Stuck in Germany

Onhan meillä auto, että ei me oikeasti olla ”stuck” täällä. Ihan vapaaehtoisesti asutaan tässä maassa. Hamittaa vaan tämä asuinalue, mihin muutettiin. Mietin joka päivä, että miten olisin voinut ehkäistä tämän, katsomalla google mapsin street view:ta kenties? Voiko jonkun alueen oikeasti oppia tuntemaan ennen kun on siellä? Tässä bloggauksessa vähän kuvia meidän nykyisiltä huudeilta, aika iso muutos Helsingin Aurinkolahteen. Tägit ei tietenkään haittaa minua, vaikka onhan se vähän ikävää kun jonkun siistin kerrostalon seinässä on seuraavana aamuna tägi, kuten vaikka ”fuck” (ei kuvaa, näin viime yönä).

IMG_0409 IMG_0414 IMG_0415 IMG_0419IMG_0437IMG_0438

Asutaan Saksassa Kiel nimisen kaupungin teollisuusalueella. On täällä asustustakin, mutta ei lainkaan samanlaista kuin keskustassa. Ajattelin jotenkin, että tämä olisi vähän kuin Herttoniemen teollisuusalue, että äkkiäkös sieltä kävelee kivoja reittejä pitkin ns. ihmisten ilmoille. Täällä on vielä satamaa meidän kämpän ja keskustan välissä, eli ihania merireittejä odottelin, toisin kävi. Merta pitkin ei pääse kulkemaan keskustaan, sillä yrityksen ovat aidanneet alueensa. Mitään kivaa merellistä lenkkeilyreittiä ei ole. Kävely (lue: pyöräily) -katu löytyy kyllä ison autotien vierellä. Tänään yritettiin kävellä sieltä Namun kanssa, mutta huonoin tuloksin. Täällä on ihan hemmetisti lasinsirpaileta jokaisella nurmi- ja hiekkaosuudella, myös ihan kaduilla talojen seinustoilla. Namu on ihan ihmeissään kun joutuu nyt alati kävelemään kovalla asfaltilla. Ei tee kovin hyvää olkanivelten kasvuhäiriöstä kärsivälle. Haluan pois täältä.

IMG_0403 IMG_0404

Satojen ellei tuhansien sirpaleiden lisäksi, löydettiin kyllä myös kivan näköinen fudis- ja tenniskenttä, sekä vihreä puisto, mikä on varmasti oikein kiva paikka kun kelit vaan lämpenee. Siellä en nurtsilta bongannut lasia, mutta eihän sitä tiedä. Se yksikin sirpale riittää. Ehkä muistatte Namun viimekeväisen käynnin päivystyksessä kun tassu halkesi juurikin sirpaleesta?

IMG_0427 IMG_0432

Vieressä noin 10-15 kilometrin päässä on ihana ranta-alue nimeltä Laboe. Koitan ottaa sieltä kuvia kun ajetaan sinne lähipäivinä lenkkeilemään. Sen vieressä on alue nimeltä Wentorf, mikä on myös kiva ja merellinen, mutta vielä vähän vaiheessa, eli paljon harmaata betonityömaata kerrostalojen muodossa. Kielin keskusta on myös tosi kiva! Sielläkin asuisin mielelläni.

Ollaan oltu yhteydessä tosi moneen asunnonvälittäjään.  Oltaisiin muuten saatu 28 neliön moderni ja vielä edullinen kämppä, mutta tässä maassa(?) se on kuulemma liian pieni kahdelle, eikä sitä siksi vuokrattu meille :D Namu tietysti asettaa jonkun verran rajoituksia kun kaikki ei halua koiraa vuokrakämppään. Tosi moni kyllä ottaa koiratkin vastaan, että se ei todellakaan ole täällä mikään suuri ongelma. Etenkin siellä Laboessa, mikä on kesäisin suosittu rantalomakohde, on paljon loma-asuntoja ihan tyhjillään – siis useita kymmeniä. Kun soitetaan niistä ja kerrotaan, että vuokrataan mielellään elokuun loppuun asti, saadaan ihan ihme vastaus:

”Was? Fünf monaten?!? SO LANGE? Nein. Nein, nein, nein. Drei wochen ist die maximum.”

…eli suomeksi: ”Mitä ihmettä? Viisi kuukautta?!? Niin pitkään? Ei todellaan. Ei, ei, ei ei ei. Kolme viikkoa on ihan maksimiaika.”

Siis mitä? Miksi nää ei halua rahaa? Nettivarauskalenterit huutaa tyhjyyttä ja sellasena ne viissiin pyysyykin kunnes high seasoilla joskus kesällä ihmiset tulee lomailemaan ainakin osaan kämpistä. Suomessa jos haluaa esim. Pyhätunturilta vuokrata kämpän puoleksi vuodeksi se onnistuu ihan tosta noin vaan ja herranen aika jos vuokraat offilla – sehän on ilon asia!

Sama ei-rahaa-kiitos toistuu täällä useammassa eri asiassa kuten puhelinoperaattoreiden kanssa… Ei voi ymmärtää tehottomuutta täällä. Kovasti koitetaan pysyä positiivisina ja nimenomaan tehdä jotain asioiden eteen, mutta vähän vaikeaa on hymyillä.

IMG_0446

Kuten viimeeksi kerroin, hankittiin tosiaan mokkula mun läppäriin ja kas vain, se ei toiminut. Useamman operaattorin omassa liikkeessä käynnin jälkeen selvisi lopulta 1,5h seisoskelun päätteeksi, ettei koko kaupungissa ei ole YHTÄÄN mokkulaa missä olisi softa mikä toimii mun uudessa Mac Bookissa :D Ei yhtään, milläkään operaattorilla. Ostettiin nyt Lassen saksalaiseen prepaid kännykkäliittymään dataliikennettä, jotta Lassen iPhonella voisi jakaa netin oman koneeseeni. Illalla tuli meili, missä oli sopimus allekirjoittevaksi – sopimus prepaid liittymästä, mikä on jo maksettu? Miten voi olla näin hankalaa huipputeknisiä Audeja ja Mersuja kehittävässä maassa?

Meidän kämpässä on asunut vanha pariskunta, joista molemmat jo pari vuotta sitten edesmenneet. Sisustus on sen mukainen. Kämpästä saisin kyllä jollain 300 eurolla ihan kotoisan, että viihdytäisin paremmin ja laittaisin tänne kuviakin, mutta eihän me olla edes avattu osaa muuttolaatikoista sillä ajatuksella, että muutetaan kohta jonnekin kivemmalle alueelle. Huomenna taas soitellaan kämppiä ja odotetaan vastausta meileihin.

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma 29€? Täällä lisää!

Aku

27 vastausta artikkeliin “Stuck in Germany”

 1. Onko sun takapuoli tosa oikealla Booty Campin mainoksessa sun esittelyn yläpuolella? Wow :D

  • Hahaa, ei ole ;) Olen ostanut kuvan käyttöoikeudet ihan kuvapankista. Sinnepäin oli kyllä omakin pystö ennen kisoja, mutta se nyt on vaan sellaista vanhojen muistelua :D Kisakireys ei enää ole prioriteetti :)

 2. Mä niin toivon, että pääsette viihtyisämmälle alueelle ja että arki alkaa sitten rullaamaan. <3 Ahdistaa teidän puolesta :D

  • Kiitos ihana! <3 Muakin, mutta vähenevissä määrin :D

  • Nauttisitko itse jos sun palkka vähenisi sitä mukaa kun töissä ei ole nettiä :D?

 3. No olispa ollut paha homma matkustaa ja käydä tsekkaan alue ennen muuttoa? Jestas mikä kermaperse. Tuntuu että kaikkien helsknkiläisten aivot on sulanu ja kaikki palvelut pitäis olla alle kilsan säteellä ettö voi elää. Nauttisit kun pääsen pois Suomesta mutta eeeeei kun kaikki on päin mäntyä jatkuvasti.

  • Et taida kyllä ymmärtää modernista yrittämisestä mitään, mutta eipä siinä. Lennot edestakaisin on jotain 400€ luokkaa, ettei ei, me ei käyty täällä etukäteen. Ei ole talvisaikaa sellainen paikka, mihin haluaa rahojaan sysätä.

 4. Kamalia kommentteja :( Toivottasti saatte uuden paremman kodin… Onhan jo toi Namun tassujen puolesta pelkääminen todella syvältä!
  En oo ulkomailla ikinä asunut mutta joihinkin paikkoihin kun pidemmäksi aikaa matkustanu, on niihin sopeutuminen kestänyt jonkin aikaa,se ei välttämättä tapahdu edes viikoissa.

  Tsemppiä teille ja onnea asunnon metsästykseen. Namulle haleja <3

  • Kiitos Bettina <3 Ihanaa kun täällä puolustetaan. Oon niin palikka aina, että meen itse lukemaan uudestaan oman tekstini ajatellen, että hmm.. olenko oikeasti tuollainen kun haukutaan :D Just kirjoitinkin uuden tekstin tosta sopeutumisesta, että vähän hätähousua kyllä ollaan, myönnetään :) Jos olisi muuttanut jollain palkallisella kesälomalla tai olisin itse täällä opiskelijana jollain tukirahalla, olisin varmaan rauhallisempi näiden juttujen suhteen. Nyt kun opin täällä tehokkaimmat tavat toimia, aion ehdottomasti koostaa niitä tänne blogiin :D

 5. Harmi ettei alue ollut kiva, toivottavasti löytyy uusi parempi pian ! Mullakin on ollut muutto ja ollut heti ärsyttävää säätöä.. Edellinen asukas oli hukannut yhden kämpän avaimen ja verkkokellarin avaimen ja meille ei muka oo vara-avainta tonne verkkokellariin nyt vähäks aikaa.. Ollaan siis näiden kaikkien kellarikamojen keskellä täällä oltu jo yli viikko ja kukaan ei tiedä mistään mitään.. Lisäks tiskikoneelle piti tilaa joku ASENTAJA lvi-liikkeestä, vuokranantaja vaatii ammattilaista asentamaan, eikä oo mikään halpa homma.. Täällä nyt sitä oottelen ja eipä näy asentajaa!
  Tommosia pieniä ärsyttäviä asioita, mut haluis vaan että noi nyt ratkeis asap ja et toiminta ois vähän tehokkaampaa!
  Vähän vertaistukea muuttokommellusten keskeltä.. :D

  • Voi ei! Noista pesukoneasentajista oon kyllä kuullut ennenkin just, että pitää olla ammattilainen paikalla :/ Meilläkin tuli kerran, vuokraisännän tahdosta ja piikkin tosin, pesukonekorjaaja, joka vaihtoi yhden tiivisteen ja se maksoi 300€ :D

   Vertaistuki on kyllä parasta, kiitos! <3

 6. Nyt et noteeraa ollenkaan noita ilkeitä kommentteja! <3 aihetta voisi olla nillitykseen jos ainoa ongelma olisi ettei saa selfietä faboon mutta kun sun työ nyt sattuu olemaan aika nettipainotteista niin ihan on asiallistakin olla tyytymätön! Enpä olisi uskonut että saksassa on noin vaikeaa saada asiat hoidettua, sehän on niin tossa lähelläkin. Ei minulle ainakaan olisi tullut mieleen kovin tarkkaa tarkastaa asioita etukäteen, saksa on sentään keskellä eurooppaa.. voimia sinne <3 kyllä asiat vielä luonnistuu :)

  • No niinpä! Ihanaa, etten ole ainoa, joka yllättyisi tällaisesta :)

 7. Tsemppiä Aku! Toivottavasti pian jo naureskelette alun hankaluuksille. Jos ei muuta, niin ainakin olet super kaunis! :)

 8. Kyllä ihmiset sitten on idiootteja ihan suoraan sanoen!
  Mulle ainakin tuli paha mieli teidän hankaluuksista puhumattakaan noista kommenteista. Ihmiset ei näköjään tajua yhtään mitään – ajattelevat varmaan että netti on vain surffailua varten, mutta joillekin se on hieman enemmän…. Voisi noilta ihmisiltä kysästä että niin, miltä tuntuu jos heidät esim lomautettaisiin? He varmaan nauttisivat ;) .. Hitto sentään!

  Tsemppiä<3

  • No niin just! Kiitos Emmi <3 Ihanaa kun ymmärretään miltä tuntuu <3 Ei noi ihmiset varmaan ymmärrä sitäkään, että mulla menee tiettyinä päivinä helposti useampi tunti facebookissa… MAINOKSIA kyhätessä :D Sellaisia mitkä toivottavasti tavoittaa oikeat ihmiset ja 10 vaiheen jälkeen tuo ruokaa mun pöytään.

 9. Kyllähän muuttoprosessi ulkomaille tulee aloittaa heti kun siitä on ensimmäinen aavistus, ja on ihan normaalia huolellisuutta tutkia kartat ja googlemapsit heti ensimmäiseksi jos asuinympäristöstä ja lenkkeilyreiteistä on kiinnostunut.

  Kannattaa myös antaa palautetta jatkuvalla syötöllä alueen viheralueviranomaisille lasinsiruista, ei ne muuten mitään koskaan siivoa jos eivät saa moitetta. Tekniikka on olemassa jolla lasinsirut saadaan myös nurmikoilta siivottua, sellainen pyörivä rullakone. Palautteen lisäksi voit tökätä punaiseksi värjättyjä risuja lasinsirukohtiin niin he osaavat kohdistaa siivoustoimet nopeasti oikeisiin kohtiin.

  Tsemppiä.

  • Vastaaja ei ole varmaan koskaan asunut ulkomailla. asiat eivät ole ihan noin mustavalkoisia. Ensinnäkin google mapsit eivät välttämättä kerro totuutta paikoista – esim jos olen googlannut suomessa jotain paikkaa, siellä saattaa olla kaunis, vihreä ja kesäinen kuva jostain paikasta. Talvella sama paikka voi olla ankeuden ydin….Ihan samalla tavalla joku paikka ulkomailla voi näyttää vaikka kuinka kivalta kunnes sitten toteat saapuessasi paikan päälle että se olikin jotain muuta…

   Toi lasinsirujuttu laittoi vähän hymyilyttämään: ollaanko saksassa kiinnostuneita lasinsiruista jossain teollisuusalueella? ”Palautteen lisäksi voit tökätä punaiseksi värjättyjä risuja lasinsirukohtiin niin he osaavat kohdistaa siivoustoimet nopeasti oikeisiin kohtiin.”
   Oikeesti tää lause sai mut jo nauramaan: tästähän saisi hyvän päivätyön: värjään risuja punaisiksi ja tökin niitä joka lasinsiruun :D

  • Aloitin vastaamaan tuohon kommenttiin värjätyistä risuista, mutta en nyt kuitenkaan lähde sille pitkälle polulle :D

   Toi mitä Eerika sanoit on niin totta, että todellisuus on usein erilainen, vaikka kuinka tekisi tautatyötä. Kapungin eri aluiden hahmottaminen on myös aika vaikeaa. Vai osaako moni Suomeen muuttanut heti paikantaa PK-alueelta Kontulan, Pikku-Huopalahden ja Tammiston erot? Uskallan väittää ettei moni PK-seutulainekaan tunne kaikkia alueita tai niiden todellisuutta. Esim. Kontulassakin on tosi idyyllisiä omakotitalo-aluita, mistä moni ei varmaan koskaan tule näkemään, ajattelee vaan Kontulan ostaria ja siellä roikkuvia alkoholisteja ja nistejä. Niistä se Google varmaan kertookin. Mullekin esim. Pohjois- ja Länsi-Helsinki on vähän harmaata aluetta, kun on koko elämän asunut idässä.

   …ja just esim lasinsirut ei näy Google Mapsissä :D

 10. Mä asun itse saksassa, ja voi nää jutut on vielä pientä mitä täällä joutuu mamuna kestämään :D Byrokratia, saksalaiset rakastaa niiden papereita vielä vuonna 2016 , laiminlyönti virallisessa toimistoissa jos ei puhu hyvää saksaa, asunnot on vähän joka puolella aika tiukilla yms. Ihmettelen kyllä että miten ei kelpaa raha, ainakin täällä päin ne tarjoaa opiskelijoillekkin jotain vuoden sopimuksia. Kannattaa kokeilla WG- gesucht tai Immobilienscout. Mutta kyllä täällä on silti kivaa asua! Itse vaikutan Düsseldorfissa. :) tsemppiä!

  • Mamu-vihasta olen lukenutkin, että työpaikoilla ja jopa lääkärissä asenne sua kohtaan muuttuu kun kuulevat, että olet muualta, vaikka puhuisitkin hyvää saksaa :D Kiitos vinkeistä ja terkkuja Düssedorfiin!

  • Moi,

   Nyt pakko kommentoida, että itse Saksassa lähes yhteensä 4 vuotta asuneena (Baijerissa ja Baden-württenbergissä) en ole ikinä kokenut minkäänlaista mamu-vihaan missään. Lähinnä päin vastoin ihan sama olin sitten töissä, lääkärissä tai virastoissa ja en vieläkään puhu täydellistä saksaa, mutta ei ikinä mitään ongelmaa.

   Kun itse käyttäytyy asiallisesti ja on mukava niin kaikki kyllä sujuu :) tsemppiä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta