni pyörään (nyt pyöräilen talutin kädessä), niin voisi mennä vaikka metsäpolkujakin.

Onko muita työmatkapyöräilijöitä? Tai koiran kanssa pyöräilijöitä, miten teillä onnistuu?

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista ja Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin.

Lue myös postaukseni kevään kuumimmasta leffasta: Fifty Shades Darker

Adlink:

Aku

4 vastausta artikkeliin “Työmatka taittuu nyt pyörän ja koiran kanssa”

 1. Täällä on yksi työmatkapyöräilijä. Sekä harrastan myös pyöräilyä, nykyään maastossa. Ajan maastopyörällä myös työmatkat. Se vaan on niin kätevä kun talvipyöräilykin sujuu maasturilla tosi hyvin. Tietysti täytyy olla nastarenkaat, muuten menee liian extremeksi. Mun työmatka on 11km / sivu. Jos on oikein hurja keli ajelen työmatkan fatbikellä. Se etenee kuin juna kun vain polkee.
  Koirakin meillä on vaan se ei ole oikein sopiva pyörän vierellä juoksutettavaksi. Corgin ruumiinrakenne ei oikein sovellu siihen. Seuraava koira voi hyvinkin olla pidempijalkainen niin sujuisi kaikki liikunta hieman paremmin. Tosin meidän vanha lady on jo 13v. Niin sekin asettaa omat rajoitteensa. Sen kanssa on aikanaan harrastettu agilityä johon rotu on omiaan kunhan vain kroppaa huolletaan riittävästi.
  Ja pistähän kauniiseen päähäsi kypärä niin näytätkin oikealta pyöräilijältä 😁

  • Kypärä ei kerennyt kuvaan, mutta on kyllä käytössä :)

   Tommosella matkalla kyllä kunto ja kulutus kasvaa! Kokeilin muuten fatbikea yhdessä kaupassa ja se oli ihan tosi jännä. Pitää joskus tulevaisuudessa hankkia, nyt ostin vaan halvimman sopivan :)

   Terkkuja corgelle <3

 2. Voisin sanoa saman ku ylhäällä mutta ilman koiraa. Mulla on trek superfly 6 joka on yksi nautinto ajaa töihin. Myös maastoon on tullu lähettyä ku kerran sellanen pyörä on. Icebiker pro on paras nasta. Ei voi kaatua. Viime vuonna tuli 5000km mittariin. Kesällä voi tehä pidempiä retkiä. Niitä varten haaveissa on cyclocross tai maantiepyörä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 5
Tykkää jutusta