Töihin minulle?

Ei ole helppoa olla toimitusjohtaja. Hieno titteli, mutta todellisuus ei ihan olekaan kuvattavissa yhdellä sanalla.

Yritykseni on siis Boost Factory Oy – Suomen energisin PR-toimisto. Teemme enimmäkseen promootioita ja messuedustuksia. Vuodenvaihteessa siirryin itse enemmän valmennuspuolelle, mutta tähän mennessä olen 19-vuotiaasta lähtien pyörittänyt omaa puljua. Tässä blogijutussa käsittelen hieman firman pyörittämistä, varsinkin näin promotoimiston kantilta ja lopuksi tarjoan osalle töitä :)1013176_537600189609228_778016383_nJopas oli päivä tänään. Tällä viikolla olen viettänyt kiireistä toimistoviikkoa konehommia tehden, salille menen vasta huomenna. Tänään päivä alkoi businesspuhelulla, josta selvisi, että meillä olisi uusi asiakas PR-yritykselleni jos vain saamme toimitettua messuedustajia huomiselle ja ylihuomiselle.

Sain yhden promoottorin alle 24h varoitusajalla töihin koko ajaksi ja olin todella helpottunut. Yllättäen näissä viimetingan buukkauksissa tulee vähän stressaantuneeksi koska haluaa miellyttää uutta asiakasta ja aina tehdä työnsä parhaimmalla mahdollisella tavalla. Nyt pari minuuttia sitten (yöllä) sain kuitenkin tietää, että työntekijäni estyi tulemasta töihin terveydellisen tilan takia. Todella ikävää kuultavaa, koska tietysti haluan aina tyttöjen parasta.

Todellisuus on kuitenkin siinä, että keikka ja uusi asiakas meni sivusuun. En missään nimessä syytä tästä työntekijääni vaan itseäni. Asioita olisi pitänyt tehdä jo ajat sitten. Meidän pitää rekrytoida lisää porukkaa, jotta valmiutemme olisi korkeammalla tasolla. Näin on käynyt ennenkin, mutta noin promillen alle 100% olen aina saanut keikat täytettyä. On todella ikävää ilmoittaa asiakkaalle, ettemme pysty toimittamaan.

Työntekijöistämme suurin osa vaihtuu parin vuoden välein, ihan ymmärrettävää kun kyseessä on keikkatyö. Keikkaluontoisuuden vuoksi työ sopiikin hyvin juuri työelämään astuville nuorille, freelancereille ja opsikelijoille. Yksi iso ja pitkäaikaisempi ryhmä on kakkostyötä tekevät, eli ihmiset jotka ovat kovia tekemään töitä. Itsehän olin jopa kymmenellä promotoimistolla samaan aikaan listoilla ennen kun perustin oman yritykseni. Tein keikkaa jopa 2 vuorokautta putkeen ja PIDIN siitä :)! Palkka virtaa vuorokauden ympäri ja sen lisäksi saa ilmaista ruokaa, uusia tuttavuuksia, tippejä, drinkkilippuja, lounareita – ihan oma maailma. Ei promohommien ulkopuolella kukaan tule sanomaan, että ”Kiva kun hymyilet ja olet niin iloinen – tossa sulle lounari kun mulla ei nyt ole käteistä!” …ehkä yksi parhaista tipeistä koskaan :D281357_222334891135761_1257775_n
Meillä promofirma tosiaan toimii niin, että lähetän tekstiviestin kaikille työntekijöille ja nopeimmin vastanneet saavat keikan. Joskus kun asiakkaalla on tietyt vaatimukset tai ennakkosuosikit, viesti lähtee vain osalle. Jos keikkaa ei halua, voi vaan vastata, että ”en ole käytettävissä”. Meillä on aina ollut se filosofia, että töihin ilmoittaudutaan kun siellä halutaan olla, jos ulkona on kaunis sää ja haluaa ottaa brunaa, niin mulle on aina voinut kertoa siitä. Ymmärrän kyllä :) Haluan, että töissä halutaan olla. Koska työhön ilmoittautuminen on näin vapaata, toivoisin kaikkien ymmärtävän ettei promotoimistossa voida pitää viittä ihmistä listalla jos vuodessa on viisi keikkaa, koska ne viisi ei luultavasti pääse juuri silloin kun keikkaa olisi. Monet mimmit ovat töissä myös muualla ja onkin ihan normaalia, että joku toinen toimisto on kerennyt napata heidät töihin ”silmieni edestä” jopa tuntia aiemmin. Useimmiten saamme keikoista tiedon viikkoa ennen, harvinaisen hyvissä tapauksissa kuukausia ennen, jolloin buukkauslistan vaan täytyy olla pidempi kuin keikkalistan, jotta saamme asiakkaan tilauksen varmasti täytettyä.485823_383047261731189_119017361_n 8154_501520946550486_2055654555_n (1)Ensimmäisinä vuosina järjestettiin railakkaat pikkujoulut koko porukalle, mutta nyt viimeisen vuoden aikana ei olla niitä pidetty. Aika ja resurssit eivät vaan riitä. Ensi vuodelle keikkaa tulee olemaan huomattavasti enemmän kuin mitä tänä vuonna on ollut, eli rekryt todellakin paikallaan. Toivottavasti sitten saadaan taas pikkujouluja aikaan! Kaikenlaisia brändikoulutuspäiviäkin olen kaavaillut jo pitkään. Haluan myös painottaa, että olen ensimmäisestä vuodesta lähtien maksanut työntekijöilleni noin 30% parempaa palkkaa kuin mitä keskivertopromotoimisto maksaa tai kaupan alan TES. Joskus olen jopa itse jäänyt ilman palkkaa asiakkaan maksuvaikeuksien takia, mutta aina olen maksanut työntekijöideni palkat.270408_215631831806067_5403244_nMeillä ei myöskään koskaan tehdä työtä provisiolla siitä syystä, että huono menekki johtuu ihan muusta kuin hyvästä promoottorista. Esimerkiksi jos baarissa on tapahtuma, jota ei olla mainostettu kunnolla, ei paikalle tule ketään, ei se ole tuotepromoottorin vika. Promoottori ei voi toimia mainostoimistona. Promoottorin tehtävä on työaikanaan edistää myyntiä mahdollisimman paljon. Koska vakaasti olen sitä mieltä, että meillä on vaan töissä hyviä ja ahkeria promoottoreita, haluan aina maksaa kiinteää palkkaa. Joskus asiakkaat tarjoavat bonareita hyvien myyntien päälle, mikä on ihan huippua! Hienoja asiakkaita meillä kun kannustavat :)

JANNIKA ALAVAHTOLA 2 382379_401601459875769_2122835652_nOn olemassa promotoimistoja, joiden nettisivuilla lukee, että ”lisäpalveluna voimme tuotekouluttaa promoottorit”, josta voi päätellä, että siellä myydän ”koristeita”. Käytän sanaa ”koriste” messutytöistä, jotka vaan seisovat. Eivät välttämättä edes hymyile. Jos kysyt jotain, vastaus on yleensä ”en tiedä”. Jos näkisin promopainajaisen se olisi juuri sellainen, sillä me panostamme aina tuotekoulutuksiin ja persoonaan. Promomaailma on karu. Kuulin kerran, että hävisimme tarjouskilpailun koska kaikilla toisen promofirman työntekijöillä on isot tissit. 

Anteeksi mitä?! :D

Omat työntekijäni ovat edustavia, mutta samalla myyntihenkisiä, innokkaita, sosiaalisia ja ennen kaikkia kohteliaita ja mukavia!
10511122_697303286972250_5244904281680931792_n 1891091_630140490355197_871096123_n 1379998_583260505043196_1935272965_nParas hetki pomona on kun kuulen palautetta mimmeistä, kuten viimeisin ”Me katottiin et vitsi toi on kaunis ja kun mentiin juttelemaan niin se oli tosi ystävällinen!” <3 Kiitos!

Jos tunnistat itsesi tai tuttusi sopivaksi meille töihin niin käy kurkkaamassa ilmoituksemme TÄÄLLÄ.

Haluan julkisesti kiittää jokaista työntekijääni, jotka ovat yhdessä hurmanneet tuhansia kuluttajia & made me proud! KIITOS!

/Aku, promoemo

Aku

18 vastausta artikkeliin “Töihin minulle?”

 1. Ei hitsi ! Juuri pyöri duuniasiat mielessä – ”pakko löytää jotain duunia, josta tykkään!” – ja sitten klikkasin tämän sun postauksen auki ja mitä mä näenkään! Promohommia tarjolla!! This is a sign! Pakko pistää ihan heti hakemus, kun unikaan ei tuu :)

 2. onko mitään järkeä hakea toiseksi työksi tätä jos teen vakituisesti aina arkisin 8-16 töitä? Kiinnostaisi lisätienestit paljon.

  • Useimmiten messut ovat esim pe-su ja tuote-esittelyt arkisin päivästä iltaan, mutta välillä keikat sijoittuvat yksittäisille päiville viikonlopulle. Joskus on ollut myös iltakeikkaa arkisin :)

 3. Pari tuttua on sulla töissä, ja oon aina ihastellu tyttöjä sekä näyttäviä ständejä joissa ovat työskennelleet. Oisin ehdottomasti laittanut hakemusta uusien promotehtävien toivoissa mut se loppu vaan ajatukseen tuon iän kannalta. :D Toki ymmärrettävää kun baareissa yms työskentelyä. Ehkä muutaman kuukauden päästä sitten. :)

  • Ihana kuulla! Oot siis ilmeisesti pari kk alle 18? Rekrytään kyllä poikkeustilanteissa nuorempiakin. Suurin osa promoista tulee muutenkin sijoittumaan promokaudelle 2015, mutta kyllä tämänkin vuoden puolella on mahdollista saada keikkaa :) Messuille ja tuote-esittelyihin buukkaan kyllä nuorempiakin :) Laita ihmeessä hakemusta!

  • Täytän vasta ensivuoden puolella mutta ainahan voin toki yrittää – laittelen tänään hakemusta siis! ;)

  • Hei Janita!

   Vielä ei olla tehty, mutta ensi vuodelle tehdään juuri diilejä isommista promoista. Jyväskylässä, Tampereella ja Alastarolla ollaan oltu tekemässä pari keikkaa tähän mennessä, muuten suurimmaksi osaksi PK-seudulla. Jos/kun saadaan 2015 kaudelle maanlaajuisia asiakkaita, tullaan pitämään rekryjä muillekin paikkakunnille! Kaikki hakemukset arkistoituvat, eivätkä missään nimessä mene hukkaan :)

 4. Hakemus laitettu! :) kauheen vaikee vaan hakemuksiin valita et minkälaisen kuvan itestään laittaa.. ei oikeen oo mitää muuta kun jotain instagram matskua eli tosi laadukasta :D

 5. Ensinnäkin pr-hommissa työskennelleenä pakko kehua, sinulla on mahtava suhtautuminen työhön niin työntekijänä kuin esimiehenäkin! Promohomma osaa toden totta olla raadollistakin. Homma skulaa, kun osaa nauraa itselleen ja ehkäpä naurattaa kanssaolijoitakin. ;)

  Teettekö muuten keikkaa pk-seudun ulkopuolella? Itse teen normaalia 8-16 toimistotyötä täällä Tampereella, mutta olen pidempään etsinyt vastaavaa keikkatyötä siinä sivussa. Hakemus lähtee ehdottomasti kehiin, jos täälläkin suunnilla on töitä tarjolla!

  Tsemppiä syksyyn!

  • Kiitos kehuista, näitä ei todellakaan saa liian usein :)! Arvostan kovasti.
   Kurkkaa vastaukseni yllä olevaan kysymykseen koskien muita paikkakuntia :)

 6. Hei, mä olen lukenut sun blogia nytten kesän ja syksyn ajan ja nyt alkoi todella kiinnostaa sun työt ja elämäntyyli! :DDD Onko siis niin, että sulla on promoottoripalveluita tarjoova firma ja sen lisäks bloggaat ja teet personal trainerin hommia?? Miten aikataulutat eri töiden hommat, onko sulla vaihtelevat duuniajat? Mitä koulutuksia oot käyny? Tää on arkaluontonen kysymys, mut miten sun tienestit jakautuu eri töiden suhteen… tai toisin sanoen, millasia nää eri ammatit on tulonlähteinä? Pystyykö niillä elättää ittensä, kuinka varmoja ne on jne. Sanoit esim. tässä postauksessa, että maksat aina työntekijöiden palkan, vaikka itse jäisitkin asiakkaan puolelta sillä hetkellä miinukselle. Anteeks että utelen, mut olis nii mielenkiintoista saaha kuulla lisää esim. omassa postauksessa. Ajattelitko tehä näitä juttuja hamaan hautaan jne? Ymmärrän et nää mun kysymykset on aika tunkeilevia ja ehkä jonkun mielestä töykeitä.. Mutta niin… :)

 7. Hei kuinka pian valitsette tulevat työntekijät? :) Mulla selviäisi ensi viikonloppuna tuo työtilanne ja sitä ennen en oikein uskalla laittaa hakemusta, mietin vain että ehdittekö jo valita uudet tytöt siihen mennessä…. :(

  • Moikka Janni!

   Soittelen nytkin läpi kaikkia hakeneita välilä lokakuu 2013 – tänään, joten ei paniikka – rekryjä pidetään yleensä ainakin kerran vuodessa :)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta