Nämä ovat parhaat treenikengät salille

Sis. mainoslinkkejä

Kaikki minut viimeisenä kahtena vuotena salilla tavanneet, ovat nähneet minut keltaisissa treenikengissäni. Paitsi silloin kerran kesällä kun unohdin ne kotiin ja jouduin valmentamaan flifloppareissa, woops

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nämä keltaiset tossut ovat olleet hands down paras investointi, minkä olen kuntosalivälineisiin koskaan tehnyt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ensimmäiset salikenkäni vuonna 2007, olivat aerobic kengät… Ne olivat halvimmat kivoimmat lenkkarit, mitkä löysin Budget Sportista.

5 vuotta myöhemmin vuonna 2012, ostin uudet salikengät. About time. Oikein panostin, sillä kengät maksoivat muistaakseni 140€. Ne olivat myös kivan väriset. Ne olivat juoksukengät. Pari vuotta myöhemmin tein ohjelmaani kuuluvaa jalkatreeniä, jossa oli yli 200 askelkyykkyä eteen ja taakse. Siinä se polvi sitten ensimmäistä kertaa meni ja opin vihdoinkin ostamaan OIKEAT salitreenikengät.

1477384_588945951196170_967316189_n
Maratonkengillä sipsuttamassa ympäri salia laitteesta toiseen

Juoksulenkkareiden ongelma salilla on se, että pohja on aivan liian pehmeä. Pehmeä pohja on juostessa hyvä, sillä se vaimentaa iskuja, mutta salilla siitä ylimääräisestä vaimennuksesta on haittaa. Etenkin askelkyykätessä, kun tasapaino on yhden kantapään varassa, kengän pitäisi olla mahdollisimman stabiili. Varsinkin ylös ponnistaessa juoksulenkkarin pehmeä pohja heiluu ja huojuu, jolloin myös polveen kohdistuu heilumista ja vääntöä. Polven oikeaoppinen kulma on super tärkeä treenatessa. Varsinkin, kun väsyy, oikean kulman ylläpitäminen helposti herpaantuu, eikä pomppulinna jalkapohjan alla paljoa auta.

Oma polveni kipeytyi pariksi viikoksi, eli ei mitään sen vakavampaa, mutta vieläkin jos vähänkin olen keskittymättä, polvi muistuttaa menneestä lievällä kivulla. Monet eivät ole niin onnekkaita kuin minä, sillä polvivamma voi helposti koitua ikuiseksi rajoitteeksi. Vaikka salilla pystyisi reisiä treenaamaan, ei polvi välttämättä enää kestä hyppyjä. Polvivammat ovat selkeästi yleisimpiä ongelmia omassakin asiakaskunnassani.

Oman polvivamma-insidenttini jälkeen siirryin verkkoon ja selvitin, millaiset kengät olisivat minulle parhaat. Tarvitsin kovapohjaiset, mutta silti joustavat treenikengät. Joustavat nimenomaan koska teen hyppyjä ja juoksen välillä sprinttejä kesken treenin.

Tykästyin Reebokin Crossfit -mallistoon, sillä siinä yhdistyivät molemmat tarpeeni. Ostin omakseni Reebok Crossfit Nano 3.0 -kengät ja ne vetelevät vieläkin hyvin 2 vuoden käytön jälkeen! Näitä suosittelen aina asiakkailleni, varsinkin kun isoilla kyykkypainoilla (ja pienemmilläkin) näen miten nilkka taipuu pelottavaan asentoon juoksulenkkarin pohjan joustaessa. Otankin usein kuvan asiakkaalle siitä, miltä hänen kenkänsä / jalkansa näyttää kyykätessä ja kerron omakohtaiset kokemukseni vastaavasta tilanteesta. Vaikkei asiakas heti motivoituisi kenkäostoksille, eipä tule ainakaan yllätyksenä jos jokin paikka kipeytyy.

Nano 3.0 on jo historiaa ja suunnittelu on edennyt jo 6.0-malliin:
REEBOK NANO 6 YELLOWREEBOOK NANO 6 TURKOOSIREEBOOK NANO 6REEBOOK NANO 6 RED BACKReebok Crossfit Nano, Keltaiset täällä* // Turkoosit täällä* // Tummansiniset-pinkit täällä* // Lilat täällä*

Reebokilta löytyy Nanon lisäksi myös Lifter, mikä on jo pitkään ollut unelmani näiden Nanojen rinnalle. Lifter on puhdas painonnostokenkä. Super tukeva rakenne, kova ja korotettu pohja takaavat sellaisen kyykkyelämyksen, ettei muuta tee mieli tehdäkään! Not kidding, oikeasti. Kokeilin näitä Suomessa myymälässä ja tuntui ihan uskomattoman hyvältä (ja helpolta!) tehdä ihan vaan kehonpainokyykkyjä siinä kenkäosastolla.

Kokeilin Liftereitä, koska en koskaan ennen ollut kokeillut kunnon painonnostokenkää ja halusin tietää miltä se tuntuu. Mahtavalta. Ei voi muuta sanoa. Juoksemista en kuitenkaan niillä olisi voinut ajatella, joten nämä soveltuvat parhaiten sellaisiin jalkatreeni (tai yläkroppa) päiviin, jolloin ei ole hyppyjä / sprinttejä. Kyykkyihin, maastavetoihin ja vastaaviin 10/10!REEBOK LIFTER

Reebok Crossfit Lifter, mustat ja muut värit täällä*

Onko ihan vanha virsi vai riensitkö katsomaan millainen oman treenikengän pohja on? Millaisia treenikenkäkokemuksia teillä on, onko sattunut mitään accidentteja? Toivottavasti ei <3

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista tai Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin. Hard core bootytreeniohjelma made by me 29€? Täällä lisää!

Tehokasta treeniohjelmaa vailla? Kotitreeniohjelmani löydät täältä ja hard core kuntosalitreeniohjelmani täältä ♥

FullSizeRender 24

Aku

8 vastausta artikkeliin “Nämä ovat parhaat treenikengät salille”

  1. Mulla on lonsdalen painikengät. Tasainen pohja. Hauskinta on se, että ne on junioripoikien mallistoa 😂. Nämä kengät on ollut mulla jo syksystä 2013 asti. Nahkaiset kengät kestävät superhyvin kulutusta.

    • Lonsdalet onkin sitten ihan old school salikengät! Tiedän varsinkin monen kisaajan käyttävän niitä. Yksi mistä en niissä itse tykkää on ilmanvaihto :D Ei siinä mitään jos käy omat treenit vääntämässä, mutta varsinkin valmenatessa kun käytän samoja kenkiä, voi kuvitella, että ne on vähän turhan kuumottavat sisäkengät :)

  2. Osaatko sanoa mistä noita löytya suomesta jostain myymälästä, että pääsis kokeilemaan oikeen koon? :) voin kyllä sitten tottakai tilata netin kautta ;)

    • Tottakai! Inter Sportilla on yleensä aina ollut edes joku väri paikalla :) Hinta on kyllä yleensä paljon kalliimpi kuin esim. Sportamoressa. Hah, itsekin kävin siellä sovittamassa molempina kertoina :D Tyhmää pitää hinnat niin ylhäällä.. Niinhän siinä käy, että ihmiset vaan piipahtaa sovittamaan ja kaupat menee muualle. Toisaalta ehkä ne houkuttelee kenkäsovittajat sinne tekemään muita heräteostoksia t. Hups, ostin 3 treenitoppia..

    • Nano on tosi lättäpohjainen ja kivan leveä lesti. Itse en tykännyt niiiin lättäpohjaisuudesta, joten ostin omaan jalanpohjaan paremmin sopivat pohjalliset (Lidlistä) ja niiden kanssa menty nyt tuon 2 vuotta :)

    • En ole kokeillut, ei ole ihan mun juttu paristakin syystä :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 2
Tykkää jutusta