Sinulle, joka koet epäonnistuvasi kerta toisensa jälkeen

Valmentajana kohtaan usein asiakkaita, jotka jojoilevat painosa kanssa. Joskus pienikin jojoilu voi olla raskasta, siitä voin myös puhua omasta puolestani ja puhunkin – mutta vasta seuraavassa postauksessa.

Tämä on sinulle, joka kamppailet ylipainosta normaalipainoon siirtymisen kanssa 

Alkuinnostus on korkea, mutta viimeistään pari kuukauden päästä motivaatio yleensä lopahtaa. Tehdään mitä sillä sekunnilla huvittaa päivän, viikon, kuukauden tai puoli vuotta ja sitten halutaan taas uuteen nousuun. Keksitään uusi suunnitelma ja innostutaan, mutta silti on morkkis siitä aiemmasta ajasta. Paska ihminen, kun aina epäonnistuu, muistellaan. Taas on uusi alku, eikä se ole mikään hyvä asia, vaan noloa. Merkki siitä, että olet epäonnistunut. Olet se ihminen, joka epäonnistuu tasaisin väliajoin. Kun aloitat uuden harrastuksen tai dieetin, et edes kehtaa puhua siitä kenellekään, ettei ne vaan saa tietää, että olet taas epäonnistunut ja epätoivoinen kun yrität ehkä kymmenettä kertaa. Kaikkihan tietää, ettei tästäkään tule mitään, mutta yrität nyt kuitenkin.

Osa ei yritä, koska häpeä ja epäonnistumisen tunne on niin suuri.

Naiset syö purkitetun ruokansa vessassa, kun ei kehtaa näyttää omia dieettieväitään ja miehet treenaa autotallissa vuoden ennen kun on tarpeeksi iso mennäkseen muiden nähtäväksi yleiselle salille.

Miksi?

Useimmissa tapauksissa henkilö on itse oma pahin lannistajansa. Kukaan muu ei sitä tee, vaan ihan itse aiheutetaan oma paha olo. Ei pidetä itseään arvokkaana. Paha olo tukahdutetaan ja siihen tyydytään. Vähintään joksikin aikaa, kunnes ollaan voitu huonosti niin pitkään, ettei sitä enää jaksa. Vasta kun ollaan tavoitteessa, voidaan olla itsestä ylpeitä ja puhua siitä julkisesti. Siitä hyvästä olosta. Siitä pahasta olosta ei koskaan voi mainita, heikkouttahan se vaan on.

Onko?

Monesti olen tavannut yllätyksekseni ihmisiä, jotka eivät osaa ottaa ollenkaan kehuja vastaan. Ei katsota silmiin, ei iloita. Vältellään koko asiaa, jotta se menisi ohi.

Miksi?

Koska ei koeta olevansa niiden kehujen arvoisia. Toiset taas ottavat kyllä kehut vastaan hymyillen, mutta sisimmässään eivät usko niihin, koska ei ne voi pitää paikkaansa. Itse kun on oman arvonsa jo peilin kautta määrittänyt.

Minusta on ihanaa kehua ihmisiä, koska kaikissa on kehuttavaa ja tiedän miten positiivisesti se vaikuttaa, kun sen osaa ottaa aidosti ilolla vastaan hyväksyen sen, että on oikeasti itse tehnyt jotain paremmin kuin hyvin.

Pari viikkoa sitten moni teki uudenvuodenlupauksen. Jotkut tarttuvat aiheeseen kirjoittamalla, osa vaan ajattelemalla, että ne ovat noloja. Ei niitä kukaan kuitenkaan saa pidettyä. Radiossakin sanotaan niin. Koko kansa aloittaa elämäntaparemontin ja pyrkii kesäkuntoon. Harvempi kuitenkaan saavuttaa sitä.

Miksi edes yrittää?

En koskaan unohda aiemman valmentajani, Katarina Tunturin, sanoja keskustellessamme aiheesta noin vuosi sitten:

”Jokainen lupaus, minkä teet omaa hyvinvointiasi varten, on paras lupaus ikinä. Ihan sama, kuinka monesti sen teet.”

Vaikka aloittaisi 100 kertaa, se on 100 hyvää päätöstä! Hienointa olisikin tehdä se lupaus uudelleen joka päivä. Jokainen haarukallinen, lusikallinen, kassan piippaama ostos ja treenatessa valunut hikipisara on yksittäinen onnistuminen ja iloitsemisen aihe, sillä ne ovat kaikki sinun hyvinvointiasi varten. Onnellisempaa ja terveempää sinua varten.

IMG_3440

Mieti missä olisit, jos et olisi aloittanut useampaa kertaa? Jos joka kerta olisitkin jättänyt aloittamatta?

Ehkä nyt sisäistät sen, että aloittaminen on hyvä asia, mitä useammin sen tekee, sen parempi ♥ Harvemmin ykkösellä löytää puolisoa, joten miksi löytäisi harrastustakaan tai toimivaa ruokavaliota? Uuden kokeilu on hyvä asia ja kannustettava sellainen.

Lupaatko, ettet enää koskaan elä morkkiksessa uuden aloituksen vuoksi?

Kiitos. Hyvä sinä ♥

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin.

Kaipaatko uutta treeniohjelmaa? Jenkkityylinen hard core bootytreeniohjelmani Booty Camp Special Editionin saa omakseen hintaan 29€!  Lue lisää edellistä postauksestani täältä. Kiitos kaikille ohjelman jo tilanneille! ♥

BOOTY (2)

 

 

Aku

10 vastausta artikkeliin “Sinulle, joka koet epäonnistuvasi kerta toisensa jälkeen”

  1. Loistava teksti minustakin! Itse olen monta kertaa aloittanut ties mitä hanketta, mutta jokainen niistä on jättänyt terveellisiä tapoja elämään. Matkaa on vielä tavoitteeseen, mutta paljon olen silti oppinut monista yrityskerroista huolimatta. :) Uskon muutenkin, että ei koskaan tule luovuttaa, koski se sitten opiskelu-unelmia tai muuta.

    • Kiitos, just näin! Miettii positiivisia puolia, muistaa kehua itseään onnistumisista, oppii virheistä, nostaa pään pystyyn ja suuntaa nokan kohti uusia seikkailuita <3 Niin tärkeää nähdä ne pienetkin oivallukset, mitä jokainen uusi asia tuo tullessaan :)

  2. Kiitos! Ihana postaus. Teki hyvää lukea tää (aloittamassa n:ttä kertaa :’))

  3. Tää tuli tarpeeseen, kiitos! Ja totta joka sana. Lukuisien alottamisyrityksien jälkeen vihdoin 3kk sitten palkkasin itselleni PT:n ja se oli koko viime vuoden paras sijotus. Enää ei harmita muu kuin se, miksi sitä ei tullut tehtyä aiemmin. En oo vuosiin voinut näin hyvin. Ja vahvasti sellanen fiilis, että nälkä kasvaa syödessä.. ;)

    • Jihuu Suvi! Nuo sanat kuulen aika usein, että ainoa mikä harmittaa on se, ettei tehnyt sitä aiemmin :) Kaikelle on aikansa ja se mikä ei tapa vahvistaa :) Niin kivaa kuulla, että voit paremmin kuin vuosiin! Hurjasti tsemiä jatkoon!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta