Uusi dieetti ja 9828 kpl kananmunaa

Hellou!

Vaikka olen aiemmin syksyn aikana sanonut, että ”nyt olen valmis jatkamaan vanhaa kunnon fitnesselämäntyyliä” niin olen ollut väärässä. Tsemppasin ja taistelin entisiä tapoja tapoja takaisin, mutta selvästikään sen aika ei ollut vielä. Ajatukset ja kroppa eivät olleet kasassa. Sillon kun todella jotain päätän, päätöksessä pysyminen 100% ei ole edes vaikeaa. NYT olen vasta oikeasti valmis ja ennen kaikkea vihdoinkin toipunut kisoista, 5 kuukautta siihen sitten meni. Tiedän, etten ole ainoa, joka kamppailee vielä pitkään kisapäivän jälkeen rytmiin palaamisessa. Olen taas ihan erilailla energiaa täynnä kun olen itsekin päässyt treeniin ja ruokaan kiinni. Omien PT-asiakkaiden matkaa kohti unelmakroppaa suunnittelevana, valvovana ja kannustavana tahona ei voi olla innostumatta uudelleen. Tietysti haluan myös olla hyvänä esikuvana kaikille. Viime vuonna tiputtelin rasvoja 4kk Bullin ohjeistuksella huhtikuun puolivälistä lähtien yli 10% ”valmistuen” omasta mielestä jo heinäkuussa. Nyt uuden dieetin kanssa katostaan miten matka etenee, mutta tällä kertaa kisojen sijasta päämäärä on 100v synttärit. Kisaaminen on kokoajan ollut vähemmän mielessä ja ajatukset ovatkin siirtyneet pdemmälle tähtäimelle. Ei kukaan olisi saanut minua puhuttua pois kisasuunnitelmistani viime vuonna, mutta nyt kun miettii niin olisi ollut järkevää ylläpitää sitä heinäkuun kuntoa ja skipata kisoista johtuvat kropan ja pään pyörremyrskyt.

heinäkuu 2013

Nyt ei näytä tältä, mutta tulee näyttämään ;) Vuodessa saan ehkä jopa noita paloja vähän kehitettyä. Yläpalat on tosi jees, muita ei sitten oikein ollutkaan. Mun vanha lonkkanivelvamma esti pitkään kaikenlaiset liikkeet, kuten ihan perus vatsarutistukset.
Jalkoje nostoa samalla kun roikutaan jossain telineessä en voi vieläkään tehdä juuri siksi, että lonkkanivel kipeytyy. Onneksi on kaikkia muitakin liikkeitä ;)

Huomasin kisojen jälkeen, että treenien vähentämisellä oli tosi iso vaikutus mun öihin. Nukkumisesta ei meinannut tulla mitään ja välillä pyörin jopa aamu yhdeksään sängyssä koko ajan hereillä. Mun nukkumisennätys on 18 tuntia putkeen ja nomaalisti (treenikaudella ;) jos kukaan ei herätä niin 12h unta on mulle normaalia. Tietysti kun tällanen toistaiseksi parantumaton työnarkomaani ja yökukkuja kun olen niin usein kauneusunet jää väkisin huomattavasti lyhyemmiksi. Ihanaa kun uni on back!

Olen sopinut vanhan kolleegani Tuula Heikkisen (Studio Adessa) kanssa kuvaukset maaliskuun alkuun ja tämän yhteistyön kautta on teille lukijoillekin tulossa kuvaustarjouksia! Tulin todella iloiseksi kun Tuula otti minuun yhteyttä asian tiimoilta. SKYR:ille olen TODELLA kiitollinen siitä, että ovat ruokkineet minut viimeiset puoli vuotta :D ! Kiitos! SKYR:in kanssa yhteistyö jatkuu, mutta toistaiseksi rakas mieheni Lasse on päässyt nauttimaan SKYR:eistä. Tekstin lopulla kuva meidän jääkaapista :D Finnkirolle olen menossa ensi viikon maanantaina, onneksi! Oon ihan vinossa.. siis kirjaimellisesti. Kun teen vatsarutistuksia napa on oikealla eikä keskellä?! Sama juttu oli kesällä ennen kisoja ja tiedänkin, että se korjaantuu heti hoidon jälkeen. Lassella on aika heti omani jälkeen. Otetaan aina välillä ”matsia” ja painitaan. Yleensä voitan (nooot), mutta viime aikoina en ole päässyt voittamaan kun mies valittaa alaselkäkipuja koko ajan. Eilen oltiin hieronnassa meidän Turkulaisella luottohierojalla Elenalla. Elena on venäjällä kasvanut sittemmin suomalaistunut ihastuttava hieroja Turun Sokos Hotel Caribianissa. Tulee aina niin hyvä mieli kun sieltä lähtee, sillä ihanan ja tehokkaan hieronnan lisäksi saan aina kehuja hyvästä vartalosta ja kauniista kasvonpiirteistä ^^ S-cardilla hieronnat puoleen hintaan arkisin,

Olen nyt aloittanut oman version paleodieetistä. Paleoruokavaliohan koostuu samoista asioista kuin 10 000 vuotta sitten palloa tallustaneet ihmiset söivät: ei maitotuotteita, ei lisäaineita eikä viljaa. Oma versioni sisältää kyllä lisäravineet ja hiilarit otan bataatista.

Miksi ~paleo: Mulla on epäilys, että maitotuotteet turvottaa mun kroppaa aika paljon ja viljattomuudesta taas on paljon puolestapuhuja.

Miltä tuntuu ensimmäisen viikon jälkeen: Hyvä fiilis. Ei mitään turvotuksia ja masu toimii tosi hyvin, eli ”Jatkoon!”

Tein myös Lasselle uuden ruokavalion kesäkuntoa varten (kyllä, nyt kannattaa aloittaa ajoissa!) ja se sisältää puolestaan ison määrän lihaa, SKYR:ejä, vapaat kasvikset, fetaa ja niitä iki ihania kananmunia. Niin ne kananmunat, miten niin 9 828 kpl? Koska laskin, että me syödään sen verran vuodessa :D Apua! Kauhea määrä. Tukusta saa aika halvalla munia noin 2€ kilo, silti se tekee 100€/kk. Harmittaa niiden häkkikanojen puolesta ja olenkin nyt ottanut missioniksi selvittää jonkun lähiluomutilan, josta voitaisiin hyvällä diilillä hakea kahden viikon munat, eli melkeen 300kpl aina kerralla. Munien vuosihinta meidän perheessä on 1200€. Huh. Itse syön 18 kpl päivässä.

Käytiin heti dieetin alkuun vähän yli viikko sitten taas Heinon Tukussa tekemässä kunnon ostokset:

109 kpl kananmunalaatikko

image (17) image (20) image (22) image (21)

Tähän väliin vuoden huijaus, nimittäin kaupan guacamole!
Varmaan useimmat tietää, että guacamolessa on avokadoa? Sehän on vihreääkin. Arvatkaa paljon tässä purkissa on avoadoa:
image (16)

 Vastaus: 1,5% !!! NOLOA. Ei näin.

Suutuin vähän ja tein itse :D !
Eikö ole aika saman näköistä tuossa oikealla kuin ylemmän kuvan purkin kyljessä?
image (19) image (18)

Akun guacamole:
2 kpl avokadoa muussattuna
3 tomaattia pilkottuna (vain lihaisa osuus, ei siemeniä)
1 lime puristettuna
sipulijauhetta
mustapippuria

Arvatkaa mitä?
MM-MMMMM-MMMMmmmMMM ! :D Dat good!

Sitten se mun Facebookissa hehkuttama tofu. Jos joku olisi mulle 2 vuotta sitten sanonut, että tuun tulevaisuudessa hehkuttamaan tofua, olisin varmaan nauranut :D Tofua on kahdenlaista normikaupoissa. Alpron maustamatonta ja Alpron maustettua. Yllättävää kyllä, tykkään enemmän maustamattomasta. Minä, joka en useimmiten edes tykkää veden mausta.

image (15)

Oi! Nyt vasta tajusin, että sitä on ehkä paistettu tota pakkauksen kansikuvaa varten? Pitääpä kokeilla ;) Tähän mennessä olen syönyt tofulounaani näin:image (12)

Jääkaappitilanne:

image (9)

Pakastintilanne:image (10)

Seuraavassa blogijutussani paljastan teille välipalani ja iltapalani! Stay tuned ja muistakaa käydä tykkäämässä FB-sivustani www.facebook.com/fitnessaku

Ruoasta teenkin helpon aasinsillan jenkkeihin. Jenkeissä muuten 1 / 8 kuntosalikävijästä hyödyntää personal trainerin palveluita. Kiinnostavan uuden tutkimuksen mukaan PT:n avulla tuplataan tulokset. Kannattaa lukaista trainer4you:n kirjoittama juttu:

http://www.trainer4you.fi/personal-trainingin-hyoty-tutkittiin-tassa-tulos/

Viikon treenikuvat:

Vipunostoja taakse @ EasyFit Kalasatama

kuva 2kuva 1

kuva 3Kannustukset treeniviikkoon!
/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebook: täällä

Aku

21 vastausta artikkeliin “Uusi dieetti ja 9828 kpl kananmunaa”

 1. Moikka! Oon tässä mietiskellyt tuolla Easyfitillä kuntoilun aloittamista (sun avulla kenties…) mutta mietin onko siellä kovin ruuhkaista iltaisin, ootko ehtinyt vielä joskus 16-19 välillä testaamaan? Tykkäisin treenata aika rauhassa, oliskohan mahdollista tuolla…

  • Onko mulla luetun ymmärtämisessä vikaa, kun ihan niin kuin tuolla lukisi, että syöt 18 kananmunaa päivässä?

  • Oon joo :) EasyFitin ruuhka-aika on esim. Itis Elixian normaaliliikenne :D Tosi hyvin on saanut tehtyä kaikki järjestyksessä, vaan kerran oon tähän mennessä asiakkaan kanssa joutunut vaihtamaan liikkeiden järjestystä yhden laitteen kohdalla(: Varsinkin illalla siellä on yleensä 3-5 muuta ja minä ;)

 2. Niin siis metsästäjä-keräilijäelämäntapa on melko pitkälti loppunut tuolloin 10 000 vuotta sitten, jolloin viljely alkoi levitä. Paleoliittinen kausi alkoi jo yli 2 miljoonaa vuotta sitten, ja varhaisimmat tiedot metsästäjä-keräilijäelämäntavasta ovat lähes yhtä vanhoja. Homo Sapiens (n. 200 000 vuotta vanha laji) on siis syönyt ainakin 95 % olemassaoloajastaan ”kivikautisen ruokavalion” mukaisesti. Viljely on alkanut levitä laajemmalti 10-12 000 vuotta sitten, mutta senkin jälkeen metsästäjä-keräilijäyhdyskuntia on ollut.

 3. Minä syön todella paljon tofua. Usein marinoin ja paistan joko pannulla tai uunissa. Todella hyvää ja helppo tehdä! Kannattaa kuitenkin muistaa, että paistaessa tofu menettää paljon nestettä.

  • Uuu ai että ihan uunitofuakin, pitääpä kokeilla kiitos vinkistä!

 4. Miten te oikeen pääsette tonne tukkuun?:D ja voisitko tehdä postauksen siitä miten teet sun ruokia? Mulla on ongelmana se että tekis mieli tehdä monen päivän ruuat mutta sitten ällöttää syödä kolme päivää vanhaa ruokaa. VOiko sitä susta syödä vielä sitten? Kauanko syöt samoja? Vai pakastatko aina?:)

  • Kyllä mun mielestä lihoja ainakin voi säilyttää siihen viimesen käyttö-pvm jälkeiseen päivään. En ole mikään Evira, joten tarkastakaa kaikki pakkauksista ;) Pakastaminen on ihan kannattavaa :) Bataattia esim. pidetään jääkaapissa pasitettuna max 3 päivää ja paistettuja valkuaisia max 4 päivää. SKYR kiertueella huomasin, että mukaan ottamani keltuaiset olivat ihan järkkyjä kolmantena päivän vaikka olivat olleet kylmässä koko ajan.. Toisaalta toissapäivänä hotellin aamupalalla munat maistuivat samalta :S Ällöttää kaikki 5-7min munat, mun mielestä keltuaisen ja valkuaisen kuuluu olla kova. Sellanen löllö valkuainen on niin sen näkönen ja makunen kuin joku olisi sen kerran jo pureskellut ja sylkäissyt takaisin :D

   Heinon tukkuun saa kortin jos on firma. Oma firmani Boost Factory Oy hankki sinne kortin jo toiminimiaikoina ja ennen sitä kävin isin firman kortilla :) Kortti ei maksa mitään :)

 5. Hei tyttö! Oot ihana!!! Ihan yks mun suosikkifitnessmimmi!!!! Oot niin ilonen ja silti tosi AIDON tuntunen :) Oot hyvässä kunnossa tossa kuvassakin vaikkei PALAT näy niin superhyvin.. JA sulla on aina niin ihania ruokareseptejä :( Alotin just dietin ja aluks olin ihan järkyttyny etten pysty syömään sellasta määrää päivittäin :D Noooh ei mitään, tulee päivittäin silti kaikki syötyä ja ihmettelen aina iltaisin ettei oo ees ÄHKY! Ennen aina kamppaili sen ähkyn kanssa ja sit jätti ruokia väliin seur pv kun ”ei ole nälkä”.. Nyt mä vaan odotan oikein että KOSKA SAA TAAS SYÖDÄ :D Olisin kiinnostunut sun valmennuksesta mut mä olin ehtinyt jo ottaa toisen nyt alkuvuodelle :( Harmittaa ihan sikana koska sulla on mm. niin järkyttävän hyviä ruokareseptejä aina :DDD Ja kuten alussa jo kehuin, niidenkin takia. Sellasta olisin kysynyt vaan että mites noi katkaravut? Kun niillä voi korvata lihaa niin onko se sama määrä vai miten, esim. 100g tai 120g lihaa niin saman verran katkiksii? Namnam tulee taas nälkä kun ajattelee ruokaa :D Tsemppiä valmennuksiin ja kivaa kevään odotusta! :)

  • Kiitos, olipa ihanasti sanottu :)!

   Nauti nyt ostamastasi valmennuksesta ja ota kaikki hyöty siitä irti. Sitten jos joskus haluat vaihtaa minun valmennukseeni niin ota vaan yhteyttä niin katsotaan onko sillä hetkellä vapaita paikkoja ;) Toi ähky VS masu muistuttaa heti kun 3h mennyt on tosi normaalia(:

   Jos ihan tarkkoja halutaan olla niin katkarapuja olisi hyvä olla 30% enemmän kuin esim jauhelihaa, jotta protskua saa tasan yhtä paljon. Jauhelihassa on myö se 10% rasvaa, mitä katkiksissa ei ole, joten senkin voi huomioida koko pävän makroja laskeskellessa.

   Samoin :)!

 6. Kananmunista =) Haen itse lähitilalta ja hyviä ovat, mutta niistä on tosi v….mäinen saada kuori irti kun ovat niin tuoreita! Ja varsinkin kun haluaa vaan valkuaisen niin meinaa mennä hermo… ku kuoret ei irtoa… Mulla on nyt sitten jääkaapissa munien vanhennuskierto…. Tulos = 2 viikkoa ku vanhentaa niin jo irtoaa kuori hyvin =)
  Kiitos hyvästä blokista!

  • Ai joo se on kyllä hankala juttu kun ne ei lähde varsinkin jos on kiire aamu :D Hyväkun sanoit, pitääpä kokeilla ensin pienemmillä erillä :) En tiedä voikohan niitä vanhentaa ihan huoneenlämmössä? Jääkaappiin ei millään mahdu 200 munaa :D Kiitos kehuista <3

 7. Moi!
  Hurjalle tuntuu tuo syömäsi kananmuna määrä ja siihen vielä katkarapuja päälle. Oletko mittauttanut kolesteroliarvojasi koskaan? Tosin elämäntapasi taitavat muuten olla niin terveelliset, että liekö tuolla merkitystä….

  • Inka, kyseessä on siis kananmunavalkuaiset! Ei keltuaisia ;) Olen ilmoittanut, että 18 kananmunaa per päivä ja perheen kesken 9828 munaa per vuosi, koska käytännössähän koko se kananmuna menee käyttöön/roskiin. Kivaahan se olisi jos hintakin puolittuisi kun käytän vain ”puolet” munasta :D
   En missään nimessä suosittele syömään keltuaisia tuollaisia määriä! Itse syön useimmiten 2 keltuaista per päivä(:

  • Kananmunille herkistyy tosi helposti, jos niitä syö paljon. Eli jos alat kärsiä oudoista vatsavaivoista, niin sieltä löytyy luultavasti syy.

 8. Ihan pakko nyt kommentoida ehkä (vähän) turhasti… Keitetyistä kananmunista lähtee kuori näppärästi kun keitinveteen lisää ripauksen suolaa.. Tai sitten meidän kananmunat on aina vanhoja. :D

 9. Eikö tuo Skyr rahka sisällä sitten maitoa niin kuin esim jokin Valion maitorahka ?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta