Shoppailua Hampurissa

Sisältää mainoslinkkejä*

Ajettiin nyt viikonloppuna Hampuriin tallustelemaan ja vähän shoppailemaan. En ollutkaan koskaan käynyt sielä aiemmin. Tosi kiva hieman yli 1,5 miljoonan asukkaan city. Otettiin Namu mukaan ja ajettiin auto keskustassa sijaitsevaan Q-parkiin. Viisi tuntia maksoi 15 euroa, eli ihan hyvä sijoitus kun kadulla ei näkynyt yhtäkään vapaata paikkaa ja sielläkin tunti olisi ollut vain 50 senttiä edullisempi.

IMG_1985 IMG_2047 FullSizeRender 10

Kaupunkia tutkiessa tuli ”vähän” nälkä ja löydettiin kivalla aurinkoisella paikalla sijaitseva Daily kahvila, josta tilattiin lounasta. Namullekin löytyi tosi kiva rauhallinen paikka pöydän vierestä. Opetin sille ihan pienestä pitäen selvät säännöt ihmisten ruokaillessa. Meillä voi kotona jättää vaikka täytekakun keskelle lattiaa, eikä se koske siihen. Toiset kun ei anna koiran tulla ollenkaan keittiöön ja toisten koirat taas syö heti kaiken kun silmä välttää.

Namu saa joskus pöydästä ruokaa, mutta se ei saa kerjätä. Se saa siis istua siinä vieressä ja tapittaa normaalisti, mutta jos näyttää yhtään liian keskittyneeltä, sanoo vaan ”Pois” ja se kääntää pään muualle. Uudestaan sama käsky ja siirtyy kauemmas.

Namu on vasta 1,5v ja sen ongelma on uteliaisuus, minkä vuoksi haluaa moikata kaikkia ja esim. juosta karanneen nenäliinan perässä auton alle… Siksi säästin Hampurissa sille mun salaatista kaksi motivaatikurkkua :D Jos perse pysyy maassa ja istuu siinä nätisti – saa palkinnon. Kaikki aina ihmettelee, että mitä, syökö se kurkkua? Mitään ihmisten *askaa ei anneta, pelkkää puhdasta ruokaa, kuten kasviksia, marjoja ja kypsennettyä tai kuivattua lihaa – ihan pikku makupaloina. Kaikki maistuu :) Ottaa saa vasta kun saa luvan, vaikka se herkku olisi kuinka lähellä nassua. Tässä meidän tyylinäyte Hampurista:

Aina kun jotain ruokaa tippuu kotona lattialle, sen saa ottaa vasta kun saa luvan. Näin ehkäistään ikävät tapaturmat, kuten vaikka vahingossa tippuneen lääkkeen syöminen. Treenataan Namun kanssa kaikkea myös lapsia ajatellen (ei omia siis :D). Lapset kun antaa koirille vaikka mitä esim. oman tuttinsa ja koiran pitää ymmärtää, ettei mitään saa ottaa ilman lupaa.

Itselleni en tältä reissulta löytänyt muuta fiksua ostosta kuin uudet aivan ihanat aurinkolasit.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aurinkolasit: Bianco* 14,95€

Mun mielestä törkeen makeet ja tosi hyvän hintaiset, kunnon löytö! Olikin kivaa huomata äsken, että noita myydään myös verkkokaupassa. Uusille asiakkaille on muuten ilmainen toimitus ja -10%!

Todellakin mennään takaisin Hampuriin täällä Saksassa ollessamme. Meiltä sinne bensat maksaa kybän edestakaisin tai vähän enemmän jos tykkää Autobahnista :D Melkeen tuplaantuu Volvon kulutus… On kyllä ihan tosi hassua saada ajaa lujempaa. Lassen kanssa naurettiinkin, että siellä me ihmeteltiin 140 km/h vauhdissa autojen suhahdellessa ohi. Se oli vielä pieni Autobahn.

Onko kukaan teistä käynyt Hampurissa, onko vinkkejä seuraavaa kertaa varten?

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma made by me 29€? Täällä lisää!

Edellisessä postauksessa:  Kuulumisia rannalta (video) ja pohdintaa opiskeluista

Aku

10 vastausta artikkeliin “Shoppailua Hampurissa”

 1. Meiän koira tykkää myös vihanneksista ja hedelmistä :) salaatinlehdet on tylsiä joten ne välillä jää syömättä jos tarjotaan :D meilläkään ei himassa ota safkaa mistään ilman lupaa, jätettiin kerran olkkarin pöydälle lautanen mis oli hirveesti herkkuja ku käytiin kaupassa eikä ollut ottanu mitään ei edes nuolassut lautasta :) kyl ne oppii rajat jos ne vaan pitää :) teiän koira on nii symppiksen näköinen :)

  • Jes, niin sitä pitää! Meillä välillä se salaatti napataan ja viedään omalle pedille hitaasti mussutettavaksi. Pitää aina vähän ihmetellä, että mikä tää nyt onkaan :D Jonkun mustikan saadessaan joskus ottaa sen, mutta sylkäsee ulos ihmetelläkseen, tönii sitä vähän ja syö se sitten oikeen maiskutellen. Toivoo aina, ettei olisi mikään koristetyyny alla just sillon :D

   Napsu kiittää symppiskehuista! (..on kyllä mustakin kivaa kuultavaa, kun toisesta tykätään ^^)

 2. Oi kivoja kuvia! Meillä vedellään kurkkua ja paprika on herkkua! :)
  Saanko kysyä, että miksi vain kypsennettyä tai kuivattua lihaa? Raakahan on koiran luontainen ruoka… :) Meillä kyllä syödään raakana kaikki muut paitsi järvikalat ja kanaa saatan keitellä. Muuten menee hevosta, lammasta, nautaa, sikaa raakana nappulan sekaan. :)

  • Tottaki saa :)

   Raakaa lihaa ja nappulaa ei ainakaan nykyään enää suositella syötäväksi samaan aikaan. Mustilla ja Mirrillä ainakin oli tästä tietoinen myyjä kun kerran tuli puheeksi, myös barffausta (pelkkää raakaa lihaa syöttävät) harrastavat ihmiset ovat yleensä tästä aika hyvin perillä. Muuten siitä puhutaan mielestäni aika vähän, mikä on harmi jos koiralle olisi parempi ruokintavaihtoehto.

   Suosituksena siis joko raakaruokinta tai nappula. Meillä ainakin iso ero pysyttäytyä jommassa kummassa. Heti menee kuralle jos antaa arkinappulan lisäksi raakaa lihaa.

   http://healthypets.mercola.com/…/raw-food-diet-part-3.aspx

   Tuossa esim eläinlääkärin artikkeli, missä juttua aiheesta. Tärkeintä tietysti, että koira voi hyvin, ruoansulatus toimii ja uloste on normaalia. Juurikin ulostetaastahan näkee helposti sen masun tilanteen, että onko kiinteää ns. hyvän näköistä (:D).

   Tietysti kaikkeen tottuu ja ruoansulatus toimii erilailla eri koirilla. Vaikka koira tykkäsisi tai pystyisi syömään muovipullon, sukan, 3 kanelipullaa, nappuloita ja joulunkinkun – katsoisin silti juurikin ulosteesta, että onko se säännöllistä ja ”hyvää”, eli onko sen ruokavalio toimiva.

   Sillon kun Namu kävi viime vuonna kokeilemassa rally-toko kisoja, otin sille extrasuperherkkuna ulkofilettä (= tottelee paremmin? :D) raakana, eikä se päivä hyvin päättynyt… Masu meni ihan kuralle. Sama tapahtuu joka kerta kun eräs sukulainen antaa sille jotain raakaa, vaikka kuinka sanon, että älä anna. Enää ei sitten pahemmin tee mieli mennä sinne. Etenkin kun viimeeksi oli 4 päivää ripuli, oksensi kahdesti ja 40€ meni ELL..

  • Oho! Okkei, no näköjään neuvoja ja vinkkejä on joka lähtöön. :) Meillä kaksi ranskista pysyneet hyvässä lihassa ja turkit kiiltävinä, nappula + liharuokinnalla (ja tietty öljyä saavat). Ja tosiaan kakka on hyvännäköistä. :) Tietysti jos Namu ei ole tottunut, niin äkkiä se maha sitten menee sekaisin. :( Tehän sen parhaiten tiedätte. :) Meillä ei pojilla ole mitään allergioita niin senkin takia on kiva niille monipuolisesti antaa kaikkea ja täällä kotipaikkakunnalla on aivan loistava lihatiski. :)
   Hyvää kevättä teille!

  • No mutta hyvä kun toimii :)! Ihan kunnon barffaus olisi kyllä mun mielestä kaikista ”kivointa” koiralle, mutta sitten ihan kaikki vitskut pitää repiä eri purkeista ja no, onhan nappula muutenkin helpompaa. Onneksi on olemassa kunnon nappulaa :) Kaikista kivointa olisi jos olisi viljatonta luomunappulaa helposti saatavilla. Niitähän kyllä löytyy netistä, mutta sitten taas kun on isorotuinen kasvava koira, on kivaa, että ruoka on suunniteltu se mielessä pitäen, mitä ainakaan mun löytämät luomusafkat ei ole olleet. Olisi kyllä maailman siisteintä jos olisi mahdollisuus osallistua uuden nappularuoan kehittämiseen Suomen markkinoille!

   Tietty ruoan toimivuuden näkee myös silmistä ja turkista. Ihan kamalaa (etenkin valkosilla koirilla on ymmärtääksen enemmän yliherkkyyttä havaittavissa vaikka mille), kun näkee koiria, joilla silmät valuu niin lujaa, että puolet naamasta värjääntynyt punaiseksi :/ Namullahan oli tämä ongelma pienenä ja olen aika 100% varma, että johtui siitä, että sille annettiin kasvattajalla maitorahkaa… Yhdestä puudelista kuulin, joka meni ihan punaiseksi koko koira ja lopulta selvisi, että se olikin kana-allergia! Moni vähättelee kauheasti ruoka-aineiden rajaamista, mutta ei siitä mitään haittaakaan ole. Etenkin kun omistaja päättää mitä koira syö, on ihan älytöntä, ettei se söisi terveellisesti. Anteeksi menee vähän aiheen ohi, mutta kun ruoasta on puhetta ja tiedän, että ihmisiä eksyy tähän postaukseen myöhemminkin googlen kautta tai blogia selaamalla, otan nyt samalla tämänkin aspektin tässä esiin :D

  • Laadukasta nappulaa kyllä saa ja ollaankin löydetty mieluinen, tosin se tosiaan on tilattava mutta meillä sattuu olemaan ihana kasvattaja joka jälleen myy sitä. Kyseessä siis Golden Eaglen ruoka josta tykkään siksi ettei siinä ole juuri mitään ylimääräistä ja vaihtoehtoja on monia, mm. nyt kiinnostaa heidän uusi sarjansa Naturally hypoallergenic. Ja vehnätön on siis munkin mielestä paras vaihtoehto.

   Juu valkoisilla on herkkyyksiä vähän enemmän.. Tuo punainen rähmääntyminen on kyllä kurjaa. :( Olen kuullut että se voisi johtua myös puutteellisesta kyynelkanavan aukosta, mutta toki varmasti selittyy näillä ruokatottumuksilla. En minäkään anna piimää, viiliä, raejuusto enää… Varsinkin tuntuu nuoremmalla ne lyövän vatsan löysälle, enkä juuri itsekään käytä maitotuotteita saman vaivan takia. :D

   Kiva kun vastasit taas näin kattavasti. :) Kiitoksia!

  • Tai siis saa Golden Eaglee kaupastakin muttei niitä kaikkia versioita. :-)

 3. Ei nyt liity yhtään mihinkään, mutta millä oot meikannut sun kulmat? TÄYDELLISET! :D

  • Kiitos <3 Anastasia Beverly Hills Dipbrow ja muistaakseni väri on light brown, vaikka ei kyllä mun mielestä mitään lightia ole nähnytkään :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta