Viime hetken nopea joululahjavinkki!

Pohjustan tätä postausta hieman: Olen jo yli vuoden ajatellut toisen koiran hankintaa, Namulle ystäväksi ja meille perheenjäseneksi. Viime aikoina olenkin tutustunut enemmän rescuetoimintaan ja on hyvin mahdollista, että jossain vaiheessa lauma täydentyy huonoista oloista pelastetulla tassuttajalla.

Minusta on maailman ihaninta, että meillä on täällä Suomessakin ihmisiä, jotka vapaaehtoistyönä auttavat yhdistysten kautta kodittomia koiria ja kissoja Suomessa ja maailmalla. Tänään pääsin ensimmäistä kertaa mukaan rescuetoimintaan järjestämällä omatoimisesti ystäväni Julian kanssa lipaskeräyksen Rescueyhdistys Kulkurit Ry:n hyväksi Helsingin keskustassa. Kolmessa tunnissa saimme kasaan yli 200€ kodittomia eläimiä varten!

fullsizerender-25

Otin tarkoituksella Namun mukaan tempaukseen ja hänestä olikin ihan valtava hyöty <3 Ensinnäkin, kaikki halukkaat saivat häneltä pusuja ja tulivat niistä kovin iloisiksi. Toiseksi, Namu varasti monen huomion ja avusti näin keräystilanteissa. Kolmanneksi, oli ihanaa kertoa kiinnostuneille rodusta ja jatkaa meidän missiota: bull-tyyppisiä koirarotuja kohtaan aikaansaatujen ennakkoluuojen kuomoamista. Kymmenet lapset taputtelivat innoissaan Namua ja turistit ottivat kuvia :)

Ihan mahtava päivä!

Asiaan liittyen, meillä oli töissä sellainen joululahjapäivä, eli kaikki halukkaat ostivat max 5€ lahjan ja ne jaettiin randomisti työkavereiden kesken. Itse en tykkää oman kodin täyttämisestä tarpeettomilla pikku jutuilla ja siksi minun on vaikeaa ostaa mitään ”kuhan nyt jotain” -fiiliksellä. Joillain työkavereilla on ruoka-aineallergioita, joku ei tykkää tietystä väristä jne. On vaan sellanen olo, ettei millään voi miellyttää kaikkia sillä mitä ostaa, eikä viidellä eurolla nyt mitään kovin mullistavaa saakaan. Minulle tärkeintä on, että lahjan vastaanottajalla olisi hyvä mieli ja että lahja on hyödyllinen, eikä mene esim roskiin tai jää nurkkiin pyörimään. Olisi kivaa antaa jotain arvostettavaa.

Päivää ennen mietin vielä kuumeisesti kauppojen mennessä kiinni, että mitä sitä nyt ostaisi. Muistin nähneeni Kulkureiden sivuilla tekstin tyyliin ”Mitä jos tänä jouluna antaisit eettisen lahjan”. Viime vuonna sain itseasiassa itsekin sellaisen, ystäväni lahjoitti puolestani useamman kymmenen euroa Kreikan kodittomille koirille. Se oli yksi parhaista lahjoista, mitä olen koskaan saanut. Ajatus siitä, että minun lahjanaani käytetyt eurot antavat jollekin kovia kokeneelle ruokaa masuun, tai ehkä eläinlääkärin hoitoa, oli ihan paras tunne.

Päätin käyttää sen 5€ budjetin eettiseen joululahjaan; näpyttelin puhelimeeni tekstarin ja tein 5€ tekstiviestilahjoituksen Kulkureille. Otin viestistä kuvakaappauksen, lisäsin vähän tekstiä, pari emojia ja tulostin siitä kortin, minkä paketoin pieneen laatikkoon.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kulkureille voi lahjoittaa tekstiviestitse:

 • 1€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 1 €.
 • 5€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 5 €.
 • 10€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 10 €.
 • 20€KULKURIT numeroon 16588. Viestin hinta on 20 €.

Nopeaa, helppoa ja hyväsydämistä!

Mitä olette itse mieltä eettisistä joululahjoista? Voisiko tämä olla ihan varteenotettava lahjaidea?

Muut tänä vuonna ostamani joululahjat ovat tukeneet suomalaista yrittäjyyttä. Kivaa ajatella nykyään lahjoja vähän pintaa syvemmälle :)

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hyvää Joulua teille rakkaat lukijat, perheillenne, lemmikeillenne ja tietysti kaikille kotia odottaville koiruille ja kisuille! Ensi vuonna blogissa luvassa vähän uusia tuulia :)

/Aku

Instagram: @aurorarenvall
Facebookista ja Bloglovinista saat uusimmat päivitykseni kätevästi. Bloglovinista voi myös tilata uudet postaukset omaan sähköpostiin.

Aku

4 vastausta artikkeliin “Viime hetken nopea joululahjavinkki!”

 1. Kuulostaa todella hyvältä lahjaidealta! :) itse en ole ostanut eettisiä lahjoja toistaiseksi, mutta voisin ruveta hyvin ostamaan! Sen sijaan olen tukenut suomalaista yrittäjyyttä lahjavalinnoissani. Tänä vuonna en osta joululahjoja ollenkaan vaan teen itse , mutta yritin huomioida materiaalivalinnoissa suomalaisuuden! :) itse toivoisin tälläisiä lahjoja myös itselleni, sillä en pidä turhista tavaroista yms.

 2. Ihanaa, kun olette rescuekoiraa miettineet! Minulla on Rekku rescue:n kautta Virosta tullut löytökoira ja nyt uusin tulokas on lokakuussa Bosniasta Balkanin koirat ry:n kautta tullut löytökoira.
  Bosniassa tilanne on kyllä huono.
  Olen ikionnellinen näistä koirista, molemmat niin elämäniloisia ja rakkaita. Käy ihmeessä tutustumassa Balkanin koirat ry:n sivuihin, siellä riittää kodinetsijöitä. :) ihana oli lukea tämä postaus. Huippua uutta vuotta!

  • Aivan mahtavaa kuultavaa <3 Ihanaa, että koirut ovat päässeet hyvään perheeseen! Kävin tutustumassa sivuilla ja haluaisihan sieltä ottaa kotiin ihan jokaisen niistä <3 Laitetaas ihan linkkiä vielä, niin voi muutkin kommentin löytäneet käydä tutustmassa: https://balkaninkoirat.fi/ :) Samoin sinne huippua uutta vuotta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

 3
Tykkää jutusta