Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin koskien treeniä, ruokaa ja valmennuksia – osa 3

Jatkoa Q&A-postauksille! Vastauksia mm. siihen mitä eroa on isolaatilla ja konsentraatilla, onko rasvanpolttajista hyötyä ja miten kyykkyyn saa syvyyttä. Let’s begin!

”Paljon oot pitkä ja painat? :)”

Olen 161,5cm ja painan tällä hetkellä 58kg

IMG_0578

”Mitä mieltä olet palkkareista/proteiinipatukoista yms? Onko ne treenaajille välttämättömiä/tärkeitä?”

”Mielipiteesi proteiinijauheista? Osaisitko suositella jotakin merkkiä?”

Prodepatukoita en suosi muutoin kuin äärimmäisessä nälkähätätilanteessa.

Palautusjuoman kannalla olen kyllä ehdottomasti! Sillä saa treenistä maksimaalisen hyödyn irti. Palautusjuomiakin on erilaisia, vaikka minkälaisia. Yleisimmät ovat:

Hera-konsetraatti, englanniksi Whey consentrate:

Juuston valmistuksessa käytetään maitoa ja sen prosessin aikana erittyy heraksi kutsuttua nestettä. Heraproteiini erotellaan pois ja hyödynnetään mm. meidän palautusjuomia varten. Suodatusprosessin jälkeen herasta häviää rasvaa ja hiilihydraatteja, jolloin siitä muodotuu herakonsentraattia, josta noin 80% on proteiinia, loput hiilaria ja rasvaa.

Hera-isolaatti, englanniksi Whey isolate:

Kun konsentraattia suodattaa lisää, rasvan ja hiilareiden määrä pienenee ja proteiinin prosentiaalinen osuus suurenee 90 prosenttiin. Kun mukana on vähemmän hiilareita ja rasvaa proteiini imeytyy nopeammin lihaksia rakentamaan ja tästä syystä isolaattia suositaan treenin jälkeisessä palautusjuomassa. Mitä enemmän proteiinia ja valmistukseen käytettyä aikaa, sen kallimpaa. Isolaatti on noin 50% kalliimpaa kuin konsentraatti. Osa hinnasta saattaa myös muodostua ihan vaan isolaatti-hypestä, eli siitä, että sitä suositaan treenin jälkeen ja ihmiset haluavat ostaa sitä.

0614-onewhey-raspberrywhitechocolate-3d

Itse käytän isolaattia treenin jälkeen ja konsentraattia välipalana tai vaikka prodepannukakkuja tehdessä. Toiset vannovat isolaatin nimeen mm. siksi, että auttaa palautumaan nopeammin. Itsekin suosittelen isolaattia asiakkailleni palautusjuomaksi koska uskon sen olevan hitusen parempi vaihtoehto. Teen kuitenkin selväksi, että pelkkää konsentraattiakin saa käyttää jos haluaa – ei kaada maailmaa :)

Isolaatista ja konsentraatista löytyy myös välimuotoja, joissa molempia on sekaisin.

Sitten on olemassa valkuaisproteiinia, soijaproteiinia ja herneproteiinia -> sopivat esim. niille joilla on maitoallergia tai jos muuten haluaa välttää maitotuotteita.

Treenin jälkeen käytän Fitnessgurun OneWhey isolaattia 35€/kg ja muulloin One Whey konsentraattia 20€/kg. Tykkään Fitnessgurusta merkkinä koska tuotteet ovat laadukkaita, sekoittuvat hyvin, maistuvat hyvältä ja hintakin on ihan ok edullinen kun vertaa Cittarin hyllyissä hengaileviin prodepurkkeihin, esim. Fast jopa yli 40€/kg. Paljon halvempaakin löytyy, mutta ne mitä olen testannut, en pysty pahimmillaan yökkäilemättä juomaan…

Saan pari kertaa vuodessa Fitnessgurulta yksittäisiä tuotteita testiin, mutta suurimman osan ostan itse. En saa mitään siitä jos menette linkkejeni kautta ostoksille, eli haluan vaan kertoa teille niistä tuotteista, jotka olen itse kokenut hyviksi :)

Suosittelen Fitnessgurulta tilatessa ottamaan purkin/purkkejen yhteyteen kertapakkauksia nin pääsee edullisesti kokeilemaan eri makuja, tietää sitten paremmin mitä kannattaa tilata kilon paketeissa.  Yksittäispakkaukset löytävät täältä ja ovat 1,5-1,9€/kpl.

sachet-one-whey-cappuccino

”Millon kannattaa ostaa palautusjuomaa, johon on tahallaan lisätty extra-hiilihydraatteja?”

Kun tavoitteena on lisää lihasta suosi hiilihydraattipitoista palautusjuomaa. En siis susoittele dieetillä oleville. Fitnessgurulla esimerkiksi Recovery sisältää 50% prodea ja 50% hiilaria. Siinä käytetään vielä Vitargoa, joka on jonkin sortin maailman ”hienoin” hiilihydraatti ;) Malto on vastaava ja todella edullista, muistaakseni 6€/kg, sitä voi sekoittaa ihan normaalin vähähiilihydrattisen palautusjuoman joukkoon tehdäkseen oman ”recoveryn”.

Mulla kun tää kroppa ei ole mikään rasvaton temppeli eikä maksimaalinen lihaskasvu ole mun juttu (tykkään ns. kiinteytystreenistä ja sen pakollisena seurauksena maltillisesta lihaskasvusta) niin mä juon aina vaan isolaattia treenin jälkeen ja jätän hiilarit kokonaan treenin jälkeiselle aterialle. Tykkään muutenkin syödä oikeaa ruokaa jauheiden sijaan, etenkin kun on kyse hiilareista jauheena VS ruokana.

”Entä mitä mieltä skyrreistä, kovin moni tuntuu olevan niitä vastaan suurien lisäainemäärien takia. Ne on vaan niin hyviä..:D”

Niin kauan kun ne ei ole johtavassa asemassa ruokavaliossa, en huolestuisi :) On niissä palautusjuomissakin lisäaineita, samoin limuissa, leivässä ja vaikka missä. Just puhuttiin Lassen kanssa, että jos alkaisi kunnolla ruokahifistelemään samoin kuin toiset kääntyy vaikka vegaaniksi, niin kääntyisi itse 100% luomusyöjäksi. Vaatiihan se rahaa, suunnittelua ja sitoutumista, some day :)

image (7)

”Millaisia tekemäsi ruokavaliot ovat? Olen kokeillut Fitfarmin tekemää ruokaohjelmaa ja ei sitä kauaa jaksanut noudattaa, etenkin kun se oli täynnä maitorahkaa ja lisäravinteita. Kaipaisin monipuolisuutta. Mitä olet muuten mieltä, toimivatko ne kaiken maailman rasvanpolttokapselit?”

Koostan kaikki tekemäni ruokavaliot mahdollisimman monipuolisiksi ja kuuntelen aina asiakkaan toiveita, vaikka toiveita ei tulisikaan laitan aina useamman vaihtoehdon joka aterialle. Jos oikein lähtee matemaattisesti laskemaan niin ruokavalioistani saa koottua jopa tuhansia erilaisia aterioita. Maitorahkaa en pakota ketään syömään sekin on valittavana, mutta ei pakollinen. Kaikkea saa aina pyytää kuten esim. tiimissäni oleva Julia pyysi minua laskemaan sweetiet omaan ruokavalioonsa. Jos ette tienneet, en minäkään ennen Julian pyyntöä, niin sweetie on pomelon ja greipin risteytys :)

Grapefruit-Sweetie-group-sweetie-grapefruit-809x809

Mitään sateenkaaria ja yksisarvisia ei tarvitse ruokaohjelmalta odottaa, vaan ihan oikeaa normaalia puhdasta ruokaa. Kukaan tiimissäni ei syö suosituksestani mitään rasvanpolttokapseleita, CLA:ta, ei edes green teatä. Unohtakaa sellaiset ja ostakaa niillä rahoilla vaikka uusia treenivaatteita, niistä on enemmän hyötyä :D

Kun kilpailin tiputin rasvaprosenttini 26 prosentista noin 15 prosenttiin ilman yhtäkään rasvanpolttonappulaa. Muistaakseni viimeiselle kuukaudelle tuli liuta nappeja, vitamiineineen kaikkineen söin noin 40 kapselia päivässä… Kaloreita lähemmäs 1000 per päivä ja treenejä 10 per viikko, minkä summana rasvaprosenttini tippui ennen kisoja noin kymmeneen. Tuo ruoka + treenimäärä-tieto mielessäsi, voit nyt miettiä sitä, että ne nappulat olivat vaan mahdollisia tehosteita minulle kisadieetin lopussa, joista ei siltikään ehkä ollut mitään hyötyä – I don’t  know. Niin paljon oikeaa duunia tuli tehtyä, etten voi varmuudella sanoa pienenkään tuloksen olleen rasvanpolttajien ansiota.

Haluan muistuttaa, että rasvaprosenttini oli niin luonnottoman alhaalla, samoin kuin ruokamäärä, että lopulta energiaa ei ollut enää edes hampaiden harjaamiseen. Äärimmäisissä kisatilanteissa ”hyväksyn” rasvanpolttokapselit, jos niistä kuitenkin olisi jotain hyötyä ennen kisoja – kaiken muun ahertamisen ja säntillisyyden lisäksi. Kehonrakennuskilpailuissa kun pokaali voidaan napata pienimmänkin lihaserottuvuuden eroavaisuuden johdosta.

Vitamiinit ja omegat, sinkki ym. hyvät lisäravinteet ovat todella suositeltavia kaikille, niistä ei siis tässä ole kyse :)

kuva (7) (1)

”Vinkkejä proteiinipitoisiin välipaloihin?”

Pieni raejuustopurkki, valkuaisia keitettynä tai paistettuna, prodepannarit, prodepuuro, maitorahka, heraproteiinijauhe, 90-100% leikkeleet, tonnikalapurkki, kuivaliha esim. Fitnessgurun Beef Jerky = NAM <3!!!

”Voiko esim hedelmiä syödä (reilusti) huoletta, vai pitäisikö niiden syöntiä rajoittaa niiden sisältämän sokerin takia, jos tavoitteena on timmi kroppa?”

”Hedelmistä! Tuntuu että varsinkin fitnessmaailmassa näitä pidetään jotenkin erityisen pahoina, pyritään välttämään. Sen sijaan suositellaan marjoja. Mikä on hedelmien ja marjojen suurin ero ja miksi hedelmiä tulisi välttää? Tiedän että hedelmät sisältävät paljon sokeria, mutta samoin sisältää esim. mustikkakin. Onko paha jos marjojen sijaan söisinkin esim. omenaa (ja jos on niin miksi)?”

Hedelmät koostuvat hiilareista, eli esim. 150g viinirypäleitä vastaa 200g perunaa, eli ei, hedelmiä ei voi syödä yhtään sen enempää kuin muitakaan hiilareita kun halutaan painoa alas. Dieetatessa tärkeintä ei ole syödä mahdollisimman vähän, vaan mahdollisimman paljon toivottujen tulosten saavuttamiseksi, ei ole kivaa elää nälässä ja menettää lihasta. Tärkeintä siis syödä optimaalisesti, eli riittävä määrä proteiinia, hiilaria ja rasvaa. Liian vähällä syömisellä polttaa rasvan sijasta lihasmassaa ja sitä kukaan ei halua. Suosittelen aina ottamaan yhteyttä osaavaan personal traineriin jos haluaa itselle sopivan ruokaohjelman :)banaani-kaloritHedelmien ja marjojen ero on siis se, että hedelmissä on yleensä noin tuplat tai enemmän hiilareita. Siksi ei ole sama syökö appelsiinia vai mustikkaa. Omena ja mansikka ovat tosin hyvin lähellä toisiaan hiilihydraattipitoisuuksissaan, eli omena menisi marjamuottiin :) Joskus kun jaksaa on ihan kivaa syödä 100g marjojen sijasta puuron kanssa vaikka just puolet mustikkaa ja puolet omenaa, tulee aika raikas puuro!

”Kun tavoittelee erottuvia vatsalihaksia (nainen), paljonko rasvaa ”saa” syödä n. päivässä? Tai siis minkä verran hyviä rasvoja tulisi nauttia?”

Aika perussääntö rasvoihin on yksi puhdas rasvagramma per painokilo. Jos on ylipainoinen, niin ei kannata sillä kilomäärällä laskea, vaan sillä normaalipainolla.manteli-kalorit”Viimeaikoina ollaan puhuttu trendikkäästä 5:2 dieetistä. Onko siinä mielestäni jotain perää? Mitä hyviä/huonoja puolia mielestäsi?”

Paskaa. Jos noudattaa arkirutiineja, eli puhdasta ruokaa vähintään 90% ajasta on mahdollista saada tuloksia. Dieetatessa kuitenkin useimmat turhautuvat jos ei saa tuloksia maksimaalista tahtia, jonka turvaamiseksi 100% sitoutuminen vaaditaan, ainakin minun valmennuksessani. Tavoitteisiin päästyään voi sitten ottaa iisimmin, mutta en silloinkaan suosittelisi tuota tyhmää  5:2 dieettiä. Ei siis loukkauksena kysymystäsi kohtaan, vaan sitä, että tollanen kirja on olemassa :D Toki jos se saa inspiraation alkuun terveellistä elämää varten niin hyvä. Varsinkin jos ylipainoa on paljon, lähtee paino myös alaspäin helpommin, nopeammin ja pienemmillä muutoksilla. Minulla ei olisi toivoakaan kiinteyttää tuollaisella.

”Mitä olet mieltä uudesta proteiinijäätelöstä (wheyhey)?”

Hyvä välipala ja sopii dieetilläkin syötäväksi. Ei mielestäni maultaan mitenkään tosi hyvää ja tuotteen hinnoittelu vähän päin metsää. Takana seisovasta yrittäjästäkään en oikein pidä, sillä ei ole kovin ammattimainen käytökseltään. Ehkä siksi en tule ostamaan enempää, kuin sen yhden silloin joskus. Tuen mieluummin muita prodefirmoja tai syön vaikka ihan normijäätelön. Kaupoissa on nykyään myös sokeroimatonta jäätelöä. En kyllä suosittele sitä dieetillä oleville, mutta jos varaa herkutella vähän niin tässä minusta oiva vaihtoehto, olispa lisää makuja!terveellinen-jaatelo”Millaisista aterioista päiväsi ruuat koostuvat ja mitä ne sisältävät?”

Syön 5 ateriaa päivässä. Jos on kiire syön vähintään 4 ja silloin jaan sen puuttuvan aterian sisällön niille neljälle. Syön aina aamupalaksi kananmunia 4-7 kpl ja useimmiten puuron marjoilla. Melkeen joka päivä syön proteiinipannukakkuja iltapalaksi tai välipalaksi. Tykkään kunnon lihasta ja pari kertaa päivässä tulee syötyä 100+ grammaa lihaa, kanaa tai kalaa. Kunnon sisäfile pihvi on tietysti paras, mutta se nyt on sellanen kerran kuussa nautittava, että pysyy budjetissa. Kalaa syön myös joka viikko. Lohta tulee syötyä paljon ja joskus silakkafileitä hiillostettuna tai himassa paistettuna. Vaaleatkin kalat maistuu, mutta harvemmin tulee syötyä. Katkarapuja söisin joka päivä jos kilohinta tippuisi puoleen. Maitotuotteista olen vähän luopunut, mutta välillä syön raejuustoa. Skyrejä tulee vielä ostettua tien päällä välipalaksi, mutta kisakauden jättimäineneuron Skyr -sponssi aiheutti pienoisen kiintiön täyttymisen :D Olen kyllä super kiitollinen sponssista, se oli todella tervetullut ja silloin kisakesänä oli ihan parasta päästä Itä-Suomen kiertueellekin edustamaan Skyriä!

unnamed (72)

Rasvoina syön joka päivä lesitiiniä, cashewta, manteleita ja oliiviöljyä. Hyvä rasvat on ihan mun lemppareita! Hiilarit tietty myös :D Hiilareina menee eniten täysjyväkaurapuuroa, banaania, perunaa terveellisinä ranskalaisina tai muussina, bataattia ja kvinoaa.

Salaattiosuuteni koostuu mm. jäävuorisalaatista, kurkusta, kesäkurpitsasta, paprikasta, sienistä, keittovihanneksista, parsakaalista ja pakastevihanneksista silloin, kun kokkaaminen ei inspiroi :D

”Kuinka monta kertaa viikossa ja kauanko kerrallaan täytyy treenata, jos haluaa timmin kropan (ja tietty samalla pitää syödä terveellisesti)? En tarkoita mitään fitnessmallia, astetta atleettisempaa vain. Jos siis lähtötilanne on normaali, hoikka ja suht liikunnallinen nuori nainen.”

Useimmat tiimissäni treenaavat 3 kertaa viikossa, samoin minä itse, joskus 4 jos innostun. Päälle tietysti aerobiset, joita on dieettaajilla useampi per viikko, toiveista ja tavoitteista riippuen.

IMG_2864
Häämatkalla Mauritiuksella

”Juoksen paljon ja usein, mikä on tarpeeksi hyvin tulosten saamiseksi? Ongelma-alueeni on maha, miten sen saa littanaksi nopeiten? Mitkä ovat parhaita liikkeittä keskivartalolle?” (Kysymys oli aluperin ruotsiksi, käänsin ja pudotin pois pari kysymystä, joihin olen täällä jo vastannut)

En ole itse koskaan harrastanut juoksemista ja jos siinä haluaa kehittyä suosittelen olemaan yhteydessä sen lajin valmentajaan yksityisopetusta varten tai liittymään esim. juoksukouluun, jossa treenataan ryhmissä. Näin saa lajista varmasti parhaiten irti ja valkku osaa kertoa miten juuri sinä voit kehittyä juoksijana.

Rasvanpolton toivossa, en pidä juoksemista parhaana vaihtoehtona. Olen matalasykkeisten aamuaerobisten vahva kannattaja, sillä niillä olen itse saanut tuloksia. Myös HIIT -treenaaminen aamuisin tai treenin jälkeen kasvattaa suosiotaan ja osa valmennettavistani polttaa rasvaa niiden avulla. On kovin paljon henkilöstä kiinni mikä toimii parhaiten. Tärkeintä olisi,  että liikunta olisi mahdollisimman mielekästä, jotta tulee tehtyä. Itse en ole aamuihminen enkä siksi todellakaan nauti hikisistä aamutreeneistä, joten HIIT ei ole oma suosikki. Se ei tarkoita sitä, etteikö se toimisi muille yhtä hyvin kuin matalasykkeinen minulle :)

Mahan saa littanaksi parhaiten syömällä oikein, treenillä on siihen suhteessa aika pieni vaikutus. Optimaalinen ammattilaisen tekemä ruokavalio on suositeltavaa. Itsekin voi kokeilla ja yrittää, mutta nopeammin pääsee tuloksiin kun hakee apua.

Vatsalihakset on kaikilla olemassa vaikka ne eivät olisikaan pinnassa rasvakerroksen takia. Vatsoja kannattaa treenata monipuolisesti: rutistukset, kierrot & pidot. Kun rasvaprosentti tippuu on treenistä kiinni, mitä sieltä paljastuu. Kaikilta paljastuu jotain, mutta esim itsellä on varmaan 5 kertaa kehittyneemmät ylävatsalihakset kuin ala ja sen takia kisoissa oli lähinnä pari isoa palaa ja loput littanat niiden alla. Nykyään, kun lonkkanivelongelmani ovat historiaa pääsen treenaamaan vatsoja paljon paremmin kuin ennen ja kehitys on väistämätöntä. Jos/kun joskus vielä dieettaan pyykkilaudan esiin, se tulee olemaan eri muotoinen kuin viimeeksi. Niin ja lihas ei kehity jos ei syö riittävästi, eli iloisesti vaan kunnolla puhdasta ruokaa nassuun :)

”Miten saan kyykkyyn lisää syvyyttä? Kyykkään normisti n. 40kg, mutta syvyys ei ole kummoinen, korkeintaan 90 asteen kulmassa. Tuntuu, että pääsen syvälle vain pelkällä tangolla ilman mitään painoja ja silloinkaan liike ei ole yhtenäisen tuntuinen. Onko syväkyykky huomattavasti tehokkaampi kuin ”normikyykky”?”

Mitä syvempi kyykky sen enemmän pakara aktivoituu, eli pakaraa varten syväkyykky on tehokkaampi. Syväkyykystä on enemmän haittaa kuin hyötyä jos selkä kaaristuu ”ass to the grass” -meiningistä. Kun liikkuvuus loppuu, joko liike pysähtyy hyvän tekniikan säilyttäen tai sitten joku paikka antaa periksi ja perse laskee, mutta aina jonkun kustannuksella. Tekniikan pettäessä hinta voi olla välilevyn pullistuma ja kuukausien tai vuosien selkäkivut sekä treenitauko. Ei kannata uhrautua.

Tässä postauksessani aivan loistavia keinoja liikkuvuuden parantamiseksi:
Liikkuvuuden parantaminen, syvyyttä kyykkyihin (video!)

venyttelyPostauksessani Vaaralliset syväkyykyt ja top 3 pakaraliikkeet, olen kirjoittanut butt winkkaamisesta, eli syväkyykkyjen huonosta tekniikasta, joka voi johtua mm. kireistä takareisistä. Takareisivenyttely on siis myös hyvä hoitaa tunnollisesti, ettei vaan istu tuolla kyykyssä. Toki koko kroppaa on hyvä huoltaa, mutta nämä nyt tähän liittyen vinkkinä :)

”Käytätkö sykemittaria salitreenissä vai koetko, että se on siinä turhaa?”

Käytin ennen, en enää. Sillon se motivoi, oli jännää seurata kalorinkulutusta ym. Nykyään ei kiinnosta mitä joku mittari sanoisi, peilistä sen kehityksen näkee eikä mittarista. Kyllä sen itse tietää jos on tehnyt kovan treenin vai ei :) Jos sykemittari on sinusta kiva, jännä ja se motivoi antamaan treenissä enemmän, käytä ihmeessä! …siinä tapauksessa todellakin suosittelen, mikä vaan jeesaa eteenpäin :) Onhan niitä maksimisykeitä minusta ihan kiinnostavaa seurata vieläkin silloin tällöin. Laitoin sykemittarin pari vuotta sitten haamaslääkäriin mennessän ja sain maksimiksi 209 :DDsykemittari”Tehokas tapa treenata leuanvetoja? Kiitos asiantuntevasta ja hyvästä blogistasi :)”

Kiitos kehusta :) Negatiiviset leuanvedot ja kuminauhalla/kuminauhoilla avustetut leuanvedot ovat supereita! Etenkin kuminauhan avulla saa tehtyä kunnon leuanvetotreenin oli voimataso mikä tahansa :)leuanvetoOliko uutta infoa? Kaksi kysymystä on vielä vaille vastauksia ja ne kirjoitinkin jo, mutta niistä tuli niin pitkiä, että saavat omat postaukset ;)

Tänään on mun synttärit, joten palaan taas asiaan juhlittuani!

/Aku, B-day girl!

Instagram: @aurorarenvall
Facebook: täällä

Kurkkaa Q&A -postausten osa 1, jossa jutellaan valmennuksista ja suurempien rasvamäärien polttamisesta. Osa 2 oli treenipainotteinen ja uskon, että sinäkin löydät sieltä paljon uutta tietoa ja vastauksia yleisiin ongelmatilanteiisin!

Aku

11 vastausta artikkeliin “Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin koskien treeniä, ruokaa ja valmennuksia – osa 3”

 1. Sen verran pitää sanoa tuosta fitfarmista,kyl se koostui ihan ruuasta. Välipalana sai ottaa patukan/jauheen,jos ei rahka+marjat inspannu. Ja reeneissä palkkarit tottakai. Etten ihan allekirjoita tuota ”pelkkää rahkaa ja lisäravinteita” :D tarkoittaen siis kysymystä.

  • Mun mielestä toi kertoo jo kaiken oleellisen :D Eli joko maitorahkaa tai sitten jotain megakeinotekoista kuten jauhetta tai patukkaa :D

   Tarkennan siis vielä yleisen viihtyvyyden vuoksi, että kyse on massaohjelmista joihin tässä varmasti viitataan. Oli kyllä yksilöllisen Fitfarmin kisavalmennukseninkin aikana samankaltaisia välipalavaihtoehtoja. Mainittakoon myös, että kymmenet minuun valmennuksen tiimoilta yhteyttä ottavat aloittavat meilinsä samalla ajatuksell ”Olen ollut superdieetillä, en halua ohjelmaa jossa on maitorahkaa ja liikaa lisäravinteita…”, että ei ole mikään yksittäinen kysymys tai mielipide tämä.

   Fitfarmillahan on aika selkeä toimintamalli. tarjotaan edullista 49€ 10 viikon (?) ohjelmapakettia (+ sen kylkeen ilmeisesti satojen eurojen lisäravinnepakettia). Aika menee nopeasti ja valmennus loppuu. Tuloksia on tullut, mutta nyt ei tiedetä mitä tehdä. Osataan superdieetata 10 viikkoa, mutta ei elää sen jälkeen. En kyllä oletakaan, että 49 eurolla kukaan oppii elämäntyyliä ja miten siitä pitää kiinni, mutta sitä se asiakas kuitenkin haluaa. Asiakas siirtyy seuraavaksi vähän kalliimpaan jatkopakettiin. Sekin loppuu ja vieläkään ei tiedetä miten elää sen jälkeen. Ehkä nyt asiakas on todennut yrityksen toimivaksi ja ostaa tuhannen tai tuhansien eurojen personal training valmennuspaketin vaikka vuodeksi eteenpäin, tietääpähän sitten vuoden ajan mitä tehdä ja pääsee vuodella eteenpäin. Näin hänet on saatu siirtymään pois alle 100€ nettivalmennuksista tuhansien eurojen busineksen pariin ja hyvähän se on, sillä opitaan syömään ja treenaaman. Varmasti parempi vaihtoehto sille aiemmalle elämäntyylille. Jos asiakas ei jatka Fitfarmilla niin ehkä sitten jossain muualla, kuten vaikka minun kanssani. Siinäkn mielessä 49€ ei-monipuolisesta, maitorahkaisesta ja lisäravinteisesta ruokaohjelmasta on hyötyä myös minulle ja tietty asiakkalle itselleen. Ei hän välttämättä olisi lähivuosina tai ehkä koskaan muuttanut elämäntapojaan jos ainoa vaihtoehto maailmassa olisi ensimmäiseksi ostaa se tuhannen euron valmennus.

 2. Pakko antaa palautetta joka ei varsinaisesti liity tähän tekstiin.

  Palkkaisin sinut tai firmasi milloin vain töihin jos sellaisia töitä sattuisin tarjoamaan. Vaikutat erittäin tunnolliselta ja uskomattoman motivoituneelta yrittäjältä. :)

  Tämä on pitänyt monesti sanoa kun olet blogissa työstäsi kirjoitellut.

  • Hei Juliet!

   Ihana kuulla :)! Aina saa ottaa yhteyttä jos jotain mielenkiintoista on tarjolla. En varsinaisesti etsi töitä koska menee ihan kivasti, mutta kiinnostavien asioiden äärellä olen aina seikkailuvalmis!

   Superia kesää ja kivaa kun laitoit kommenttia!

 3. Hyvää syntymäpäivää! :)

  Hyvä toi sun ruokavaliokyssärivastausjuttu. Mähän ostin toiselta PT:ltä ihan mielenkiinnosta ruokavalion tossa keväällä ja en edes aloittanut sitä, kun siinä olisin pitänyt syödä neljä viikkoa samoja ruokia joka päivä. Siis lounaaksi yksi ainoa vaihtoehto, samoin päivälliseksi. Aamupala ja iltapalakin tais olla samoja joka kerta. Neljän viikon jälkeen ruokavalio muuttui, ja sitten taas neljä viikkoa seuraavaa samaa ruokaa jossa jälleen pääruuille yksi ainoa vaihtoehto. Kyllästyin jo lukemaan sitä ohjelmaa, saati että olisin yrittänyt noudattaa sitä. :D Pikkasen eri meininki kuin siinä sun tekemässä (jossa ei muuten ollut grammaakaan rahkaa, mutta monta muuta vaihtoehtoa kyllä joka aterialle). :) Tosin sitä mun lempiruokaani suklaata ei siinäkään tainnut olla?! xD

  Kävin muuten eilen salilla pumppaamassa persettä ja olin taas ihan liekeissä! Yksi bootycampilla opituista on liikkeistä on nykyään ihan lemppari. Ja itseasiassa yks toinenkin. <3

  • Haha, ihana Miira :D

   Voihan kökkö ohjelma sentään. Hyvin kuvailtu :D Kerro toki mitkä sun lemppariliikkeet on ;)!

   …ja kiitos <3

 4. Haha sweetie ;) ihana kun sait tän postauksee kirjoitettua, kiva lukea taas sun mielipiteitä^^ja ihanaa synttäriä! <3

 5. Moi!
  Kiitos hyödyllisistä neuvoista! Jäin miettimään tota hiit-treeniä salitreenin jälkeen… Pitääkö salitreenin jälkeen syödä palkkari ja sen jälkeen tehdä hiit-treeni vai vedetäänkö treenit peräkkäin ja palkkari vasta lopuksi?

  • Palkkarin voi juoda HIIT treenin jäkeenkin, mutta itse sekoitan sen ennen HIITiä ja juon sen aikana :)

 6. Heippa Aku!
  Ensinnäkin oot ihan huippu. Sinunlaisia ihmisiä saisi olla rutkasti enemmän. Positiivisuus ja rehtiys huokuu joka tekstissä. Kiitos kun jaksat kirjoittaa, vaikka varmasti olet kiireinen vuodenajasta riippumatta! Kysymys omega-3 kapseleista. Osaatko sanoa, mitä etiketistä kannattaa omegaa ostaessa lukea tai huomioida. Niitä kun on markkinoilla miljoona erilaista ja ymmärtänyt, että jotkut niistä ovat yhtä tyhjän kanssa. Tai jos tilaa netistä osaatko suositella sivua tai merkkiä? Mukavaa tulevaa syksynalkua ja loppukesää teille ja koko poppoolle!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 
Tykkää jutusta