Surfen!

Jotenkin tyhmänä kuvittelin, ettei Saksaan muuttaminen olisi sen kummempaa. Olinhan täällä blogissakin kertonut miten aion hankkia vuokrahevosen ja mennä Namun kanssa valmennukseen. Omaankin treeniin aioin panostaa 100%, sillä sali-into oli ilokseni taas palannut tauon jälkeen.

Ensimmäinen viikko kohta takana uudessa maassa ja ei ole käynyt vuokraheppa mielessäkään. Pari ihanan näköistä salia olen bongannut, muttei sellaiseen ole nyt ollut aikaa. Internetin puute on ollut niin ahdistavaa, että ollaan käytetty kaikki aika sen asian parantamiseen. Uutta asuntoakin ollaan tosiaan etsitty kuumeisesti. Jos olisin etukäteen tajunnut mikä tämä nettitilanne täällä on, olisin ehkä osannut olla nyt maltillisempi asioiden suhteen, enkä turhautuisi niin helposti. Miettikää itse jos kuukausipalkasta lähtisi viikon haasteiden takia 1/4, turhauttaisiko? Raahasin tänne skannerinkin kuitteja varten, mutta sekin tarvitsee wifiä tai ostosreissun kaapelia varten. Kirjanpito pahasti myöhässä ja asioita miljoona hoidettava. Viime bloggaukseeni tuli tosi kivoja kommentteja kuten, että miksen vaan nauti täällä olosta? Ei tässä nyt ole aikaa mihinkään nautiskeluun. Pian toivottavasti on.

Sain myös kommentin, että olen ”kermaperse” kun valitan hankaluuksista täällä. Kun oma elanto riippuu hyvästä nettiyhteydestä, ei minusta ole kauhean osuvaa sanoa kermaperseeksi. Viihtyvyys ja siisteys on minulle tärkeää. Haluan myös, että blogini on aito, eikä vaan täynnä onnistumisia ja onnellisuutta.

Mäkkärissä on tosiaan 3h ilmaista wifiä per vuorokausi ja täällä istun nyt joka päivä. Eilen sain juuri ennen ajan loppumista bloggaukseni valmiiksi, mutta en kuitenkaan kerennyt linkittämään postausta facebookiin. Emme vieläkään olleet saaneet prepaid 4G:tä toimimaan operaattorin ongelmien vuoksi, joten ajoimme keskustaan. Viimeeksi kun Lasse kävi Telekomin liikkeessä myyjä kylläistyi kun yleinen wifi ei toiminut ja näpytteli Lassen puhelimeen liikkeen wifin tunnukset – sinne ne sitten jäivät. Viime yönä ajettiin siis suljetun Telkomin liikkeen eteen yhdistääksemme siihen privawifiin, jotta sain postaukseni linkitettyä :D

IMG_0480

Duunihullut suomalaiset…

Olen oikeasti täällä mäkkärissä istuessa epätoivon valtaamana jopa miettinyt, että kysyn kohta tuosta Mc Cafesta duunia. En tietekään varmaan edes saisi sitä kun en puhu niin hyvää saksaa. Tein kyllä nytkin juomatilaukseni saksaksi. Tältä muuten näyttää kun aloitan nettiyhteydellisen työpäiväni:

FullSizeRender 5

Surfen! Se nettitikkukin oli muuten saksaksi ”Surftsick”, hihii. Jotkut sanat on tosi hauskoja. Olen kyllä usein suomessakin miettinyt meidän sanoja, että ne vasta hassuja ovatkin jos ne kääntää vaikka englanniksi.

Tänään oli Lassen ensimmäinen koulupäivä. Ajoin Lassen kouluun 09:00 ja siitä me Napsun kanssa lähdettiin aamulenkille Laboehen, sinne meidän unelma-alueelle täällä Saksanmaalla.

Kännykän karttasovelluksessa alue näkyy tällaisena:

IMG_0673

Käveltiin tuota rantaa ja katuja pitkin yli 3 tuntia :D Laitan seuraavaan postaukseen lisää kuvia!

Nyt pakko julkaista vielä söpöjä kuvia Namusta kun hän kävi pesulla. Viikon aikana Namu on tallustanut neljässä eri maassa, joten oli ehdottomasti pesun aika. Ostettiin paikallisesta eläintarvikekaupasta neutraalia shamppoota ja kyllä nyt kiiltää. Pesun ajaksi laitoin samalla reissulla ostetun palkinnonkin esille, olisikohan se henkitorvea jos oikein muistan, jotta Namulla olisi jotain kivaa odotettavaa, pesuista kun ei kauheasti tykkäile – siinähän kastuu! Hyi.

IMG_0501 IMG_0509

Elämä täällä näyttää valoisammalta, etenkin kun sain nyt tänään illalla vihdoinkin toimivan 4G-liittymän! Hengailen silti täällä mäkissä sen 3h/päivä niin kauan kunnes kotiin tulee netti. Puhelimessa kun on se tietty määrä dataa ja kuvia ladatessa se hupenee ihan hetkessä.

Iloisemmin fiiliksin <3

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma 29€? Täällä lisää!

Aku

8 vastausta artikkeliin “Surfen!”

 1. Ja höpöhöpö! Ei se minusta ole kermaperseilyä kun yrittää saada arkensa rullaamaan uudessa kotimaassa! :) Ulkomailla asuessa on tärkeää, että se koti miellyttää itseään ja varsinkin jos vielä työskentelee omassa kodissaan. Itsekin voin samaistua, koska muutin viime vuonna miehen työkuvioiden perässä Espanjaan. Aluksi arjen aloittaminen saattaa tuskastuttaa ja ärsyttää, jopa pelottaa kun langat ei pysykään omissa käsissä yhtä hyvin kuin ennen, jos ymmärrät mitä tarkoitan? :D Kyllä se siitä, kun saatte tärkeimmät asiat järjestykseen siellä. :) Onnea kovasti sinne Saksaan!

  • Ymmärrän hyvin mitä tarkoitat! Kiitos tuesta ja ihanaa kuulla, että on ymmärtäviä ihmisiä kuulolla <3

 2. Mä kyllä ymmärrän sun turhautumisen. Jopa täällä Ruotsissa nettiasiat (ja hinnat!) ovat alkeelliset Suomeen verrattuna. Liittymään kuuluu tietty määrä surffi-gigoja eikä se tietenkään toimi ulkomailla. Kun taas suomen vieraat saavat surffata rajattomasti ja liittymä toimii myös Pohjoismaissa + Baltiassa… Mutta Saksan touhu kuulostaa kyllä ihan uskomattomalta! :D toivottavasti lähtee rullaamaan. Etkö muuten voisi kirjoittaa postaukset valmiiksi kotona ilman nettiä ja sitten mäkkärissä vaan kopioit palvelimelle ja liität kuvat? :)

  • Ai sielläkin on! Va fan!?

   Oon joissain asioissa harrastanut tota etukäteen kirjoittamista. Blogia on vaan helpointa kirjoittaa spontaansisti niin, että lataa kaikki kuvat mitä haluaa käyttää siihen postaukseen, kirjoittaa alun, lisää sopivan kuvan, kirjoittaa lisää, lisää siihen alle siihen liittyviä kuvia jne. Hyvä keinohan se on säästää nettiaikaa kun kirjoittaa etukäteen mahdollisimman paljon, mutta ärsyttää ihan periaatteena senkin tehottomuus, että ensin kirjoitan sen sinne, sitten saman sinne ja.. :D Vähän niin kuin brasialialainen bussi, missä on rahastaja ja kuljettaja VS. suomibussi, missä kuski hoitaa molemmat asiat :D

   Kiitos tuesta <3

 3. Huh, aikamoinen alku ollut siellä! Toivottavasti kohta helpottaa ja todella voi ymmärtää tuon ahdistuksen,kiukun kun ei arjen perus asiat toimi tai saa toimimaan vaikka itse tekisi mitä.

  Tsemmpiä sinne ja toivottavasti kohta helpottaa :)

  -Pauliina

  • No just sellaista tekemistähän tää on päivästä toiseen :/ Netin kautta on niin helppoa hoitaa kaikkea ja onkin Suomessa tottunut, että palvelu pelaa vähällä ihmiskontaktilla ja nopealla teknologialla.

   Kiitos tuesta Pauliina <3

 4. Asuin Berliinissä vuoden, ja otti päähän kaikki tehottomuus, saksalaiset kun on tunnettuja tehokkuudesta ja täsmällisyydestä.. :D Ei päde tosiaan päde moneen asiaan kuten nettiin! Ja siellä on hankalaksi tehty kaikki sopimukset ja ties mitä. Tuntui tosi järjettömältä. Viikon päästä sopeuduin jo, ja seuraava kriisi oli muutto Suomeen, ja sopimusten irtisanomiset. Kaikki meni hyvin kuitenkin, tai ainakin toivon ettei ole viiden vuoden takaa mitään laskuja Saksan ulosotossa :D. Halusin kovasti pois sieltä loppu vaiheessa, mutta nyt haaveilen muuttoa sinne. Rakastan Saksassa monta asiaa, joita Suomessa kaipaan ja uskon että olisi sopivampi maa minulle ja perheelleni. Minulle siis on siunautunut kaksi lasta, eli tällä kertaa muutto olisi älyttömän vaikea kun on useammasta henkilöstä kyse, mutta aion ainakin kokeilla, takaisin Suomeen pääsee aina :).

  • No mutta hei ihanaa kun olet löytänyt toisen maan, mitä voi sanoa kodiksi :) Siellä suomalaiset Saksassa ryhmässä olen lukenut paljon juuri lasten kanssa tänne muuttamisen hankaluudesta. Jotkin koulujen säännöt ja tavat on kyllä ihan älyttömiä. Pisti vaan miettimään, että jos olisi omia muksuja en varmaan jaksaisi koulujen kanssa säätöä täällä :D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta